Xenia espressomachine review vergelijking

Met zijn dubbele boiler en een speciaal ontwikkelde brouwgroep biedt de Xenia espressomachine veel voor authentieke espresso. Ontworpen en geproduceerd in Duitsland, biedt deze barista-machine een harmonieuze combinatie van de gewaardeerde Italiaanse koffiecultuur en innovatieve technologie.

We nemen het apparaat onder de loep en maken duidelijk voor wie de aankoop de moeite waard kan zijn.

Een compact apparaat voor thuisgebruik

Xenia espressomachine
De Xenia espressomachine fascineert met zijn compacte design en kwaliteit tot in het kleinste detail.

De Xenia portafilter machine is uitgerust met afmetingen van 27 × 39 × 43 cm zeer compact ontwerp, zodat het in een kleine ruimte past. De houten handgrepen, nette opstelling van bedieningselementen en gepolijste afwerking maken het een van de meest aantrekkelijke kleinere machines op de markt.

Vanuit de technische kant is het apparaat net zo krachtig als grotere modellen. Een hoogwaardige trillingspomp is in staat om een druk van 9 bar op te bouwen, wat voldoende is voor krachtige afzuiging.

Het apparaat overtuigt ook met een efficiënt dual-circuit systeemdat maakt het mogelijk om het melkschuim te maken op hetzelfde moment als het zetten van de espresso. Drankjes kunnen dus snel beschikbaar zijn.

Een ander voordeel van de Xenia espressomachine is de lage opwarmtijd. Na ongeveer 12 minuten heeft het apparaat zijn bedrijfstemperatuur bereikt en kunt u beginnen met het extraheren van de espresso. Twee extra geïnstalleerde verwarmingselementen van elk 100 watt dragen bij aan het snelle verwarmingsproces. Deze opwarmtijd is in vergelijking met ketelmachines erg kort.

De brouwgroep is speciaal voor het apparaat door Xenia ontworpen. Het zorgt voor een extreem constante zettemperatuur, wat bepalend is voor het succes van de espresso.

De koelspoeling, die nodig is op de meeste espressomachines na het brouwproces, kan met dit apparaat worden geëlimineerd, omdat de warmtewisselaar automatisch leegloopt. Een bijzonderheid die grotendeels ontbreekt bij de concurrentie.

De Xenia espressomachine fascineert met zijn compacte design en kwaliteit tot in het kleinste detail.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Xenia espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.100 watt
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Materiaal stoomketel: roestvrij staal
 • Capaciteit watertank: 2,4 liter
 • Vaste wateraansluiting: Nee
 • Opwarmtijd: 12 – 13 minuten
 • Afmetingen: 27 x 39 x 43cm
 • Gewicht: 23.6 kg
 • Pomptype: Gedempte lagertrillingspomp Ulka EP4
 • Maximale zetdruk: 9 bar

De Duitse handleiding is direct te vinden op de website van de fabrikant.

Een doordacht ontwerp overtuigt

De buitenkant van Xenia’s machine is eenvoudig en modern. Het compacte model is gemaakt van de beste materialen, die een lange duurzaamheid suggereren. U zult lang genieten van deze espressomachine.

Bijzonder interessant is de locatie van de watertank. Deze kan van de zijkant worden verwijderd. Ook de voetjes zijn in hoogte verstelbaar.

Even praktisch is de bekerbak met reling op de machine, waar de Kopjes opgewarmd En daar hebben we het over. De kleur van de machine is een beetje ruw en extreem resistent. Dit effect werd bereikt door het gebruik van anodiserende verf, die oorspronkelijk werd gebruikt om velgen te verfijnen.

Al deze details dragen ertoe bij dat de Xenia espressomachine, die sinds 2012 op de markt is, een uitstekende reputatie geniet bij kenners.

De machine is verkrijgbaar in verschillende kleuren en handvatmaterialen. Zo kun je ze perfect matchen met jouw keuken.

Het feit dat de machine in Duitsland wordt geproduceerd en bijna uitsluitend componenten uit Italië of Duitsland worden gebruikt, is een andere Kwaliteit.

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Xenia veel energie gestoken in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om espressomachines verder te verbeteren. Daarom maakt dit apparaat bijvoorbeeld geen gebruik van de (bewezen) standaard E61-brouwgroep die in zoveel andere espressomachines wordt aangetroffen. Integendeel, Xenia heeft haar eigen brouwgroep ontwikkeld., die een nauwkeurigere temperatuurstabiliteit bereikt.

De portafiltermachine van Xenia is uitgerust met tal van andere subtiliteiten die het voor u gemakkelijk maken om een perfecte espresso te zetten. Het melkschuimmondstuk is ook zeer comfortabel gepositioneerd. Over het algemeen kunnen we het ontwerp niet echt bekritiseren.

Video: Xenia espresso cover voor 2 cappuccini

Hier zie je een complete run met de Xenia portafilter machine en de Specialita koffiemolen

Voor wie is de Xenia portafilter machine geschikt?

Een hoogwaardige portafiltermachine zoals het Xenia-model is even geschikt voor gevorderde espressoliefhebbers als ambitieuze beginners. Het brouwen van de perfecte espresso met de Xenia is makkelijker dan je denkt, dus niets staat je succes als barista in de weg.

Dit apparaat biedt alle voordelen van een grote machine en kan nog steeds worden ondergebracht in een kleine voetafdruk. Daarom is Xenia precies de juiste keuze voor het kleine huishoudenwaar ruimte hoog in het vaandel staat.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Gemaakt in Duitsland
 • Hoogwaardige afwerking en materialen
 • Eigen uitstekende brouwgroep
 • Uitstekende temperatuurregeling
 • Compact ontwerp
 • Eenvoudig in gebruik
 • Aantrekkelijk design
 • Hoge functionaliteit

Nadelen

 • Relatief hoge aanschafprijs
 • Klein waterreservoir met een inhoud van slechts 2,4 l

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Hoe lang duurt het voordat de machine is opgewarmd?

Dankzij twee extra verwarmingselementen heeft de machine een zeer korte opwarmtijd en kan hij al na 12 tot 13 minuten klaar zijn om te brouwen.

Van welk materiaal is de machine gemaakt?

Deze espressomachine maakt voornamelijk gebruik van hoogwaardig roestvrij staal. Zowel de behuizing als de stoomketel zijn gemaakt van dit materiaal, dus de machine is duurzaam.

Kunnen twee kopjes espresso tegelijkertijd worden verkregen?

Met dit apparaat krijg je twee filterhouders bij de levering. De ene is uitgerust met een tuit en wordt gebruikt wanneer slechts één kopje gewenst is. Als er twee kopjes tegelijkertijd moeten worden verkregen, wordt de andere filterinzet gebruikt, die twee uitgangen heeft en ook twee keer zoveel gemalen koffie bevat.

Wat is de hoogste druk die deze machine bouwt?

Deze espressomachine werkt op een maximale druk van 9 bar, wat voldoende is voor een perfecte extractie.

Hoeveel water bevat de tank van het apparaat?

De watertank op deze espressomachine van Xenia heeft een inhoud van 2,4 liter. Dit relatief kleine volume is te wijten aan het compacte ontwerp van het apparaat, waardoor het echter ook in een kleine ruimte kan worden opgesteld.

Kun je de machine onder een bovenkast zetten en toch de watertank vullen?

Ja, daar is aan gedacht bij deze machine, die zo is ontworpen dat hij ruimtebesparend kan worden ondergebracht. De tank kan van de zijkant worden verwijderd. Het kan zelfs aan beide zijden worden verwijderd, zodat de portafiltermachine niet alleen onder een bovenkast kan staan, maar ook aan één kant tegen een muur.

Waar wordt deze portafiltermachine geproduceerd?

De espressomachines van Xenia worden geproduceerd in Duitsland. De meeste componenten die worden gebruikt om de apparatuur te bouwen, komen uit Italië en Duitsland. Duitse kwaliteit is dus gewaarborgd met dit apparaat.

Resultaat

Als je van heerlijke espresso houdt en de Italiaanse koffiespecialiteit perfect wilt bereiden, is de Xenia espressomachine een uitstekende aankoop. Hoewel de portafiltermachine uit Duitse productie relatief duur is, is deze betrouwbaar en duurzaam, zodat de aankoop loont.

Hoewel de machine is ontworpen volgens het principe van de oude kunst van espresso-extractie, heeft Xenia veel technische innovaties in het apparaat geïntroduceerd. Dit maakt de espresso cover nog preciezer en van hoge kwaliteit. Bovendien is het apparaat uiterst eenvoudig te gebruiken, zodat je zelfs als beginner de beste omstandigheden hebt voor uitstekende resultaten.

Klanten die deze portafilter machine bezitten zijn zeer tevreden over het apparaat. De Recensies van klantenSionen zijn consequent positief en de aankoop wordt niet betreurd. Daarom kan dit apparaat ook worden aanbevolen aan iedereen die op zoek is naar een compacte en hoogwaardige portafiltermachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren

€1874,00


 • Xenia
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 20 juli

 • Laatst herzien: 20 juli


De Xenia espressomachine fascineert met zijn compacte design en kwaliteit tot in het kleinste detail. Beschikbaar voor slechts 1874,00 €.