Rocket R58 Espresso Machine Beoordeling

De kwaliteit van de Rocket Espresso Dual Boiler R58 is ongeëvenaard in deze prijsklasse. De dual-boiler machine met roterende pomp is vooral één ding: snel. We hebben de R58 hier onder de loep genomen en laten je zien waar hij van gemaakt is en of de aanschaf voor jou de moeite waard is.

Dubbele ketels voor eersteklas resultaten

Rocket R58 espressomachine
De Rocket R58 espressomachine werkt snel, stil en met hoge precisie voor een geweldige cremakwaliteit.

Dit apparaat maakt het gemakkelijk om espresso en espressodranken te bereiden. Dit wordt onder andere verzekerd door de bewezen Faema E61 brouwgroep. De Dual Boiler zorgt ervoor dat je stoom kunt genereren voor het opschuimen van melk tijdens de espresso aankoop.

De stoomketel werkt met een Druk van 1,2 bar. Deze druk produceert een droge stoom die geschikt is voor melkschuim van topklasse. Latte art op de cappuccino slaagt dus perfect.

Ook qua snelheid is de Rocket Espresso R58 superieur aan veel andere modellen. In slechts 11 minuten (!) de machine warmt op en is klaar voor gebruik. Om dit resultaat te bereiken, werden voor beide ketels in deze unit bijzonder krachtige verwarmingselementen gebruikt.

Als u geen stoom voor melkschuim wilt, kan de ketel die ervoor verantwoordelijk is ook worden uitgeschakeld. Dit heeft geen invloed op het extractieproces van de espresso. Zo kun je veel stroom besparen. Dankzij intelligent schakelen en effectieve externe isolatie is het stroomverbruik echter laag, zelfs in dubbele werking.

De Rocket R58 espressomachine werkt snel, stil en met hoge precisie voor een geweldige cremakwaliteit.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Rocket R58 espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.550 watt
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Materiaal stoomketel: koper
 • Capaciteit watertank: 2,5 liter
 • Vaste wateraansluiting: Ja
 • Opwarmtijd: 10 minuten
 • Afmetingen: 31 x 41 x 44cm
 • Gewicht: 29 kg
 • Pomp type: roterende pomp
 • Brouwgroep: Faema E61

Hier vind je de Duitse handleiding voor de Rocket R58.

Espresso van de Rocket Expresso R58 – een smaakbeleving

Naast het juiste koffiepoeder is de capaciteit van de machine cruciaal voor de smaak van de espresso en voor een stevige crema die de kwaliteit ervan bevestigt. De Espresso R58 van Rocket verrast zelfs experts met een kwalitatief hoogstaand resultaat.

Een deel van het geheim van dit succes ligt in de hoge temperatuur stabiliteit , waarmee deze machine werkt in vergelijking met andere espressomachines. De afwijkingen zijn klein, dus de koffie wordt tijdens het brouwproces aan dezelfde temperatuur blootgesteld.

De uniforme brouwtemperatuur wordt bereikt door een PID-controle. Deze constante controller zorgt ervoor dat de kleinste afwijkingen in de brouwtemperatuur direct worden gecontroleerd. De controller van dit apparaat bevindt zich in een aparte module, die is aangesloten via een interface aan de linkerkant van het apparaat.

De krachtige roterende pomp bouwt de perfecte druk op waarmee het water door de gemalen koffie wordt geperst. De pomp is zo geïnstalleerd dat trillingen grotendeels vermeden kunnen worden. Hierdoor werkt het apparaat stil.

Aroma en smaak van de koffie worden ook bevorderd door het zachte brouwproces. Deze espressomachine werkt met een dubbel voorzetsysteem, dat werkt via het veerversterkte systeem in de brouwkolf en via de statische voorzetgroep.

Met deze technische subtiliteiten worden de extractieresultaten van de Rocket Espresso geoptimaliseerd.

Als u regelmatig drankjes bereidt met melk op basis van espresso, zult u ook tevreden zijn met deze machine. Aan de ene kant kan het melkschuim klaar zijn wanneer de koffie wordt geëxtraheerd. Aan de andere kant is de stoompijp dankzij hittebescherming zo ontworpen dat de melk er niet aan kleeft. Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker.

Het waterniveau in deze machine wordt geregeld door een microprocessor automatisch geregeld. Als er niet genoeg water is voor het brouwproces, wordt een waarschuwingssysteem geactiveerd. De watertank zit hierin Apparaat met een volume van 2,5 liter relatief klein. Het is echter ook mogelijk om het apparaat rechtstreeks op de waterleiding aan te sluiten. Als je veel en vaak van espresso geniet, kun je jezelf op deze manier het bijvullen besparen.

De vaste wateraansluiting is bevestigd aan de onderkant van het apparaat en kan 360 graden worden gedraaid. Dit maakt de installatie eenvoudiger. De PID-besturing kan worden overgeschakeld van watertank naar vaste wateraansluiting.

Met het apparaat dat u krijgt twee portafilter. De ene heeft een stopcontact en is geschikt voor een kopje espresso. De andere is uitgerust met twee uitgangen en de zeef bevat twee keer zoveel koffiepoeder. Hierdoor kunnen twee kopjes tegelijkertijd worden gebrouwen.

De espressomachine van Rocket is uit hoogwaardige materialen en wordt gekenmerkt door eersteklas functionaliteit. Een lange houdbaarheid is een van de criteria waarom veel barista’s momenteel voor het merk Rocket kiezen.

Het tijdloze ontwerp van de machine ziet er nobel uit. De voetafdruk voor het apparaat is niet overdreven groot en u kunt gemakkelijk de perfecte werkplek voor de machine vinden.

Voor wie is de Rocket Espresso R58 geschikt?

Het model is een topmachine voor gevorderde gebruikers die de geïnstalleerde componenten waarderen. Professioneel gebruik in kleinere horecagelegenheden is ook mogelijk. Want naast de watertank is er ook een vaste wateraansluiting, waarmee je jezelf de vulling kunt besparen.

Maar zelfs elke ambitieuze beginner krijgt een perfecte introductie in de wereld van espresso met deze portafiltermachine. Want de voordelen van deze machine spelen een rol, ongeacht je eigen ervaring.

Video: Review van de Rocket R58

Bekijk deze video om te zien wat deze hoogwaardige machine onderscheidt

Voor- en nadelen van het apparaat

Voordelen

 • Dubbel ketelsysteem
 • Ketel voor stoom kan worden uitgeschakeld
 • Externe PID-besturing
 • Watertank en vaste wateraansluiting
 • Behuizing van chroomnikkelstaal
 • Korte opwarmtijd van 11 minuten
 • 2 manometers
 • Droge stoom voor eersteklas melkschuim
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Hoe snel is de machine klaar voor gebruik?

Dit apparaat heeft een zeer korte opwarmtijd vanwege de krachtige verwarmingselementen. In slechts 11 minuten na het inschakelen kunt u de eerste espresso zetten.

Is het mogelijk om twee bekers tegelijk te kopen?

Ja. Deze machine wordt geleverd met een extra portafilter uitgerust met twee uitgangen en met tweemaal de hoeveelheid koffiepoeder. Zo worden twee kopjes espresso verkregen.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met de machine?

Ja, cappuccino wordt bereid op basis van espresso en vereist melkschuim. De Rocket Espresso is uitgerust met een stoommondstuk dat melk in een mum van tijd omzet in romig schuim. Dit kan tegelijkertijd met de espressoafdekking, omdat het apparaat is uitgerust met een dubbel ketelsysteem.

Moeten beide ketels altijd samen worden bediend?

Nee. De ketel die de stoom voor het melkschuim genereert, kan worden uitgeschakeld als er geen melkschuim gewenst is. De boiler voor de espressohoes is hier volledig onafhankelijk van.

Resultaat

Met de Espresso R58 heeft het populaire merk Rocket uit Milaan een portafiltermachine op de markt gebracht die er nobel uitziet en eersteklas verwerkt is. Het wordt geleverd met apparatuur die de meeste professionele barista’s volledig tevreden stelt. De machine is functioneel en met veel extra’s die helpen om een fantastische espresso te maken

Een hoge kwaliteit Melkopschuimsysteem maakt deze espressomachine interessant voor iedere latte artiest.

De klantrecensies die over dit apparaat van Rocket te lezen zijn, zijn Consistent positief. Gebruikers zijn zeer tevreden over de espressomachine en zijn functies en benadrukken de uitstekende kwaliteit van de espresso keer op keer. Deze portafilter machine kan worden aanbevolen voor aankoop door iedereen die geïnteresseerd is.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€2250,00


 • Raket R58
 • RezBewerkt door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Rocket R58 espressomachine werkt snel, stil en met hoge precisie voor een geweldige cremakwaliteit. De luxe machine is beschikbaar voor slechts 2250,00 €.