WMF Lumero portafilter espressomachine review

Met de WMF Lumero portafilter espressomachine maak je nu perfect koffiegenot stijlvol. Het apparaat heeft een compact ontwerp en maakt indruk met zijn eenvoudige lijnen. Het matchroom orgel roestvrij staal van de behuizing draagt verder bij aan de elegantie van de portafilter espressomachine en is ook robuust en duurzaam. Met de WMF Lumero krijgen beginners een iets te dure, maar solide thermoblockmachine.

Kleine thermoblock machine voor beginners

WMF Lumero portafilter espressomachine
De WMF Lumero portafilter espressomachine is klein maar fijn. Verbazingwekkend veelzijdig voor de prijs.

De Lumero espressomachine kan Eenvoudige en intuïtieve bediening. Voor dit doel is het uitgerust met verschillende knoppen. Aan de bovenkant van de voorkant zijn twee knoppen gemarkeerd met een pictogram dat een of twee koffiekopjes vertegenwoordigt. Deze knoppen kunnen worden gebruikt om instellingen te maken en ze worden ook gebruikt om de status van de espressomachine aan te geven.

Als de machine moet worden ontkalkt, licht de knop op met een kopje blauw. Als beide knoppen knipperen met wit licht, moet de watertank worden gevuld. Als het witte licht op beide knoppen echter constant is, wordt aangegeven dat de portafiltermachine zijn temperatuur heeft bereikt en klaar is voor gebruik. Een rood lampje op beide knoppen geeft de verwarmingsmodus aan.

De watertank is bevestigd aan de achterkant van de machine en kan eenvoudig worden verwijderd. Het kan dus gemakkelijk onder stromend water worden gewassen en ook worden bijgevuld. Als de gevulde watertank is geplaatst, kunt u de espressomachine inschakelen bij de aan- en uitschakelaar.

Vervolgens wordt het portafilter gevuld met gemalen koffie ingebracht. Deze is bevestigd met een bajonetslot. Het is belangrijk om te kiezen of je het portafilter wilt gebruiken voor één of twee kopjes espresso. Dan hoeft alleen de knop voor één of twee knoppen geactiveerd te worden en begint de espresso in het kopje te lopen.

Op de bekerplank kun je 2 koffiekopjes voorverwarmen. Een machine van deze smalle breedte heeft echter geen reling.

Deze portafilter machine biedt het voordeel dat het kan ook worden gebruikt met koffiepads kunnen. Hiervoor wordt een derde portafilter geleverd, dat speciaal is ontworpen voor gebruik met pads. Met deze portafiltermachine zorgt de fabrikant WMF ervoor dat u beide varianten met slechts één machine kunt gebruiken.

De WMF Lumero portafilter espressomachine is een beetje duur voor wat wordt aangeboden. Toch is door de degelijke kwaliteit een echte kans voor beginners.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1400 Watt
 • Werking: Draaiknop
 • Afmetingen (breedte/hoogte/diepte): 30,5 × 14 × 31 cm
 • Materiaal: Chroom orgel 18/10
 • Gewicht: 5.4 kg
 • Inhoud watertank: 1,5 l
 • Kopjes per brouwsel: 2
 • Opwarmtijd: 30 tot 40 seconden
 • Druk: 15 bar

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de WMF Lumero.

Bereiding van espresso en latte macchiato

De WMF Lumero warmt op in ongeveer 30 tot 40 seconden, zodat de eerste cup snel voorbereid kan zijn. Twee kopjes kunnen tegelijkertijd worden bereid.

Koffiespecialiteiten kunnen ook net zo snel worden bereid. Het apparaat is uitgerust met een melkopschuimer, waardoor het gemakkelijk is om latte macchiato of cappuccino te bereiden. Omdat het echter een machine met één circuit is, kan het melkschuim niet tegelijkertijd worden geproduceerd. Daarom moet je eerst de espresso zetten, dan de machine weer helemaal laten opwarmen en ten slotte de melk schuimen met de stoommond.

https://www.youtube.com/watch?v=K6t9-p6S8K4

In de officiële productvideo ziet u de belangrijkste functies

Instellingen handmatig aanpassen

Als koffieliefhebber heb je graag direct invloed op de bereiding van de espresso. Belangrijke aspecten zijn de keuze van de bonenmix en de perfecte maling voor espresso. Daarnaast kun je het resultaat van de espresso-aankoop ook beïnvloeden met deskundig geknoei. Deze machine biedt echter nog meer mogelijkheden om de espresso ga te maken.nz naar eigen smaak.

Verschillende presets van de machine kunnen afzonderlijk worden ingesteld. Deze omvatten de hoeveelheid water per kopje, de Waterhardheid En de Koffie temperatuur. Raadpleeg de handleiding voor stapsgewijze instructies voor het maken van deze instellingen.

De waterhardheid kan op de machine worden aangepast. Dit kan van regio tot regio verschillen en kan op deze machine worden aangepast in de gebieden zacht, gemiddeld hard en zeer hard. De waarden vormen de basis voor de berekening van het verzoek tot ontkalking en zijn daarom belangrijk om de juiste werking van de espressomachine te garanderen.

Verzorging van de WMF portafilter machine

Uw portafiltermachine heeft regelmatig onderhoud nodig. Vooral belangrijk is het reinigen van de melkopschuimer, die na elk gebruik moet worden gedaan om ophoping van bacteriën te voorkomen. De beste manier om dit te doen is om heet water uit het mondstuk te laten lopen na het opschuimen van de melk, zodat het van binnenuit wordt uitgespoeld. Nadat het mondstuk is afgekoeld, kan het ook van buitenaf worden verwijderd en gereinigd.

De lekbak moet ook regelmatig worden geleegd en schoongemaakt. De koffiezeefjes moeten regelmatig uit het portafilter worden verwijderd en met schoon water worden gereinigd. Eventuele verstoppingen kunnen met een fijne naald worden verwijderd. Resterende koffieresten in de zeven zijn niet alleen onhygiënisch, maar kunnen ook een negatieve invloed hebben op de smaak van de espresso. Daarom moet regelmatig worden schoongemaakt.

Voor wie is de WMF Lumero espressomachine geschikt?

Het apparaat is gericht op beginners die niet vertrouwen op de allerhoogste kwaliteit espresso, maar toch op zoek zijn naar een robuuste machine met thermoblock verwarmingssysteem. De machine is geprijsd in het lagere middenveld, maar biedt niet te veel voor de prijs. Het ontwerp van dit apparaat is compact. Daarom is deze portafiltermachine ook geschikt voor eenpersoonshuishoudens.

Het apparaat blijft een goede optie voor iedereen die op verschillende manieren van koffie wil genieten. Met de melkopschuimer kunt u specialiteiten op basis van espresso maken die worden bereid met melkschuim. Daarnaast heb je met dit apparaat ook de mogelijkheid om koffiepads te gebruiken en zo op de eenvoudigste manier verschillende smaken te bereiken.

Voor- en nadelen van het WMF-apparaat

Voordelen

 • Behuizing van hoogwaardig chroomorgel
 • Eenvoudig in gebruik
 • Diverse instellingen mogelijk
 • Voor een of twee kopjes
 • Snelle opwarmtijd
 • Compact ontwerp
 • Verstelbare bekerbak
 • Druk van 15 bar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Melkschuim en espresso kunnen niet tegelijkertijd worden verwijderd
 • Geen waterniveau-indicator voor het waterreservoir
 • Zeef is moeilijk los te maken van het portafilter
 • Thermoblok minder temperatuurbestendig

Veelgestelde vragen over Lumero by WMF

Wat is het productieland voor deze espressomachines?

De WMF Lumero wordt geproduceerd in Duitsland.

Is de bekerbak verstelbaar?

De bekerbak kan iets worden aangepast, zodat nog grotere kopjes kunnen worden opgeborgen. Kopjes tot een hoogte van 11 cm kunnen worden gebruikt op de bekerplank.

Is het mogelijk om het mondstuk voor melkschuim te verwijderen?

Ja, het mondstuk is eenvoudig te verwijderen. Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker.

Welke diameter moet de tamper hebben voor het portafilter?

De tamper moet een diameter van 50 mm hebben. Een sabotage met deze diameter is al inbegrepen in de leveringsomvang.

Wat is de capaciteit van de watertank?

De watertank bevat 1,5 liter water op dit model.

Is het mogelijk om Café Americano te bereiden met het apparaat?

Ja, er zijn twee manieren om dit te doen. Op de machine kunt u de hoeveelheid water voor de koffie aanpassen. Maar het is ook mogelijk om een espresso te bereiden en deze vervolgens bij te vullen met heet water uit het melkopschuimmondstuk.

Is het mogelijk om pads te gebruiken?

Ja, dit apparaat kan worden bediend met gemalen koffiepoeder of met koffiepads. Voor de koffiepads wordt een speciaal portafilter geleverd.

Welke koffiepads passen in het apparaat?

Deze machine kan worden gebruikt met alle gangbare pads.Dit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben.

Hoe heet is de espresso uit de machine?

Met dit apparaat kunt u de warmte voor de espresso in drie fasen aanpassen, zodat het mogelijk is om de beste temperatuur voor uw eigen smaak te kiezen. Als je je espresso echter bijzonder heet vindt, moet je de kopjes ook voorverwarmen.

Resultaat

Met deze portafilter machine van WMF krijgt u solide kwaliteit met enkele interessante extra’s. Met hoogwaardige materialen en eersteklas vakmanschap behoort het apparaat tot de hogere klasse van instapmachines en wordt het tegen een relatief hoge prijs aangeboden. De vraag rijst of het misschien de moeite waard is om iets verder te gaan en meteen een ketelmachine te pakken. Want thermoblockmachines met vergelijkbare apparatuur (maar iets minder waardevolle componenten) zijn al veel goedkoper. Het espressoresultaat is vergelijkbaar.

Een pluspunt is ook de Veelzijdigheid de WMF espressomachine. Het is uitgerust met een melkopschuimer en wordt geleverd met een speciaal portafilter waarmee ook koffiepads kunnen worden gebruikt.

Klanten tekenen deze espressomachine met nog steeds goede recensies en zijn over het algemeen tevreden met wat er wordt aangeboden. We kunnen een voorwaardelijk aankoopadvies doen vanwege de relatief hoge prijs voor een thermoblockmachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€188,86


 • WMF Lumero
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 21,

 • Laatst herzien: maart 21,


De WMF Lumero portafilter espressomachine is solide geïnstalleerd. Voor de prijs van slechts 188,86 € iets boven het niveau van vergelijkbare modellen.