Gaggia Nieuwe Classic portafilter machine review

Er is iets gebeurd bij Gaggia: Na de slechte verbetering van de laatste Gaggia Classic uit 2015 heeft het bedrijf eindelijk de wensen en kritiek van klanten ter harte genomen. Het resultaat is een mooie instapmachine, die echter iets hoger geprijsd is ten opzichte van het voorgangermodel en andere vergelijkbare portafilter espressomachines.

De Gaggia “New Classic” 886948011010 espresso portafilter machine kan (grotendeels) voortbouwen op oude successen. Na enkele kostenbesparende maatregelen door de overname van Philips, keert het Italiaanse merk nu terug naar zijn technische ervaring.

De solide espressoproductie is verzekerd dankzij het nieuwe portafilter en de magneetventielen en dankzij de krachtige stoominstallatie is het schuimen van melk voor koffiespecialiteiten geen probleem.

Nieuw model verbetert klanttevredenheid gedeeltelijk

Gaggia Nieuwe Classic portafilter machine
De Gaggia New Classic portafilter machine fascineert met zijn iconische design en heerlijk romige cappuccino productie.

Gaggia staat al tientallen jaren bekend om uitstekende espressomachines. Het merk heeft al veel modellen gelanceerd die klanten hebben blij gemaakt. Dit omvatte het voorgangermodel van dit apparaat, de Gaggia RI9303/11 Classic. In 2015 werd dit apparaat echter vervangen door een nieuwe versie die onder dezelfde naam op de markt werd gebracht.

Dit nieuwe model had echter aanzienlijke zwakke punten die veel ongenoegen bij klanten veroorzaakten. Gaggia heeft van deze fouten geleerd en heeft nu het nieuwe model gelanceerd, genaamd New Classic, onder modelnummer 886948011010, dat belooft de succesvolle traditie van de originele machine voort te zetten.

De nieuwe Gaggia Classic espressomachine biedt u verschillende manieren om uw espresso op individuele manier om van te genieten. U kunt een of twee kopjes espresso met de machine brouwen door de juiste zeef te kiezen. U bepaalt de hoeveelheid water door de referentiesleutel ingedrukt te houden.

De Gaggia New Classic portafilter machine heeft enkele zwakke punten gecorrigeerd, maar ook de prijs verhoogd

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Gaggia New Classic portafilter machine

 • Voeding: 230 volt
 • Gewicht: 8.28 kg
 • Afmetingen: 25 × 22 × 36 cm
 • Materiaal: Geborsteld roestvrij staal
 • Inhoud watertank: 2,1 l

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de New Classic by Gaggia.

Verbeteringen aan de Gaggia 886948011010 portafilter machine

Onder de verbeteringen in het nieuwe model van de oude Classic zijn allereerst de drie schakelaars, die de machine in- of uitschakelen en instellen voor espresso- of stoomconsumptie. De schakelaars voelen goed aan, zijn eenvoudig te bedienen en zijn ook uitgerust met individuele verlichte displays om de functies te bedienen.

De Lekbak is veranderd en staat nu buiten de zijkanten van de machine. Dus elke druppel buiten de lekbak moet worden vermeden. Ook het visuele effect van de nieuwe lekbakvorm is positief.

Ook de vorm van het waterreservoir is verbeterd. Het nieuwe model heeft kleine uitstulpingen aan de zijkanten die het gemakkelijker maken om het waterniveau af te lezen. Zo kun je zien wanneer de inhoud van 2,1 l water bijna op is.

Het portafilter in deze versie is uitgerust met een massieve tuit Ontworpen. De Gaggia New Classic wordt geleverd met drie schermen. Voor espressopoeder is er een zeef voor de aankoop van een of twee kopjes en een andere zeef maakt het mogelijk om de populaire koffiepads naast koffiepoeder met deze machine te gebruiken.

Ook de nieuwe Classic is weer voorzien van de Drieweg magneetventiel die ervoor zorgt dat er een constante waterdruk ontstaat bij de filterhouder. Wanneer de koffie is verkregen, droogt de gemalen koffie in de zeef, waardoor het schoonmaken gemakkelijk wordt.

Ook de stoomreferentie van de Gaggia-886948011010 is geoptimaliseerd. De hoogwaardige stoominstallatie heeft nu twee openingen, waardoor een perfect stoomvolume ontstaat voor schuimende melk.

De unit is uitgerust met de klassieke Gaggia-ketel, in het ontwerp waarvan de hele ervaring ervanDit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben. Dit apparaat wordt nu ook weer in Italië gemaakt en garandeert volledige tevredenheid bij klanten die dol zijn op deze klassieke manier van espresso bereiden.

Ook visueel een compleet succes

Met de Gaggia New Classic haal je een stukje Italiaanse espressocultuur in huis. De traditionele look is goed geënsceneerd in dit model.

De behuizing is volledig gemaakt van geborsteld roestvrij staal, dat er niet alleen nobel en professioneel uitziet, maar ook Bijzonder duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. De Gaggia Classic belettering is gecentreerd onder de bedieningsknoppen en springt meteen in het oog. De bedieningsknoppen zelf zien er ook klassiek en professioneel uit met hun verlichte indicatoren.

Uitrusting

Met dit apparaat kunt u niet alleen gemalen koffie gebruiken, zoals het geval is bij de meeste portafiltermachines. Gaggia zorgt voor een extra zeef waarmee je ook koffiepads in dit apparaat kunt steken.

U kunt dus profiteren van de verscheidenheid aan smaken die deze pads bieden en gemakkelijk genieten van verschillende smaken.

De stoomplant voor het opschuimen van melk maakt het ook mogelijk om te genieten van koffiespecialiteiten bereid met melk.

Met de nieuwe Gaggia Klassik heeft u de mogelijkheid om zelf de kwaliteit van uw espresso te beïnvloeden en zo een individueel resultaat te bereiken.

Dit begint met het perfect knoeien met het koffiepoeder in de zeef. Daarna wordt het voorzetten handmatig gedaan en tot slot bepaal je ook handmatig de hoeveelheid water voor je espresso.

Video: Gaggia Nieuwe Klassieke Test &Tutorial

Voor wie is de Gaggia New Classic geschikt?

Deze portafilter machine van Gaggia wordt aanbevolen voor beginners, maar vereist enige oefening. Voor gevorderde gebruikers biedt het misschien iets te weinig.

Ze concurreert in prijs met een Lelit Anna of een Silvia von Rancilio. Naar onze mening zijn beide momenteel een beter alternatief als u bereid bent om 1-200 € toe te voegen.

Een voordeel: Als je ook wilt Koffie met pads , zodat u ook uitstekende resultaten kunt bereiken met dit apparaat. Dit bespaart u de aankoop van een extra apparaat voor koffiepads en kunt genieten van twee verschillende soorten koffiehoezen.

Met een tankvolume van 2,1 liter is de tank van het apparaat groot genoeg voor een huishouden met meerdere koffiedrinkers. Meerdere kopjes kunnen achter elkaar worden verkregen totdat de tank moet worden bijgevuld. Bovendien kan de tank eenvoudig worden verwijderd.

Voor- en nadelen van de New Classic Pro

Voordelen

 • Succesvolle klassieke look
 • Intuïtieve schakelaars met verlichte indicatoren
 • Klassieke Gaggia ketel
 • Hoogwaardig stoommondstuk met twee uitgangen
 • Geschikt voor gemalen koffie en koffiepads

Nadelen

 • Geen PID-regeling beschikbaar
 • Hoeveelheid stoom kan hoger zijn
 • Hogere prijs dan de oude Classic

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Is deze Gaggia Classic Pro een nieuwe versie?

Ja, de Gaggia New Classic is 886948011010 een nieuwe, herziene versie van de Gaggia RI9303/11 Classic, die veel verbeteringen heeft ten opzichte van de vorige versie.

Hoe hoog kunnen de cups op dit apparaat zijn?

De machine is het meest geschikt voor cups met een maximale hoogte van 6,5 cm. Hogere cups zijn moeilijk onder de uitlaat te plaatsen.

Is de cuptuit verstelbaar?

Nee, de cuptuit kan met dit apparaat niet in hoogte worden versteld.

Is er een bekervoorverwarmer?

Ja, dit model heeft een bekervoorverwarmer op de machine, die wordt verwarmd door de bedrijfstemperatuur van het apparaat. Zo kunnen voorverwarmde kopjes voor de espresso altijd beschikbaar zijn.

Heeft het apparaat een automatische inschakeling?

Ja, deze espressomachine schakelt automatisch uit na 20 minuten niet gebruiken, zodat u elektriciteit kunt besparen.

Past de stoommond ook op de eerste Gaggia Classic?

Je kunt de stoominstallatie kopen als reserveonderdeel, maar hij past alleen op het model 886948011010 hij niet voor oudere modellen kan worden gebruikt.

Wat is de capaciteit van de watertank?

De Wassertank houdt 2,1 liter op dit model. Bovendien is het verwijderbaar, zodat het gemakkelijk kan worden bijgevuld.

Is deze portafiltermachine voorzien van een vaste wateraansluiting?

Nee, dit model kan niet rechtstreeks op de waterleiding worden aangesloten. Het kan alleen worden bediend vanuit de watertank.

Heeft de Gaggia New Classic een magneetventiel?

Ja, de Gaggia New Classic is uitgerust met een drieweg magneetventiel.

Resultaat

De laatste versie van de Gaggia RI9303/11 Classic zorgde voor veel teleurstelling bij de vrienden van portafiltermachines van het Italiaanse merk. Nu wordt het vertrouwen van de klant opnieuw opgebouwd met de nieuwe Gaggia New Classic espressomachine.

Deze machine wordt wederom in Italië gebouwd en brengt aanzienlijke verbeteringen met zichzelf. Het is vooral gericht op ambitieuze beginners die bereid zijn een iets hogere prijs te betalen voor de Italiaanse merkkwaliteit van Gaggia.

Met de klassieker Gaggia Ketel, een magneetventiel en de professionele stoominstallatie, het apparaat is perfect gemaakt om heerlijke espresso te bereiden die aan de hoogste eisen voldoet. Het nieuwe bedieningspaneel maakt de bediening intuïtief en ongecompliceerd.

De meningen van klanten bevestigen dat Gaggia erin geslaagd is om de Gaggia Classic met dit toestel weer een uitstekende reputatie te geven. De functionaliteit van de espressomachine wordt geprezen, evenals de uitstekende resultaten, die kan worden verkregen bij de aankoop van espresso.

De prijs alleen kan niet meer zo overtuigend zijn als bij zijn voorganger. Want de Gaggia Classic verwierf zijn faam als echte prijshit. Nu speelt het in de klasse van mid-range apparaten naast de Lelit en zelfs boven de nieuwe “The Bambino” en de klassieke SES 810 “The Duo Temp Pro” van Sage.

Het kan echter concurreren op het gebied van kwaliteit en we verwelkomen de verbeteringen die het gevolg zijn van deze prijsaanpassing.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€399,00


 • Gaggia Nieuwe Classic
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 15 april

 • Laatst herzien: 15 april


De Gaggia New Classic portafilter machine is verbeterd, maar ook duurder geworden. slechts 399,00 €