Salie Barista Touch Portafilter Machine Review

De Sage Barista Touch is de derde in de semi-automatische en volledig geïntegreerde espressomachines van Sage. Het biedt een aantal beslissende verbeteringen in vergelijking met de andere modellen Barista Express en Barista Pro, die ook worden weerspiegeld in een aanzienlijk hogere prijs. We nemen het onder de loep en laten zien hoe het zich bewijst als barista portafilter machine.

Intuïtieve bediening met de Sage the Barista Touch portafilter machine

Salie de Barista Touch SES 880
De Sage SES880 de Barista Touch portafilter machine combineert perfect finetuning en volautomatisch.

Een van de grote voordelen van dit apparaat is de eenvoudige, intuïtieve bediening, waarmee aromatische koffiedranken kunnen worden bereikt, zelfs als u geen ervaring hebt met portafiltermachines.

Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, leidt het kleurendisplay u door de installatie. Je leert stap voor stap hoe je de slijpgraad aanpast en de slijptijd bepaalt. U kunt ook leren hoe u het portafilter correct gebruikt en hoe u Melkopschuimsysteem Functioneerde. Daarnaast kun je tips krijgen over de kwaliteit van koffie.

Met een beetje oefening kunnen zelfs beginners goede resultaten behalen met dit apparaat, die veel beter zijn dan met een volautomatische koffiemachine.

De Sage SES880 de Barista Touch portafilter machine combineert perfect finetuning en volautomatisch.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Sage SE880 espressomachine

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1680 Watt
 • Type apparaat: 2-circuit systeem
 • Materiaal: Geborsteld roestvrij staal
 • Afmetingen: 32,2 × 39,4 × 40,7 cm
 • Gewicht: 12.8 kg
 • Inhoud watertank: 2 liter
 • Geïntegreerde slijpmachine: conische slijper
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Pomp: Trilpomp
 • Pompdruk: 15 bar
 • Kopjes per brouwsel: 2

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Sage Barista Touch.

Combinatie van portafilter en volautomatische machine: het beste van twee werelden

Als het gaat om het kiezen tussen een portafiltermachine of een volautomatische machine, zijn de hoofden van koffiefans altijd verdeeld. Sage heeft nu een compromis bereikt met deze machine, wat het mogelijk maakt om de voordelen van beide systemen om van te genieten. De machine biedt verschillende individuele instelmogelijkheden, evenals een portafilter en een sabotage, maar tegelijkertijd maalt hij ook koffie en biedt hij verschillende drankjes met een druk op de knop.

Puristen zullen de mogelijkheid vinden om hun espressoplezier naar wens te individualiseren, terwijl het tegelijkertijd mogelijk is om verschillende specialiteiten te verkrijgen zonder veel tijd te besteden, net als bij een volautomatische koffiemachine. U bespaart ook de aankoop van een aparte espressomolen, omdat de SAGE SES880 deze taak uitvoert door een geïntegreerde conische slijper Neemt.

Het juiste koffierecept kiezen met de Barista Touch

Op het touchscreen zie je duidelijk de beschikbare recepten. Je kunt kiezen voor espresso, cappuccino, latte, lang zwart en plat wit.

Naast deze reeds opgeslagen recepten, kunt u uw koffie ook individueel configureren en het recept opslaan. Voor dit doel biedt het apparaat acht geheugenlocaties, die u kunt voorzien van een foto en een naam. Deze kunnen ook later met een druk op de knop worden opgeroepen. U kunt onder andere de koffiesterkte, de temperatuur en de consistentie van het melkschuim individualiseren.

Speciaal thermoblock voor de perfecte espresso

Ondanks de automatisering van vele functies, wordt de kunst van espresso-extractie niet verwaarloosd met dit apparaat. De bonen worden voor elke extractie vers gemalen en u kunt het maalniveau kiezen dat het beste bij uw bonenvariëteit past. Dit legt een van de belangrijkste fundamenten voor een aromatische espresso.

Een ander element dat een constante kwaliteit van de espresso garandeert, is de zettemperatuur. Dit wordt bereikt door een nieuw type Dikke filmverwarmer te gebruiken. Dit plaatst alle normale thermoblocksystemen in de schaduw op het gebied van temperatuurstabiliteit en vooral krachtoverbrenging en efficiëntie. Door de pers op een metalen plaatDe bedrijfstemperatuur wordt in slechts 3 seconden gegenereerd.

Met het Sage-apparaat zorgt een moderne PID-regeling voor een optimale temperatuur voor elke extractie. Om de fijne aroma’s uit het espressopoeder perfect op te lossen, maakt dit apparaat gebruik van een preinfusie waarbij de gemalen koffie eerst onder lage druk wordt geweekt.

De hoogwaardige pomp duwt vervolgens het water door de gemalen koffie voor extractie bij een druk van 9 bar. Het water kan zeer gelijkmatig door het voorgeweekte koffiepoeder stromen en de aroma’s volledig absorberen. Het resultaat is een volledig aromatische espresso met een stevige crema.

De Sage SES880 espressomachine levert perfect melkschuim

Het systeem voor melkschuim is perfect geschikt voor veeleisende eisen. U kunt zowel de temperatuur als de Bepaal zelf de consistentie van het melkschuim. Om dit te doen, wordt de melk gevuld in de meegeleverde melkkan, die u vervolgens op de sensor plaatst, die rechts van de machine onder de stoominstallatie is bevestigd.

Dan hoef je de stoomplant alleen maar in de melkcontainer te vouwen en in een paar seconden melkschuim naar wens te bereiken. De machine heeft een automatisch reinigingsprogramma dat het melkopschuimsysteem na gebruik kortstondig spoelt met heet water. Dit voorkomt de opbouw van bacteriën die zich op melkresten kunnen nestelen.

Snel klaar voor gebruik dankzij korte opwarmtijd

Met dit apparaat kan koffie in de kortst mogelijke tijd worden gekocht. Via de Thermojet verwarmingssysteem de espressomachine kan zijn bedrijfstemperatuur in slechts 3 seconden bereiken. Zo kun je ’s ochtends al genieten van een heerlijke espresso, als je snel wilt gaan, voordat je de deur uitgaat. De automatische programmaselectie helpt er ook voor te zorgen dat koffie beschikbaar is zonder lange wachttijden.

Verschillen met de Sage Barista Express en de Barista Pro

De Sage Barista Touch is het dure model in vergelijking met de Sage Barista Express en de Sage Barista Pro, die beide niet veel doen in prijs. Deze prijs is echter ook gerechtvaardigd bij het vergelijken van de functies.

Want in vergelijking met de Express met een manometer voor bediening en de Pro met een LCD heeft de Touch een touch display.

Met de 2-Verwarmingscircuit de Barista Touch is ook verder ontwikkeld dan de Barista Express en de Barista Pro, die beide nog steeds werken met het 1 verwarmingscircuit.

Het gebruikte Thermojet-verwarmingssysteem, waarbij het apparaat binnen drie seconden kan opwarmen en het brouwen en stomen bijna gelijktijdig gebeurt, deelt het apparaat met de Barista Pro, die dit ook heeft. Hier wordt de Barista Express afgeklopt, die erg traag is met het Thermocoil-verwarmingssysteem met 30 seconden opwarmtijd en ook het brouwen en stomen gebeurt met een tijdsvertraging.

Ook de Barista Touch heeft, net als de Barista Pro, 30 maalgraden, terwijl ook hier de Barista Express met slechts 18 beschikbare grindlevels niet achter de Barista Touch zit, maar ook de Barista Pro.

Voor wie is de Sage the Barista Touch geschikt?

Deze machine is geschikt voor elke espressoliefhebber die gemak bij het bereiden van koffiedranken waardeert, maar de voordelen van een portafiltermachine niet wil opgeven. Beginners zullen de Barista Touch een ideale gelegenheid vinden om vertrouwd te raken met het gebruik van portafilters. Na een korte experimenten met knoeien en een kleine fijne aanpassing van de slijpgraad en de duur van de aankoop, kunnen eersteklas resultaten worden bereikt.

Een compact ontwerp maakt het mogelijk om dit apparaat zelfs in kleinere keukens te installeren. Dankzij het thermoblock is espresso cover zeer snel mogelijk na het inschakelen en ook snel achter elkaar. Daarom is de Barista Touch niet alleen geschikt voor het huishouden, maar ook voor een kleiner kantoor.

Video: Introductie van de Sage SES880 de Barista Touch

In deze video laat de fabrikant u de functies van deze espressomachine zien

Voor- en nadelen van de Barista Touch

Voordelen

 • Eenvoudige drankselectie met één druk op de knop
 • Uitstekend systeem voor het opschuimen van melk
 • PID-regeling voor optimale temperatuurregeling
 • Hoogwaardige, geïntegreerde conische molen voor verse gemalen koffie
 • Pre-infusie zorgt voor meer aroma
 • Snelle opwarmtijd
 • Individuele recepten kunnen worden opgeslagen
 • Talrijke instelmogelijkheden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eerlijke prijs-prestatieverhouding

Nadelen

 • Meer oefening nodig voor gebruik dan met volautomatische koffiemachines

Veelgestelde vragen

Is het moeilijk om de machine goed te bedienen?

Omdat dit een combinatie is van volautomatisch en portafilter, is de bediening ook iets complexer. Men kan echter eenvoudige stappen volgen die op het display verschijnen om aanpassingen aan te brengen. Bij het vullen en knoeien met het portafilter is het belangrijk om een beetje te proberen totdat je de juiste druk hebt gevonden. Het apparaat wordt ook geleverd met een gedetailleerde handleiding, die gemakkelijk te volgen is.

Wat is de consistentie van het melkschuim?

Het melkschuim kan met dit apparaat worden aangepast. Van bijna vloeibaar schuim tot zeer vast schuim, u kunt precies de consistentie kiezen die nodig is voor uw recept.

Kan de bonencontainer worden verwijderd?

Ja, de bonencontainer kan eenvoudig worden ontgrendeld en vervolgens van de machine worden verwijderd.

Is het mogelijk om de cups voor te verwarmen?

Ja, kopjes kunnen worden voorverwarmd bovenop de machine, naast de koffiecontainer.

In welke taal is de menunavigatie?

Met deze machine kunt u de taal van de menunavigatie instellen. Naast Duits zijn er ook verschillende andere talen beschikbaar.

Resultaat

De beslissing tussen Volautomatische machines en portafiltermachines is moeilijk voor veel koffieliefhebbers. Beide apparaten zijn gekoppeld aan een grotere aankoop, dus u moet meestal het ene of het andere systeem kiezen.

De Sage Barista Touch maakt deze beslissing nu iets makkelijker. De machine combineert slim de belangrijkste eigenschappen van het (thermoblock) portafilter met een volautomatische machine. Als u echter een echte machine met dubbele ketel wilt met hetzelfde gebruiksgemak, biedt Sage de Oracle Touch, een premium variant die uniek is in zijn functie.

Voor beginners blijkt het vrij eenvoudig om met dit apparaat een ingang te vinden in de barista-kunst. Met een beetje vallen en opstaan kun je leren om de gemalen koffie in het portafilter perfect te manipuleren. Fijne aanpassingen kunnen heel eenvoudig worden gedaan via het aanraakscherm. Je kunt dus ook vooraf opgeslagen of zelfontworpen koffierecepten ophalen.

Klanten zijn geïnspireerd door het concept van de Sage Barista Touch en beveel ook het apparaat aan voor aankoop. Voor verdere vragen over het apparaat is er ook een zeer goed gerunde en behulpzame groep op Facebook.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€959,99De Sage Barista Touch tegen de aanbiedingsprijs van € 959,99 combineert finetuning en volautomatisch perfect.