Waarom is een volautomatische koffiemachine geschikt voor op kantoor?

Koffie is de populairste warme drank van Duitsland en vooral in de kantoren worden dagelijks meerdere kopjes geconsumeerd. Met een volautomatische koffiemachine kunnen medewerkers koffie op de werkplek ontvangen zoals zij dat willen. De volautomatische machine voor op kantoor verhoogt de tevredenheid en prestaties van medewerkers. Hier presenteren we redenen voor de aankoop en verduidelijken we welke koffiemachine de juiste is voor het werk.

Binnenkort:

  • Let op kwaliteit, grootte en volume
  • Een volautomatische machine bespaart geld door tijdsbesparing en motivatie
  • Het huren van een volautomatische machine is op de lange termijn meestal niet de moeite waard (met servicecontract)
Volautomatische koffiemachine geschikt voor op kantoor
Voor een beter werknemersklimaat – een volautomatische koffiemachine op kantoor

Wat moet een goede volautomatische koffiemachine voor op kantoor betekenen?

Voordat u een volautomatische koffiemachine voor op kantoor koopt, moet u eerst overwegen wat u van een dergelijk apparaat verwacht. Zo kunt u het aanbod beter controleren en bepalen of de volautomatische machine echt zinvol is voor uw eigen doeleinden.

Welke drankjes moeten worden bereid?

Volautomatische koffiemachines bieden een aanzienlijk voordeel ten opzichte van conventionele koffiemachines of padmachines. Ze zijn flexibel zodat collega’s kunnen kiezen uit verschillende specialismen.

De belangrijkste koffiedranken:

  • Espresso
  • Koffie
  • Cappuccino
  • Latte Macchiato

Kwaliteit en duurzaamheid

Omdat kan worden aangenomen dat de volautomatische machine veel op kantoor wordt gebruikt, moet u vanaf het begin kiezen voor een apparaat van hoge kwaliteit, zodat u kunt hopen op een lange levensduur. Een van de relevante factoren is de Kwaliteit van de brouwgroep.

U moet ook een apparaat kiezen dat snel opwarmt, zodat de afzonderlijke porties snel na elkaar kunnen worden bereid. De grootte van de watertank is ook cruciaal. Idealiter zou het mogelijk moeten zijn om een grotere hoeveelheid koffie te zetten voordat de tank moet worden bijgevuld.

Volautomatische machines hebben als voordeel dat de koffie voor elk kopje versgemalen Wordt. Dit draagt aanzienlijk bij aan de smaakbeleving. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan een goede molen. Volautomatische koffiemachines met een schijfmolen van staal worden aanbevolen. Deze molens werken rustig en verwarmen de gemalen koffie niet tijdens het werk, wat ook de smaak beïnvloedt.

Volume is een belangrijk criterium

De stille werking is een belangrijke factor, vooral in kleinere kantoren, zodat luide slijpgeluiden, omdat ze vaak worden veroorzaakt door conische slijpmachines, het werk of het telefoneren niet verstoren. Staal is het materiaal bij uitstek, omdat het minder gevoelig is dan keramiek. Zelfs als er een steen in de koffie zit, is de stalen molen meestal niet beschadigd.

Eenvoudig in gebruik

Last but not least moet u er ook voor zorgen dat het koffiezetapparaat gemakkelijk te hanteren is. Goed gelabelde knoppen voor de belangrijkste functies en een digitaal display kunnen werknemers helpen minder tijd te verspillen aan het koffiezetapparaat.

Een groot voordeel van de volautomatische machine is dat u kunt rekenen op een constante kwaliteit van de koffie met lage eisen. De medewerkers hoeven zelf geen aanpassingen te doen. Alle specialiteiten worden automatisch door het apparaat geproduceerd.

Volautomatische koffiemachines zijn zuinig

Volautomatische machine bespaart geld op kantoor
Het hebben van een eigen automatische koffiemachine op kantoor bespaart op de lange termijn geld

De aanschafkosten voor een hoogwaardige, krachtige volautomatische koffiemachine zijn vrij hoog. Dit mag u echter niet afschrikken. In plaats daarvan moet men kijken naar de kosten op de lange termijn.

Pad- of capsulemachines kunnen goedkoper worden gekocht. Maar de vervolgkosten voor de aankoop van maandverband of capsules zijn ook aanzienlijk hoger dan de kosten voor koffiebonen. Bovendien kan de volautomatische machine een breed scala aan koffiespecialiteiten bereiden zonder verschillende pads of capsules klaar te hebben. De bediening is ook veel eenvoudiger.

Een motivatie voor de medewerkers

Drankjes zoals cappuccino of latte macchiato zijn populaire dronken thuis. Daarom zijn veel medewerkers op kantoor niet meer tevreden met simpele filterkoffie uit de oude koffiemachine.

Het is vaak vrij omslachtig om in de pauze snel naar een café te gaan. Daarom is de aankoop van een koffiezetapparaat een manier om deze mogelijkheid direct ter plaatse aan te bieden.

Het koffiezetapparaat kan er ook voor zorgen dat er minder tijd verloren gaat op de werkvloer. Als je af en toe je werkplek verlaat voor een kop koffie, kun je het bij de volautomatische machine veel sneller krijgen dan in het volgende café. Zo kan een dergelijk apparaat worden omgezet in een echte besparingen voor het bedrijf Transmuteren.

Als je op kantoor een automaat opzet die gratis ter beschikking staat van je collega’s, laat je zien dat je bezorgd bent over het welzijn van het individu en de werkomgeving zo aangenaam mogelijk wilt maken. Een volautomatische machine zelf kan helpen om het gemeenschapsgevoel onder medewerkers te versterken en een betere werksfeer te creëren.

Het apparaat wordt vaak een ontmoetingsplaats voor medewerkers die in verschillende teams werken. Een korte uitwisseling bevordert de communicatie, wat op zijn beurt een positief effect kan hebben op het oplossen van problemen.

Uit enquêtes is gebleken dat kantoren die hun werknemers een volautomatische koffiemachine aanbieden in de meeste gevallen een betere bedrijfsstructuur hebben. Om zakelijke redenen is het dus logisch om een automatische koffiemachine aan te schaffen.

Last but not least zorgt de volautomatische koffiemachine ook voor een positieve eerste indruk op bezoekers. Nieuwe medewerkers of klanten, die verwelkomd kunnen worden met een kopje koffie naar keuze, krijgen een goede indruk van het bedrijf.

Een volautomatische machine huren of kopen?

Volautomatische koffiemachine Kantoor huren of kopen
Bij het huren is de service inbegrepen, maar niet de schoonmaak

Heb je gehuurd voor een volautomatische koffiemachine voor het apparaat of moet je beter gezegd worden gekocht. Op het eerste gezicht lijkt huren verschillende voordelen te hebben. Naast het instellen van het apparaat wordt meestal een volledig servicepakket aangeboden, dat zowel de montage als de verzorging en het onderhoud van het apparaat omvat.

De hoge aanschafkosten worden geëlimineerd en veel van deze leases omvatten zelfs de reparatiekosten voor de machine. Zo lijkt de huur meerdere problemen tegelijk op te lossen. Ook lijkt de huurprijs op het eerste gezicht meestal aantrekkelijk. Er moet echter nog steeds regelmatig en regelmatig worden schoongemaakt door het personeel.

Bij nader inzien zal men echter zien dat een huur volautomatische koffiemachine duurder op de lange termijn dan de aanschaf van een eigen apparaat. Naast de huurkosten ben je vaak ook gebonden aan het gebruik van de bonen van de aanbieder, die vaak duurder zijn dan andere varianten.

Daarnaast bind je jezelf met een contract voor langere tijd aan de aanbieder. Als u niet tevreden bent met de service, kan het vaak moeilijk zijn om het contract te ontbinden. Het probleem van volautomatische koffiemachines voor de meeste kantoren kan dus het beste worden opgelost door een eigen apparaat aan te schaffen.

Resultaat

Een krachtige volautomatische koffiemachine is een grote investering voor een kantoor dat goed doordacht wil zijn. Wel is keer op keer aangetoond dat de aankoop de medewerkerstevredenheid kan verhogen.

De volautomatische koffiemachine blijkt goedkoper in de vervolgkosten dan capsule- of padmachines, hoewel hun aankoopprijs lager is. Op deze manier kunnen de extra kosten snel worden afgeschreven.

Een gevarieerde selectie van koffiespecialiteiten met een druk op de knop en het voordeel van het geurige aroma van koffie, dat vers wordt gemalen voor elk kopje, zorgen voor de hoge aantrekkelijkheid van de machine. Voordat u koopt, is het de moeite waard om uw eigen vereisten grondig te controleren om te bepalen welk apparaat het beste bij uw eigen kantoor past.

Bij de keuze spelen zowel het aantal medewerkers als hun voorkeur voor de bereiding van de koffie een grote rol. Hier kunt u meer te weten komen over de voordelen van de individuele modellen en fabrikanten en de beste volautomatische machine vinden voor gebruik in uw eigen kantoor.