Gaggia Magenta Prestige Koffiemachine Review Beoordeling

De Gaggia Magenta Prestige wordt gekenmerkt door een groot bedieningspaneel met capacitieve knoppen en een kleurendisplay dat de bediening van dit apparaat bijzonder eenvoudig maakt voor koffiegenot. Je kunt kiezen uit twaalf verschillende koffiespecialiteiten en voor drankjes met melk wordt hoogwaardig melkschuim geproduceerd in een melkkaraf.

Met de Optiaroma technologie kunt u de koffie aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Het voorzetsysteem zorgt ervoor dat de aroma’s optimaal uit de koffie verwijderd kunnen worden.

Kenmerken en hoogtepunten van de Gaggia Magenta Prestige

Gaggia Magenta Prestige

De Gaggia Magenta Prestige staat voor een breed scala aan koffiebereiding.

Koop hier bij Roastmarket.de

De Prestige is de uitstekende volautomatische koffiemachine in de Magenta-lijn van de Italiaanse fabrikant Gaggia. Al op het eerste gezicht valt het grote kleurendisplay op, waardoor de bediening van het volautomatische koffiezetapparaat op een zeer overzichtelijke manier plaatsvindt.

Het apparaat van Gaggia biedt een uitgebreide selectie van verschillende dranken. Met een druk op de knop kunt u de volgende opties voor de Magenta Prestige selecteren.

Mogelijke drankjes:

 • Espresso
 • Espresso lungo |
 • Koffie
 • Ristretto
 • Café Americano
 • Plat Wit
 • Cappuccino
 • Cafè cortado
 • Latte Macchiato
 • Café au lait
 • Melkschuim
 • Warm water

Verder kun je via het menu ook persoonlijke instellingen maken, waarmee je rekening kunt houden met individuele voorkeuren bij het bereiden van je koffiedrankjes.

De volautomatische koffiemachine heeft een Voorbrouwsysteem. Het koffiepoeder wordt eerst bevochtigd voordat het eigenlijke zetproces begint. Daarom smaken koffiedranken van dit apparaat vol en kan de karakteristieke smaak van verschillende soorten bonen beter worden uitgedrukt.

Een snel verwarmingssysteem helpt u het eerste kopje koffie vrijwel onmiddellijk na het inschakelen van de machine te verwijderen. De behuizing van roestvrij staal en aluminium ondersteunt deze korte verwarmingsfase.

Koffiespecialiteiten met melkschuim, zoals cappuccino, zijn bijzonder succesvol met de Magenta Prestige. In de geïntegreerde melkkan wordt de melk twee keer geschuimd. Op deze manier kunnen luchtbellen volledig worden vermeden en een uniform melkschuim van optimale consistentie en temperatuur als de perfecte kroon op melkschuimdranken.

Na gebruik kan het melkschuimsysteem hygiënisch gereinigd worden door een automatische reinigingsfunctie zodat er geen melkresten achterblijven. Het reinigingsprogramma kan worden uitgevoerd zonder dat u de melkkan hoeft te verwijderen. Het zorgt ervoor dat de volautomatische koffiemachine vrij blijft van bacteriën die zich snel aan melkresten kunnen hechten.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Snelle opwarmtijd
 • 12 programma-opties
 • Individuele instellingsopties
 • Hoogwaardig systeem voor het opschuimen van melk
 • Hoogwaardige molen
 • Compartiment voor koffiepoeder
 • Gebruiksgemak
 • Modern kleurendisplay met capacitieve knoppen

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1900 Watt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Aantal koffiespecialiteiten: 12
 • Slijpgraad aanpassing: 5 instellingen
 • Optiaroma: 5 instellingen
 • Instelbare koffietemperatuur: 3 niveaus
 • Inhoud melkcontainer: 0,5 l
 • Capaciteit watertank: 1,8 l
 • Capaciteitscontainer voor koffiedik: 15 porties
 • Gewicht: 7.7 kg
 • Afmetingen: 22,4 x 43,5 x 35,7 cm
 • Materiaal behuizing: ABS (kunststof)

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor Magenta Prestige.

Beoordeling van Gaggia Magenta Prestige

Functies

Een duurzame keramische aandrijving helpt om de aroma’s op de koffie voorzichtig op te lossen bij het malen van de koffiebonen. De molen warmt slechts licht op, zodat de gevoelige aroma’s van de koffie niet door hitte kunnen worden beschadigd. Er is vijf slijpgraadinstellingen, waaruit u kunt kiezen. Je kunt kiezen voor fijngemalen koffie voor een bijzonder intens koffiearoma, of voor een grovere maling om een mildere smaak te bereiken.

De molen wordt ook gekenmerkt door een laag lopend geluid, dat zelfs in de vroege ochtend niet als storend wordt ervaren door huisgenoten.

Naast de slijpgraadafstelling heeft dit apparaat ook Optirama. Dit systeem biedt ook vijf instellingen waarmee u de hoeveelheid gemalen koffie per kopje kunt bepalen. Op deze manier kun je sterkere of minder sterke koffie maken.

Met de Magenta koffiemachine bereid je koffie van versgemalen bonen. Je hebt ook de mogelijkheid om voorgemalen poederkoffie te gebruiken. Er is ook een speciaal compartiment waarin koffiepoeder kan worden gevuld. Je kunt dus ook cafeïnevrije koffie tussendoor bereiden, of een nieuwe variant proberen.

Voorbereiding

Met dit apparaat kunt u twaalf verschillende recepten nemen door simpelweg de knoppen in het bedieningspaneel aan te raken. De bediening is dan ook heel duidelijk en intuïtief. U kunt het apparaat snel bedienen zonder dat u de gebruikershandleiding lang hoeft te lezen. De melkopschuimer kan ook automatisch worden geactiveerd en u hoeft alleen de melkkan te vullen.

Het roestvrijstalen espressoplateau onder de koffie-uitlaat is in hoogte verstelbaar. Zo kun je kleine espressokopjes in een hogere positie zetten en vullen zonder te spetteren. In de laagste stand heb je echter ook genoeg ruimte voor een koffiemok.

Ook het schoonmaken van de volautomatische koffiemachine blijkt eenvoudig. Deze unit heeft automatische reinigingsprogramma’s en grondige, handmatige reiniging wordt vergemakkelijkt door de verwijderbare brouwgroepen. Als het apparaat moet worden ontkalkt, wordt dit aangegeven door een waarschuwingsindicator op het display. Gedetailleerde instructies voor het ontkalken zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing.

Kwaliteit

De Gaggia Magenta Prestige koffiemachine is momenteel het topapparaat uit de Gaggia Magenta serie en kenmerkt zich door hoogwaardige afwerking en het gebruik van de beste componenten. Het apparaat blijkt zeer functioneel en duurzaam te zijn. Met goed onderhoud kunt u jarenlang profiteren van deze machine.

Alle koffiedranken die je met deze volautomatische machine bereidt kenmerken zich door een eersteklas smaakkwaliteit Van. Van de aroma-verzegelde bonencontainer, de zachte verwerking in de keramische molen en de perfecte zettemperatuur bij een druk van 15 bar, aan alle basisvereisten wordt voldaan om een goed koffiearoma in elk kopje te vangen. Het melkschuim dat met dit apparaat wordt geproduceerd, heeft een voldoende goede kwaliteit voor dagelijks gebruik.

Prijs

De Gaggia Magenta Prestige koffiemachine is verkrijgbaar voor net geen 700 euro. Het apparaat biedt een verscheidenheid aan geweldige functies, evenals een hoge kwaliteit. Daarom is de prijs redelijk in vergelijking met vergelijkbare volautomatische koffiemachines.

Voor wie is het model geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine is ideaal voor het gezin. Er is ook de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te verkrijgen, zodat koppels samen van koffie kunnen genieten. De watertank heeft een capaciteit van 1,8 liter voor meerdere kopjes met slechts één watervulling. Dit maakt dit apparaat zelfs interessant voor kleine kantoren.

De volgende video geeft een gedetailleerde blik op de Gaggia Magenta Prestige:

Veelgestelde vragen

Heeft de Gaggia Magenta Prestige twee tanks voor verschillende bonen?

Nee, er is slechts één bonencontainer aan dit apparaat bevestigd. Wel is er een poedercompartiment waarmee je al gemalen koffie kunt gebruiken.

Is het mogelijk om de brouwgroepen van de Gaggia Magenta Prestige Verwijderen voor reiniging?

Ja, de brouwgroepen kunnen eenvoudig uit het apparaat worden verwijderd en onder stromend water worden gespoeld.

Kan worden gebruikt in de Gaggia Magenta Prestige de hoogte van de koffietuit kan worden aangepast?

Dit apparaat heeft een roestvrijstalen espressobak die in hoogte kan worden versteld. Zo kun je kleine espressokopjes spatvrij vullen, maar ook hoge kopjes of glazen gebruiken.

Moet je een bepaald soort koffie gebruiken?

Met deze volautomatische koffiemachine kun je elk type koffie gebruiken dat je wilt drinken. In het geval van deHet is echter altijd raadzaam om hoogwaardige variëteiten te kiezen, omdat een koffie van hoge kwaliteit een van de belangrijkste fundamenten is voor een goed resultaat.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met dit apparaat?

Ja, er is een programmaknop voor cappuccino waarmee u deze Italiaanse specialiteit met een simpele druk op de knop kunt krijgen. Het melkopschuimsysteem van deze volautomatische koffiemachine zorgt voor perfect, romig schuim.

Zijn persoonlijke instellingen mogelijk?

Ja, u kunt verschillende instellingen handmatig maken. Deze omvatten onder andere de mate van malen van de gemalen koffie en ook de hoeveelheid koffie die voor elk kopje wordt gebruikt. Zo kunt u alle recepten aanpassen aan uw individuele smaak.

Resultaat

De Gaggia Magenta Prestige volautomatische koffiemachine is een goed apparaat voor liefhebbers van afwisseling bij het drinken van koffie. Gebruikers beoordelen dit volautomatische koffiezetapparaat met zeer goede cijfers. Ze waarderen het gebruiksgemak van het apparaat en de hoge kwaliteit van de verkregen koffiedranken. Het apparaat is uitgerust met tal van moderne functies die zorgen voor een hoge functionaliteit. Daarom verdient de Gaggia Magenta Prestige koffiemachine ook een aankoopaanbeveling.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€645,99De Gaggia Magenta Prestige voor een eerlijke prijs van € 645,99 staat voor hoge keuzes in koffiebereiding. Met een hoge kwaliteit van de gehele apparatuur.