Elba V2 Lux portafilter Machine Beoordeling

De Elba V2 Lux portafilter machine is een hoogwaardige dual-circuit machine in een compact formaat. Het apparaat wordt met de hand geassembleerd door de fabrikant Noveseinove met componenten van de hoogste kwaliteit in Italië.

Van preinfusie tot een uitstekende E61-brouwgroep, de espressomachine biedt alles wat je nodig hebt om espresso van barista-kwaliteit te bereiden. De koffiehoes wordt handmatig geactiveerd en afgesloten door een hendel.

Uitrusting en highlights van de Elba V2 Lux portafilter machine

Elba V2 Lux portafiltermachine

De Elba V2 Lux maakt indruk met zijn compacte en verfijnde productontwerp en pure professionele kwaliteit binnenin

Koop hier bij Espresso-International.de

Zelfs op het eerste gezicht springt de kwaliteit van het apparaat in het oog. Deze portafilter machine is volledig gemaakt van roestvrij staal gepolijst tot een hoogglans. De roterende handgrepen en de handgrepen van het portafilter zijn uitgerust met details gemaakt van edel walnoothout, die bijdragen aan het elegante uiterlijk van het apparaat.

Met afmetingen van 23,5 × 43 × 40 cm is de portafiltermachine compact genoeg om op elk keukenoppervlak te passen.

De Elba V2 Lux heeft een Dual-circuit systeem voor heet water, zodat stoom voor schuimen met melk en water voor espresso tegelijkertijd kan worden verkregen. Dit maakt het gemakkelijker om espressodranken te bereiden met melkschuim, zoals cappuccino en latte macchiato.

Op de portafiltermachine bevindt zich een bekerwarmer, die op een rail is gemonteerd, die gemakkelijk naar voren kan worden getrokken. Zo kunt u de watertank gemakkelijk vullen zonder dat u de bekers hoeft te verwijderen.

De zoetwatertank van dit apparaat heeft een Inhoud 2,5 liter, wat voldoende is voor meerdere koffiehoezen. De watertank kan worden verwijderd, maar het is ook mogelijk om water bij te vullen tijdens bedrijf. Vanuit deze tank wordt het water in een boiler gevoerd waar het wordt verwarmd tot een temperatuur van 100 °C. Zo wordt de ideale temperatuur van 92 °C voor het extraheren van espresso gemakkelijk bereikt.

Het water voor de stoom, dat kan worden verkregen uit de stoominstallatie, wordt geproduceerd in de ketel, die 1,5 liter water kan bevatten. Het water wordt constant bijgevuld uit de zoetwatertank.

Een waarschuwingslampje waarschuwt u wanneer het water in de zoetwatertank is opgebruikt en moet worden bijgevuld. Om schade aan de trilpomp te voorkomen, schakelt deze na 45 seconden uit wanneer er geen vers water meer in de tank zit.

De espressomachine werkt met de beproefde E61-brouwgroepen, die een Preinfusie toestaan. Ze worden nu beschouwd als een van de beste basissen voor het bereiken van eersteklas espressokwaliteit.

Onder de bekerbak aan de voorkant van het apparaat bevindt zich een manometer waarop u de druk tijdens het brouwen kunt aflezen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoogwaardige afwerking
 • Dual-circuit systeem voor gelijktijdige consumptie van stoom en espresso
 • Waarschuwingsfunctie wanneer de zoetwatertank leeg is
 • E61 brouwgroepen
 • Cool Touch stoompijp
 • Behuizing van roestvrij staal
 • Elegante notenhouten details
 • Grote, gemakkelijk toegankelijke zoetwatertank
 • Kopjeswarmer

Nadelen

 • Stoomplant een beetje lang
 • Hoge aanschafprijs

Technische gegevens

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1500 watt
 • Type apparaat: Dual circuit systeem
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Afmetingen: 23,5 × 43 × 40cm
 • Gewicht: 21 kg
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Brouwgroep: E61
 • Pomp: Trilpomp
 • Kopjes per brouwsel: 2

Hier vindt u de Duitse handleiding van de Elba espressomachine.

Review van Elba V2 Lux

Functies

De ketel van dit apparaat is gemaakt van koper. Het materiaal heeft uitstekende thermische geleidbaarheidseigenschappen Door contact met water vormt het koper een beschermende laag koperoxide, waardoor kalkafzettingen zich moeilijk op het oppervlak kunnen nestelen. Als extra bescherming werd de boiler in de Elba V2 Lux portafiltermachine extra gecoat.

De roestvrijstalen lekbak is bevestigd met magneten en kan eenvoudig worden verwijderd. Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker. De lekbak kan ook volledig worden ondergedompeld in de gootsteenDit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben

De stoompijp waaruit de waterdamp voor melkschuim wordt verkregen, blijft tijdens bedrijf koud en kan gemakkelijk worden gehanteerd. Dit verkleint het risico op ongevallen.

De machine wordt geleverd met twee schermen. Er is een zeef voor 1 kopje en 2 kopjes espresso.

Voorbereiding

Het viswatertank is gevuld. Voor de barista koffiebereiding van de espresso wordt het portafilter eerst uit de machine gehaald en gevuld met koffiepoeder en geknoeid. Voor één portie moet ongeveer 7 gram koffiepoeder worden gebruikt, voor een dubbele dekking 14 gram. Vervolgens wordt het portafilter in de machine gestoken. Een of twee kopjes worden onder de koffietuit geplaatst.

Het koffiedeksel wordt geactiveerd door de hendel omhoog te duwen. Om het deksel te beëindigen, wordt de hendel weer naar beneden neergelaten. Als melkschuim gewenst is, kan een pot gevuld met melk onder de stoomplant worden geplaatst.

Omdat de stoomplant een beetje lang is, moet je hem opzij duwen en vervolgens de melkkan “rijgen”. Maar dan kun je hem gewoon op de machine parkeren. De stoomuitlaat wordt geregeld door een draaiwiel.

Reiniging

Om een optimaal koffiearoma te garanderen, is regelmatige reiniging van de machine belangrijk. Je moet de Elba dagelijks doorspoelen. Hiervoor wordt het portafilter ingebracht en wordt de pomp met de hendel in werking gesteld. Nadat de machine de druk heeft opgebouwd, laat u de hendel zakken. Het water ontsnapt nu via de overdrukklep en spoelt de machine weg.

U moet het stoommondstuk onmiddellijk na gebruik reinigen. Melkresten nestelen zich erop, waarop zich snel bacteriën kunnen vormen. Daarom moet je ze verdampen en ze vervolgens van buitenaf afvegen. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen die kunnen worden gebruikt om de stoominstallatie schoon te maken als melkresten zijn aangekoekt.

Kwaliteit

Van de hoogwaardige koperen ketel, de E61 brouwgroepen en de behuizing gemaakt van roestvrij staal, deze espressomachine is samengesteld uit de beste componenten. Alle afzonderlijke onderdelen worden zorgvuldig met de hand geassembleerd. Het resultaat is een solide, betrouwbare espressomachine die is ontworpen om lang mee te gaan.

Deze eigenschappen dragen er ook aan bij dat de espresso uit deze machine een uitstekende kwaliteit heeft. Met de Elba V2 Lux portafilter machine kunt u espresso en espressodranken maken met melk die genieten van de kwaliteit die u kent van goede koffiehuizen.

Prijs

De Elba V2 Lux portafilter machine is verkrijgbaar voor ongeveer 1.400 euro. Daarmee komt het toestel in de bovenste prijsklasse. De hoge kwaliteit van het apparaat rechtvaardigt de prijs en is zelfs vrij goedkoop voor het aanbod in vergelijking met vergelijkbare espressomachines.

Voor wie is het model geschikt?

Om goede resultaten te behalen met deze espressomachine, is het een beetje oefening of eerdere ervaring met espressomachines vereist. Daarom kunt u het apparaat beschouwen als een uitstekende optie voor gevorderde gebruikers die waarde hechten aan hoge kwaliteit en de bereiding van hun espresso waarderen als een dagelijks ritueel.

In de volgende video wordt de Elba V2 Lux grondig onderzocht en geëvalueerd:

Veelgestelde vragen over de Lux portafilter machine

Vaardigheden met de Elba V2 Lux Heet water of stoom en espresso tegelijkertijd kunnen worden verkregen?

Ja, dit apparaat is een espressomachine met twee circuits, waar je tijdens de espresso-aankoop ook stoom of heet water uit de stoominstallatie kunt halen.

Waarom kan de Elba V2 Lux te weinig druk?

De opbouw van druk is vaak afhankelijk van het koffiepoeder. Als uw manometer geen druk van 9 of 10 bar vertoont, kan dit te wijten zijn aan de hoeveelheid gemalen koffie of de dichtheid. Het is daarom aan te raden om een beetje te experimenteren met de hoeveelheid en het knoeien totdat er voldoende druk kan worden opgebouwd.

Kunnen twee kopjes tegelijkertijd worden gebruikt op de Elba V2 Lux kan worden verkregen?

Ja, naast de zeef voor één kopje is er ook een zeef inbegrepen, waarmee je twee kopjes espresso tegelijk kunt nemen.

Hoe wordt de referentie gecontroleerd?

In dit model wordt de cover van de espresso handmatig bediend. Dit gebeurt via een hendel. Als de hendel omhoog wordt geduwd, wordt de verwijzing gemaakt. Om te verwijzen naar , moet de hendel opnieuw worden neergelaten.

Is het mogelijk om cappuccino te bereiden?

Ja, met deze espressomachine kun je cappuccino goed bereiden. De drank bestaat uit espresso en melkschuim, die je tegelijkertijd uit deze machine kunt halen.

Heeft deze machine een bekerwarmer?

Ja, de bekerwarmer bevindt zich boven het waterreservoir. Het is gemonteerd op een rail en kan gemakkelijk worden teruggeduwd als u de tank met water wilt vullen.

Van welk materiaal is het lichaam gemaakt?

In dit model is de behuizing gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Resultaat

De Elba V2 Lux portafilter machine maakt indruk met zijn fantastische uitstraling, de hoogwaardige componenten en de handmatige espresso cover. Noveseinove is een jong bedrijf uit Italië gespecialiseerd in handgemaakte espressomachines in de professionele sector en voor het huishouden. In hun producten combineren ze de lange Italiaanse koffiecultuur met hedendaagse technologie.

Gebruikers van Elba hebben consequent goede beoordelingen Geleverd. Zowel het uiterlijk van de espressomachine inspireert, als de hoge kwaliteit van componenten en afwerking.

Als u op zoek bent naar een espressomachine die handmatig wordt bediend en aan de hoogste eisen voldoet, doe dan een uitstekende aankoop met dit apparaat van Noneseinove.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1.490,00


 • Elba V2 Lux
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 20 april

 • Laatst herzien: 20 april


De Elba V2 Lux maakt indruk met zijn compacte en verfijnde productontwerp en pure kwaliteit van binnen en van buiten. Het apparaat met dual-circuit systeem voor gelijktijdige consumptie van stoom en espresso is al verkrijgbaar bij slechts 1 490,00 € verkrijgbaar.