Volautomatische koffiemachines reinigen met reinigingstabletten

Een correcte reiniging van de volautomatische koffiemachine is belangrijk en moet regelmatig worden uitgevoerd. Reinigingstabletten kunnen hiervoor een uitstekende oplossing zijn. Ze maken het gemakkelijker om koffieresten uit het volautomatische koffiezetapparaat te verwijderen en zorgen voor een optimale hygiëne. Reinigingstabletten zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers en kunnen meestal worden gebruikt voor de meeste koffiemachines.

Binnenkort:

  • Reinigingstabletten voorkomen bacterievorming en geurvorming
  • De reiniging gebeurt met behulp van een automatisch reinigingsprogramma, een poedercompartiment of als alternatief, afhankelijk van het model
  • Er zijn speciale reinigingstabs van veel volautomatische koffiemachinemerken
Reinigen van volautomatische reinigingstabletten

Waarom is het schoonmaken van de volautomatische koffiemachine zo belangrijk?

Als koffieresten meerdere dagen in de machine blijven, kunnen zich veel bacteriën vormen, die een slechte geur veroorzaken en ook het koffiearoma negatief beïnvloeden. In het ergste geval kan er zelfs schimmel ontstaan. Daarom moet u de nadruk leggen op een betrouwbare methode om het apparaat schoon te maken. Reinigingstabletten zijn zo geformuleerd dat ze kunnen werken tegen resten en bacteriën en de volautomatische koffiemachine zonder veel moeite kunnen reinigen.

Reinigingstabletten kunnen worden gebruikt Eenvoudig op te bergen en zijn ook vrij duurzaam. Een reinigingstablet wordt nauwkeurig gedoseerd voor een reinigingsproces. Zo weet je altijd zeker dat je precies de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt.

Hoe wordt het volautomatische koffiezetapparaat gereinigd met de reinigingstablet?

Er zijn verschillende soorten volautomatische koffiemachines en er zijn verschillende criteria om te overwegen bij het schoonmaken. U kunt elke 50 kopjes een schoonmaakbeurt verwachten of elke 10 tot 14 dagen moet worden uitgevoerd om het apparaat te allen tijde hygiënisch te houden. Hieronder willen we u laten zien hoe u verder moet gaan met de afzonderlijke typen.

Reinigen met automatisch reinigingsprogramma

Als uw volautomatische koffiezetapparaat is uitgerust met een automatisch reinigingsprogramma, moet u de instructies van de fabrikant volgen als u het apparaat wilt reinigen. Vaak geven deze apparaten met een waarschuwingslampje aan wanneer het tijd is om het apparaat schoon te maken.

Dan kunt u eenvoudig de stappen in de Gebruiksaanwijzing worden vermeld. Vaak staan er ook instructies voor het verloop van het schoonmaakprogramma in de menunavigatie.

Reinig zonder reinigingsprogramma met poedercompartiment

Je kunt eerst de brouwgroepen verwijderen en afspoelen onder helder water. Zorg ervoor dat er water in het waterreservoir zit. Vervolgens wordt de reinigingstablet via het compartiment voor poederkoffie in het volautomatische koffiezetapparaat ingevoerd. Selecteer vervolgens de knop voor poederhoes en 1 kopje.

Onder de uitlaat moet een lege beker zitten om het spoelwater op te vangen. Daarna wordt de procedure meerdere keren herhaald zonder tablet totdat het spoelwater volledig helder is.

Reinigen zonder reinigingsprogramma en zonder compartiment voor poeder

Om zo’n apparaat schoon te maken, moet u een reinigingstablet oplossen in een kopje water. De zetgroep wordt vervolgens uit het volautomatische koffiezetapparaat gehaald en onder stromend water afgespoeld.

Vervolgens worden de brouwkop, de brouwschacht en de uitlaatgoot gereinigd met de opgeloste reinigingstablet. Het is het beste om de oplossing kort te laten werken voordat u deze opnieuw afspoelt. De gedroogde eenheid kan vervolgens opnieuw in de machine worden geplaatst.

Verschillende reinigingstabletten op de markt

Reinigingstabletten worden aangeboden door verschillende fabrikanten, maar verschillen slechts onbeduidend. Daarom is het theoretisch ook mogelijk om het koffiezetapparaat te gebruiken. met elke reinigingstablet schoon te maken. Toch zijn er enkele kwaliteitsverschillen en prijsverschillen die u moet weten voordat u voor het ene of het andere product kiest.

Reinigingstabletten van Siemens

Siemens biedt reinigingstabletten die worden aanbevolen voor verschillende volautomatische koffiemachines van dit merk. Deze reinigingstabletten worden meestal aangeboden in een verpakking van 10 stuks en de prijs voor een enkele tablet ligt rond de 1,25 euro. De tabletten zijn in staat om de residuen gevormd door koffieoliën in de machine op te lossen worden. Klantrecensies zijn vooral goed voor Siemens-tablets.

Siemens Reinigingstabletten

Siemens Reinigingstabletten


12,99

10,58

bij de hand

38 nieuw vanaf 9,89€

Gratis levering


op 3 november 11:06

Reinigingstabletten van Krups

De reinigingstabletten van Krups worden ook aangeboden in een verpakking van tien en de prijs is ook ongeveer 1,25 euro per tablet / Krups beveelt deze reinigingstabletten aan voor alle volautomatische koffiemachines van het merk en ook voor espressomachines.

Ze bieden een bijzonder zachte reiniging van het apparaat en kunnen de levensduur van uw volautomatische koffiemachine aanzienlijk verlengen. Het wordt aanbevolen om na elke reinigingscyclus twee spoelingen uit te voeren om eventuele resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.

Klanten klagen echter over de Krups-reinigingstabletten die de afzonderlijke tabletten desintegreren nadat ze uit de blisterverpakking zijn verwijderd, waardoor het moeilijk is om ze schoon aan te brengen.

2 Krups Reinigingstabletten XS3000

2 Krups Reinigingstabletten XS3000

20,39

bij de hand

23 nieuw vanaf 17,47€

Gratis levering


op 3 november 11:06

Salie Reinigingstabletten

Ook het bedrijf Legende biedt reinigingstabletten aanbevolen voor volautomatische koffiemachines en espressomachines van het merk. De tabletten worden individueel verpakt in blisterverpakkingen aangeboden. Elke verpakking bevat 8 tabletten. De prijs per tablet ligt rond de 2,10 euro, waardoor de reinigingstabletten van Sage tot de duurste in hun soort behoren.

Sage Appliances Reinigingscapsules voor Espressomachine

Sage Appliances Reinigingscapsules voor Espressomachine


24,99

22,96

bij de hand

5 nieuw vanaf 22,96€


op 3 november 11:06

Purivita Reinigingstabletten

De reinigingstabletten van Purivita zijn bijzonder goedkoop en kosten slechts ongeveer 0,08 euro per tablet. Hiervoor worden de tabletten niet individueel verpakt, maar in blik geleverd. Hierdoor kan het voorkomen dat individuele tabletten in het blikje breken.

De Purivita reinigingstabletten zijn volledig biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot de meeste merken. De tabletten worden aangeboden in grote verpakkingen van 200 of 400 stuks en zijn geschikt voor de meeste volautomatische koffiemachines, maar ook voor capsulemachines en espressomachines.

Purivita Reinigingstabletten

Purivita Reinigingstabletten

16,99

bij de hand


op 3 november 11:06

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van reinigingstabletten?

De reinigingstabletten van de fabrikanten van volautomatische koffiemachines zijn in vergelijking veel duurder dan de tablets van andere aanbieders. In principe doen alle tablets hetzelfde werk:

Ze verwijderen koffievet en resten en reinigen de volautomatische koffiemachine relatief betrouwbaar. Dit komt omdat koffievet bestaat uit een mengsel van glycerine en oliezuur en dus oplosbaar is door fosfonaten.

Toch is er een goede reden om de voorkeur te geven aan de originele reinigingstabletten die worden aangeboden door de fabrikanten van de volautomatische koffiemachines en aanbevolen voor bepaalde apparaten. De tabletten zijn samengesteld uit verschillende stoffen. Volautomatische koffiemachines tillen componenten van verschillende materialen in hun interieur.

Als een fabrikant een bepaalde reinigingstablet aanbeveelt voor een volautomatische koffiemachine, is deze zo samengesteld dat ze agressief genoeg zijn om een goed reinigend effect te hebben, maar de materialen in het volautomatische koffiezetapparaat niet kunnen beschadigen.

Dus als u kiest voor een goedkoop product, moet u er op zijn minst voor zorgen dat de tablet dezelfde componenten bevat als die welke door de fabrikant worden aanbevolen. Anders kan er schade aan het apparaat optreden.

Daarom is geld besparen bij het kopen van de reinigingstablet vaak niet per se de beste oplossing. Als u van mening bent dat u maximaal één of twee keer per maand een reinigingstablet nodig heeft, is het de moeite waard om op veilig te spelen en deHij raadde aan om reinigingstabletten te gebruiken.