9barista portafilter machine test vergelijking

De 9barista portafilter machine is het eerste model van fornuis espressomachines die espresso zet in barista kwaliteit. De machine heeft geen elektronica, maar maakt gebruik van een gepatenteerde, nieuwe technologie. Dit onderscheidt het van andere machines die op de markt verkrijgbaar zijn.

Binnenkort:

 • De 9barista portafilter machine is een handmatige machine voor de kachel
 • De nieuwe gepatenteerde technologie onderscheidt het van andere espressomachines voor kachels
 • Een espresso van barista-kwaliteit wordt binnen drie tot zes minuten bereid
 • De machine heeft een hoge kwaliteit door de gebruikte materialen en hoogwaardige afwerking

Hoogtepunten van de 9barista portafilter machine

9barista espressomachine

Ervaar het beste espressoplezier onderweg met de 9barista

De 9barista is een portafiltermachine die espresso in een paar minuten kan bereiden zonder stroomaansluiting. Het doet op geen enkele manier onder voor de grote machines met zijn uitstekende barista-kwaliteit. Want de espresso zal precies zijn zoals je je een koffie in een Italiaans café voorstelt. Het is vol en heeft een fijne crema.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Heeft geen elektriciteit nodig
 • Kan ook worden gebruikt op gasfornuis
 • Ook geschikt voor kamperen
 • Biedt dubbele espresso
 • Twee espresso’s achter elkaar mogelijk
 • Eenvoudige instellingen
 • Ideaal als kantoormachine voor één persoon

Nadelen

 • Slechts acht minuten achter elkaar toegestaan op kachel
 • Het kan nodig zijn om een pauze te nemen voor de espresso op een rij
 • Het bereiden van een espresso kan tot zes minuten duren, afhankelijk van het type fornuis
 • Ontwerp is iets te kort
 • Hoewel klein, maar vrij zwaar

Technische gegevens

 • Gewicht 1,8 kg
 • Hoogte 18 cm
 • Materiaal bewerkt en gegoten messing
 • Vermogen 40 g voor ca. 40 ml, een grote dubbele shot espresso
 • Brouwdruk 8 tot 10 bar, maximaal tot 12 bar
 • Brouwtemperatuur 90° tot 95° Celsius
 • Benodigd espressopoeder 15 tot 20 gram
 • Voor 110 tot 120 ml water
 • Herhaal dit voor verdere espresso na drie tot zes minuten mogelijk
 • Voorbereidingstijd drie tot zes minuten
 • Extractietijd 25 tot 30 seconden
 • Maximaal acht minuten op het fornuis
 • Geschikt voor inductie, halogeen, normaal elektrisch fornuis, traditioneel fornuis, gas, camping gasfornuis

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de 9Barista.

Beoordeling van de 9barista

Al met al kan de 9barista portafilter machine een goede beoordeling krijgen. Want zowel de bereiding van de espresso als de kwaliteit van de machine staan hier duidelijk op de voorgrond. Veel functies zijn echter niet te vinden op de espressomachine van het fornuis. Omdat dit minder afhankelijk is van spelen, maar meer van functionaliteit en een snelle en eenvoudige bereiding van de espresso.

Functies

De 9barista portafilter machine wordt geleverd met een standaard 53mm mand. Met deze mand kan al een uitstekende espresso worden geproduceerd. Als u echter uw koffie wilt bereiden in uitstekende barista- en wedstrijdkwaliteit, dan is de Nauwkeurig bewerkte 53 mm IMS mand die extra besteld kan worden.

In deze mand zijn de gaten gepolijst en conisch zonder scherpe randen, wat de kans op verstopping van de gaten tijdens de extractie vermindert. Zo kan een gelijkmatig heerlijkere espresso worden geproduceerd met de precisiemand.

Op verzoek van de klant kan worden gegraveerd op de brouwgroepkop onder de lamellen. Er kunnen maximaal drie regels met maximaal 30 tekens worden gegraveerd. Het lettertype Helvetica met een tekenhoogte van drie millimeter wordt gebruikt. Dit is de tekstgravure die door de fabrikant wordt aangeboden.

Maar u kunt ook een aangepast logo of afbeelding bestellen. Eenvoudige logo’s of afbeeldingen kunnen op dezelfde plaats op de brouwgroepkop onder de lamellen worden gegraveerd.

Voorbereiding

De bereiding van de koffie in deze portafiltermachine is heel eenvoudig als je er een bepaalde routine voor hebt. Het is ideaal om de machine te laten opwarmen en tijdens deze Tijd om de puck te meten, te malen en voor te bereiden. De machine zelf helpt met verschillende informatie over de stand van zaken. Zo begint het koelbad heel sterk te koken wanneer de ketel onder druk komt te staan.

Het is logisch dat u de Shot-Timer | begin op het moment dat het zwaar kookt en vlak voordat de espresso in het kopje wordt geperst. Het bleek dat hoe eerder de machine op het fornuis werd geplaatst en vervolgens het portafilter werd bereid en ingebracht, de espresso sneller klaar was. Dit betekent echter ook dat je direct daarna een tweede espresso kunt bereiden. Zoals met alles in het leven, is het maken van de perfecte espresso met deze machine een kwestie van oefenen.

Kwaliteit

De kwaliteit van deze portafiltermachine kan als zeer hoog worden geclassificeerd. De materialen gemaakt van messing en een beetje roestvrij staal, evenals de weinige PET-onderdelen zijn zeer hoge kwaliteit. Ook de afwerking is van zeer hoge kwaliteit. Omdat het vernikkeld was.

Omdat er geen elektronica is en er geen bewegende delen zijn op één veer na, staat de 9barista voor een lange levensduur. De machine kan ook gemakkelijk overal worden vervoerd zonder dat er grote bescherming nodig is.

Prijs

De prijs voor de 9barista portafilter machine is € 360,00 bij directe bestelling bij de fabrikant. U moet er echter rekening mee houden dat de fabrikant zich in Groot-Brittannië bevindt en dat er hier geen btw is. In het geval van een bestelling moet deze bij het ophalen van het pakket achteraf bij de Duitse douane worden betaald.

Als u een gravure, een extra mandje of een inductieadapterplaat wilt bestellen, stijgen zowel de prijs als de btw die voor deze functies moet worden betaald weer.

Voor wie is de 9barista portafilter machine geschikt?

De 9barista portafilter machine is ideaal voor kleine huishoudens, voor een enkel kantoor of onderweg, bijvoorbeeld tijdens het kamperen of in een vakantiehuis. Omdat het geen grote hoeveelheden espresso kan produceren, wordt het niet aanbevolen voor gezinnen met veel koffiedrinkers of in een open kantoor.

Individuen of koppels die willen genieten van een of twee espresso’s per dag worden goed geadviseerd met de 9barista, vooral omdat het geen stroomaansluiting vereist. Zelfs een klein gasfornuis kan worden gebruikt voor de voorbereiding.

Video: Introductie van de 9Barista espressomachine

In deze video leert u hoe deze portafilter machine werkt in gebruik.

Veelgestelde vragen over 9barista

Is de 9barista portafilter machine veilig voor voedsel?

De 9barista is veilig voor voedsel. Het gebruikte messing was vernikkeld aan de naden. Deze vernikkeling was een elektroloze, die een hoog fosforgehalte heeft in food grade en een goede weerstand vertoont tegen zuuraanvallen.

Waarom is het zo moeilijk om de machine vast te schroeven voor reiniging?

Tijdens het brouwen ontstaat er een vacuüm in de ketel. Als dit vacuüm niet wordt geneutraliseerd, is het moeilijk om de portafiltermachine vast te schroeven. Om neutralisatie te verkrijgen, wordt het overdruklipje eenvoudig op de veiligheidsklep getrokken of verhoogd. Als er een gesis klinkt, kan de ketel gemakkelijk worden losgeschroefd. De machine moet echter een beetje afkoelen, anders kan dit leiden tot lichte brandwonden aan de vingers. Voor dit doel kan het een paar seconden onder koud water worden gehouden.

Waarom is de extractie zo snel met de 9barista?

De fabrikant adviseert een extractietijd van 25 tot 30 seconden. Als het korter is, kan dit zijn omdat het poeder niet fijn genoeg is gemalen. Als een fijner poeder wordt gebruikt tijdens het volgende brouwen, wordt de extractietijd ook verlengd.

Hoe kan de 9barista gereinigd worden?

In slechts enkele seconden is de handmatige portafiltermachine gereinigd en kan deze opnieuw worden gebruikt. Idealiter wordt het kort onder water gespoeld na elke bereiding van een espresso. Schurende reinigingsmiddelen moeten in elk geval worden vermeden, omdat ze het gebruikte materiaal kunnen aantasten. Voor het reinigen moet de machine uit elkaar worden gehaald. Ketel, korfdop en portafilter worden verwijderd en gespoeld onder stromend water. Na het reinigen is het belangrijk om alle onderdelen te controleren Goed te drogen. Dit kan worden gedaan met een handdoek, als alternatief worden de afzonderlijke onderdelen op een afdruiprek bij de gootsteen geplaatst om te drogen. Vooral de houten handgrepen mogen niet nat blijven.

Heb ik een externe molen nodig voor de 9barista?

Voor het speciale espressoplezier moet een externe molen worden gekocht. De 9barista heeft geen geïntegreerde molen. Hoewel de bonen al in de coffeeshop kunnen worden gemalen, vervangt afgewerkt poeder nooit de versgemalen bonen vlak voor het zetten. Het is ook beter om met uw eigen molen te werken om de perfecte mate van slijpen te vinden.

Resultaat

De productie van de espresso in de 9barista portafilter machine kan absoluut bevredigend worden genoemd. Het product is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ook verwerkt volgens een hoge standaard. De portafiltermachine, die zonder stroomaansluiting werkt en alleen op een bestaand fornuis hoeft te worden geplaatst, of het nu gas of elektrisch is, is daarom geschikt voor iedereen die graag één of twee espresso’s drinkt gedurende de dag.

De machine is echter niet geschikt voor massaproductie. Want na acht minuten op de kachel heeft ze een pauze en een afkoelfase nodig. Daarom kunnen er maximaal twee espresso’s direct na elkaar worden gezet. In vergelijking met alle andere espressomachines wint de 9barista portafiltermachine echter over de hele lijn omdat hij de koffie in barista-kwaliteit biedt.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€360,00Ervaar het beste espressoplezier onderweg met de 9barista. Kan worden gebruikt zonder elektriciteit en optioneel zonder gas. Voor slechts 360,00 € een product van uitstekende kwaliteit met gepatenteerd productontwerp.