Rocket Espresso Faustino Famiglia 50 EspressoMolen Beoordeling

De Rocket Espresso Faustino Famiglia 50 is een perfecte aanvulling op elke portafiltermachine en draagt bij aan een optimale smaak en aroma met fijngemalen koffie. Het portafilter kan direct in het apparaat worden geklemd en twee verschillende delen kunnen via het LCD-bedieningspaneel worden opgeslagen.

Daarnaast is de maalgraad van de machine met schijfmolen ook instelbaar, zodat je koffie gemalen kunt krijgen met perfecte korrelgrootte in precies de juiste hoeveelheid voor elke espresso.

Belangrijkste kenmerken van de Rocket Espresso Faustino

Rocket Espresso Faustino Famiglia 50 - Faustino

De Rocket Espresso Faustino Famiglia 50 zorgt voor fijne en gelijkmatige korrel.

Koop hier bij roastmarket.de

Met afmetingen van ongeveer 16 × 26 × 38 cm is de Faustino een zeer compacte espressomolen, die ideaal is voor het particuliere huishouden en op een klein oppervlak naast de portafiltermachine past. Het ontwerp van de espressomolen met zijn elegante lijnen biedt een vleugje Italiaanse flair, wat verder wordt onderstreept door een kast gemaakt van glanzend chroom. Daarom wordt optisch een perfecte combinatie met nobele portafiltermachines gecreëerd.

De bediening van de Rocket Faustino is eenvoudig. Het apparaat is uitgerust met een royaal gedimensioneerde Aanraakscherm , waarmee u twee verschillende hoeveelheden koffie kunt bewaren. Je kunt bijvoorbeeld veel sparen voor één kopje espresso en een ander voor twee kopjes espresso. De opgeslagen hoeveelheden kunnen vervolgens met een druk op de knop worden opgeroepen telkens wanneer ze worden gebruikt.

Bovenaan sluit de Rocket mill Faustino af met een prachtig gevormde bonencontainer die ongeveer 320 gram bonen bevat. De vorm van de container vernauwt zich naar beneden, zodat de bonen gemakkelijk glijden en de container zonder problemen volledig geleegd kan worden. De container is aan de bovenkant voorzien van een goed sluitend deksel, waardoor de koffie lang vers blijft. Voor het reinigen kan de container met één hand worden verwijderd.

De Rocket Faustino is uitgerust met een hoogwaardige schijfslijper. De dikke slijpschijven zijn gemaakt van roestvrij staal en absorberen warmte. Dit is hoe het malen op de koffiebonen produceert geen grote wrijvingswarmte. De gevoelige aroma’s worden dus niet aangetast tijdens het malen, maar komen volledig in de koffie of espresso terecht.

Op een draaiknop naast de bonencontainer kan de maalgraad oneindig worden aangepast. De instelmogelijkheden variëren van zeer fijngemalen koffie voor espresso tot een grovere korrelgrootte, die ook gebruikt kan worden voor filterkoffie of zelfs voor koffie van de Franse pers. Daarom heeft dit apparaat een duidelijk voordeel ten opzichte van veel andere espressomolens, die alleen zijn ontworpen voor fijne maalgraden. De Rocket Famiglia 50 Faustino is veelzijdig en maalt uniforme gemalen koffie voor elk type koffiebereiding.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoogwaardig materiaal
 • Elegant ontwerp
 • Traploos verstelbare slijpmachine
 • Grovere korrelgrootte kan ook worden bereikt
 • Homogene gemalen koffie
 • Eenvoudig in gebruik

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Afmetingen: 16,2 x 26,5 x 38,5 cm
 • Gewicht: 7.6 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 320 gram
 • Materiaal behuizing: chroom
 • Grinder: Schijfslijper
 • Slijpgraad aanpassing: Traploos

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Rocket Faustino.

Review van de Rocket Faustino

Functies

Deze espressomolen heeft een houder waarin je het portafilter kunt klemmen. Deze beugel is verstelbaar en portafilter van verschillende afmetingen kan eenvoudig worden gemonteerd. Als u echter niet in een portafilter wilt malen, kunt u ook een verzamelcontainer gebruiken, die is inbegrepen in de leveringsomvang en onder de uitlaat kan worden geplaatst.

Slijpen

Bonen worden voorzichtig verwerkt tot gemalen koffie in de Faustino Rocket. De grote maalschijven met een diameter van 50 mm zijn zeer dik en absorberend om de koffie tijdens het malen te beschermen. Bovendien kan een zeer homogene gemalen koffie worden geproduceerd uit de hoogwaardige molen. Op deze manier bereikt u een uniforme extractiedie garant staat voor een hoge kwaliteit voor uw espresso.

Bij de Rocket Espresso Faustino kunt u uw slijpgraad heel nauwkeurig bepalen. Op de traploos variabele regelaar maak je voor elk type koffie de juiste gemalen koffie, van fijn voor de espresso tot grof voor de Franse pers. Als u van verschillende koffiebereidingen houdt, biedt deze molen flexibele instellingen voor optimale gemalen koffie. Elk brouwsel slaagt het beste wanneer de koffiebonen precies goed worden gemalen om de beste smaak te bereiken.

Kwaliteit

Van de Rocket Famiglia 50 Faustino kun je kwaliteit verwachten over de hele lijn. Een stevige behuizing van hoogwaardige materialen wordt gecombineerd met een bewezen interieur dat betrouwbare en uniforme resultaten behaalt elke keer dat het wordt gefreesd. De zorgvuldige verwerking van het apparaat draagt ook bij aan een lange levensduur.

Prijs

De Rocket Faustino wordt aangeboden voor zo’n 550 euro. Vergeleken met de prestaties en kwaliteit van deze espressomolen is de prijs behoorlijk. Omdat gemalen koffie in verschillende korrelgroottes kan worden verkregen. U hoeft geen espressomolen en een molen voor filterkoffie te kopen. Toch is de kwaliteit van de fijngemalen koffie voor de espresso erg hoog. U zult zeker lang plezier hebben van deze aankoop.

Voor wie is het model geschikt?

Deze koffiemolen is voor elk huishouden , waar koffie gemaakt van versgemalen bonen wordt genoten. Het is geschikt als een betrouwbare metgezel voor de portafiltermachine en voor het malen van poeder voor filterkoffie of andere koffiedranken die profiteren van grove korrelgrootte. De compacte afmetingen van het apparaat en de capaciteit van de bonencontainer van 320 gram maken dit apparaat perfect voor particuliere huishoudens. De eenvoudige bediening is gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor de beginner.

De volgende video evalueert de Rocket Espresso Faustino in gebruik:

Veelgestelde vragen

Is de Rocket Faustino geschikt voor elk portafilter?

Ja. Onder de uitlaat bevindt zich een beugel waarin het portafilter kan worden geklemd. U kunt de houder aanpassen voor de meest voorkomende portafilterdragers.

Kun je koffie malen voor de Franse pers met de Rocket Faustino?

Ja. De koffiemolen is voorzien van een maalgraadverstelling. Je kunt kiezen voor heel fijn koffiepoeder voor espresso, of kiezen voor de grofste stand waarmee je gemalen koffie kunt malen voor je French press.

Vaardigheden bij de Rocket Espresso Faustino verschillende hoeveelheden koffie worden bewaard?

Ja, er zijn twee geheugenlocaties met dit apparaat, waar u twee verschillende hoeveelheden koffie kunt opslaan en deze vervolgens naar wens kunt ophalen.

Wat voor soort grinder heeft dit apparaat?

In dit model werd een roestvrijstalen schijfslijper met een diameter van 50 mm gebruikt.

Wordt de koffie erg heet tijdens het malen?

De roestvrijstalen maalschijven van deze espressomolen zijn ontworpen om warmte te absorberen. Op deze manier komt er tijdens het malen zo min mogelijk warmte vrij aan de koffie en blijven gevoelige aroma’s beschermd.

Zal het espressomeel goed genoeg zijn?

Ja, met de fijne instellingen van de molen kun je een zeer fijngemalen koffie bereiken, die bij uitstek geschikt is voor de espresso uit de portafiltermachine.

Resultaat

De Rocket Faustino zorgt voor bijzonder fijne en uniforme korrelgroottes van de gemalen koffie. Zo helpt het apparaat u om een van de belangrijkste basisprincipes voor succesvolle espresso te vervullen.

Dit apparaat kan echter meer doen dan alleen espressopoeder malen. Dankzij de verschillende maalgraadinstellingen kun je ook koffie in andere granen krijgen en bijvoorbeeld je filterkoffie bereiden met versgemalen bonen.

Klanten zijn naar deze espressomolen gekomen zeer goede beoordelingen afgepast. Gezien de hoge prestaties van het apparaat, dat ook voldoet aan professionele eisen, kunnen we een aankoopaanbeveling doen voor dit apparaat.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€598,99De Rocket Espresso Faustino Famiglia 50 zorgt voor fijne en gelijkmatige korrel. Met traploos verstelbare slijper. De moderne professionele molen is al verkrijgbaar bij € 598,99