Solis Scala Espressomolen Beoordeling

Tegenwoordig maakt de Solis Scala deel uit van de basisuitrusting voor veel beginners. Ondanks een uitgebreid assortiment voorgemalen koffie worden versgemalen koffiebonen beschouwd als de basis voor optimaal koffiegenot.

De Solis espressomolen vermeld onder Espresso Grinder Review Reviews 2020 ▷ DE koffiemolenvergelijking is een van de goedkoopste bruikbare modellen. Of het nu gaat om fijngemalen koffie voor espresso of grofkorrelig poeder voor de Franse pers, met de koffiemolen van Solis krijg je een uiterst betaalbare entree in de wereld van espresso.

Aromavriendelijk malen met de Solis Scala

Solis Scala Elektrische Koffiemolen
De Elektrische Koffiemolen van Solis biedt genoeg voor beginners

Tijdens het malen worden de koffiebonen in dit Solis-apparaat voorzichtig behandeld. De espressomolen is voorzien van een conische molen die langzaam loopt zodat de koffie niet verhit raakt tijdens het malen. Zo blijft het gevoelig aroma spaarzaam en kan zich volledig ontvouwen tijdens het brouwen.

Voor een perfecte koffie is het ook erg belangrijk dat je precies de juiste korrelgrootte van de gemalen koffie bereikt bij het malen. Voor de espresso heb je bijvoorbeeld een fijn koffiepoeder nodig. Vanwege de korte Extractietijd zoveel mogelijk aroma’s kunnen worden opgelost door een groter oppervlak. In het geval van filterkoffie of de Franse pers het koffiepoeder blijft langer in contact met het water. Daarom moet tijdens het malen een grovere korrelgrootte worden geselecteerd.

De Solis koffiemolen is traploos in te stellen 13 verschillende maalgraden kan worden ingesteld. Zo kun je voor elk type koffie de juiste gemalen koffie maken. De aanpassing is zeer eenvoudig. Het slijpwiel bevindt zich direct onder de bonencontainer en is gemakkelijk te draaien. Het wiel is gemarkeerd zodat u gemakkelijk de gewenste instelling kunt vinden.

Door de vrij beperkte slijpgraad instellingen is dit model meer gericht op beginners. Als aanvulling op een thermoblock machine in het bereik onder de 300 €, biedt het een vrij goede service.

De Solis espressomolen werkt stil en levert acceptabele resultaten voor de lage prijs

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 100 Watt
 • Afmetingen: 17 x 28 x 13,5 cm
 • Gewicht: 1.6 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Capaciteit opvangcontainer: 160 gram
 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Grinder: Conische molen
 • Grinder gradaties: 13

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Solis Scala

Uniform maalpatroon voor de beste brouwresultaten

In tests wordt herhaaldelijk vastgesteld dat de Solis koffiemolen de koffie gelijkmatig maalt. Dit is vooral belangrijk voor espresso, zodat een optimale extractie Dit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben.

Het biedt ook relatief betrouwbare resultaten bij de juiste dosering. Het blijft echter een beetje vallen en opstaan om de juiste instellingen voor de betreffende boon te vinden. Voor dit doel is er een timerknop aan de zijkant van de machine, die in 10 niveaus kan worden aangepast van één tot tien kopjes.

Meer functies van de Solis koffiemolen

Dit model is uitgerust met een stenen bewaker. Zelfs bij een eersteklas bonenmix kan het keer op keer gebeuren dat er een steen tussen de koffiebonen zit. Als een steen in de molen komt, kan dit daar grotere schade aanrichten. Met het Solis-apparaat is een Automatische uitschakeling voor de molen om uit te schakelen wanneer een steen binnendringt. Dit zorgt voor een uitstekende bescherming voor de koffiemolen.

De bonencontainer en de verzamelcontainer voor de gemalen koffie zijn transparant. Vooral De antistatische functie van de koffiemolen is ook positief. Het voorkomt dat gemalen koffie aan de binnenrand blijft plakken.

De koffiemolen werkt vrij stil dankzij de hoogwaardige molen. Zo kun je ze ’s ochtends vroeg gebruiken zonder dat huisgenoten onnodig gestoord worden door het bedieningsgeluid.

Last but not least is ook het aangename ontwerp van de koffiemolen overtuigend. Het is klein en compact. Als de koffiemolen er niet in zit gebruik, u kunt de kabel opbergen in een vak onder de vloer.

De koffiemolen schoonmaken

Om de koffiemolen schoon te maken, kunt u de bonencontainer en de maalring verwijderen en eventuele resterende koffieresten met een borstel verwijderen. Als u het apparaat van tijd tot tijd grondig wilt reinigen, kunt u ook de behuizing verwijderen.

Om dit te doen, moet de knop van de timer eerst voorzichtig worden verwijderd. Daarna kan de helft van de behuizing eenvoudig worden verwijderd en kan de molen eenvoudig worden geborsteld of gestofzuigd. Grondige reiniging voorkomt dat gemalen koffie, die lang in de molen blijft, beschimmeld raakt en de smaak van de koffie beïnvloedt.

Voor wie is de Solis Scala Plus geschikt?

De praktische koffiemolen van Solis is geschikt voor beginners. Gevorderde gebruikers hebben vaak verdere aanpassingsopties van de slijpgraden nodig. De Solis is een goede aanvulling op goedkope thermoblock machines.

De molen van dit apparaat kan worden aangepast zodat de korrelgrootte van de gemalen koffie kan worden aangepast aan de gewenste koffiespecialiteit. Daarom kunt u het apparaat gebruiken veelzijdig gebruikom gemalen koffie te kopen voor de portafiltermachine, filterkoffie of Franse pers.

Video: Review van de Solis elektrische koffiemolen

In deze video leer je wat dit espressomolenmodel onderscheidt.

Voor- en nadelen van de Solis espressomolen

Voordelen

 • Hoogwaardige conische molen
 • Rustig lopen
 • Relatief uniforme slijpresultaten
 • 13 slijpgraden traploos instelbaar
 • Eenvoudige bediening en reiniging

Nadelen

 • Statische lading van het koffiepoeder ondanks antistatisch apparaat
 • Maalresultaten voor mokka en bepaalde espresso’s niet fijn genoeg

Solis Koffiemolen – Veelgestelde vragen

Hoeveel koffie kun je in één keer malen?

De grootste hoeveelheidsinstelling op deze koffiemolen is voor 10 kopjes. Op deze instelling wordt ongeveer 40 gram koffie gemalen. Hieruit kun je ongeveer 1 liter filterkoffie zetten.

Is er een statische lading van het koffiepoeder?

Volgens de beschrijving van de fabrikant is dit apparaat uitgerust met een apparaat dat statische lading van het koffiepoeder voorkomt. Veel klanten beschrijven echter dat de gemalen koffie statisch geladen wordt. Sommige klanten hebben ontdekt dat de mate van statische lading ook kan afhangen van het type koffie dat in de koffiemolen wordt verwerkt.

Waar wordt de Solis Scala geproduceerd?

De Solis Scala wordt geproduceerd in de eigen productiefaciliteit van het merk in Zwitserland.

Zijn er reserveonderdelen beschikbaar voor de koffiemolen?

Ja, u kunt eenvoudig reserveonderdelen voor deze en andere Solis-apparaten bij de fabrikant verkrijgen.

Wordt de koffie erg heet tijdens het malen?

Nee. De conische slijpmachine die in deze machine is geïnstalleerd, werkt bij een laag aantal omwentelingen. Zo blijft de wrijving lager en ontstaat er minder warmte tijdens het slijpen. Dit beschermt de gevoelige aroma’s in koffie.

Hoe maak je de koffiemolen schoon?

Het apparaat is vrij eenvoudig schoon te maken. In de regel is het voldoende om de bonencontainer en de slijpring te verwijderen en de machine met een borstel schoon te maken of om te draaien en uit te schakelen. Als u een grondigere reiniging wilt uitvoeren, kunt u de machine ook demonteren in zijn afzonderlijke onderdelen. Meer hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing.

Welk materiaal is de molen van dit apparaat?

In dit model werd een conische slijpmachine van staal geïnstalleerd.

Is de koffiemolen ook geschikt voor espresso uit de portafiltermachine?

Ja, de fijnste maling is geschikt voor espresso met deze koffiemolen. Sommige klanten die een portafiltermachine gebruiken, klagen echter dat de koffie niet fijn genoeg wordt gemalen.

Heeft de bonencontainer aromabescherming?

Het deksel van de bonencontainer is niet uitgerust met een speciale afdichting voor aromabescherming. Het is echter vrij krap. Als koffie dagelijks wordt gemalen, zodat het gehalte van 250 gram vrij snel wordt geconsumeerd, blijft het koffiearoma behouden.

Welke maalgraadinstelling is geschikt voor filterkoffie?

Voor filterkoffie moet je over het algemeen een middelste hebbenIn het Verenigd Koninkrijk is dit niet het geval. Houd er echter rekening mee dat de beste maling ook afhangt van het type koffie. Dus als u het type koffie verandert, is het raadzaam om de maling aan te passen totdat u het beste resultaat bereikt.

Hoe werkt de instelbare timer?

Op het wiel voor de instelbare timer kun je kiezen hoeveel koffiepoeder je wilt malen. Dit wordt aangegeven in kopjes voor dit apparaat. Of de hoeveelheid per kopje overeenkomt met uw persoonlijke smaak, moet u zelf bepalen en indien nodig de hoeveelheid dienovereenkomstig wijzigen.

Resultaat

Met de Solis Scala is het makkelijk om koffiebonen vers te malen. Beginners zullen hier een solide apparaat vinden, dat echter niet zo fijngemalen resultaten oplevert als hoogwaardige molens.

De machine is eenvoudig te bedienen en maalt de koffie in de gewenste korrelgrootte, waardoor deze geschikt is voor de meeste soorten bereidingen. Veel klanten zijn positief over het apparaat uit Zwitserland en beveel deze koffiemolen aan aan iedereen die veel waarde hecht aan hoog koffiegenot.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€89,00


 • Solis Scala
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Solis Scala espressomolen werkt zeer stil en biedt de juiste korrelgrootte voor elke koffiespecialiteit. Eerlijke prijs-prestatieverhouding van slechts 89,00 €.