La Marzocco Linea Mini gele espressomachine review

Het merk La Marzocco staat internationaal bekend om uitstekende espressomachines. In de gastronomie wordt het al lang gewaardeerd om zijn uitstekende prestaties en hoge betrouwbaarheid. Nu kunt u de miniversie van deze bekende machines in het juiste formaat voor uw keuken krijgen en thuis espresso met barista-kwaliteit zetten.

De La Marzocco Linea Mini maakt niet alleen indruk met zijn perfecte technologie, maar ook met zijn opvallende ontwerp. Als u een eersteklas espressomachine wilt die is ontworpen om aan de hoogste barista-eisen te voldoen, dan is dit model van La Marzocco misschien precies iets voor u. Hier laten we u zien hoe de beste modellen van een espressomachine presteren.

Een portafilter machine met traditie

La Marzocco Linea Mini geel
De La Marzocco Linea mini espressomachine is een droom van traditioneel Italiaans vakmanschap.

De La Marzocco Linea mini espressomachine is ontworpen volgens de strikte regels van Italiaans vakmanschap in Florence zorgvuldig met de hand geassembleerd. Dit komt precies in de buurt van het model van de grote cateringmachines van het merk, die wereldfaam hebben verworven vanwege hun kwaliteit.

De positieve eigenschappen, die professionals al vele jaren overtuigen, kunnen nu in een compacte vorm worden gebruikt in de Marzocco Linea Mini espressomachine. Hoe te krijgen Gastro-kwaliteit in huishoudelijke vorm. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van de grote, professionele espressomachines van Marzocco kunnen nu thuis worden benut met de Linea Mini.

Het merk La Marzocco bestaat al sinds 1927 in Florence en is in de loop der decennia bekend geworden door vele baanbrekende innovaties in de productie van espressomachines. Toch hecht het bedrijf, dat nog steeds gevestigd is in Florence, Italië, tot op de dag van vandaag veel belang aan traditioneel vakmanschap. Elke machine wordt met de hand gemaakt onder streng toezicht en belooft optimaal koffiegenot.

De La Marzocco Linea mini espressomachine is een droom van traditioneel Italiaans vakmanschap.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de La Marzocco Mini espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Power koffieboiler: 2 x 250 watt
 • Vermogen stoomketel: 2 x 1.200 watt
 • Capaciteit koffieboiler 1,5 liter
 • Capaciteit stoomketel 3,5 liter
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Capaciteit watertank: 2,5 liter
 • Vaste wateraansluiting: Ja
 • Opwarmtijd: 10 minuten
 • Afmetingen: 37,7 x 35,7 x 45,3 cm
 • Gewicht: 30 kg
 • Pomptype: Interne centrifugaalpomp

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Marzocco Mini.

Technische perfectie bij espressobereiding

De uitgekiende technologie van de Marzocco Linea Mini zorgt ervoor dat je thuis kunt genieten van de perfecte espresso. Daartoe heeft de Dubbele ketel op. Een aparte boiler is beschikbaar voor de espressohoes en voor het leveren van stoom voor melkschuim. Zo kan het brouwproces worden geoptimaliseerd en kun je espresso en stoom tegelijkertijd krijgen. Er is ook een warmwaterkraan waar u warm water kunt nemen.

Een PID-regeling maakt een perfecte temperatuurregeling op deze portafiltermachine mogelijk. Aan de machine is een stappenwiel bevestigd, waarmee u zelf uw gewenste brouwtemperatuur kunt regelen.

In de brouwgroep is een ketel geïntegreerd, die ervoor zorgt dat de temperatuur constant blijft. Daarnaast heeft de Marzocco Linea Mini een speciaal systeem dat de temperatuur stabiel houdt tijdens de overgang van het ene onderdeel naar het andere.

De pomp die in het apparaat is geïnstalleerd, is perfect geschikt om de optimale druk op te bouwen die nodig is om het water door de gemalen koffie te persen.

De combinatie van perfecte temperatuur en perfecte druk zorgt ervoor dat de espresso met vol aroma, uitstekende smaak en stevige crema geëxtraheerd kan worden.

Deze espressomachine biedt je twee manieren om aan water te komen. Aan de ene kant is het apparaat uitgerust met een watertank, die 2,5 liter water bijna. Aan de andere kant is de Vaste wateraansluiting In dit verband is het belangrijk op te merken dat den de waterleiding is aangesloten. Als je veel espresso drinkt, is deze faciliteit handig omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het constant vullen van de tank.

De machine heeft Barista Verlichtingdie het voor u gemakkelijker maken om het brouwproces en de beker goed in de gaten te houden. Daarnaast zijn de lampen een visuele prikkel die de machine er nog interessanter uit laat zien. Kleine lampjes geven het niveau van de watertank en de werking van de kachel aan.

Tegenwoordig houden mensen niet alleen van de sterke espresso, maar ook van Italiaanse specialiteiten bereid op basis van espresso met melkschuim. Hiervoor is de Marzocco Linea Mini espressomachine uitgerust met een stoommondstuk dat zorgt voor een krachtige stoomstoot. Zelfs in grotere hoeveelheden kan melk binnen enkele seconden worden omgezet in schuim met een perfecte consistentie.

De espressomachine wordt geleverd met twee inzetstukken, die één of twee tuiten hebben. Je kunt dus ook twee kopjes espresso tegelijk zetten. Bovenop de machine kunnen de espressokopjes worden geplaatst en ook voorverwarmd. De bekerbak is vrij royaal ontworpen, zodat er meerdere kopjes kunnen worden ondergebracht.

Het ontwerp van de hoogwaardige machine is Minimalistisch en is gebaseerd op de Linea Classica van La Marzocco. Het relatief compacte ontwerp van de machine maakt het gemakkelijk om een ereplaats in de keuken te vinden. De gele kleur ziet er ongebruikelijk uit voor een espressomachine en laat duidelijk zien dat dit een heel bijzonder apparaat is.

Video: La Marzocco Linea Mini Review &instructies

Hier scoort de Linea Mini als een van de beste portafiltermachines ooit

Video: Inleiding tot functies

Leer alles over de werking van deze prachtige portafilter machine

Onderhoud van de Marzocco espressomachine

Wie een waardevolle portafiltermachine zoals de Marzocco Linea Mini espressomachine bezit, wil ook voldoende onderhouden. Met dit apparaat is dit ook ontworpen relatief licht. Na gebruik van de machine kunnen de kleppen handmatig worden gespoeld. Het apparaat is uitgerust met een verwijderbare plaat die het gemakkelijk maakt om de blokken schoon te maken. Via het warmwatersysteem van het apparaat kunt u water krijgen voor het spoelen van de portafilters.

Voor wie is de Marzocco Linea Mini espressomachine geschikt?

De portafiltermachine is een apparaat voor de gepassioneerde espressoliefhebber. Hier staat de kunst van het extraheren van espresso op de voorgrond, een professioneel apparaat in hart en nieren. Voor apparaten van deze topklasse wordt ook wel een trotse prijs genoemd. In dit geval hangt het ook af van persoonlijke ervaring om te kunnen beoordelen of deze investering voor u loont.

Voor- en nadelen van de Marzocco Linea mini espressomachine

Voordelen

 • Dubbel ketelsysteem
 • PID-besturing
 • Hoge stabiliteit van de brouwtemperatuur
 • Krachtige stoom voor romig melkschuim
 • Warmwatervoorziening
 • Barista Verlichting
 • Vaste wateraansluiting
 • Kopjeswarmer
 • Compacte vormfactor
 • Minimalistisch design in uitzonderlijke kleuren

Nadelen

 • Zeer hoge aanschafprijs

Veelgestelde vragen over de Marzocco Linea Mini espressomachine

Is de espressomachine ook geschikt voor drankjes met melkschuim?

Ja, de Marzocco Linea Mini Espressomachine is perfect voor het maken van drankjes met melkschuim, zoals cappuccino. Het circuit waarin de stoom wordt opgewekt heeft een eigen ketel en is onafhankelijk van de koffieaankoop. Hierdoor kunnen melkschuim en espresso tegelijkertijd worden bereid. De stoom is ook sterk genoeg om romig schuim te creëren. De optimale omstandigheden voor latte art.

Hoe goed is de temperatuurregeling van het apparaat?

Dit apparaat heeft een elektronische PID-regeling voor de temperatuur en is ook uitgerust met een speciaal systeem dat het mogelijk maakt om de temperatuur stabiel te houden tijdens het proces tussen de afzonderlijke componenten.

Heeft de Linea Mini van Marzocco een vaste wateraansluiting of tank?

Deze espressomachine is voorzien van beide systemen. Het heeft via een tank die 2,5 liter water bevat. Met een afname van veel espresso en stoom is deze hoeveelheid niet groot. Daarom besluiten veel gebruikers ook om de vaste wateraansluiting te gebruiken om een constante watertoevoer naar de machine te garanderen.

Resultaat

De Marzocco Linea Mini kan ongetwijfeld worden omschreven als een vertegenwoordiger van de koningsklasse van portafiltermachines. Een superieure technologie garandeert dat tijdens de extractie optimale omstandigheden worden gecreëerd voor de koffie, die uitstekend resultaat inschakelen. Dienovereenkomstig wordt ook de prijs verrekend. Dit apparaat is bedoeld voor kenners die bereid zijn een hoge prijs te betalen om te genieten van de voordelen van een hoogwaardige professionele machine, zelfs thuis in een geschikt formaat.

Voor gebruikers die hebben besloten om de machine te kopen, lost de Marzocco Linea Mini regelmatig op Enthousiasme Van. Diverse instelmogelijkheden en een duidelijke bediening dragen er mede aan bij dat het werken met deze portafiltermachine een puur plezier is. Als u op zoek bent naar een espressomachine in het hogere prijssegment, zult u met dit apparaat een beslissing nemen waar u geen spijt van zult krijgen.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€4685,00


 • La Marzocco Linea Mini
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De La Marzocco Linea mini espressomachine is een droom van traditioneel Italiaans vakmanschap. Voor een prijs van 4685,00 € verkrijgbaar.