Solis Barista Perfetta Plus portafilter machine beoordeling

De Solis Barista Perfetta Plus biedt een verbazingwekkend aantal functies in de kleinste ruimte. Van PID-regeling tot een waterfilter tot de mogelijkheid om pods te gebruiken, alles is aanwezig om een goede espresso te zetten. Hier presenteren we deze kleine allround machine in meer detail en verduidelijken we voor wie de aankoop de moeite waard is.

Technische uitrusting op professioneel niveau

Solis Barista Perfetta Plus portafiltermachine
De Solis Barista Perfetta Plus portafilter machine heeft een zeer smal ontwerp, maar is extreem breed qua uitrusting.

Met afmetingen van 18,7 × 37,2 × 32,1 cm dit model van Solis is zeer compact. Toch is het apparaat uitgerust met alle functies die je op een grote espressomachine vindt. Het apparaat wordt geleverd met een roestvrijstalen portafilter met een dubbele koptuit, zodat u ook kunt genieten van een kopje espresso voor twee. Voor een enkele kop espresso is ook een zeef met slechts één stopcontact inbegrepen.

Een Thermoblock verwarmingssysteem zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten op de espresso. De bedrijfstemperatuur is al in 40 seconden bereikt en je kunt meteen de perfecte brouwtemperatuur verwachten. Dit is een middelmatige waarde voor thermoblock machines, maar zeker acceptabel.

Voor een goede espresso is een nauwkeurige temperatuurregeling belangrijk. Deze espressomachine is voorzien van een PID-besturing die een dergelijke controle mogelijk maakt en daardoor altijd zorgt voor de beste kwaliteit in het brouwproces. Er is ook een voorbrouwsysteem. De gemalen koffie wordt bevochtigd voor het eigenlijke zetproces. Op deze manier kunnen de aroma’s nog beter oplossen en wordt een vol koffiearoma bereikt.

Met een capaciteit van 15 bar is de pomp net zo krachtig als die van een grote espressomachine en kan hij voldoende druk opbouwen. Met een manometer kunt u ook de brouwdruk nauwkeurig regelen.

De Solis Barista Perfetta Plus portafilter machine heeft een zeer smal ontwerp, maar is extreem breed qua uitrusting.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Watertank capaciteit: 1,7 liter
 • Afmetingen: 18,7 × 37,2 × 32,1 cm
 • Gewicht: 5.7 kg
 • Pompdruk : 15 bar
 • Geschikt voor: Gemalen koffie en pads

Individueel koffiegenot met de Barista Perfetta Plus

Deze espressomachine biedt u veel verschillende manieren om van uw espresso te genieten. U kunt bijvoorbeeld beslissen of u uw espresso wilt bereiden met versgemalen koffie, of liever focussen op het praktische Pads willen terugvallen. Dit apparaat is uitgerust voor beide mogelijkheden. De Pads zijn vooral handig als je snel een espresso wilt bereiden zonder eerst koffiebonen te malen.

Espresso is ook de basis voor veel koffiespecialiteiten bereid met warme melk of melkschuim. Daarom biedt dit apparaat je ook een stoomplant waarmee je melk kunt opschuimen. Populaire drankjes zoals cappuccino of café latte kunnen daarom zonder problemen worden bereid. In tests is het bijzonder romige, stabiele schuim dat kan worden bereikt altijd positief. Overigens kun je de stoomplant ook gebruiken om warm water te verkrijgen, dus het is ook mogelijk om een kopje thee in te schenken.

De espressomachine draagt ook bij aan energiebesparing. Hiervoor was een automatische uitschakeling voorzien in dit apparaat. U kunt echter zelf instellen na welke periode de automatische uitschakeling moet starten. Zo kun je in alle rust je tweede kopje espresso zetten zonder dat het apparaat van tevoren uitvalt en weer moet opwarmen.

Extra functies

De waterkwaliteit heeft een aanzienlijke invloed op de smaak van de koffie. Als kraanwater wordt gebruikt om de tank van 1,7 l te vullen, kunnen kalk en andere mineralen de smaak van koffie aantasten. Daarom heeft Solis deze espressomachine uitgerust met een Brita Waterfilter die deze stoffen uit het water filtert en zorgt voor een perfecte smaak. Omdat het filter ook kalkaanslag uit het water verwijdert, moet je de espressomachine ook minder vaak ontkalken.

ComplineOvertuigende leveringsomvang

Als u besluit om een Solis Barista Perfetta Plus te kopen, ontvangt u veel praktische extra onderdelen die het koffiegenot perfect maken. Voor de espressomachine zijn zeven voor een enkele en een dubbele koffie-outlet inbegrepen, evenals schermen waarmee u pads kunt gebruiken.

Andere accessoires zijn een tamper waarmee je het koffiepoeder gelijkmatig in de zeef kunt drukken. Dit is een 350 gram tamper van roestvrij staal, die perfect in de hand ligt. Zo is een uniforme doorgang van het water Kunt.

Verder is er ook een melkkan inbegrepen. Dit past goed onder de stoomplant en je kunt het gebruiken om de melk op te schuimen. Je kunt de melk ook in de pot in de koelkast bewaren.

Voor wie is de Solis Barista Perfetta Plus espressomachine geschikt?

Als thermoblock machine is het meer gericht op beginners. Professionals hebben de neiging om te vertrouwen op een ketel, die ook veel tijdrovender is om te bedienen en op te warmen.

Zelfs degenen die willen genieten van flexibele opties voor espressobereiding kunnen met deze machine de juiste aankoopbeslissing nemen. Zowel gemalen koffie als koffiepads kunnen worden gebruikt en u heeft ook de mogelijkheid om koffiespecialiteiten met melkschuim te bereiden.

Video: Solis Barista Perfetta Test en Tips

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoogwaardig materiaal en goede afwerking
 • Snelle opwarmtijd
 • PID-besturing
 • Thermoblock verwarmingssysteem
 • Voor gemalen koffie of pads
 • Espresso met stevige crema
 • Voorzien van vele accessoires
 • Met Brita waterfilter

Nadelen

 • Lekbak trilt sterk tijdens koffiedeksel

Veelgestelde vragen over de Solis portafilter machine

Is het mogelijk om de brouwdruk te veranderen?

De brouwdruk kan niet direct op de machine worden gewijzigd. Er zijn echter manieren die kunnen worden gebruikt om de brouwdruk te beïnvloeden. Als de gemalen koffie fijner wordt gemalen, neemt de druk toe, maar met grover gemalen bloem wordt het verminderd. Sterker persen met de tamper resulteert ook in een toename van de brouwdruk. Zo kan de brouwdruk uitstekend worden geregeld en kan het succes van de maatregel worden gecontroleerd op de geïntegreerde manometer.

Tot welke hoogte passen cups onder de uitlaat?

De cup outlet is vooral bedoeld voor kleinere cups. Tot een hoogte van 8,5 cm passen de cups goed onder de uitlaat.

Wat is het doel van de voorbrouwfunctie?

Tijdens het voorzetten wordt de gemalen koffie bevochtigd voor het eigenlijke zetproces. Zo beginnen de aroma’s in de gemalen koffie op te lossen voordat ze worden gezet, zodat u een optimale smaak kunt bereiken.

Hoe wordt het water verwarmd met dit apparaat?

Er wordt gebruik gemaakt van een thermoblock systeem dat in staat is om in korte tijd de juiste zettemperatuur te bereiken, Al 40 seconden na het inschakelen van het apparaat kun je de eerste koffie krijgen.

Kan de hoeveelheid stoom van de melkopschuimer worden gereguleerd?

Ja, er is een draaiknop die kan worden gebruikt om de hoeveelheid stoom te regelen. U krijgt echter de beste resultaten wanneer de stoom volledig is ingeschakeld.

Van welk materiaal zijn de schermen gemaakt?

De schermen van deze espressomachine zijn gemaakt van roestvrij staal.

Welke onderdelen zijn inbegrepen?

De leveringsomvang van deze espressomachine is vrij uitgebreid. Er worden diverse schermen geleverd, waaronder schermen voor het gebruik van de machine met pads. Daarnaast krijg je ook een tamper, waarmee de gemalen koffie in het portafilter wordt geperst, evenals een melkkan, die kan worden gebruikt om melk op te schuimen. Alle accessoires zijn van zeer hoge kwaliteit en gemaakt van roestvrij staal.

Resultaat

De Solis Barista Perfetta Plus espressomachine heeft een compact design. De kleine espressomachine is uitstekend uitgerust en beschikt over hoogwaardige systemen zoals een thermoblock heater en PID control. Zo kan de kwaliteit van de koffie worden geoptimaliseerd door een goede regeling van de zettemperatuur. Het apparaat combineert de technologie die gevorderde espressoliefhebbers , met een eenvoudige bediening, de maakt het interessant, zelfs voor beginners.

De klantrecensies voor dit apparaat dalen Zeer positief gedurende de hele periode Van. Het gebruiksgemak wordt geprezen, evenals de uitstekende resultaten, niet alleen bij het extraheren van de espresso, maar ook bij de bereiding van het melkschuim. Zo kunt u met de Barista Perfetta Plus ook gemakkelijk koffiespecialiteiten zoals cappuccino bereiden. Voor iedereen die op zoek is naar een compacte en zeer functionele espressomachine, kan het Solis-apparaat worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€349,00De Solis Barista Perfetta Plus portafilter machine heeft een zeer smal ontwerp, maar is extreem breed qua uitrusting. slechts 349,00 €