Siemens EQ.500 integrale volautomatische koffiemachine Review

De Siemens EQ.500 integrale TQ507D03 is nu grotendeels vervangen door het betere model Siemens EQ6 S700. Ondanks de weinige functies biedt de Siemens echter nog steeds uitstekende technologie voor vaste koffie uit de volautomatische koffiemachine.

One-touch functie voor koffiespecialiteiten

Siemens EQ.500 integrale TQ507D03 volautomatische koffiemachine
De Siemens EQ.500 integrale TQ507D03 volautomatische koffiemachine scoort met uiterst geavanceerde reinigingsopties.

De volautomatische koffiemachine van Siemens maakt het u gemakkelijk om van koffie te genieten zoals u dat wilt. Of je nu een sterke espresso wilt als opkikker, of wilt genieten van een romige cappuccino, met dit apparaat kun je met een druk op de knop het drankje van je keuze in korte tijd in het kopje hebben. Met de volautomatische koffiemachine bereid je zeven voorgeprogrammeerde drankjes die perfect op elkaar zijn afgestemd.

Met het apparaat kunt u één kopje of twee kopjes tegelijkertijd krijgen. De keuze wordt ook gemaakt door simpelweg op een knop te drukken. Zo kun je ook genieten van een kopje koffie voor twee tegelijk.

Je kunt espressokoffie van het apparaat krijgen, maar je kunt ook verschillende drankjes bereiden die zijn bereid met espresso en melk. Naast de populaire cappuccino zijn dit espresso macchiato, caffé crema, cappuccino en latte macchiato. Je kunt Café Americano ook kopen als de espresso te sterk voor je is.

Aan de andere kant kun je jezelf ook trakteren op een extra sterke koffie met het aromaDouble Shot. Dit wordt gemaakt met dubbel malen en dubbel brouwen. Dit maakt de koffie sterk, maar zonder al te veel bitterstoffen. Zo is er de juiste selectie voor elke koffiesmaak en kunt u profiteren van een verscheidenheid aan bereidingsmethoden op basis van uw stemming.

De Siemens EQ.500 integrale TQ507D03 volautomatische koffiemachine scoort met uiterst geavanceerde reinigingsopties.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties:

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Materiaal: Kunststof
 • Watertank capaciteit: 1,7 liter
 • Maximale druk: 15 bar
 • Capaciteit koffiebonen: 270 gram
 • Afmetingen: 37,3 x 27,6 x 45,2 cm
 • Gewicht: 9 kg
 • Slijpgraad instellingen: Meertraps

Apparatuur en prestaties van het apparaat

Voor elk kopje worden de bonen vers gemalen in de volautomatische koffiemachine zodat een optimaal aroma wordt bereikt. Voor dit doel is het apparaat uitgerust met een hoogwaardige keramische molen, die uniforme gemalen koffie produceert voor de beste extractie.

Voor dranken met melkschuim is een geïntegreerde melkopschuimer beschikbaar, die romig melkschuim bereidt in een stevige consistentie. Het is ook mogelijk om alleen melkschuim te verwijderen, zodat je bijvoorbeeld ook een cacao kunt bereiden.

De leveringsomvang omvat een melkkan die u ook in de koelkast kunt bewaren als er melk over is. Na elke aankoop van een drankje met melk vindt een automatische reinigingsrun met hete stoom plaats. Hierdoor blijft de melkopschuimer hygiënisch schoon en zonder afzettingen van bacteriën.

Je kunt ook precies de juiste kopjes gebruiken voor elke speciale koffie. Hiervoor kan de koffietuit in hoogte worden versteld. Je kunt dus een klein kopje voor de espresso gebruiken zonder dat de lekkende koffie spat en dan gewoon een andere kopjespositie kiezen als je een kopje met latte macchiato wilt vullen. Je kunt een cuphoogte tot 14 cm gebruiken.

Het bekerplatform is verlicht. De cups kunnen ook worden voorverwarmd door de actieve cupwarmer.

De volautomatische koffiemachine is uitgerust met een Brita Intenza waterfilter, dat kalk en andere vreemde stoffen uit het leidingwater kan filteren die de smaak van de koffie kunnen beïnvloeden. Daarnaast helpt het filter ook om de machine zo kalkvrij mogelijk te houden.

Reiniging en verzorging van uw volautomatische koffiemachine

Het is belangrijk om uw volautomatische koffiezetapparaat schoon te houden. Dit verhoogt de levensduur en perfecte werking van de volautomatische koffiemachine. Evenzo heeft elk residu van oude gemalen koffie in het apparaat ook invloed op de smaak van de koffie.

Schoonmaken is vrij eenvoudig met dit model.

Aan de voorkant van de behuizing is een serviceklep bevestigd, waardoor de schoonmakersIk zou de commissaris willen vragen of hij bereid is het voorstel van de Commissie over te nemen. U kunt de zeteenheid volledig verwijderen en eenvoudig spoelen onder stromend water totdat alle overblijfselen van gemalen koffie zijn opgelost. Ook de lekbak, het koffiedikje en de melkcontainer kunnen eenvoudig worden verwijderd en zelfs in de vaatwasser worden gespoeld.

Bovendien zorgen automatische reinigingssystemen voor de dagelijkse reiniging van uw volautomatische koffiemachine. Telkens wanneer de volautomatische koffiemachine wordt in- of uitgeschakeld, wordt een spoelprogramma uitgevoerd en spoelt ook het melkopschuimsysteem na elk gebruik uit.

Zelfs ontkalken is vrij eenvoudig met dit model. Er is ook het Calc’nClean-programma, een gecombineerd ontkalkings- en reinigingsprogramma dat u in een paar eenvoudige stappen kunt doen. Zo kunt u uw machine altijd in de beste conditie houden zonder veel moeite.

Voor wie is de Siemens EQ.500 geschikt?

Dit model werd getest door Stiftung Warentest en bleek goed te zijn. U kunt er dus van uitgaan dat deze koffiemachine hoog is in termen van functionaliteit en de kwaliteit van de geïnstalleerde componenten en ook voldoet aan hoge eisen. Hoewel dit apparaat niet goedkoop is, kunt u ook genieten van optimale koffie.

Een watertank van 1,7 liter was aan het apparaat bevestigd en de bonencontainer bevat ongeveer 270 gram koffiebonen. Je kunt dus meerdere kopjes koffie krijgen voordat de bonen of het water gevuld moeten worden. De koffiemachine is daarom ook zeer geschikt voor een huishouden met meerdere koffiedrinkers en zelfs voor een klein kantoor.

Video: Siemens EQ 500 integrale test &tips

In deze video wordt de machine nauwkeurig onderzocht

Voor- en nadelen van de volautomatische koffiemachine van Siemens

Voordelen

 • Hoogwaardige afwerking
 • Snel bereiken van bedrijfstemperatuur
 • Koffiespecialiteiten met één druk op de knop
 • Met melkopschuimer
 • Met waterfilter
 • Automatische reinigingsprogramma’s
 • Brouweenheid kan volledig worden verwijderd

Nadelen

 • Geen opslagruimte voor eigen recepten
 • Weinig instellingsopties
 • Hoge aanschafprijs

Veelgestelde vragen over dit model

Welke bonenmix is geschikt voor de volautomatische koffiemachine?

In principe is elk type koffieboon geschikt voor de EQ.500. De keuze van de bonenmix hangt af van je eigen smaak. Het is echter altijd raadzaam om belang te hechten aan hoogwaardige melanges die uw smaak volledig kunnen ontwikkelen in de volautomatische koffiemachine.

Is er een extra bonencontainer voor cafeïnevrije koffie?

Dit model heeft slechts één bonencontainer. Als u echter af en toe een kopje cafeïnevrije koffie wilt zetten, kunt u de speciale vulgoot gebruiken voor voorgemalen poederkoffie.

Hoe warm wordt de verwarmde bekerbak?

De bekerbak warmt vrij snel op tot ongeveer 40 °C en bereikt 60 °C na een gebruiksduur van ongeveer 30 minuten.

Is het mogelijk om gemalen koffie te gebruiken?

Ja, het apparaat heeft een schacht voor gemalen koffie, die kan worden gebruikt om een cafeïnevrije koffie te zetten of om een andere variëteit tussendoor te testen.

Hoe wordt de brouwgroep schoongemaakt?

De brouwgroep kan volledig worden verwijderd en vervolgens onder stromend water worden gespoeld.

Is het mogelijk om cacao te maken in de Siemens EQ 500?

Ja, dit is mogelijk. Om dit te doen, kunt u alleen geschuimde melk uit de volautomatische koffiemachine verwijderen en deze in het kopje mengen met cacaopoeder.

Is het mogelijk om de melkcontainer te vervangen door een melkpak?

Nee, als er melk moet worden verkregen, moet de melkcontainer van het apparaat zijn geïnfecteerd.

Moet ik het waterfilter gebruiken?

Nee, de volautomatische koffiemachine werkt ook zonder het waterfilter. Als u de volautomatische koffiemachine echter met kraanwater bedient, is het aan te raden om het waterfilter te gebruiken. Het beschermt uw apparaat tegen kalkaanslag en zorgt ook voor een betere smaak van de koffie.

Resultaat

Bij het drinken van koffie zijn mensen tegenwoordig verfijnd geworden en willen ze gevarieerde specialiteiten, zoals espresso, cappuccino of latte macchiato. Met de Siemens EQ.500 integrale volautomatische koffiemachine kunt u nu genieten van deze en andere specialiteiten.anz simpelweg door een sensorknop te activeren. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om te genieten van perfecte koffie naar eigen smaak.

De hoogwaardige machine is voorzien van vele extra’s die bijdragen aan het comfort. Er wordt een kopjeswarmer aangeboden en er is ook een melkopschuimsysteem geïntegreerd. Zo kun je je koffie precies bereiden zoals je die kent van de barista.

Klanten hebben zeer goede beoordelingen van dit apparaat van Siemens geplaatst en Stiftung Warentest heeft ook de graad “goed” toegekend aan deze volautomatische koffiemachines. Ondanks de relatief hoge aanschafprijs is dit toestel dan ook aan iedereen aan te raden.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€699,00De Siemens EQ.500 integrale volautomatische koffiemachine scoort met uiterst geavanceerde reinigingsopties. De prijs van slechts 699,00 € is ook prima.