Salie Oracle Touch Portafilter Machine Review

Met de Oracle Touch SES990 portafiltermachine levert Sage zijn premiummodel van volledig geïntegreerde semi-automatische machines. Met het intuïtieve touchscreen en de echte dubbele ketel onderscheidt de Oracle Touch zich van zijn zustermodellen Barista Pro, Barista Express en Barista Touch. We hebben dit toekomstgerichte model onder de loep genomen en leggen hier uit of de aankoop voor u de moeite waard is.

Automatische instelling en opslag van koffievoorkeuren

Sage Appliances SES990 Portafilter Machine
De Sage Appliances SES990 portafilter machine heeft topkwaliteit in de verwerking van elke individuele module.

Sage’s Oracle Touch portafilter machine is uitgerust met een kleuren touchscreen. U kunt uw voorkeursinstellingen voor de koffie aanpassen via het display. U kunt de sterkte van de koffie, de consistentie van de melk en ook de temperatuur van het zetproces kiezen volgens uw eigen voorkeuren.

Praktische opslag van deze instellingen maakt het mogelijk om de meest constante en gepersonaliseerde resultaten mogelijk te maken. In totaal kunnen acht manieren om uw favoriete drankjes te bereiden worden opgeslagen en opgehaald.

De unieke barista kwaliteit wordt gegarandeerd door een echte dubbele ketel. Melk kan dus parallel worden geschuimd en tijdens elk brouwproces kunnen twee kopjes espresso worden gebrouwen.

Met deze machine kunnen populaire warme dranken zoals latte, cappuccino, flat white of Café Americano comfortabel worden geproduceerd. De veelzijdigheid van het apparaat is geweldig en de kwaliteit overtuigt met de juiste instellingen.

De Sage Oracle Touch biedt tegelijkertijd verbazingwekkend comfort met authentieke modules – een toekomstgericht concept

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de SE990 de Oracle Touch

 • Voeding: 220 volt
 • Bediening: Touch screen
 • Afmetingen: 39,2 x 45,4 x 37,3 cm
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Capaciteit bonencontainer: 280 gram
 • Materiaal: Geborsteld Staal
 • Waterfilter: Claro Swiss
 • Kopjes per brouwsel: 2

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Oracle Touch.

Optimale dosering gegarandeerd

Voor een goede espresso is de perfecte dosering gemalen koffie een van de belangrijkste punten. De Sage Appliances SES990 doseert telkens 22 gram en drukt de gemalen koffie gelijkmatig in het portafilter.

De juiste druk is ook erg belangrijk voor een optimale aromaontwikkeling. Alleen met gelijkmatig geperst koffiepoeder kan het water gelijkmatig door de koffie stromen en de smaken volledig oplossen. Ook de portafiltermachine van Sage voert dit werk perfect uit.

De koffie wordt vers gemalen voor elk zetproces. Voor dit doel is een hoogwaardige slijpmachine in het apparaat geïntegreerd. De hele bonen kunnen het aroma van de koffie beter vasthouden dan het gemalen koffiepoeder. Daarom draagt deze stap ook bij aan een perfecte smaakbeleving.

Perfecte controle over het water voor de beste espresso

Naast de gemalen koffie en de dosering heeft het water ook een grote invloed op de kwaliteit van de koffie. De kwaliteit van het kraanwater varieert afhankelijk van de locatie. Daarom heeft de Sage Appliances espressomachine ook een waterfilter geïnstalleerd dat smaken uit het water kan filteren. Dit geeft je de beste basis voor een lekkere espresso.

Bij het zetten van de espresso speelt ook de juiste watertemperatuur een rol. Experts weten dat een temperatuurafwijking van slechts één graad het resultaat al kan beïnvloeden. De Sage Appliances portafilter machine is uitgerust met geavanceerde digitale temperatuurregelingstechnologie die een consistente optimale brouwtemperatuur kan produceren. Dit wordt ook door de meeste klanten bevestigd.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij het bereiden van espresso is de juiste waterdruk. Als de druk te hoog is, kan de koffie licht bitter smaken. Daarom is de maximale druk van het Sage-apparaat beperkt. Tijdens de extractie wordt de druk langzaam verhoogd om een bijzonder uniform resultaat te bereiken.

Italiaanse koffiespecialiteiten worden alleen geperfectioneerd door het melkschuim. De melkopschuimer van de SE 990 zorgt voor voldoende stoom om uitstekend melkschuim te produceren. Zo kunt u zich ook verheugen op barista kwaliteit met koffiespecialiteiten met melk.

Deze espresso Machine is uitgerust met een dubbele ketel met groepsverwarmingskop. Dit systeem maakt het mogelijk om melkschuim en koffie tegelijkertijd te verkrijgen. Dit maakt de bereiding van koffiespecialiteiten efficiënt, zelfs als er meerdere kopjes achter elkaar moeten worden bereid.

Optimale instellingen voor Oracle Touch

De klantenservice van Sage raadt de volgende instellingen aan. Natuurlijk kunnen deze worden gevarieerd, afhankelijk van het type koffie en de persoonlijke smaak. Ze dienen meer als referentiepunt om te experimenteren met de resultaten:

 • De slijpkegel van de machine tot 6
 • Slijpgraad per draaiwiel tot 20-24
 • Slijpsnelheid 3 groeven op de tamper
 • Hoeveelheid 25 seconden
 • Vulling 1 kopje: 9-11grams, 30ml
 • Vulling 2 kopjes 19-22 g 60ml
 • Temperatuur tot 93 graden Celsius
 • Pre-infusie tot 7-10 seconden
 • Referentie 25-25 seconden

Andere speciale kenmerken van de Sage portafilter machine

Met deze espressomachine kun je ook normale filterkoffie produceren. Het enige wat u hoeft te doen is de voorgeprogrammeerde instelling voor Café Americano te selecteren. De machine bereidt vervolgens een dubbele espresso en vult vervolgens het kopje met heet water. U kunt dus elk type koffie krijgen dat u maar kunt wensen van één apparaat.

De watertank van het apparaat is afneembaar en uitgerust met een handvat. Dit maakt het gemakkelijk te vullen en schoon te maken. Met een Capaciteit van 2,5 liter de watertank maakt het mogelijk om meerdere keren espresso te zetten voordat de tank moet worden bijgevuld.

De portafiltermachine heeft een geïntegreerde koffiemolen die werkt met een eersteklas conische molen. De koffiemolen wordt gevoed vanuit een bonentank waarin 280 gram koffie Zoek een plek.

De SE990 van Sage Appliances is verkrijgbaar in Geborsteld staal en heeft een eenvoudige, moderne uitstraling die er nobel uitziet en een sieraad is voor elke keuken of thuisbar. Met afmetingen van 39,2 × 37,3 × 45,4 cm is hij compact genoeg om gemakkelijk een ereplaats op een keukenoppervlak te vinden.

Video: Sage Oracle Touch Test en zelfstudie

Voor wie is de Sage SE990 espressomachine geschikt?

Door de hoge aanschafprijs is deze portafilter machine mensen met hoge eisen die een hoogwaardige entree willen in de wereld van espresso. In het beste geval wil je vaak espresso of andere koffiespecialiteiten bereiden en gebruik je het apparaat daarom dienovereenkomstig. Door de automatische instellingen is dit apparaat zeer eenvoudig te gebruiken, dus je hebt geen ervaring nodig om uitstekende espresso te bereiden.

De watertank heeft een groot vulvolume van 2,5 liter, zodat deze machine ook eersteklas diensten kan leveren in meerpersoonshuishoudens en zelfs op kantoor. De veelzijdigheid van het apparaat en de opslagmogelijkheid van favoriete drankjes stelt iedereen in staat om van hun koffie te genieten op basis van hun individuele smaak.

Voor- en nadelen van de Sage Oracle Touch

Voordelen

 • Brouwproces vindt automatisch plaats
 • Dubbele ketel maakt gelijktijdig brouwen en melkopschuimen mogelijk
 • Extract met geleidelijk opbouwende druk
 • Favoriete drankje programmeerbaar
 • Groot watertankvolume

Nadelen

 • Klanten klagen over kleine schommelingen in de resultaten
 • Hoge aanschafprijs
 • Hoge vervolgkosten door filterwissel

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat de espressomachine operationeel is?

De Sage Appliances SES990 portafiltermachine heeft ongeveer twee minuten nodig om de bedrijfstemperatuur te bereiken en het brouwproces te starten.

Is de machine moeilijk te bedienen?

Nee, met deze espressomachine wordt het brouwproces geautomatiseerd en worden veel individuele stappen onafhankelijk door de machine uitgevoerd. Dit maakt het gemakkelijk om een consistente espressokwaliteit te bereiken. Het apparaat wordt geleverd met een eenvoudig te begrijpen handleiding waarmee u snel kunt weten hoe het werkt.

Hoe wordt de juiste hoeveelheid koffie bepaald?

Er zijn twee schermen in de leveringsomvang. De ene is voor het enkele schot en het andere voor het dubbele schot. Als het filter wordt gebruikt, bepaalt de machine zelf de benodigde hoeveelheid koffie.

Hoe hoog kan de Tvoor dit apparaat zijn?

De vrije ruimte onder de tuit is 9,8 cm, wat ook de hoogst mogelijke hoogte van de beker bepaalt.

Wat is de watertemperatuur voor het brouwen?

Deze machine is ingesteld op 93 graden.

Resultaat

Als u een liefhebber bent van espresso en Italiaanse koffiespecialiteiten, zult u zeker genieten van de Sage Appliances SES990 portafiltermachine. Het geautomatiseerde brouwproces maakt het werk veel gemakkelijker. Toch kan een automaat makkelijker fluctueren dan een analoge espressomachine. Want het gevoel voor het natuurproduct kan nog niet helemaal vervangen worden door technologie.

Het aanraakscherm zorgt voor een intuïtieve bediening en u kunt zelfs uw gewenste bereidingswijze programmeren.

Het apparaat zorgt voor de best mogelijke watertemperatuur tijdens elk zetproces en selecteert onafhankelijk de juiste hoeveelheid koffie. Het meel wordt ook automatisch in de zeef geperst. De druk wordt zo geregeld dat er geen bitterstoffen in de espresso komen.

Hoogwaardige componenten en geavanceerde technologie overtuigen met dit apparaat. Voor het grootste deel uiten klanten enthousiasme over het apparaat.

Een tekortkoming is echter de hoge aanschafprijs. Voor hetzelfde geld kun je ook een model Rocket of een Bezerra espressomachine incl. hoogwaardige grinder krijgen. Omdat Oracle Touch echter een uniek concept biedt, is directe vergelijking moeilijk. Geen enkele andere machine met dubbele ketel biedt dit gebruiksgemak.

Met zijn moderne eigenschappen is deze portafiltermachine niet per se bedoeld voor espressopuristen. Het dicht echter een kloof tussen portafilter en volautomatische koffiemachine, die nog nooit eerder in deze vorm heeft bestaan. Het is het beste om ze zelf te vergelijken en de beste eetmachine op de markt te vinden.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€2.092,98De Sage Oracle Touch portafilter machine levert topkwaliteit in de verwerking van elke individuele module. De absolute high-end klasse van thermoblock-apparaten is verkrijgbaar bij slechts 2.092,98 €.