Siemens TI923509DE EQ.9 s300 Koffiemachine Review

De Siemens TI923509DE EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine biedt koffiedranken met aroma en maximaal gebruiksgemak. U kunt de speciale koffie van uw keuze bereiden met een druk op de knop. Ontdek hier in detail of de aankoop voor u de moeite waard is.

Unieke smaakkwaliteit bij elk kopje

Siemens EQ.9 S300 TI923509NL
De Siemens TI923509DE EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine is sensationeel stil en heerlijk helder in gebruik.

Elke koffieliefhebber weet dat je meer nodig hebt dan alleen koffiebonen van hoge kwaliteit om een echt uitstekend smakende koffie te maken. Met deze volautomatische koffiemachine worden alle voorwaarden gecreëerd die nodig zijn om een perfecte koffie te bereiden. Dit wordt gewaarborgd door een uitgekiend systeem waarin alle componenten van het apparaat samenwerken om het koffiegenot perfect te maken.

Dit omvat bijvoorbeeld de ideale brouwtemperatuur. Om een optimaal koffiearoma te ontwikkelen, speelt de perfecte temperatuur een grote rol en moet deze tussen de 90 en 95 °C liggen. Een te lage temperatuur lost niet genoeg smaken uit het poeder op en de koffie smaakt flauw. Als de temperatuur daarentegen te hoog is, wordt een licht verbrande smaak bereikt.

De Siemens TI923509DE volautomatische koffiemachine wordt geleverd met de speciaal ontwikkelde sensoFlow Technologie om de juiste brouwtemperatuur te garanderen. Deze modellen leveren ook goede resultaten op het gebied van een goede koffietemperatuur. Een automatische reinigingscyclus na elk brouwproces zorgt voor een perfecte smaak. Op deze manier kunnen alle kabels worden bevrijd van resten.

Een andere factor voor het aroma is de brouwsnelheid. Hoe langer de gemalen koffie in contact blijft met het water, hoe sterker de koffiesmaak wordt. Dit apparaat biedt twee brouwfasen. Je kunt kiezen tussen normaal en intens. Als u kiest voor de Intensief niveau, dus de zetsnelheid vertraagt, de gemalen koffie wordt langer blootgesteld aan het water en de smaak van de koffie wordt intens.

De consistentie van de gemalen koffie is ook belangrijk voor een succesvol brouwproces. Hiervoor is de Siemens volautomatische koffiemachine uitgerust met een hoogwaardige keramische molen die de bonen gelijkmatig maalt. Op deze manier kunnen de aroma’s gemakkelijk worden opgelost in het brouwproces. Keramiek is ook een duurzaam materiaal, waardoor de kwaliteit van de gemalen koffie over een lange periode gegarandeerd is.

De Siemens TI923509DE EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine is sensationeel stil en heerlijk helder in gebruik.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de TI923509DE volautomatische koffiemachine

 • Voeding: 20 volt
 • Nominaal vermogen: 1500 watt
 • Gewicht: 11.4 kg
 • Afmetingen: 392 × 316 × 470 mm
 • Dampspanning: 19 bar
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Opslagruimten voor bereiding: 6
 • Inhoud watertank: 2,3 liter

Profiteer van de diversiteit aan koffiegenot

Met de volautomatische koffiemachine van Siemens bewaar je drankjes in zes verschillende standen en haal je ze met één druk op de knop eenvoudig op. Zo kun je ’s ochtends snel een sterke espresso bereiden en jezelf op elk moment van de dag verwennen met een heerlijke cappuccino.

Op verzoek kunt u gelijktijdig op twee kopjes bedekken. Dit vereenvoudigt het genot van koffie voor twee. Het geïntegreerde melksysteem levert goede resultaten op. De melkcontainer kan aan de linkerkant in het apparaat worden geplaatst, zodat de resterende melk na bereiding gemakkelijk in de koelkast kan worden bewaard.

Een belangrijk kenmerk van de EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine is het grote, duidelijke display, waardoor het gemakkelijk is om het gewenste drankje te kiezen.

Het apparaat is uitgerust met een bonencontainer waaruit de bonen automatisch naar de molen gaan, waar ze voor elk kopje versgemalen worden. Er is ook een lade beschikbaar die je kunt vullen met koffiepoeder.

Vrienden van sterke koffie komen ook aan hun trekken met de Siemens EQ.9 s300. Voor dit doel is de volautomatische koffiemachine met de AromaDouble Shot functie verschaffen. Met een druk op de knop krijg je een koffie die is doordrenkt met twee afzonderlijke maal- en zetprocessen. Dit maakt de koffie sterk zonder bitter te zijn.

De Keramik grinder is erg stil met dit apparaat. Zo is het loopgeluid niet storend en kun je ’s ochtends vroeg genieten van een verse koffiespecialiteit zonder dat huisgenoten gestoord worden door het loopgeluid.

Met deze volautomatische koffiemachine kun je kopjes in verschillende hoogtes gebruiken. De koffie-uitlaat is in hoogte verstelbaar, zodat deze eenvoudig kan worden aangepast aan de hoogte van het kopje tot 15 cm. Het is ook mogelijk om een hoge lattebril te gebruiken.

Video: De Siemens EQ.9 S300 brouw latte macchiato

In deze video zie je de volautomatische koffiemachine in actie tijdens het zetten van een latte macchiato

Reiniging van de volautomatische koffiemachine

Een goede reiniging is cruciaal voor elke volautomatische koffiemachine. Het zorgt ervoor dat de smaak van de koffie niet wordt beïnvloed door oude resten en voorkomt dat bacteriën koloniseren. Voor dit doel is het Siemens-apparaat uitgerust met verschillende automatische reinigingsfuncties.

Het is belangrijk om het melkopschuimsysteem te reinigen, omdat verse melk gemakkelijk kan leiden tot de vorming van bacterieculturen. Met de autoMilk Clean Systeem na elke drank met melk wordt het hele melksysteem automatisch gereinigd met stoom. Zo voorkom je melkresten. De melkcontainer kan ook in de vaatwasser worden gewassen.

Na elk brouwproces, alle kabels in het apparaat gereinigd. Het reinigen van de interne delen van het apparaat is ook eenvoudig. Om dit te doen, kunt u eenvoudig de brouweenheden verwijderen en spoelen onder stromend water.

De serviceprogramma’s die door dit apparaat worden aangeboden, omvatten ook Calc’n Schoon. Dit programma wordt gebruikt om tegelijkertijd te ontkalken en schoon te maken. Zo kunt u kalkaanslag in uw apparaat langer vermijden en een lange levensduur en een ongehinderde koffiesmaak garanderen.

Voor- en nadelen van de EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine van Siemens

Voordelen

 • Optimale koffiesmaak
 • Eersteklas keramische molen voor gelijkmatig gemalen koffiepoeder
 • Rustig lopen
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Automatische reinigingsprogramma’s
 • Geïntegreerd melkopschuimsysteem
 • Gepersonaliseerde drankjes
 • Groot, duidelijk display voor eenvoudige bediening
 • Eersteklas vakmanschap

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Hoge vervolgkosten door dure reserve- en extra onderdelen

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om de verhouding koffie en melk aan te passen?

Ja. Om dit te doen, selecteert u het item “Drankinstellingen aanpassen” in het menu en vervolgens het subitem “Mengverhouding melk / koffie aanpassen”. Zo kun je meer of minder melk inbrengen in de mengverhouding.

Schakelt het volautomatische koffiezetapparaat automatisch uit?

Ja, er is een automatische uitschakeling. U kunt de tijd instellen waarna het apparaat afzonderlijk wordt uitgeschakeld.

Is er bekerverlichting?

Ja, dit toestel is voorzien van bekerverlichting.

Is het mogelijk om Café Americano te maken met deze machine?

Café Americano is niet beschikbaar voor automatische drankselectie op dit apparaat. Deze drank kan echter eenvoudig worden bereid door eerst een espresso te bereiden en vervolgens te vullen met heet water, dat wordt verkregen via de warmwaterfunctie.

Hoe wordt de brouwgroep schoongemaakt?

Met dit apparaat kunt u de brouwgroep eenvoudig verwijderen. Vervolgens wordt het onder stromend water gespoeld en opnieuw in het apparaat geplaatst.

Resultaat

De Siemens EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine is een van de apparaten in de hogere prijsklasse, maar overtuigt met een uitstekende functionaliteit en een eersteklas koffiesmaak. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en biedt met één druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten. Met zijn grote display en hoogglans zwarte look overtuigt de volautomatische koffiemachine ook met zijn succesvolle design.

Automatische reinigingsfuncties, een hoogwaardige keramische molen en een in hoogte verstelbare koffie-uitloop behoren tot de andere voordelen van dit apparaat. Klanten zijn tevreden over de EQ.9 s300 van Siemens en bevelen het apparaat graag aan anderen aan. In onafhankelijke tests heeft deze volautomatische koffiemachine ook bewezen betrouwbaar te zijn.Dit is de eerste keer dat we hebben kunnen aantonen dat dit niet het geval is. Daarom kan men immemorially Aankoopaanbeveling uitspreken.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De Siemens TI923509DE EQ.9 s300 volautomatische koffiemachine is sensationeel stil en heerlijk helder in gebruik. Volautomatische koffiemachine high-class voor — €.