Siemens s300 TE653501DE Koffiemachine Review

Aandacht: Voor deze volautomatische machine is een nieuwer model beschikbaar. Ons rapport vind je hier: Over de Siemens EQ.6 Plus s700 volautomatische koffiemachine.

Met de Siemens EQ.6 plus s300 volautomatische koffiemachine geniet je met één druk op de knop van heel wat koffiesoorten met het beste aroma.

De behuizing van het apparaat is gemaakt van modern plastic, dat gemakkelijk te onderhouden is. Een roestvrijstalen look draagt bij aan de hoogwaardige indruk van dit model. Aan de bovenkant van de voorkant valt het kleurendisplay op, waarmee het toestel wordt bediend.

Eenvoudige bediening van de Siemens EQ.6 plus s300 volautomatische koffiemachine overtuigt

Siemens EQ.6 plus s300 TE653501NL
De Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische koffiemachine belooft de eenvoudigste bediening van de beste koffiespecialiteiten. Ongecompliceerde reiniging gegarandeerd.

Na ontvangst kan de Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische machine snel in gebruik worden genomen. Hiervoor worden de basisinstellingen eerst gemaakt na het aansluiten en inschakelen. Het display biedt de gebruiker een assistent die deze taak eenvoudig en intuïtief maakt. Dan hoeven alleen koffiebonen en water ingevuld te worden en kun je beginnen met koffie zetten.

Het apparaat is altijd eenvoudig te bedienen via het praktische display. De afzonderlijke koffiespecialiteiten worden duidelijk weergegeven en kunnen worden geactiveerd door simpelweg de sensor aan te raken. Teksten en symbolen worden op een gemakkelijk te begrijpen manier weergegeven, zodat de bediening van de machine zelfs voor de beginner ongecompliceerd is.

Natuurlijk bereidt het apparaat ook koffiespecialiteiten met melk. Hiervoor wordt de melkopschuimer eenvoudig in een bakje met melk geplaatst en wordt via de One Touch-functie de gewenste koffiespecialiteit geselecteerd. In korte tijd is de koffiespecialiteit klaar om van te genieten.

Voor veel koffieliefhebbers is het belangrijk om de kwaliteit van de koffie zelf te kunnen beïnvloeden. Ook hiervoor biedt dit apparaat uitgebreide mogelijkheden. Naast het kiezen van de gewenste bonenvariëteit, kunnen de maalgraad, koffietemperatuur en koffiesterkte worden aangepast, zodat u de koffie naar eigen voorkeur kunt ontwerpen.

Gebruikers van dit apparaat genieten van een breed scala aan koffiespecialiteiten, die gemakkelijk met een druk op de knop kunnen worden opgeroepen en worden gekenmerkt door een hoge smaakkwaliteit.

Selectie van dranken:

 • Espresso
 • Cappuccino
 • Lat
 • Witte koffie
 • Americano
 • Koffie Créma

De bediening van het apparaat wordt ook vergemakkelijkt door de geheugenfunctie. Hiermee kunt u twee instellingen voor de koffie opslaan en deze met een druk op de knop ophalen. Als individu kun je bijvoorbeeld ’s ochtends genieten van een sterkere koffie en ‘ s middags een zwakkere versie zetten. Als twee mensen het apparaat gebruiken, kan iedereen zijn voorkeursinstelling opslaan en snel gebruiken.

De Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische koffiemachine belooft de eenvoudigste bediening van de beste koffiespecialiteiten. Ongecompliceerde reiniging gegarandeerd.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Vermogen: 1500 watt
 • Voeding: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Capaciteit bonencontainer: 300 gram
 • Watertank capaciteit: 1,7 liter
 • Grinder: Keramische molen
 • Afmetingen: 40 × 50 × 40 cm
 • Gewicht: 9.6 kg
 • Materiaal behuizing: kunststof met roestvrijstalen look

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor de EQ 6 Plus van Siemens.

SensoFlow systeem voor perfecte koffie in elk kopje

De juiste zettemperatuur is van groot belang voor een uitstekend koffiearoma. Bij een lage temperatuur kunnen de aroma’s niet volledig oplossen uit het koffiepoeder. Als de temperatuur echter te hoog is, kan de koffie snel een licht verbrande smaak krijgen. De perfecte brouwtemperatuur ligt tussen de 90 en 95 °C.

In de EQ6 plus s300 volautomatische koffiemachine biedt Siemens een uniek systeem dat dient om de zettemperatuur optimaal te handhaven. Deze techniek garandeert dat gedurende het hele brouwproces een constante temperatuur wordt gehandhaafd. Zo bereik je met elk brouwsel een perfect koffiearoma.

Verdere functies van de Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische koffiemachine

De volautomatische machine van Siemens heeft een hoogwaardige machinehlwerk, dat ook keramiek wordt gemaakt. Het maalt de koffiebonen relatief rustig tot een bloem van perfecte consistentie. De molen is vrijwel slijtagevrij en kan nog vele jaren uitstekend werk leveren.

Voor liefhebbers van extra sterke koffie heeft Siemens een speciaal systeem bedacht – de AromaDouble Shot –> Lees meer in deze video:

Er vinden twee maal- en zetprocessen plaats om de koffie de gewenste sterkte te geven. De bittere stoffen zijn goed te controleren zodat de koffie niet bitter is, maar alleen sterk.

De volautomatische machine van Siemens is uitgerust met een externe melkopschuimer, waarmee romig melkschuim voor cappuccino kan worden bereid. De container voor de melkopschuimer is echter niet inbegrepen in de leveringsomvang en moet afzonderlijk worden gekocht. U kunt de melk echter ook rechtstreeks uit de Tetrapak gebruiken en zo uzelf de reiniging van een speciale container besparen

De koffietuit van het apparaat kan in hoogte worden versteld. Naast conventionele koffiekopjes kun je ook hoge kopjes of glazen vullen, die bijvoorbeeld vaak worden gebruikt voor macchiato. De maximale opberghoogte van dit model is 14 centimeter.

Reiniging en onderhoud van de Siemens volautomatische machine

Bacteriën kunnen zich snel vormen op kleine melkresten. Siemens maakt het gemakkelijk om hygiëne te handhaven met de EQ.6 plus s300.

Na het bereiden van koffiespecialiteiten met melk, houdt u de melkopschuimer eenvoudig in een container met water. Dan is de knop “melk schoon” en het melksysteem reinigt zichzelf.

De gehele machine moet met regelmatige tussenpozen worden gereinigd. Er verschijnt een herinnering op het display voor de gebruiker wanneer het tijd is om schoon te maken. Speciale reinigingstabletten worden gebruikt voor het reinigen, die apart worden verkocht. De tablet wordt eenvoudig geplaatst en vervolgens wordt het reinigingsprogramma geactiveerd. Dit maakt het reinigen van de volautomatische machine volledig probleemloos.

Naast het automatische reinigingsprogramma kan er ook van tijd tot tijd handmatig gereinigd worden met dit volautomatische koffiezetapparaat. Voor dit doel kan de brouweenheid eenvoudig uit het apparaat worden verwijderd en onder water worden gespoeld. Hetzelfde geldt voor de lekbak onder de tuit.

Voor wie is de Siemens EQ.6 plus s300 volautomatische koffiemachine geschikt?

De Siemens EQ.6 wordt aanbevolen voor kwaliteitsbewuste koffieliefhebbers. Dankzij een grote bonencontainer en een capaciteit van 1,7 liter water kan dit apparaat thuis of goed in een klein kantoor worden geplaatst. Er kunnen meerdere kopjes koffie worden bereid voordat de machine moet worden bijgevuld.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Bediening en reiniging zijn eenvoudig
 • Hoogwaardige keramische molen
 • Praktisch display met One Touch-functie
 • Verschillende instellingsopties
 • Opslag van twee basisinstellingen mogelijk
 • Constante brouwtemperatuur
 • Romig melkschuim
 • Veelzijdige selectie van koffiespecialiteiten
 • Hoogwaardige keramische molen is slijtvast en stil

Nadelen

 • Behuizing van kunststof
 • Container voor melk is niet inbegrepen
 • Koude melk wordt vaak niet optimaal opgewarmd.

Veelgestelde vragen

Is het schoonmaken van het apparaat tijdrovend?

Nee, het Siemens-apparaat is uitgerust met twee automatische reinigingssystemen. Dit is een reinigingssysteem voor het melkopschuimersysteem en een ander voor de complete machine. De brouweenheid kan ook eenvoudig worden verwijderd, zodat handmatige reiniging van het apparaat ook eenvoudig is.

Hoe de melkopschuimer schoon te maken

Er zijn drie verschillende stappen om de melkopschuimer met dit apparaat schoon te maken. Telkens wanneer de machine start of stopt, wordt de melkopschuimer automatisch gereinigd met een stoomstraal. U kunt ook een reinigingsprogramma voor de melkopschuimer uitvoeren. Als derde optie kan de melkopschuimer van de voorkant van de machine worden verwijderd en met de hand worden gereinigd.

Kun je twee kopjes koffie tegelijk zetten?

De machine kan worden ingesteld op twee kopjes. Vervolgens worden twee kopjes onder de tuit geplaatst en worden direct na elkaar twee brouwprocessen uitgevoerd, zodat bijvoorbeeldwitte kopjes koffie.

Hoe wordt de melk gevuld?

De melk wordt getrokken uit een externe container in dit apparaat. U kunt een speciale container kopen of de melk uit de Tetrapak trekken.

Resultaat

De Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische koffiemachine is een hoogwaardig apparaat waarmee u met één druk op de knop een selectie van heerlijke koffiespecialiteiten in het huishouden kunt bereiden.

Het apparaat overtuigt met een eenvoudige bediening en een ongecompliceerd reinigingssysteem. Bovendien wordt tijdens het gehele brouwproces gezorgd voor een optimale temperatuur, wat zorgt voor een uitstekend koffiearoma. Verschillende instelmogelijkheden maken het mogelijk om het koffiegenot te individualiseren.

Ter informatie: Je kunt dit apparaat hier vergelijken met andere goede koffiemachines.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren

€659,99De Siemens EQ.6 plus s300 TE653501DE volautomatische koffiemachine belooft een eenvoudige bediening en de beste koffiespecialiteiten. Ongecompliceerde reiniging gegarandeerd. Zorg ervoor dat u toegang hebt tot 659,99.