Siemens EQ.9 s500 plus volautomatische koffiemachine aansluiten Review Review

Met de Siemens EQ.9 s500 plus connect TI9558X1DE volautomatische koffiemachine wordt koffiedrinken een bijzonder genot. Het apparaat wordt gekenmerkt door verschillende functies van de nieuwste technologie, waaronder een app-bediening.

Zo kunt u uw volautomatische koffiezetapparaat overal in huis bedienen en hoeft u niet per se naar de keuken te gaan om het zetproces te activeren. Voor het moderne comfort moet je echter ook een trotse prijs verwachten.

Veelzijdige instelmogelijkheden inspireren koffieliefhebbers

Siemens EQ.9 s500 plus aansluiten
De Siemens EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine is de benchmark op het gebied van uitrusting en gebruiksgemak.

Met een uitgebreide selectie drankjes kunt u precies de koffiespecialiteit kiezen die u zelf verkiest. Algeheel 15 voorgeprogrammeerde specialiteiten , waaronder espresso, ristretto en café Americano, macchiato, cappuccino en latte. Met deze automatische instellingen zijn alle parameters voor de drank al vooraf gedefinieerd. Alleen de mate van slijpen kan vrij worden aangepast.

Het is echter nog steeds mogelijk om persoonlijke gebruikersprofielen aan te maken. U kunt de individuele koffiespecialiteiten in hun individuele componenten wijzigen, afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Deze eigen recepten kun je vervolgens toevoegen aan een totaal van tien geheugenlocaties Pre-programmeer zodat je ze steeds opnieuw kunt herinneren. De EQ.9 s500 plus connect van Siemens biedt u veel meer persoonlijke instelmogelijkheden dan vergelijkbare concurrerende modellen.

De Siemens EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine is de benchmark op het gebied van uitrusting en gebruiksgemak.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Siemens EQ.9 s500 plus volautomatische koffiemachine aansluiten

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Materiaal: roestvrij staal en kunststof
 • Capaciteit watertank: 2,3 liter
 • Hoogste pompdruk: 19 bar
 • Drank selectie: 15
 • Gebruikersprofielen: 10
 • Capaciteit koffiebonen: 235 gram
 • Afmetingen: 39 × 30 × 47 cm
 • Gewicht: 11.7 kg
 • Grinder: Keramische schijfslijper

Uitrusting en functies

De EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine is ontworpen met een modern, aantrekkelijk design dat het apparaat tot een blikvanger voor elke keuken maakt. De hoogwaardige roestvrijstalen voorkant en het gekleurde display suggereren een moderne volautomatische koffiemachine waar u op kunt vertrouwen.

De grote afbeeldingen in het display, die individuele opties tonen, trekken speciale aandacht. Het hoge gewicht van bijna 12 kg geeft het apparaat ook stabiliteit en stevigheid.

Hoogwaardige molen vormt de basis voor uitstekende koffie

De kwaliteit van de gemalen koffie heeft een grote invloed op de smaak van de koffie. Daarom maakt de EQ.9 s500 ook gebruik van een hoogwaardige grinder. Het is een keramische schijfslijper, dat loopt zowel precies als heel stil. Bij het malen van de koffie is er weinig warmte.

De slijpgraad kan zeer fijn en nauwkeurig worden aangepast. Zo kun je de voorkeur geven aan een bijzonder fijngemalen koffie voor je espresso. Zelfs met de voorgeprogrammeerde dranken kun je zelf de mate van malen bepalen.

Melkschuim bereiden – Geen probleem voor de EQ.9 s500 plus connect

Koffiespecialiteiten die worden bereid met melkschuim, zoals cappuccino, slagen uitstekend uit deze volautomatische koffiemachine. De Melkschuim aanpassing is vooraf ingesteld en is fijn en homogeen, net zo perfect als je van de barista verwacht.

Het enige wat je nodig hebt is de Cappuccinatore die aan de zijkant van het apparaat past. Als alternatief kunt u de slang voor het melkschuim ook rechtstreeks aan het melkpak geven en hoeft u de meegeleverde container niet op deze manier te spoelen.

Home Connect: Bediening van de volautomatische koffiemachine vanaf elke plek in huis

Met de Home Connect Systeem het is mogelijk om het apparaat overal in huis te bedienen. De Home Connect-app maakt het voor u mogelijk om het volautomatische koffiezetapparaat vanuit uw bed in te schakelen en uw favoriete specialiteit te bereiden zonder dat u dat hoeft te doen je moet eerst naar de keuken.

Alle programmeerstappen voor het volautomatische koffiezetapparaat kunnen ook via de app worden uitgevoerd. Zo kunt u comfortabel in de woonkamer zitten om uw volautomatische koffiezetapparaat te leren kennen en uw voorkeursinstellingen in te stellen. Dit omvat bijvoorbeeld de “Afspeellijst“, waarmee je een bepaalde opeenvolging van verschillende koffiespecialiteiten kunt programmeren, die vervolgens door het apparaat achter elkaar worden bereid.

Verzorging van de EQ.9 s500 plus connect

De koffiemachine van Siemens is een waardevolle aankoop en verdient daarom de juiste zorg om lang functioneel en in optimale conditie te blijven. Het onderhoud van de machine kan echter eenvoudig worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld voor de Melkopschuimsysteem over een Zelfreinigende functie, waarbij het systeem na elk gebruik met stoom wordt gereinigd. Dit voorkomt de opbouw van bacteriën veroorzaakt door melkresten.

Er zijn ook andere reinigingsprogramma’s die samen met reinigingstabletten worden uitgevoerd. Deze programma’s zijn praktisch en moeten regelmatig worden uitgevoerd. De machine blijft vrij van resten die de smaak van de koffie kunnen beïnvloeden.

Het apparaat geeft automatisch aan wanneer het tijd is om te reinigen. Op het display kunt u de stappen van het reinigingsprogramma volgen en u zo instrueren wat de volgende stap is die u moet uitvoeren.

De brouwgroep is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken met dit apparaat. Onderdelen die dagelijks moeten worden gereinigd, zijn de melkcontainer, lekbak en afvalcontainer. Deze onderdelen kun je gewoon afspoelen in de vaatwasser.

In deze gedetailleerde video ziet u alles wat u moet weten over zorg en werking

Voor wie is de EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine van Siemens geschikt?

Het apparaat is speciaal voor het grotere huishouden bij uitstek geschikt, Met een volume van 2,3 l, maakt de watertank het mogelijk om meerdere kopjes koffie achter elkaar te zetten. Het is ook praktisch dat je een reeks verschillende drankjes kunt voorprogrammeren. Dit betekent dat elk gezinslid of bezoeker snel zijn favoriete drankje kan ontvangen zonder de volautomatische machine opnieuw te hoeven afstellen.

Deze volautomatische koffiemachine is geschikt voor iedereen die een gevarieerd koffiegenot thuis waardeert en in alle opzichten belang hecht aan de hoogste kwaliteit. Via de app-bediening spreekt het apparaat ook vrienden van moderne thuistechnologie aan die de koffiemachine overal in huis willen kunnen bedienen.

Voor- en nadelen van deze Siemens volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • Uitstekende uitstraling in roestvrij staal
 • Kleurendisplay met afbeeldingen
 • Vooraf ingestelde programma’s, evenals eigen programmeeropties
 • Eersteklas keramische schijfslijper
 • Bestuurbaar via app met het Home Connect-systeem
 • Uitneembare brouwgroep
 • Uitstekend mesh schuimsysteem
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Reserveonderdelen en accessoires zijn ook duur

Veelgestelde vragen over de Siemens volautomatische koffiemachine

Is het schoonmaken van het apparaat ingewikkeld?

Nee, dit volautomatische koffiezetapparaat is zeer eenvoudig schoon te maken. Het display geeft u instructies voor een stapsgewijze volgorde van reiniging en kan dit doen wanneer het apparaat uw aandacht vestigt op de noodzaak. Het melkopschuimsysteem reinigt zichzelf door een stoomstraal en voorwerpen zoals afvalcontainer, lekbak en melkcontainer kunnen eenvoudig in de vaatwasser worden gedaan.

Heeft het apparaat een of twee bonencontainers?

Deze volautomatische koffiemachine is uitgerust met een bonencontainer die ongeveer 235 gram koffiebonen bevat. Alleen de grotere modellen van deze serie hebben twee bonencontainers.

Werkt de app-besturing zonder problemen?

Volgens de meeste klanten werkt de app-bediening uitstekend en kan het apparaat zelfs via Alexa acclamatie worden gestart.

Hoeveel specialiteiten kunnen er geproduceerd worden met de EQ.9 s500 plus connect?

Dit apparaat is geprogrammeerd met 15 voorgeprogrammeerde specialiteiten, variërend van sterke ristretto tot een milde latte. Daarnaast zijn er 10 programmeerstations beschikbaar, die je kunt vullen met je eigen persoonlijke koffierecepten.

Is de brouwunit vaatwasmachinebestendig?

De zeteenheid van de volautomatische koffiemachine moet bij voorkeur met de hand worden gespoeld.

Resultaat

De Siemens EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine is een van de apparaten die kan worden uitgerust met state-of-the-art technologie overtuigen. Een groot scherm in verschillende kleuren maakt het gemakkelijk voor u om elk van de keuzes zonder twijfel te herkennen. De app-bediening maakt het mogelijk om het apparaat eenvoudig via de smartphone te bedienen.

Alle componenten van de volautomatische koffiemachine zijn van hoge kwaliteit en spelen perfect samen om van elk drankje uit deze machine een bijzonder genot te maken. Bovendien overtuigt de degelijke afwerking, wat garandeert dat u lang plezier zult hebben van uw koffiezetapparaat. De nodige zorg voor het apparaat is eenvoudig, omdat er speciale reinigingsprogramma’s beschikbaar zijn.

De prijs voor deze volautomatische koffiemachine is relatief hoog, maar de talrijke positieve meningen van klantendat dit apparaat zijn prijs waard is. Het hoge gebruiksgemak en eersteklas resultaten bij de bereiding van de individuele koffiespecialiteiten maken van deze volautomatische koffiemachine een apparaat dat elke koffieliefhebber inspireert.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1.209,83De Siemens EQ.9 s500 plus connect volautomatische koffiemachine voor een prijs van slechts 1.209,83 € is de benchmark op het gebied van apparatuur en gebruiksgemak.