Saeco PicoBaristo Deluxe Volautomatische Koffiemachine Review

Bent u geïnteresseerd in een mid-range koffiezetapparaat? Dan is de Saeco PicoBaristo Deluxe SM5570/10 volautomatische koffiemachine een model dat je in ieder geval op de shortlist kunt zetten. Met zijn geïntegreerde melkopschuimsysteem biedt het apparaat een selectie van twaalf verschillende koffiespecialiteiten, die met één druk op de knop vers worden bereid. Voor elk drankje zijn verschillende instellingen beschikbaar, zodat u de smaakervaring kunt personaliseren.

Verscheidenheid aan koffiespecialiteiten

Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe
De Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiemachine verlevendigt de dag met 12 koffiespecialiteiten.

Tegenwoordig zijn mensen niet langer tevreden met louter zwarte koffie. Steeds vaker zijn koffiespecialiteiten gewenst, die je misschien wel eens tegengekomen hebt op vakantie in Italië of in chique cafés. Met de PicoBaristo Deluxe kunt u nu twaalf specialiteiten met één druk op de knop genieten.

Het apparaat is uitgerust met een geïntegreerde melkopschuimer, zodat specialiteiten zoals cappuccino of latte macchiato ook slagen. Daarnaast kun je net zo makkelijk een sterke ristretto maken als een café au lait of een caffè americano.

Verder heb je de mogelijkheid om voor elk drankje persoonlijke instellingen te maken. U kunt de sterkte van de koffie aanpassen, evenals de temperatuur, de verhouding van koffie en melk en het aroma. Het is mogelijk om vier persoonlijke profielen op te slaan.

De Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiemachine verlevendigt de dag met 12 koffiespecialiteiten.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de volautomatische koffiemachine van Saeco

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1900 watt
 • Gewicht: 8.7 kg
 • Afmetingen: 22.1 x 34 x 43cm
 • Materiaal: ABS kunststof
 • Opslagruimten voor bereiding: 4
 • Inhoud watertank: 1,7 liter
 • Maat bonencontainer: 250 gram
 • Slijpgraad instellingen: 12
 • Maximale cuphoogte: 10 cm

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Pico Baristo.

Versgemalen koffie in het PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiezetapparaat

Met deze volautomatische koffiemachine van Saeco wordt de koffie voor elk individueel kopje vers gemalen. Dit gaat gepaard met een hoogwaardige schijfslijper gemaakt van keramiek. Deze molen raakt niet oververhit, dus de smaak van de koffiebonen wordt niet beïnvloed tijdens het malen.

U heeft recht op twaalf verschillende slijpgraad instellingen Beschikbaar. De korrelgrootte van de koffie heeft een grote invloed op de smaak en moet voor verschillende specialiteiten anders gekozen worden. Voor een espresso gebruik je dus de fijnste maalstand, terwijl je voor een lichte Café Americano een ruwe setting kunt gebruiken.

De molen is van hoge kwaliteit en duurzaam. Volgens de fabrikant kan het bonen malen voor meer dan 20.000 kopjes koffie zonder zwakke punten te vertonen.

Het apparaat heeft ook een compartiment voor gemalen koffie. Je kunt dit gebruiken als je een kleine hoeveelheid van een nieuw type koffie wilt proberen, of als je een cafeïnevrije koffie wilt zetten.

Eenvoudige bediening en onderhoud

Het display van deze volautomatische koffiemachine is overzichtelijk gerangschikt, zodat dit apparaat intuïtief kan worden bediend. Directe selectietoetsen evenals afzonderlijke Navigatietoetsen het werk vergemakkelijken. De geheugensleuven voor verschillende instelcombinaties blijken ook praktisch te zijn voor het dagelijks zetten van de koffie.

Ook het onderhoud van het apparaat verloopt probleemloos. De brouwgroep is het hart van de machine en moet daarom regelmatig worden schoongemaakt. Vanaf de zijkant is de brouwgroep gemakkelijk toegankelijk en kan deze volledig worden verwijderd. Vervolgens wordt het eenvoudig onder stromend water gespoeld. Er zijn twee reinigingsfuncties.

De druppelplaat en de pomace container moeten ook regelmatig worden schoongemaakt. Met dit apparaat is er geen indicator die een volledige pomace-container aangeeft. Daarom moet u het controleren en op tijd legen.

Het reinigen van het melkopschuimsysteem is eenvoudig. Na elke bereiding van een drankje met melk is er een korte uitbarsting van stoom, waarmee residuen van het systeemem kan worden verwijderd. Indien nodig kunt u ook een grondige Reinigen met stoom waarbij een volledige reiniging van de tuit naar de melkkaraf plaatsvindt. Dit voorkomt bacterievorming.

Een goede eigenschap van deze volautomatische koffiemachine is ook de AquaClean-technologie. Een speciaal filter verwijdert de kalkaanslagresten uit het water. U kunt het filter 8 keer vervangen en ongeveer 5.000 kopjes koffie zetten voordat het apparaat eindelijk moet worden ontkalkt. Er is een speciaal programma beschikbaar voor het ontkalken.

In deze video wordt de menunavigatie bij de bereiding van een koffie gepresenteerd.

Verdere kenmerken van de volautomatische koffiemachine van Saeco

Het apparaat vereist een opwarmtijd van 74 seconden. Daarna is het klaar om de koffie te zetten. Het brouwproces duurt ongeveer 40 seconden. Dan heb je de afgewerkte koffie in het kopje.

Je kunt ook warm water uit deze volautomatische machine halen als je een Kopje thee wil brouwen. Hiervoor wordt een kleine plug-in module meegeleverd, die op de plaats van de melkcontainer wordt geplaatst als warm water gewenst is.

Ook optisch maakt dit apparaat veel. De hoog gepolijste oppervlakken in zwart of zilver zien er nobel uit. Een nadeel is echter dat de oppervlakken snel gekleurd raken en daarom regelmatig gereinigd moeten worden.

Verschillende maten bekers kunnen onder de tuit worden gebruikt. De maximale hoogte van de cups die onder de tuit passen is ongeveer 10 cm. Daarom kan een bijzonder hoge bril, zoals gebruikt voor macchiato, niet worden gebruikt.

Voor wie is het apparaat geschikt?

De Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiemachine bevindt zich in het middensegment en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan koffiedranken die met één druk op de knop kunnen worden geproduceerd. Daarom is het ideaal voor een huishouden waarin veel koffie in verschillende vormen wordt gedronken.

Het praktische apparaat is geschikt met zijn watertankvolume van 1,7 liter ook uitstekend geschikt voor een klein kantoor. Voor de medewerkers is het een bijzonder pluspunt als ze in korte tijd een koffiedrankje naar keuze beschikbaar kunnen hebben zonder het kantoor te hoeven verlaten. De watertank van de Saeco volautomatische machine is relatief prima in vergelijking met andere volautomatische koffiemachines met molen, maar er zijn ook machines met maximaal 2,4 liter voor frequenter gebruik.

Voor- en nadelen van de Saeco volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • Grote verscheidenheid aan koffiedranken
 • Gepersonaliseerde instellingen mogelijk
 • Automatische reinigingssystemen
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Geïntegreerde melkopschuimer
 • AquaClean Systeem
 • Selectie van de mate van slijpen

Nadelen

 • Luid rennen
 • Water in de melkopschuimer
 • Moeilijk te reinigen oppervlakken

Veelgestelde vragen over Saeco PicoBaristo Deluxe

Is het mogelijk om een grote kop koffie te zetten?

Ja, u kunt de vulhoeveelheid aanpassen, zodat u precies de gewenste grootte kunt relateren in een brouwproces.

Welk bonenmengsel is geschikt voor het apparaat?

De keuze van de bonenmix hangt vooral af van je eigen smaak. Het is echter raadzaam om belang te hechten aan koffiebonen van hoge kwaliteit.

Kan het apparaat ook zonder waterfilter worden bediend?

Ja, het apparaat kan ook zonder het AquaClean waterfilter worden gebruikt. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de volautomatische koffiemachine sneller kalkaanslag kan accumuleren en veel vaker moet worden ontkalkt. Ook kalkhoudend water kan de smaak van de koffie beïnvloeden.

Moet de melkcontainer altijd gebruikt worden?

Nee, als u geen drankjes met melk bereidt, hoeft u de melkcontainer niet in het apparaat te laten staan. U laat de warmwaterinzet eenvoudig in het apparaat en kunt deze eenvoudig bedienen zonder een melkcontainer.

Wordt het waterniveau van de tank weergegeven?

Nee, de machine geeft alleen aan wanneer de container leeg is.

Van welk materiaal zijn de zijpanelen van het apparaat gemaakt?

De zijpanelen van dit model zijn gemaakt van ABS kunststof.

Is het mogelijk om de volautomatische koffiemachine via de app te bedienen?

Nee, dit is niet mogelijk met het Saeco apparaat.

Hoe trocken is de pomace?

De pads die worden uitgeworpen zijn nog een beetje vochtig. Bij het legen moet de container dus grondig worden uitgewassen.

Hoeveel kopjes kun je brouwen met één vulling van de bonencontainer?

Afhankelijk van de sterkte van de koffie, kunt u ongeveer 50 kopjes koffie zetten met de inhoud van de bonencontainer.

Resultaat

De Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiemachine maakt koffieplezier divers. Twaalf verschillende koffiespecialiteiten kan worden verkregen met een druk op de knop en verschillende instellingen maken zelfs personalisatie mogelijk. Het apparaat is dus bij uitstek geschikt voor veeleisende koffieliefhebbers.

Talrijke functies zoals de verstelbare cuphoogte, het AquaClean-filter en de automatische reinigingsprogramma’s maken de toepassing van het apparaat aangenaam. Klanten zijn enthousiast over de Volautomatische koffiemachine van Saeco en onafhankelijke tests bevestigen ook de kwaliteit van dit apparaat.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De Saeco SM5570/10 PicoBaristo Deluxe volautomatische koffiemachine verlevendigt de dag met 12 koffiespecialiteiten. Aanzienlijke prijs van — €.