Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine Review Review

We nemen een kijkje bij een van de topmodellen van Siemens: de EQ.9 connect s900. Het wordt geleverd met app-functie en een enorme selectie drankjes, die kunnen worden geselecteerd via het kleurendisplay. We laten zien welke innovatieve functies er nog steeds in dit buitengewone apparaat zitten.

2 koffiecontainers op de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine

Siemens EQ.9 connect s900
De Siemens EQ.9 connect s900 schittert met Wi-Fi en een enorme selectie drankjes

Het huidige topmodel van Siemens is uitgerust met twee koffiebonencontainers om gelijktijdig gebruik van twee verschillende soorten koffiebonen mogelijk te maken. De containers hebben een capaciteit van 200 g en 235 g. Om de smaak van de koffiebonen niet te beïnvloeden, is elke opslagcontainer voor koffiebonen uitgerust met een duurzame keramische aandrijving. 13 niveaus zijn beschikbaar voor de gebruiker om de slijpgraad aan te passen.

Deze volautomatische koffiemachine biedt een verscheidenheid aan verschillende aromaniveaus. De instellingsopties variëren van “zeer mild” tot “doubleshot ++”.

Naast alle klassiekers zet de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine nog eens 18 internationale koffiespecialiteiten via de app.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Afmetingen: 31,6 x 38,2 x 47,0 cm
 • Gewicht: 12,4 kilo
 • Kleur: Zilver
 • Capaciteit koffiebonen container: 435 g
 • Inhoud watertank: 2,3 l
 • Vermogen: 1500 W
 • Spanning: 220 – 240 V
 • Pompdruk: 19 bar
 • Netsnoer lengte: 1 meter

Hier vind je de Duitse handleiding van de EQ9 connect.

Uitrusting en functies

Ontwerp van het product Siemens EQ.9 connect s900

De behuizing van het apparaat is gemaakt van stevig roestvrij staal en van zeer hoge kwaliteit verwerkt. De volautomatische koffiemachine in de kleur zilver is een blikvanger in elke keuken en kantoor. Het tijdloze ontwerp past harmonieus in elke omgeving. Door zijn compacte afmetingen vindt het apparaat altijd een plaats, zelfs in kleine keukens en kan het worden opgeborgen in een kast wanneer het lange tijd niet in gebruik is.

Innovatief SensoFlow-systeem garandeert een perfecte brouwtemperatuur

Het innovatieve sensoFlow-systeem is geïntegreerd in de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachines. Deze technologie zorgt ervoor dat de koffiespecialiteiten altijd op de optimale temperatuur worden gezet van het eerste tot het laatste kopje. Bij het bereiden van espresso varieert de perfecte zettemperatuur tussen 90°C en 95°C. In dit temperatuurbereik worden alle aroma’s voorzichtig uit het koffiepoeder geëxtraheerd.

De brouweenheid kan volledig uit het apparaat worden verwijderd. Dit garandeert een grondige en snelle reiniging. Reinigingsmiddel is niet nodig, alle onderdelen worden hygiënisch gereinigd door te spoelen met lauw water.

AutoMilk Clean-technologie voor puur genieten

Met het innovatieve AutoMilk Clean System smaken huisgemaakte koffiespecialiteiten nog aromatischer. Na elke zetcyclus reinigt de volautomatische koffiemachine automatisch met stoom. De stoom verwijdert alle resten. Een reiniging van de melkcirculatie wordt daarom volledig geëlimineerd voor de gebruiker.

Grote selectie koffiespecialiteiten

Met de vele bereidingsmogelijkheden die deze volautomatische koffiemachine de gebruiker biedt, kunnen vrijwel alle wensen van bezoekers vervuld worden. Met het Siemens EQ.9 connect s900 model kunnen de volgende koffievarianten standaard via One Touch met één druk op de knop worden geproduceerd:

 • Witte koffie
 • Latte Macchiato
 • Cappuccino
 • Caffe Crema
 • Doppio
 • Espresso macchiato |
 • Espresso
 • Ristretto
 • warme melk
 • Melkschuim

Bovendien is het apparaat uitgerust met een warmwaterfunctie. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een kopje thee te zetten. Een bijzonderheid van de volautomatische koffiemachine is de uitrusting met een barista-modus. Deze functie kan worden gebruikt om extra aroma-instellingen te maken.

Nog eens 18 internationale koffiespecialiteiten beschikbaar via app

Hoe meer gasten, hoe meer verschillende smaken. Nog eens 18 internationaal populaire koffiespecialiteiten kunnen via de app worden opgeroepen voor bereiding. PlaatsvervangendIndiase Kaapi, Colombiaanse Cortado, Portugese Galão en Weense Melange moeten hier worden vermeld. Deze recepten zijn alleen exclusief via de app te bereiden. De bestellingen van verschillende bezoekers kunnen tegelijkertijd in de app worden getypt.

Afstandsbediening via Home Connect app

De Home Connect-app biedt de handige optie om de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine via WLAN vanaf elke locatie te bedienen. In de app worden de drankjes eenvoudig geselecteerd, geconfigureerd en wordt de verdeling van de dranken geregeld. Hierdoor kan de gebruiker zijn ochtendkoffie laten bereiden terwijl hij nog in zijn bed ligt.

De innovatieve app biedt gebruikers ook toegang tot 47 recepten met een koffiethema, zoals desserts, hoofdgerechten en aperitieven. Verder vindt de koffieliefhebber in de app interessante weetjes over koffiebonen, de teelt van bonen, verschillende brandprocessen en verschillende soorten koffie.

Alle gasten kunnen tegelijkertijd hun koffiewensen in de app typen. Ze worden achter elkaar bereid door de volautomatische koffiemachine. De geproduceerde dranken worden automatisch geëtiketteerd met de naam van de klant. Hierdoor kan iedere bezoeker vermaakt en onder de indruk zijn met het juiste drankje.

Werking van de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine

De Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine is eenvoudig in gebruik te nemen en snel en gemakkelijk te bedienen. Merkfabrikant Siemens vertrouwt met dit model op een eenvoudig bedieningsconcept via app, verlichte bedieningsknoppen en een vlijmscherp TFT-display met interactieve begeleiding via het menu. Het brouwproces begint onmiddellijk na een lichte druk op de geselecteerde knop.

De volautomatische koffiemachine biedt de gebruiker tal van andere handige functies. Wanneer de kruikfunctie wordt geactiveerd, kunnen met één druk op de knop maximaal zes kopjes van 6 Caffé Crema tegelijk worden bereid. Tien gebruikersprofielen kunnen worden opgeslagen in het menu “persoonlijke dranken”. De cupmaat is aanpasbaar.

Voor- en nadelen van het model Siemens EQ.9 connect s900

Voordelen

 • Extreem stille, nauwelijks hoorbare slijpmachines
 • Geschikt voor gebruik met koffiebonen en koffiepoeder
 • Eenvoudige, handige bediening
 • Eenvoudig te reinigen en te ontkalken
 • Breed scala aan bereidingsopties
 • Brouwsnelheid selecteerbaar
 • Plank voor drie kopjes
 • Barista-modus

Volautomatische koffiemachines – koopadvies

Volautomatische koffiemachines zijn geschikt voor alle consumenten die zichzelf het voorbereidende werk en het handmatig roeren van hun koffie willen besparen. De relatief hoge aanschafkosten voor de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine worden afgeschreven door de tijdsbesparing en de aanzienlijk betere smaak van de geproduceerde koffiespecialiteiten. Om een slechte koop te voorkomen, moet bij de keuze rekening worden gehouden met de volgende factoren:

 • Ontwerp en afmetingen van het product
 • Inhoud watertank
 • Eenvoudig in gebruik
 • Uitgaven voor ontkalken en reinigen

De Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine is een compacte, hoogwaardige machine. Het apparaat vindt altijd een plaats, zelfs in kleine kamers.

Welke grootte de watercontainer moet hebben, hangt af van het aantal gebruikers en het type dranken. De Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine is uitgerust met een grote 2,3 liter tank zodat veel mensen tegelijkertijd verse koffiespecialiteiten geserveerd kunnen krijgen.

Het Siemens EQ.9 connect s900 model is uitgerust met een automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma. Het apparaat informeert wanneer het moet worden gereinigd of ontkalkt.

Een groot beeldscherm is een voorwaarde voor een eenvoudige, comfortabele bediening. De Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine is uitgerust met een groot TFT-display met scherpe resolutie. De verlichte bedieningsknoppen reageren al op een lichte druk. De Home Connect-app biedt extra gebruiksgemak.

Niet alle fabrieksinstellingen voldoen aan de persoonlijke smaak van de gebruiker. Om deze reden moet de volautomatische koffiemachine zoveel mogelijk aanpassingsmogelijkheden bieden. Het Siemens EQ.9 connect s900-apparaat biedt de mogelijkheid om de mate van malen en de aromasterkte individueel aan te passen.

Als u zich wilt adviseren over andere volautomatische koffiemachines, vindt u gedetailleerde informatie over welk model het juiste is in onze grote gids voor alle apparaten.

Veelgestelde vragen over Product Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine

Heeft dit volautomatische koffiezetapparaat een kruikfunctie?

Ja, je kunt er een complete pot koffie mee zetten.

Welk waterfilter is veilig te gebruiken met dit apparaat?

Het wordt aanbevolen om een origineel waterfilter van Siemens te gebruiken. Dit kost niet veel meer dan producten van externe fabrikanten.

Werkt een Siri-verbinding met dit model?

De volautomatische koffiemachine is momenteel alleen compatibel met Alexa-spraakbesturing.

Waar kan de koffielepel worden bewaard? Kan het rechtstreeks op het apparaat worden aangesloten?

Er is geen standaardoplossing. Het kan niet worden bewaard in of bij het koffiezetapparaat. Tip van een gebruiker: Bevestig de koffielepel aan de machine met een strook dubbelzijdig plakband.

Hoe komt het dat in plaats van melkschuim alleen opgewarmde melk in de bekers stroomt?

Of een technisch mankement de oorzaak is, kan niet op afstand worden beoordeeld. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met het productadviespersoneel voor kleine huishoudelijke apparaten.

Is deze volautomatische koffie voorzien van een automatische inschakeling (starttijdprogrammering)?

Ja, met de Wi-Fi-versie kan ook de Smart Home-app worden gebruikt.

Kan de hoeveelheid en consistentie van het melkschuim worden gewijzigd?

De gewenste hoeveelheid kan worden ingesteld in barista-modus. De consistentie kan eventueel worden gewijzigd via de temperatuurinstellingen.

Kan dit apparaat worden gebruikt om warme melk en warme chocolademelk te maken?

Opgeschuimde en warme melk kan met het apparaat worden bereid, warme chocolademelk kan niet worden bereid door het volautomatische koffiezetapparaat.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren


Naast alle klassiekers zet de Siemens EQ.9 connect s900 volautomatische koffiemachine nog eens 18 internationale koffiespecialiteiten via de app. Het high-end apparaat is al verkrijgbaar vanaf verkrijgbaar.