Lelit Fred PL044MMT Koffiemolen Review Beoordeling

De Lelit Fred PL044MMT koffiemolen is een goed compromis van de middenklasse. Het is geschikt voor ambitieuze espressoliefhebbers die op zoek zijn naar een uniform, fijngemalen espressopoeder voor gebruik in de portafiltermachine. Dit model is volledig gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een hoogwaardige slijpmachine. Een timer maakt een nauwkeurige regeling van de hoeveelheid die moet worden gemalen mogelijk.

De maalgraad van de espressomolen kan oneindig worden aangepast, zodat u gewoon perfect korrelig poeder voor uw espressomachine kunt krijgen. In het volgende rapport laten we u graag zien waarom dit goedkope model een goede optie voor u kan zijn als het gaat om versgemalen koffie.

Italiaanse technologie bij de Lelit Fred espressomolen

Lelit Fred PL044MMT
De Lelit Fred PL044MMT koffiemolen heeft een behoorlijke capaciteit en is tegelijkertijd compact.

Het merk Lelit volgt de Italiaanse traditie met deze koffiemolen. De compacte koffiemolen in retro-look dankt zijn naam aan een Italiaanse zanger en acteur die in de jaren 50 een idool was: Fred Buscaglione. Hun apparaten zijn volledig ontworpen en gebouwd in Italië.

Maar niet alleen aan de buitenkant weerspiegelt deze koffiemolen de beste Italiaanse koffietraditie. Een hoogwaardige molen garandeert dat gemalen koffie homogeen wordt gemalen. Bovendien kan een fijne maling worden bereikt, wat perfect is voor espressokoffie.

Deze machine maakt gebruik van een conische molen van 38 mm waarmee de bonen voorzichtig kunnen worden gemalen. Tijdens het maalproces wordt weinig warmte gegenereerd zodat de gevoelige etherische oliën in de koffie niet beschadigd raken.

De molen kan met micrometerprecisie oneindig worden afgesteld. Met de fijne afstelling kunt u verschillende soorten bonen precies naar uw persoonlijke smaak malen. De gemalen koffie slaagt zeer gelijkmatig en biedt daarom de beste voorwaarden voor een perfecte extractie van espresso.

De Lelit Fred PL044MMT koffiemolen heeft een behoorlijke capaciteit en is tegelijkertijd compact.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Lelit PL044MMT

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 200 watt
 • Afmetingen: 22 × 13 × 33 cm
 • Gewicht: 3 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Grinder: Conische slijpmachine gemaakt van roestvrij staal
 • Slijpgradaties: traploos instelbaar
 • Portie hoeveelheid: Voor 1 en 2 kopjes

Hier vindt u de gebruikershandleiding van Lelit Fred, die helaas alleen in het Italiaans beschikbaar is.

Geportioneerd malen voor de espressomachine

De Lelit Fred koffiemachine is uitgerust met een houder waarmee u het portafilter van uw espressomachine kunt klemmen en de gemalen koffie direct in het portafilter kunt malen. U kunt uzelf dus het proces van decanteren besparen en de gemalen koffie onmiddellijk verwerken.

Je kunt je gemalen koffie ook precies portioneren. Hiervoor is de koffiemolen uitgerust met een timer. Je kunt het instellen op een of twee porties die zijn ontworpen voor een enkele espresso, een dubbele espresso of een of twee kopjes. Daarnaast kun je ook de tijd voorprogrammeren en zelfs veranderen tijdens het slijpen.

Andere speciale kenmerken van de Lelit koffiemolen

De koffiemolen kenmerkt zich door een compact design. De kleine voetafdruk maakt het mogelijk om de koffiemolen zelfs in de kleinste ruimtes op te zetten. Toch heeft het een grote bonencontainer die 250 gram koffiebonen kan bevatten. De bonencontainer is transparant om het bonenniveau te controleren.

Een nadeel is echter dat deze kleine koffiemolen met 3 kg ook een vrij laag eigen gewicht heeft. Daarom is het niet altijd stabiel en moet het vaak op het werk worden gehouden.

Voor wie is de Lelit Fred geschikt?

Vanwege de prijs is deze koffiemolen bedoeld voor beginners en gevorderden die espresso willen maken van versgemalen bonen. Het maakt een fijne aanpassing van de slijpgraad mogelijk. Als u een portafiltermachine bezit, kunt u de gemalen koffie ook rechtstreeks in het portafilter malen. De houder van de koffiemolen is geschikt voor de meest voorkomende portafilters.

Vergeleken met de hoogwaardige prestaties van de koffiemolen wordt dit model een zeer redelijke prijs Aangeboden. DDe bediening is eenvoudig en intuïtief. Daarom is deze koffiemolen ook geschikt als perfect model voor beginners.

Voor- en nadelen van de Lelit Fred koffiemolen

Voordelen

 • homogeen gemalen koffie
 • De slijpgraadafstelling is traploos en zeer nauwkeurig
 • Behuizing in smaakvol design van roestvrij staal
 • Compact en ruimtebesparend ontwerp
 • Grote bonencontainer met een inhoud van 250 g
 • Direct slijpen in portafilter mogelijk
 • Automatisch portioneren door timer
 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding

Nadelen

 • Standaard is niet erg stabiel vanwege het lage gewicht
 • Minder geschikt voor grovere korrelgroottes

Veelgestelde vragen over Lelit Fred

Is het ook mogelijk om gemalen koffie voor mokka te produceren?

Ja, deze koffiemolen is in staat om de koffiebonen heel fijn te malen. Op de beste setting is de gemalen koffie zelfs geschikt voor Turkse mokka.

Wordt de timer gestopt wanneer het portafilter wordt verwijderd?

Ja, de timer stopt onmiddellijk wanneer u het portafilter eruit haalt. De resterende tijd wordt drie seconden bewaard, zodat u verder kunt slijpen als u het portafilter binnen deze tijd weer inbrengt.

Kan de koffiemolen alleen worden gebruikt met Lelit portafilters?

Nee, de houder op deze koffiemolen is universeel. Het portafilter van de meest gangbare espressomachines kan eenvoudig in de houder worden gestoken.

Van welk materiaal is de molen gemaakt?

De slijpmachine van dit model is gemaakt van roestvrij staal.

Hoe kan de gemalen koffie geportioneerd worden?

De koffiemolen is voorzien van een timer. U kunt de automatische functie gebruiken voor één of twee kopjes. Daarnaast kunt u de timer ook handmatig instellen om de vereiste hoeveelheid gemalen koffie te malen.

Wat voor bonencontainer heeft de Lelit Fred?

Deze koffiemolen heeft een transparante plastic bonencontainer die goed afgesloten kan worden met een deksel. De container bevat 250 gram koffiebonen.

Waarom zitten er resten van koffiepoeder in de nieuwe koffiemolen?

Elke koffiemolen wordt door Lelit in de fabriek getest. Na de test worden de apparaten met stoom gereinigd, maar het kan keer op keer gebeuren dat er kleine hoeveelheden gemalen koffie overblijven.

Is het mogelijk om de houder voor het portafilter te verwijderen en de koffie in een container te malen?

Het verwijderen van de beugel is problematisch. Aan de houder is een knop bevestigd, die door het portafilter wordt geactiveerd en zo de slijpbewerking mogelijk maakt. Deze koffiemolen is daarom het meest geschikt voor u als u hem gebruikt met het portafilter.

Resultaat

De Lelit Fred koffiemolen is een bekroond instapmodel voor alle liefhebbers van zelf gezette espressokoffie. Gevorderde gebruikers kunnen ook tevreden zijn met een model als de Fred, afhankelijk van welke eisen ze stellen aan verdere instelmogelijkheden en automatiseringen voor grotere hoeveelheden espresso.

Omdat het portafilter direct in de koffiemolen kan worden geklemd en de molen zeer fijngemalen koffie produceert, is dit Lelit-model een perfecte metgezel voor elke espressomachine. De applicatie is gemakkelijk, zelfs voor de beginner en de prijs is zeer redelijk.

Talrijke klanten hebben zeer goede recensies over deze koffiemolen geplaatst. Er wordt keer op keer vermeld dat de prestaties van dit apparaat op geen enkele manier inferieur zijn aan andere, veel duurdere apparaten. Daarom kan deze koffiemolen ook worden aanbevolen voor iedereen die zijn eigen espressomeel wil malen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

€269,00


 • Lelit Fred PL044MMT
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Lelit Fred PL044MMT koffiemolen heeft een behoorlijke capaciteit en is tegelijkertijd compact. Met automatische portionering en traploos variabele maalgraadaanpassing. Het apparaat voor de prijs van 269,00 € kan optioneel direct in portafilters slijpen.