Severin Espresa Plus KA 5995 espressomachine beoordeling

De Severin Espresa Plus KA 5995 is meer dan goedkoop. Maar wat is er mogelijk met zo’n goedkoop instapmodel? Hier nemen we de Espresa onder de loep en verduidelijken we wat er in deze eenvoudige thermoblockmachine zit.

Hoogwaardig design overtuigt

Severin Espresa Plus KA 5995 espressomachine
De Severin Espresa Plus KA 5995 espressomachine biedt geweldige functies tegen een sensationele instapprijs.

De behuizing van de Severin Espresa Plus is ontworpen in geborsteld roestvrij staal, wat het apparaat op het eerste gezicht een waardevolle indruk geeft. Details als de manometer aan de voorzijde en het steviger gebouwde portafilter versterken de professionele indruk. De portafilter machine is ook vrij Compact ontwerp.

Bij de espressomachine krijg je ook een aantal accessoires. Allereerst omvatten deze: drie verschillende missies voor het portafilter. De ene is bedoeld voor koffiepads en voor espressopoeder kun je één insert gebruiken voor één kopje en een andere voor twee kopjes. Verder krijg je een tamper en een melkkan voor schuimende melk voor koffiespecialiteiten zoals cappuccino.

De benodigde accessoires zijn al inbegrepen in de leveringsomvang. Als u op zoek bent naar een betaalbare toegang tot de wereld van espresso en niet de hoogste eisen aan espresso stelt, kunt u de espressomachine overwegen.

De Severin Espresa Plus KA 5995 espressomachine biedt behoorlijk goede apparatuur tegen een sensationele instapprijs.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van deze Severin espressomachine

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1350 Watt
 • Afmetingen: 16,5 × 33,5 × 30,5 cm
 • Materiaal: roestvrij staal en kunststof
 • Gewicht: 4.5 kg
 • Inhoud watertank: 1,1 l
 • Temperatuur instellingen: 3
 • Verwarmingssysteem: Thermoblock
 • Opwarmtijd: 40 seconden
 • Druk: 9 – 11 bar

Hier vindt u de Duitse handleiding van de Severin Espresa.

Kenmerken en functies van Severin Espresa

Goede brouwdrukregeling

Als de druk te laag is, worden er niet genoeg aroma’s uit het koffiepoeder opgelost en smaakt de espresso waterig. Als daarentegen de druk te hoog is, smaakt de espresso snel te bitter.

Bij dit apparaat is de manometer zo gemonteerd dat je hem gemakkelijk in de gaten kunt houden. Als de brouwdruk in het ideale bereik van 9 bar ligt, weet je dat alle instellingen perfect zijn. In het tegenovergestelde geval kan de hoeveelheid poeder, maalgraad of contactdruk worden gewijzigd om het gewenste resultaat te bereiken. Ook bij het overschakelen op een ander koffiepoeder moet je dus altijd op de juiste druk letten.

Krachtig thermoverwarmingsblok voor de beste brouwtemperatuur

Naast een verbazingwekkend functionele drukregeling de Severin Espresa biedt ook een geschikte, maar niet zo stabiele brouwtemperatuur. Dit wordt gegarandeerd door het thermische verwarmingsbloksysteem – snelle opwarmtijd ten koste van stabiliteit tijdens de afdekking. Je kunt kiezen uit drie brouwtemperaturen naar eigen smaak. Het vermogen van 1.350 watt zorgt er ook voor dat de machine snel zijn bedrijfstemperatuur bereikt. In slechts 40 seconden je kunt het eerste kopje espresso zetten.

Bereiding van koffiespecialiteiten

Espresso is de basis voor veel populaire koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato of cappuccino. Het enige dat nodig is, is melkschuim. Deze portafilter machine is uitgerust met een Melkopschuimmondstuk Uitgeruste. Het is niet zo sterk als in ketelmachines, maar is voldoende om acceptabel melkschuim te produceren.

In dit model kunnen melkschuim en espresso niet tegelijkertijd worden bereid. Het is raadzaam om eerst de espresso te bereiden en de melk aan het einde op te schuimen. Hierdoor blijft het melkschuim los en fijngeporiënd wanneer het op de koffie wordt gegoten.

Koffiepads kunnen worden gebruikt

De mogelijkheid om koffiepads te gebruiken zorgt ook voor afwisseling bij het genieten van koffie. Voor dit doel is de machine uitgerust met een speciale insert. De koffiepads worden precies voor één kopje geportioneerd en beschermen het aroma van de koffie totdat ze zijn verwerkt. Dit garandeert een goede smaakbeleving.

Koffiepads zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. OnderhoudEen bijzonder voordeel is echter dat ze het mogelijk maken om snel een koffie te bereiden met de portafiltermachine, zelfs als je geen tijd hebt om koffiebonen te malen, poeder te meten en te knoeien in het portafilter.

Intuïtieve bediening

De espressomachine is eenvoudig te bedienen. Het bedieningspaneel is zeer overzichtelijk en heeft verschillende opties. U kunt een of twee kopjes espresso kiezen, hete stoom produceren voor het opschuimen van melk en ook het apparaat in- en uitschakelen.

Het portafilter kan eenvoudig in het apparaat worden geklikt, eronder kunt u, afhankelijk van uw keuze, een of twee kopjes plaatsen. De insert voor twee kopjes heeft twee uitgangen.

Video: Video van de fabrikant voor Espresa

In deze video zie je Severin in de praktijk bij de espresso cover

Voor wie is de Severin Espresa Plus KA 5995 geschikt?

De mix van portafilter en pad machine is duidelijk gericht op beginners. Als je een thermoblock-systeem aankunt en gewoon wilt testen of espressobereiding op de lange termijn leuk is, is Severin niet slecht geadviseerd.

Deze portafilter machine is door de eerlijke prijs ook heerlijk geschikt als instapmodel. Daarnaast heb je het voordeel dat er ook koffiepads gebruikt kunnen worden. Je krijgt dus twee verschillende functies bij één aankoop.

Reiniging en verzorging van de Severin portafilter machine

De behuizing van het apparaat is meestal gemaakt van roestvrij staal en kan gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek. De roestvrijstalen lekbak kan op dezelfde manier als de watertank worden verwijderd voor reiniging. Na het opschuimen van melk moet het melkopschuimmondstuk grondig worden gereinigd met warm water om de vorming van bacteriën op melkresten te voorkomen.

De portafiltermachine moet ook met regelmatige tussenpozen worden ontkalkt om een gelijkmatige goede werking te garanderen. Kalkaanslag beschadigt de machine en beïnvloedt ook de smaak van de koffie. Met zacht water hoef je maar één of twee keer per jaar te ontkalken. Als het water echter hard is en u de machine dagelijks gebruikt, moet u elke drie maanden ontkalken.

Voor- en nadelen van de Severin portafilter machine

Voordelen

 • Snelle opwarmtijd van 40 seconden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Met manometer voor drukregeling
 • Mondstuk voor het opschuimen van melk
 • Uitlaat voor een of twee kopjes
 • Kan ook worden gebruikt met koffiepads
 • Eerlijke prijs-prestatieverhouding

Nadelen

 • Melkschuim en espresso niet tegelijkertijd verkrijgbaar
 • Lagere temperatuurstabiliteit door thermoblock
 • Zwakke stoominstallatie

Veelgestelde vragen over deze espressomachine

Wat voor soort scherminzetstukken zijn inbegrepen?

De leveringsomvang omvat een zeefinzetstuk voor één kopje, een ander voor twee kopjes espresso en een derde voor koffiepads. Dit zijn dubbelwandige Crema zeefinzetstukken. Enkelwandige scherminzetstukken kunnen op aanvraag worden gekocht.

Wordt aluminium verwerkt in waterdragende onderdelen?

Nee, bij dit apparaat komt het hete water voor de espresso niet in contact met aluminium.

Is het mogelijk om hoge bekers onder de uitlaat te plaatsen?

U kunt bekers met een hoogte van ongeveer 9 cm comfortabel onder de tuit plaatsen. Hogere kopjes of glazen zijn niet geschikt voor dit apparaat.

Is de hoeveelheid water variabel instelbaar?

Ja, de hoeveelheid water kan naar wens worden aangepast. Het kan worden geselecteerd van 15 tot 220 ml. De gebruiksaanwijzing beschrijft precies hoe dit te doen.

Waar wordt dit apparaat geproduceerd?

De espressomachine wordt geproduceerd in China volgens duitse kwaliteitsnormen.

Wat is inbegrepen?

Met dit apparaat krijgt u drie verschillende zeefinzetstukken in de leveringsomvang, voor de aankoop van een of twee kopjes en een andere voor het gebruik van koffiepads. Bovendien is een melkkan inbegrepen, die onder het mondstuk kan worden geplaatst dat is voorzien voor het opschuimen van melk. Ook krijg je een tamper waarmee de gemalen koffie in het portafilter wordt geperst.

Resultaat

Severin’s espressomachine is betaalbaar, praktisch en gemakkelijk te gebruiken. Espresso, cappuccino, latte macchiato en andere koffiedranken kunnen worden geserveerd met deze portafiltermachine in HanBereid en proef heerlijk.

Een bijzonder pluspunt bestaat uit het feit dat koffiepads ook gebruikt kunnen worden. Als je snel moet gaan, zijn ze de perfecte uitweg zonder eerst bonen te hoeven malen. Veel klanten waarderen ook het compacte formaat van het apparaat, dat ook in een kleine keuken kan worden ondergebracht.

Inbegrepen is alles wat je nodig hebt om espresso te extraheren. Vooral beginners waarderen dit. De meningen van klanten over deze espressomachine zijn positief in zijn overgrote meerderheid en ook de prijs-prestatieverhouding is als goed te omschrijven. Daarom kunt u de Severin Espresa Plus KA 5995 ook aanbevelen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€126,99De Severin Espresa Plus KA 5995 espressomachine biedt een behoorlijk goede uitrusting tegen een sensationele instapprijs van slechts 126,99 €.