Philips EP3550/00 Koffiemachine Beoordeling

Philips levert met de kleine EP3550 een mooi model in de race. De geïntegreerde melkopschuimer en de uitgebreide functies zijn vrij zeldzaam in deze compacte klasse.

Mooie afwerking van de Philips EP3550 volautomatische koffiemachine

Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine
De Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine is een eenvoudige elegantie en biedt meer dan alleen koffiegenot.

Fabrikant Philips heeft gekozen voor een tijdloos, eenvoudig ontwerp voor het product Philips EP3550/00. De vrijstaande, compacte volautomatische koffiemachine past daarom harmonieus in elke inrichtingsstijl.

Een hoogwaardige aandrijving van 100% keramiek is geïntegreerd in de volautomatische koffiemachines. Keramiek is een uitzonderlijk hard materiaal. Met de aandrijving geïntegreerd in de Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine kunnen bonen worden gemalen voor ten minste 20.000 kopjes koffie.

De Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine is een eenvoudige elegantie en biedt meer dan alleen koffiegenot.

Algemene productinformatie

 • Afmetingen: 21,5 × 33,0 × 42,9 cm
 • Gewicht: 7,2 kilo
 • Kleur: Zwart
 • Inhoud watertank: 1,8 l
 • Capaciteit koffieboon container: 250 g
 • Capaciteit koffiedik container: 15 porties
 • Netspanning: 230 V
 • Pompdruk: 15 bar
 • Lengte van de aansluitkabel: 100 cm

Meer informatie over de bediening van het apparaat is te vinden in de gebruikershandleiding.

Maalgraadinstellingen, aromasterkte en vulhoeveelheid

De Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine biedt de gebruiker verschillende instelmogelijkheden om de productie aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Het apparaat biedt de gebruiker drie verschillende temperatuurinstellingen, vijf verschillende aromasterktes en vijf verschillende maalgraadinstellingen. Daarnaast kan de vulhoeveelheid melk en koffie worden aangepast. De molen brengt perfect de smaak van het type koffiebonen naar voren.

Met de Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine kan ook koffiepoeder worden gebruikt. Als gevolg hiervan kan cafeïnevrije koffie ook in het apparaat worden geproduceerd met in de handel verkrijgbaar cafeïnevrij poeder met een druk op de knop, als dit gewenst is, bijvoorbeeld door gasten.

Automatisch reinigingssysteem garandeert verse koffiesmaak

Om ervoor te zorgen dat elk kopje koffie uitstekend smaakt, wordt het koffiecircuit automatisch gereinigd wanneer het volautomatische koffiezetapparaat wordt uitgeschakeld of gestart. Om een lange levensduur te garanderen, informeert de volautomatische koffiemachine wanneer ontkalken nodig is. Begrijpelijke instructies op het display begeleiden de gebruiker veilig door het hele proces.

Melkcontainer met geïntegreerde snelle reinigingsfunctie

De Philips EP3550/00 melkcontainer is uitgerust met een handige snelle reinigingsfunctie. Het wordt handig geactiveerd met een druk op de knop en zorgt ervoor dat verse, hygiënisch perfecte melk altijd in de kopjes loopt.

Selectie van dranken

Met het volautomatische Philips EP3550/00 koffiezetapparaat zijn met één druk op de knop de volgende specialiteiten te bereiken:

 • Melkschuim
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Koffie
 • Latte Macchiato

Daarnaast bereidt de volautomatische machine met één druk op de knop warm water, bijvoorbeeld voor een kopje thee.

Reiniging en onderhoud

Elke volautomatische koffiemachine moet regelmatig worden gereinigd en ontkalkt. Om dit werk zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het Philips EP3550/00-model uitgerust met automatische reinigingsfuncties en de door Philips ontwikkelde AquaClean-technologie.

De AquaClean-technologie zorgt ervoor dat 5.000 kopjes koffiedranken met de machine kunnen worden bereid zonder dat er ontkalking nodig is. Voorwaarde hiervoor is dat het geïntegreerde waterfilter, dat het leidingwater reinigt, regelmatig wordt vervangen. De frequentie waarmee het filter vervangen moet worden, hangt met name af van de kwaliteit van het leidingwater en de waterhardheid.

Brouwgroep is volledig verwijderbaar van het apparaat

De brouwgroep is het hart van de volautomatische koffiemachine. Daar wordt de gemalen koffie samengeperst en stroomt het water door het poeder. Zodat ziektekiemen, bacteriën en schimmels geen voedingsbodem vinden, moet de brouwgroep één keer per week zorgvuldig worden schoongemaakt.

Met de Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine kan dit onderdeel volledig van de zijkant van het apparaat worden verwijderdn. De brouwgroep wordt vervolgens grondig gewassen onder stromend water en de brouwgroep wordt teruggebracht naar de machine.

In hoogte verstelbare cuptuit

Het model Philips EP3550/00 is uitgerust met een in hoogte verstelbare bekeruit. Het is ontworpen om zich perfect aan te passen aan elke beker en glas. Dit voorkomt spatten en ongewenste afkoeling. De volautomatische koffiemachine blijft schoon en de bereide koffiespecialiteiten kunnen op de juiste temperatuur worden geserveerd.

Melkschuim met perfecte consistentie

Romig melkschuim als kroon op een kopje koffie verwent de smaakpapillen. In de melkcontainer van het product Philips EP3550/00 wordt de melk twee keer geschuimd. Het melkschuim heeft een romige consistentie en de juiste temperatuur wanneer het in de beker loopt. De container met de melk kan in de koelkast worden bewaard.

Het geïntegreerde beeldscherm maakt de Philips EP3550/00 comfortabel, eenvoudig en snel te bedienen. Duidelijke pictogrammen ondersteunen instellingen en belangrijk onderhoud.

Philips volautomatische koffiemachine EP3550: Koffievariëteit gemakkelijk gemaaktVideo: Introductie van de Philips EP3550/00

Philips laat in deze video levendig zien hoe het koffiezetapparaat werkt

Voor- en nadelen van het model Philips EP3550/00

Voordelen

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding
 • Duurzame, stille keramische aandrijving
 • Geschikt voor koffiebonen en koffiepoeder
 • Eenvoudige, snelle bediening
 • AquaClean-technologie
 • Snelle voorbereiding

Nadelen

 • Druppelwateropvangtank is onhandig in kleinere gootstenen vanwege de grootte

Koopadvies voor volautomatische koffiemachines

Een blik op de vergelijking van de volautomatische machines zou voor u interessant moeten zijn. Daar vergelijken we duidelijk alle door ons beoordeelde modellen.

Een brouwgroep die uit het apparaat kan worden verwijderd, biedt het voordeel dat het eenvoudig kan worden gereinigd door onder de waterleiding te spoelen. Binnen de brouwgroep zorgt een speciaal reinigingsprogramma voor een perfecte hygiëne. Een verwijderbare brouwunit biedt ook het voordeel dat deze bij een defect eenvoudig vervangen kan worden door een nieuw onderdeel.

Het is ook belangrijk om een Geïntegreerd ontkalkingsprogramma. Ondanks het gebruik van een waterfilter moet een volautomatische koffiemachine regelmatig worden ontkalkt. Het Philips EP3550/00 model met geïntegreerde AquaClean-technologie maakt het mogelijk om 5000 kopjes speciale koffie te produceren voordat ontkalken noodzakelijk is.

Als u een volautomatische koffiemachine koopt, moet u belang hechten aan het feit dat veel koffievarianten met de machine kunnen worden bereid. Met het volautomatische Philips EP3550/00 koffiezetapparaat kunnen met één druk op de knop vijf koffiespecialiteiten worden geproduceerd. Daarnaast heeft de volautomatische koffiemachine een warmwaterfunctie.

Voordat u een model kiest, moet ervoor worden gezorgd dat het volautomatische koffiezetapparaat goed kan worden bediend op de geselecteerde locatie. Het netsnoer moet voldoende lang zijn. Bij aankoop van het Philips EP3550/00 model wordt een 100 cm lange stroomkabel meegeleverd.

Bonencontainers, melkcontainers en watertanks moeten gemakkelijk toegankelijk zijn. De Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine voldoet aan deze eisen.

Een belangrijk criterium is de molen. Klanten kunnen kiezen tussen volautomatische koffiemachines met conische of schijfmolens. De molen kan worden gemaakt van roestvrij staal of keramiek. De volautomatische koffiemachine Philips EP3550/00 van het merk fabrikant Philips is uitgerust met een Keramische schijfslijper Uitgeruste.

Hoeveel porties koffie in één keer kunnen worden bereid, is ook een belangrijk aspect. Met het model Philips EP3550/00 kunt u 15 kopjes koffiespecialiteiten in één keer produceren.

Veelgestelde vragen over Philips EP3550/00

Klopt het dat de aan/uit-knop continu knippert?

Ja, het apparaat knippert in de stand-bymodus. Alleen wanneer de hoofdschakelaar aan de achterkant van het apparaat is uitgeschakeld, wordt knipperen uitgeschakeld.

Kan de volautomatische koffiemachine ook worden gebruikt om ongefroorde, warme melk te produceren?

Ja, dit is mogelijk.

Kan het apparaat ook worden gebruikt om warme chocolademelk te maken voorbereiden?

Ja. Met de melkschuimfunctie kan heerlijke warme chocolademelk worden geproduceerd.

Met hoeveel bardruk werkt de volautomatische koffiemachine?

De Philips EP 3550 werkt op maximaal 15 bar.

Kan de volautomatische koffiemachine ook zonder waterfilter worden gebruikt?

Ja.

Kan de brouwgroep uit de machine worden gehaald?

Ja, de brouwgroep kan en moet zelfs regelmatig worden verwijderd voor reiniging.

Kan de voeding eenvoudig worden afgesloten zonder instellingen te verliezen?

Ja. Zelfs als het apparaat alleen in het weekend wordt gebruikt, gaan de instellingen niet verloren.

Kunnen twee grote kopjes tegelijkertijd met koffie worden gevuld wanneer de melkcontainer wordt verwijderd?

Ja, dit is mogelijk.

Is het normaal dat er veel water ophoopt in de opvangbak?

Ja, veel gebruikers hebben dit gemerkt.

Hoe kan het Philips EP3550/00 model worden gebruikt om latte macchiato te maken?

Met de Milk Frappé-functie kunt u zoveel melk produceren als nodig is. Daarna espresso bereiden en tot slot weer melken. Of de optiek klopt, valt niet te zeggen.

Is het AquaClean filter inbegrepen in de leveringsomvang of moet het apart besteld worden?

Bij de aanschaf van het apparaat wordt een AquaClean filter geleverd.

Hoe hoog is de uitlaat van deze volautomatische koffiemachine?

De hoogte is instelbaar tussen de 11 en 15 centimeter.

Wordt een melkopschuimer aangeboden als optioneel accessoire voor dit product?

Nee. Dat is niet nodig. Omdat glad melkschuim gemakkelijk en snel in de gewenste consistentie kan worden geproduceerd.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

 • Philips EP3550/00
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Philips EP3550/00 volautomatische koffiemachine is een eenvoudige elegantie en biedt meer dan alleen koffiegenot. Grote prijs-kwaliteitverhouding van slechts