QuickMill Rubino 0981 NEOC portafilter machine beoordeling

De QuickMill Rubino 0981 NAZ werkt met kantelkleppen en biedt u toegang tot de wereld van dual-circuit machines. Tegen een verbazingwekkend lage prijs biedt de Rubino een echte E61-brouwgroep, dual-boilertechnologie en de belangrijkste functies voor authentiek espressoplezier.

Wij laten zien wat er in deze prachtige edele machine zit onze portafilter machine test vergelijking en of de aankoop voor u de moeite waard is.

Kenmerken en uitrusting van de QuickMill Rubino

QuickMill Rubino 0981 NAZ
De QuickMill Rubino 0981 NAZ portafilter machine is technisch gelegen in het hogere segment en stil.

Deze espressomachine heeft twee afzonderlijke watercircuitsdie de ketel verlaten. Het ene circuit is verantwoordelijk voor het extraheren van de espresso, terwijl het andere circuit de stoominstallatie voedt. Zo krijg je espresso en melkschuim tegelijk, zonder de wachttijden van single-circuit machines.

Alle elementen die in dit apparaat worden verwerkt, worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en professionele standaard. Deze omvatten bijvoorbeeld de E61 brouwgroep en de hoogwaardige trilpomp, die een druk van 15 bar kan opbouwen.

Trillende pompen produceren meestal een hoog geluidsniveau op het werk. Daarom werd de pomp in deze machine gecombineerd met een pulsor, wat het geluidsniveau aanzienlijk vermindert.

Het water wordt verwarmd in een 1,8 L roestvrijstalen ketel. De ketel is geïsoleerd, wat op termijn kan bijdragen aan lagere elektriciteitskosten. De ketel kan automatisch worden bijgevuld vanuit de watertank door middel van een elektronische niveausensor. Als het waterniveau te laag is, schakelt de machine automatisch uit.

De QuickMill Rubino biedt een consistent solide toegang tot de hogere klasse met E61 brouwgroep

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de QuickMill Rubino 0981 espressomachine (model “NAZ”)

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1500 watt
 • Type apparaat: 2-circuit systeem
 • Materiaal: Hoog gepolijst roestvrij staal
 • Afmetingen: 27,2 × 48,1 × 35,4 cm
 • Gewicht: 18 kg
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Brouwgroep: Faema E61
 • Pomp: Trilpomp
 • Pompdruk: 15 bar
 • Kopjes per brouwsel: 2

Hier vindt u het volledige gegevensblad voor de Rubino van QuickMill.

Kenmerken en functies van de QuickMill Rubino espressomachine

Ontwerpen

Het klassieke ontwerp van deze portafiltermachine maakt van het apparaat een echte blikvanger. De machine is bijna volledig gemaakt van hoog gepolijst, hoogwaardig roestvrij staal. De twee manometers, een 3 bar ketel manometer en een 16 bar pompmeter, dragen verder bij aan de professionele uitstraling van de machine.

Ook zijn er drie lampjes aan de voorkant van de machine om aan te geven of er voldoende water in de machine zit en of de machine verwarmt. Aan de linkerkant is er ook een stoomplant waarmee je heet water kunt krijgen voor thee of stoom voor melkschuim. Aan de bovenkant van de machine vindt u een ruimte voor het voorverwarmen van uw espressokopjes. Ondanks de vele details en functies is het apparaat compact. Met afmetingen van 27,2 × 48,1 × 35,4 centimeter is het niet al te moeilijk om een ereplaats te vinden voor de portafiltermachine.

Koffiedranken met melkschuim

Om dit te doen, wordt de stoominstallatie, die aan de rechterkant van het apparaat is bevestigd, in een container met melk geplaatst en wordt de stoomreferentie geactiveerd. Terwijl je je espresso krijgt, kun je de melk opschuimen, die vervolgens aan de espresso wordt toegevoegd. Dus koffiespecialiteiten die uw gezin zullen inspireren, zijn in een mum van tijd klaar.

Naast de stoominstallatie is er nog een lans voor Aankoop van warm water. Deze bevindt zich aan de andere kant van het apparaat. Je kunt het gebruiken om heet water te nemen om thee te zetten of een minder sterke koffie van espresso te maken.

Omvang van de levering

Met deze espressomachine is het mogelijk om twee kopjes espresso tegelijk te verkrijgen. In de leveringsomvang krijgt u een portafilter met enkele uitloop en een tweede portafilter met dubbele uitloop. Een één- en een twee-zeef inzetstuk zijn ook inbegrepen. De één-zeef bevat 7 gram espressopoeder en de twee-zeef is ontworpen voor 14 gram poeder. Op de rechter papTwee kopjes kunnen gemakkelijk in kopjes worden ondergebracht.

In de omvang van de levering krijgt u ook een Roestvrijstalen sabotage met houten handvat, evenals een maatlepel en een gedetailleerde handleiding. Er is ook een blinde zeef en een reinigingsborstel die geschikt zijn voor het reinigen van de machine.

Onderhoud van de QuickMill Rubino portafilter machine 0981 NAZ

De hoog gepolijste roestvrijstalen oppervlakken van deze portafilter machines zien er prachtig uit, maar zijn helaas ook erg gevoelig voor vingerafdrukken en ander vuil. Water met reinigingsmiddel is voldoende voor reiniging van de buitenkant. U kunt echter ook een glasreiniger gebruiken om de vingerafdrukken te verwijderen.

Van binnenuit kunt u de machine gebruiken met de Borstels reinigen verwijder koffiepoederresten. Met de blinde zeef kun je water zonder koffiepoeder door de machine laten lopen en kunnen koffieresten worden uitgespoeld.

Kraanwater bevat kalk. Kalkaanslag in de machine leidt in eerste instantie tot een verandering in de koffiesmaak en kan uiteindelijk leiden tot schade aan de machine. Daarom moet de portafiltermachine regelmatig worden ontkalkt om de beste functionaliteit te garanderen.

De Rubino heeft geen ingebouwd waterfilter. Als u in een woonwijk woont met bijzonder hard water, kan het de moeite waard zijn om gefilterd water voor de machine te gebruiken. Hiervoor kan onder andere een Britta filter worden gebruikt, waarmee kalk grotendeels uit het water gefilterd kan worden.

Voor wie is dit model de moeite waard?

De QuickMill espressomachine is geschikt voor gevorderde en prijsbewuste hobbybarista’s. De unit heeft een hoge kwaliteitsnorm die zelfs aan de meest veeleisende eisen voldoet: hoogwaardige E61-brouwgroep, een krachtige pomp en een roestvrijstalen ketel, die ook geïsoleerd is.

Het apparaat is ook zeer geschikt voor alle mensen die graag espresso drinken, maar ook genieten van specialiteiten zoals cappuccino. Met de geïntegreerde stoominstallatie, Schuim melkschuim tegelijk met de espresso cover. U moet echter een beetje ervaring hebben met het omgaan met portafiltermachines om optimaal te profiteren van dit apparaat. Want er is weinig automatisering op deze machine.

Video: QuickMill Rubino Beoordeling

Voor- en nadelen van de QuickMill Rubino

Voordelen

 • Hoogwaardige buitenkant
 • Systeem met twee circuits
 • Krachtige pomp voor 15 bar druk
 • Roestvrijstalen ketel, geïsoleerd
 • E61 Brouwgroepen
 • Manometers voor drukregeling

Nadelen

 • Geen PID
 • Weinig extra functies

Veelgestelde vragen over Rubino portafilter machine

Wordt de machine uitgeschakeld als er geen water is?

Ja, automatische uitschakeling wanneer het waterniveau te laag is, is voorzien voor dit model.

Wat is het gewicht van deze machine?

Dit model weegt 18 kg.

Is het mogelijk om melkschuim of heet water te verkrijgen met het apparaat?

Ja, aan de ene kant van het apparaat bevindt zich een stoominstallatie die kan worden gebruikt om melk in een container op te schuimen. Aan de andere kant is er nog een lans, die bedoeld is voor het trekken van heet water.

Waar wordt deze portafiltermachine geproduceerd?

Dit apparaat wordt geproduceerd in Italië.

Wat is de brouwdruk?

Deze portafiltermachine kan een druk van 15 bar opbouwen.

Zijn de voeten verstelbaar?

Ja, de QuickMill Rubino is uitgerust met verstelbare poten. Hierdoor kan de machine zelfs op een oneffen oppervlak perfect worden geëgaliseerd.

Resultaat

De QuickMill Rubino biedt alles wat je nodig hebt om een uitstekende espresso te maken. Bewezen technologie en klassieke optiek tegen een goede prijs voor dual-boiler machines maken deze portafilter machine een uitstekend voorbeeld van de Italiaanse espressocultuur van superlatieven.

Hoewel sommige extra functies ontbreken, maar afhankelijk van uw eigen vereisten, zijn ze mogelijk niet nodig voor u. Dit omvat preïnfusie en PGD-controle.

Als je al ervaring hebt met het extraheren van espresso en een hoogwaardige machine met een systeem met twee circuits wilt, is dit apparaat een perfecte introductie tot de wereld van professionele Zoek espressomachines. De lange levensduur van de machine rechtvaardigt ook de prijs. U kunt 20 jaar of langer genieten van zo’n portafiltermachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1299,00De QuickMill Rubino biedt een consistent solide toegang tot de hogere klasse met E61-brouwgroep. Nobele barista kwaliteit tegen de prijs van 1299,00€.