Rocket Appartamento Espresso Machine Beoordeling

Met de Rocket Appartamento heeft de traditionele fabrikant uit Italië een groot succes behaald. De fantastische E-61 brouwgroep en hoogwaardige componenten combineren hier in harmonie en verbazingwekkend compacte afmetingen.

Ondanks het kleine formaat heeft Rocket een dual-circuit systeem geïnstalleerd dat de hoogste kwaliteit en prestaties levert. En tegen een uitstekende prijs voor wat wordt aangeboden. Hier laten we u meer in detail kennismaken met een van onze favoriete machines.

Mooi en krachtig: The Rocket Appartamento

Rocket Appartamento espressomachine
De Rocket Appartamento espressomachine combineert technologie met design als geen ander model

Dit uitstekende portafilter is ontworpen voor kleine ruimtevereisten. Het apparaat is zo ontworpen dat een slim ontwerp van de binnenste aggregaten klein chassis maakt het mogelijk dat zelfs op een hangende plank ruimte kan worden gevonden.

De zijpanelen van het apparaat blijven koel tijdens het brouwproces, zodat u de machine op elk gewenst moment kunt aanraken. De ronde uitsparingen in de panelen, die verkrijgbaar zijn met ondervloeren in verschillende kleuren, zien er modern en aantrekkelijk uit.

De manometer, het portafilter met de koffie-uitlaat en de stoomlans zijn perfect gemonteerd aan de voorkant van het apparaat.

Ondanks het compacte ontwerp heeft de Rocket espressomachine een Dual-circuit systeem. Dit betekent dat je espresso kunt zetten en tegelijkertijd stoom beschikbaar hebt voor melkschuim.

Ook voor de brouwgroep werd gekozen voor een bewezen klassieker. De ingebouwde E61 brouwgroep is een van de beste brouwgroepen voor espressomachines volgens internationale normen en wordt ook gebruikt in de grote modellen.

Even krachtig is de trilpomp van deze espressomachine, die een druk van maximaal 15 bar kan opbouwen. Een dergelijke druk is een belangrijk onderdeel van het succes van de espresso.

In vergelijking met de grotere modellen van Rocket biedt de Appartamento helaas geen PID-besturing. Dit zorgt echter voor een lagere prijs in vergelijking met de andere modellen met twee circuits.

Hoewel een PID-regeling wenselijk zou zijn vanwege het gemak, is het niet absoluut noodzakelijk in temperatuurbestendige machines met twee circuits om uitstekende espresso te produceren.

De fabrikant is er ook in geslaagd om de watertank met goede afmetingen te ontwerpen. Het bevat 3 liter water, wat erg royaal is in vergelijking met andere modellen van dit formaat. Voor dit model is echter geen vaste wateraansluiting voorzien.

Het apparaat is ook trillingsdempend. Hierdoor kan het bedrijfsgeluid gedempt worden, waardoor de machine verrassend stil werkt.

De Rocket Appartamento espressomachine overtuigt in technologie en design als bijna geen enkel ander model

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Rocket Appartamento espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.200 watt
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Materiaal stoomketel: koper
 • Capaciteit watertank: 3 liter
 • Vaste wateraansluiting: Nee
 • Opwarmtijd: 10 minuten
 • Afmetingen: 27,4 x 42,5 x 36,0 cm
 • Gewicht: 20 kg
 • Pomp type: trillende pomp
 • Brouwgroep: Faema E61
 • Maximale zetdruk: 15 bar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing voor de Appartamento by Rocket

Bereiding van espresso &koffie specialiteiten

Voor een perfecte cappuccino en latte macchiato heb je fijn geschuimd melkschuim nodig. Ook met de Rocket Appartamento espressomachine is dit geen probleem.

Het apparaat heeft een Stoominstallatie, die in een melkcontainer kan worden bewaard. De hete stoom creëert in een mum van tijd romig melkschuim, wat de perfecte kroon is voor je cappuccino. Het grote voordeel hiervan is dat de stoom tegelijkertijd met de espresso verkregen kan worden, zodat de drankjes zonder vertraging klaar zijn.

De lans zit in dit apparaat met de No-Burn Technologie Uitgeruste. Dit voorkomt dat de melk verbrandt. Dit maakt het ook gemakkelijker om de stoominstallatie schoon te maken.

De espresso kan ook goed worden genoten voor twee met dit apparaat. Naast het portafilter met een tuit is nog een portafilter inbegrepen in de leveringsomvang, die is uitgerust met twee stopcontacten is. Ook de bijpassende zeven met een inhoud van zeven en veertien gram koffiepoeder worden geleverd. Twee kopjes espresso zijn dus snel tegelijk klaar.

Bovendien heeft de machine slechts 10 minuten nodig om zijn bedrijfstemperatuur te bereiken.

Espressokwaliteit uit Milaan

De Rocket Appartamento espressomachine wordt gebruikt in de Milaan Fabriek van het bedrijf in zorgvuldig handwerk. Rocket wordt gerund door een samenwerkingsverband tussen een Nieuw-Zeelander en een Italiaanse vrouw. Traditionele Italiaanse koffiekunst ontmoet verkwikkende invloeden van over de hele wereld. In deze omgeving wordt de Rocket Appartamento espressomachine gecreëerd, waarmee u authentiek espressoplezier kunt beleven.

Voor wie is de Appartamento van Rocket geschikt?

Een waardevolle portafilter machine zoals dit model van Rocket is vooral geschikt voor mensen die veel belang hechten aan een echt eersteklas espresso zetten. Als je al enige ervaring hebt met espressobereiding, of de ambitie hebt om direct in de professionele klasse te gaan, dan vind je met deze machine een betrouwbaar product.

Door zijn compacte formaat is dit model ook de perfecte espressomachine voor het kleine huishouden met weinig ruimte. Toch kunnen er snel achter elkaar meerdere kopjes koffie in het apparaat worden gezet, waardoor de Rocket Appartamento ook geschikt is voor een meerpersoonshuishouden.

In deze klasse espressomachines wordt het Rocket-apparaat ook gekenmerkt door een redelijke prijs Van. Daarom kan het ook als een instapmodel worden beschouwd als u rechtstreeks in een hoogwaardige machine wilt investeren.

Video: Ervaringsverslag van de Rocket Appartamento espressomachine

In deze video wordt de kleinste tweecirkel van Rocket in detail gepresenteerd.

Voor- en nadelen van de Appartamento portafilter machine

De portafilter machine van Rocket is een hoogwaardig model dat zorgvuldig met de hand is gemaakt. Deze machine biedt zijn gebruiker een aantal voordelen, waaronder de volgende:

Voordelen

 • Handgemaakt in Italië
 • Compact ontwerp
 • Eenvoudige bediening en onderhoud
 • Twee-creatisch systeem
 • Melkopschuimmondstuk
 • 15 bar druk
 • Snelle opwarmtijd
 • Bekerbak met reling

Nadelen

 • Geen PID
 • Geen vaste wateraansluiting beschikbaar
 • Voeten zijn niet in hoogte verstelbaar

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Heeft deze espressomachine een vaste wateraansluiting?

Nee, de espressomachine kan geen water rechtstreeks uit de waterpijp halen. Het is uitgerust met een watertank die bijna drie liter water bevat. Zo kunnen er nog steeds meerdere kopjes worden bereid met één vulling van de tank.

Welk koffiepoeder moet voor deze machine worden gebruikt?

Als je investeert in een espressomachine van hoge kwaliteit, moet je ook belang hechten aan goed espressopoeder. Er zijn verschillende soorten en roasts, die uiteindelijk afhankelijk zijn van persoonlijke smaak.

Hoe lang heeft dit apparaat nodig om op te warmen?

De Rocket Appartamento is klaar voor gebruik na ongeveer 10 minuten opwarmtijd.

Kunnen espresso en melkschuim tegelijkertijd worden verkregen?

Ja, deze espressomachine is gebouwd met een dual-circuit systeem. Op deze manier kan hete stoom voor melkschuim worden verwijderd terwijl de espressohoes tegelijkertijd plaatsvindt.

Hoeveel druk kan de machine opbouwen?

De maximale druk van de Rocket Appartamento is 15 bar.

Kun je twee espresso’s tegelijk inschenken?

Ja, de leveringsomvang omvat twee portafilterdragers. De ene is voorzien van een zeef voor 7 g koffie en een enkele uitlaat. De andere heeft een dubbele koffie-uitlaat en bevat 14 g koffiepoeder.

Kunnen de voeten ook in hoogte worden versteld?

Nee, de voetjes van dit model zijn niet in hoogte verstelbaar.

Resultaat

Als je echt authentieke espresso wilt maken, kun je niet om een hoogwaardige portafiltermachine heen. De Rocket Appartamento is precies het juiste model.

Deze machine is uitgerust met alles wat je nodig hebt om de espresso zowel (of beter) te zetten als je kent hem van het Italiaanse café. De prijs is matig en de afmetingen compact. Daarom wordt de Rocket Appartamento vaak een “instapmodel” genoemd.

Hun functies zijn echter nauwelijks inferieur aan die van de duurdere apparaten. Met een druk van 15 bar, E-61 brouwgroep en een dual-circuit systeem voor gelijktijdige consumptie van espresso en stoom voor melkopschuimen, is deze machine perfect uitgerust om eersteklas espresso te zetten met stevige crema.

Klanten zijn meestal tevreden met hun Rocket Appartamento espressomachine. Dit wordt bevestigd door de veel positieve klantrecensies, geschreven over het apparaat. Al met al raden we deze Rocket espressomachine ten zeerste aan.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1470,00


 • Rocket Appartement
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: donderdag 6 juli

 • Laatst herzien: donderdag 6 juli


De Rocket Appartamento espressomachine combineert technologie met design zoals bijna geen enkel ander model. Stroom voor slechts 1470,00 €.