Salie Barista Pro Portafilter Machine Review

De Sage Barista Pro combineert een portafiltermachine met een geïntegreerde koffiemolen. Dankzij Thermoblock is een snelle opwarmtijd gegarandeerd. In vergelijking met de Barista Express biedt het iets meer comfort in gebruik en is het niet voor niets een van de meest populaire espressomachines op Amazon. We controleren deze semi-automatische machine hier en verduidelijken voor wie het model geschikt is.

Alles-in-één espressomachine met comfort

Wijs de Barista Pro SES878
De Sage SES878 de Barista Pro portafilter machine biedt doordachte details tegen een eerlijke prijs

De Sage SES878 heeft alle voorwaarden om espresso in goede kwaliteit te bereiden. Voor dit doel zijn enkele elementen in dit apparaat geïnstalleerd, die ook professionele portafiltermachines kenmerken. Temperatuurregeling wordt uitgevoerd via een elektronisch gestuurd PID-systeemdat de temperatuur constant blijft tijdens het brouwproces. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden voor een uitstekende espresso.

Een Pre-brouwfunctie bevochtigt de gemalen koffie eerst met lage druk, zodat de aroma’s uit de gemalen koffie kunnen oplossen. De extractie vindt dan plaats met een pompdruk van 9 bar, wat door experts wordt beschouwd als een ideale parameter voor een succesvolle extractie.

Met de Sage SE875 de Barista Express espressomachine stuurt Sage een gerelateerd toptoestel de race in. De iets hogere prijs van de Sage SES878 wordt onder andere gerechtvaardigd door een iets hoger gebruiksgemak. Deze omvatten bijvoorbeeld het LC-display en een snelle extractietijd van slechts 3 seconden, die het overigens gemeen heeft met zijn kleine zusje, de Sage SES500 de Bambino Plus.

Met de nobel ogende Sage SES878 de Barista Pro portafilter machine past alles: Hoogste kwaliteit tegen een eerlijke prijs!

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Sage Barista Pro

 • Voeding: 220 volt
 • Nominaal vermogen: 1.650 watt
 • Afmetingen: 43 × 41,2 × 45,4 cm
 • Inhoud watertank: 2 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Gewicht: 12 kg
 • Speciale uitrusting: Geïntegreerde slijpmachine

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Barista Pro van Sage.

Koffiebonen vers verwerkt en perfect gedoseerd

Portafilter Salie Barista Pro
Een super portafilter machine voor dagelijks huishoudelijk gebruik

Naast een technisch goed doordachte portafiltermachine speelt ook de verwerking van de koffiebonen een belangrijke rol als je tot de beste espresso wilt komen. Daarom heeft de Barista Pro ook een geïntegreerde molen, die versgemalen koffie garandeert voor elk kopje espresso. Er wordt een hoogwaardige conische molen gebruikt die uniform koffiepoeder Gegenereerd. De mate van slijpen kan worden aangepast. Zo kun je experimenteren met welke gemalen koffiekorrel je de beste resultaten kunt behalen.

Het geheim van veel barista’s is de perfecte dosering koffiepoeder. Als de hoeveelheid koffie per kopje te laag is, kunt u niet volle koffiesmaak bereiken. Met de Barista Pro kun je elk kopje optimaal doseren met 19 tot 22 gram koffiepoeder.

Zelfs in de slijpkwaliteiten met een totaal van 30 is de Barista Pro superieur aan de Barista Express met slechts 18 niveaus. Met de Barista Touch is het hier echter precies op.

De Pro is slechts iets duurder dan de Express en een stuk goedkoper dan de Barista Touch.

Perfect melkschuim voor koffiespecialiteiten

Naast espresso kun je de Sage SES878 ook gebruiken om koffiespecialiteiten te bereiden op basis van espresso en verfijnd met melk of melkschuim. Deze omvatten latte macchiato en cappuccino. Dit apparaat is uitgerust met een bruikbare Melkschuimsysteem waarmee u zowel de temperatuur van de melk als de consistentie van het melkschuim kunt bepalen.

Onderhoud van de Sage the Barista Pro portafilter machine

Regelmatig onderhoud is belangrijk omdat puin en vuil in het apparaat de kwaliteit van det van de espresso. De stoomplant, die wordt gebruikt om de melk op te schuimen, moet na elk gebruik worden schoongeveegd met een doek. Dit voorkomt dat bacteriën zich hechten aan melkresten.

De buitenoppervlakken van het apparaat zijn gemaakt van geborsteld roestvrij staal en kunnen eenvoudig worden afgeveegd met een doek. Ze zien er altijd goed verzorgd uit en blijven lang zo mooi als nieuw. Er is een zelfreinigende functie voor het melkopschuimsysteem.

De verzorging van de machine zelf omvat regelmatig reinigen en ontkalken. De machine geeft automatisch aan wanneer dit onderhoud moet worden uitgevoerd. De leveringsomvang omvat een lege zeef, die moet worden gebruikt voor de reinigingswerkzaamheden.

Display reiniging

Het grote display maakt het instellen van de reinigingsfunctie duidelijk en eenvoudig. Met de draaiknop bepaal je welk type reiniging moet worden gestart.

Hier is een spoelreiniging of een ontkalking mogelijk. De standaardinstellingen moeten naar eigen wens worden ingesteld.

Voor wie is Sage’s Barista Pro?

De Barista Pro is vooral geschikt voor ambitieuze beginners en gevorderden. In vergelijking met professionele Italiaanse portafiltermachines heeft het compromissen in temperatuurstabiliteit vanwege het thermoblok.

Het compenseert dit echter door zijn intuïtieve bediening en de uitgebreide accessoires. Het biedt ook voldoende instellingen om de espressocover te personaliseren en te experimenteren met verschillende koffiebonen en malen.

Met een beetje oefening kun je zelfs als beginner snel met de machine omgaan en goede espresso zetten. De prijs van dit model ligt echter iets boven het instapniveau.

Snelle verwarming en eenvoudige bediening

Om een goede espresso van de Barista Pro te krijgen, heb je wat finetuning nodig. Het is echter ontworpen met een duidelijke gebruikersinterface waarmee de gewenste instellingen moeiteloos en intuïtief kunnen worden gemaakt.

U kunt Pas de mate van malen en de aard van het melkschuim aan en kies ook of je één of twee kopjes espresso tegelijk wilt zetten. Dankzij een nieuw verwarmingssysteem kan deze portafiltermachine in slechts drie seconden zijn bedrijfstemperatuur bereiken en de eerste espresso gieten. Al met al verloopt de bediening vlekkeloos.

Verschillen met Barista Express en Barista Touch

De Sage Barista Pro in vergelijking met de “Barista Express” is een ietwat verder ontwikkelde machine. Vergeleken met de Barista Touch daarentegen loopt hij een beetje achter. De Pro heeft een LCD, de Express alleen een manometer. De Barista Touch is echter al veel geavanceerder met het Touch Display.

Er is alleen een verschil in het verwarmingscircuit voor de Barista Pro in vergelijking met de Barista Touch. Het verwarmingssysteem van een 1-verwarmingscircuit wordt door de Pro gedeeld met de Barista Express. Alleen de Touch heeft hier een 2-verwarmingscircuit.

Met het gebruikte verwarmingssysteem is het anders. Vergeleken met de Barista Express, die slechts een traag Thermocoil-verwarmingssysteem van 30 seconden opwarmtijd heeft, heeft de Pro dezelfde snel Thermojet verwarmingssysteem zoals de Touch. Binnen drie seconden verloopt het verwarmen en de overgang tussen brouwen en stomen soepel.

Video: Sage Barista Pro Review en tutorial

Voor- en nadelen van de Sage SES878

Voordelen

 • PID-regeling voor perfecte temperatuurregeling tijdens extractie
 • Snelle voorverwarmingstijd van 3 seconden
 • Voorbrouwen op lage druk
 • Afzuiging bij pompdruk van 9 bar
 • Solide afwerking garandeert duurzaamheid
 • Intuïtieve bediening
 • Instelmogelijkheden voor individueel koffiegenot
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Niet zo temperatuurstabiel door thermoblock
 • Aanpassing bij het wisselen van bonen een beetje omslachtig

Volledige leveringsomvang inbegrepen

Met de aanschaf van de portafilter machine krijgt u een grotenl Omvang van de levering. Verschillende zeven zijn inbegrepen, die worden gebruikt voor het brouwen van een of twee kopjes, evenals een blinde zeef, die wordt gebruikt voor reinigingsdoeleinden. Daarnaast ontvangt u een melkkan van roestvrij staal, die nodig is om de melk op te schuimen. Je ontvangt ook een tamper, een Scheermes voor het gladstrijken van de gemalen koffie, evenals een waterfilter en een reinigingskit.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om normale koffie te kopen bij de Barista Pro?

Ja, u kunt ook normale koffie zetten met de portafiltermachine. De eenvoudigste manier is om eenvoudig twee espresso’s te zetten en er heet water op te gieten.

Is het apparaat geschikt voor cappuccino?

Cappuccino kan uitstekend worden bereid in de Barista Pro. Er is een melkschuimsysteem waarmee u de melk naar eigen wens kunt bereiden. Het is dus makkelijk om een lekkere cappuccino te maken.

Heeft deze machine twee verwarmingscircuits voor melkschuim en espressodeksel?

Dit model is alleen uitgerust met een verwarmingscircuit, zodat melkschuim en espressodeksel niet tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Door de snelle opwarmtijd van de machine is het echter mogelijk om de twee taken snel achter elkaar uit te voeren. Er is dus slechts een kleine vertraging, zelfs als u meerdere koffiespecialiteiten achter elkaar wilt bereiden.

Kunnen koffiepads in de machine worden gebruikt?

Nee, de Barista Pro is niet ontworpen voor koffiepads. Het kan worden gebruikt met koffiebonen verwerkt door de geïntegreerde molen. Als alternatief kunt u het apparaat ook gebruiken met voorgemalen espressomeel, dat eenvoudig in het portafilter wordt gevuld.

Wat is de capaciteit van de watertank?

De watertank op dit model heeft een inhoud van 2 liter. Het is eenvoudig te verwijderen zodat het onder de kraan gevuld kan worden.

Is het mogelijk om koffiebonen te malen en tegelijkertijd te zetten?

Nee, de processen lopen apart. Eerst wordt de koffie gemalen en pas als dit proces is voltooid, kan het zetproces beginnen.

Wordt een thermoblok of cv-ketel gebruikt voor verwarming?

In dit model vindt verwarming plaats via een thermoblock.

Kan de molen gereinigd worden?

De molen kan en moet van tijd tot tijd worden gereinigd om afzettingen van koffieolie te voorkomen. In de gebruiksaanwijzing vindt u een gedetailleerde beschrijving van de procedure.

Kan de afvoerhoeveelheid van het water worden aangepast?

Ja, de afvoerhoeveelheid kan individueel worden ingesteld. 30 ml voor een enkele espresso en 60 ml voor een dubbele espresso worden aanbevolen.

Resultaat

De Sage SES878 Barista Pro portafilter machine geeft u de kwaliteit van een professioneel apparaat voor de prijs van een huishoudelijke machine. Bovendien is de bediening eenvoudig en intuïtief.

Een groot voordeel van deze machine is de snelle opwarmtijd. De bedrijfstemperatuur wordt in slechts drie seconden bereikt. Zo kun je snel meerdere kopjes achter elkaar krijgen.

De functies van de Barista Pro dragen bij aan het succes van uw espresso. Professioneel voorbrouwen en een temperatuur die vrij constant is tijdens het extractieproces met een beetje oefening behoren tot de voordelen van dit model.

Klanten zijn altijd enthousiast over de prestaties van deze portafiltermachine. Daarom is het niet verwonderlijk dat de saga SES878 in de meeste klantrecensies voorkomt. bekroond met de hoogste beoordeling Wordt. Zelfs onpartijdige tests hebben aangetoond dat deze portafiltermachine levert wat hij belooft. Daarom kan iedereen die geïnteresseerd is in een espressomachine van hoge kwaliteit worden aanbevolen om dit model van Sage op de shortlist te zetten.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€673,31Met de nobel ogende Sage the Barista Pro portafilter machine past alles: Hoogste kwaliteit tegen een eerlijke prijs van 673,31 €!