Sage Smart Grinder Pro Espresso Grinder Beoordeling

De Sage SCG820 de Smart Grinder Pro Espresso Grinder is de ideale aanvulling op uw Sage espressomachine. Hiermee kunt u koffiebonen verwerken tot gemalen koffie met de juiste consistentie. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en biedt consistente resultaten van hoge kwaliteit.

Hier laten we u de voor- en nadelen van deze goedkope en functionele molen zien.

De juiste maling voor je koffie met de Smart Grinder Pro

Wijs de Smart Grinder Pro SCG820
De Sage SCG820 de Smart Grinder Pro espressomolen met zijn mooie LCD-scherm maakt uitstekende fine-tuning mogelijk.

Bij het bereiden van de koffie is de juiste mate van malen van het koffiepoeder van groot belang. De perfecte korrelgrootte hangt af van de tijd dat de gemalen koffie in contact komt met water. Voor espresso heb je bijvoorbeeld heel fijn koffiepoeder nodig. Het contact met het water is slechts kort, zodat een fijne mate van slijpen zorgt voor een groot oppervlak en een goede extractie kan toestaan.

Als u echter koffie bereidt in de Franse pers, zal de koffie langer in contact staan met het water. Daarom is een grover koffiepoeder nodig zodat het niet tot een overextractie kan komen, waarin te veel bitterstoffen zouden oplossen, die de koffie bitter en zuur maken.

Daarom biedt de espressomolen van Sage een totaal 60 fijne aanpassingen. Zo kunt u de korrelgrootte van de gemalen koffie precies aanpassen aan uw favoriete type koffie en ook aan de gebruikte koffiebonen. Met de instellingen “Cups” of “Shots” kunt u ook de juiste dosering krijgen voor Franse pers- en filterkoffie of voor espresso.

De Sage the Smart Grinder Pro espressomolen met zijn mooie LCD maakt uitstekende fine-tuning mogelijk.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 165 watt
 • Type slijper: Conische slijper gemaakt van roestvrij staal
 • Capaciteit bonentank: 450 gram
 • Instellingen: 60 fijne aanpassingen
 • Afmetingen: 220 mm x 380 mm x 150 mm
 • Gewicht: 4 kg

Hier vindt u de gebruikershandleiding

IQ-technologie voor perfecte dosering

Veeleisende koffieliefhebbers malen de bonen vers voor elke bereiding. Om dit te doen, is het belangrijk om een exacte dosering te kunnen kiezen, zodat de juiste hoeveelheid koffiepoeder kan worden verkregen. Met deze espressomolen wordt de IQ Technologie die een exacte dosering mogelijk maakt.

Met deze technologie kunt u de maaltijd in stappen van 0,2 seconde instellen. Als u de perfecte dosering voor uw toepassing hebt gevonden, kunt u deze ook opslaan. Dit maakt het gemakkelijker voor u om de gewenste dosering te bereiken elke keer dat u maalt. De molen past zich automatisch aan de gekozen maalgraad aan.

Hoogwaardige molen voor de beste koffiesmaak

De koffiearoma’s zijn zeer gevoelig en worden beschadigd door overmatige warmteontwikkeling in de koffiemolen. De Smart Grinder Pro is uitgerust met een hoogwaardige roestvrijstalen conische slijpmachine, die is ontworpen om hoge warmteontwikkeling te voorkomen.

Een nadeel van deze espressomolen van Sage is echter dat er elke keer dat het gemalen wordt een bepaalde hoeveelheid koffiepoeder in de molen achterblijft. Daarom moet de molen zo vaak mogelijk worden schoongemaakt om te voorkomen dat oude gemalen koffie een ranzige smaak veroorzaakt.

Eenvoudige bediening overtuigt

Dit model is zeer eenvoudig te gebruiken. Het is uitgerust met een bonencontainer die een Capaciteit voor 450 gram Koffiebonen. De container is transparant, zodat u altijd het vulniveau kunt zien. De bonencontainer wordt afgesloten door een goed sluitend deksel, dat u optimale aromabescherming biedt voor uw koffiebonen.

Een duidelijk LCD-scherm maakt het voor u gemakkelijker om de espressomolen te bedienen. Het toont de geselecteerde maaltijd, de mate van maaltijd en ook de keuze tussen shot of kopje. Daaronder zitten drie bedieningsknoppen waarmee je de individuele instellingen kunt selecteren.

Dit model is uitgerust met beugels waarmee u het portafilter van de espressomachine rechtstreeks in de behuizing kunt klemmen. Zo heb je je handen vrij terwijl de machine de koffie tot het portafilter maalt. Maar u kunt ook een andere container gebruiken die een permanentewaarin de gemalen koffie kan worden verzameld.

Video: Sage Smart Grinder Pro Beoordeling

In deze video zie je een diepgaande review van Sage’s espressomolen

Voor wie is de Sage Smart Grinder Pro geschikt?

De Smart Grinder is ideaal voor beginners die voor het eerst met een elektrische espressomolen willen werken. Dit apparaat wordt gekenmerkt door een zeer eenvoudig te gebruiken Van. De individuele instellingen zijn duidelijk en ongecompliceerd uit te voeren En voorkeursmaaltijden kunnen ook worden opgeslagen.

Daarnaast is deze molen door Sage ontwikkeld als aanvulling op hun thermoblock machines zoals de Bambino. Als u al een Saliemachine bezit, is deze molen de juiste plek voor u. Dit geldt ook voor eigenaren van andere Thermoblock portafilter machines.

Het apparaat wordt ook gekenmerkt door een relatief nauwkeurige hechting aan de mate van slijpen en de korrelgrootte is gelijkmatig en consistent.

De grote bonentank maakt de espressomolen ook geschikt voor een groter huishouden waar veel koffie wordt gedronken. Nauwkeurig malen in elke korrelgrootte maakt dit apparaat niet alleen ideaal voor gebruik met de portafiltermachine, maar stelt u ook in staat om het juiste koffiepoeder voor elk ander type koffie te bereiken.

Voor- en nadelen van de Sage the Smart Grinder Pro

Voordelen

 • 60 fijne aanpassingen van de slijpgraad selecteerbaar
 • Lage warmteontwikkeling om het koffiearoma te beschermen
 • Met IQ-technologie tot de perfecte dosering
 • Portafilter houder beschikbaar
 • Grote bonencontainer
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Bij het malen blijft ongeveer 2-3 g gemalen koffie in het apparaat (dode ruimte) – maar dat is best ok
 • Kleine afwijkingen in dosering van ca. 0,5g

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Is het mogelijk om de snelheden bij de koffiemolen aan te passen?

Nee, de snelheden zijn niet te wijzigen op deze espressomachine. Ze zijn zo ontworpen dat er tijdens het malen weinig warmte wordt gegenereerd, zodat de gevoelige aroma’s optimaal beschermd blijven.

Is het mogelijk om het portafilter van de espressomachine vast te klemmen?

Ja, het is mogelijk om het portafilter direct in de koffiemolen te klemmen. Bij dit apparaat worden twee adapters meegeleverd, zodat het portafilter van de meeste espressomachines in de houder past.

Is het mogelijk om in een container te malen?

Ja, de leveringsomvang omvat ook een container die kan worden gebruikt om de gemalen koffie op te halen. U kunt ook rechtstreeks in een permanent filter of een papieren filter malen.

Wat is het stroomverbruik van het apparaat in de stand-bymodus?

De Smart Grinder Pro is uitgerust met een conische slijpmachine van hoogwaardig roestvrij staal.

Is de koffiemolen geschikt voor veelvuldig gebruik?

Ja, de roestvrijstalen slijpmachine is duurzaam met dit apparaat, zodat deze gemakkelijk meerdere keren per dag kan worden gebruikt.

Kan de koffiemolen ook gebruikt worden met 110 volt elektriciteit?

Nee, dit apparaat is alleen geschikt voor elektriciteit van 220 – 240 volt.

Welke instelling is het beste voor espresso?

Voor espresso moet je altijd een fijne setting kiezen. Maar ook de bonen en de portafiltermachine die je gebruikt spelen een rol bij het bepalen van de juiste mate van malen. Daarom is het de moeite waard om een beetje te proberen om de beste resultaten te krijgen. In de regel kunnen de beste resultaten worden bereikt met slijpgraden tussen 18 en 21.

Kan het in porties worden gemalen?

Ja, de grootte van de porties wordt bepaald door de maaltijd. Door verschillende maaltijden te kiezen, verandert ook de portiegrootte.

Blijft gemalen koffie na het malen in de machine zitten?

Ja, tot twee gram gemalen koffie kan na elk maalproces in de machine blijven.

Kun je ook bonen malen voor filterkoffie?

Ja, de instellingen voor de slijpgraad variëren van fijn tot grof op dit apparaat. Zo kunt u de juiste korrel kiezen, niet alleen voor espresso, maar ook voor filterkoffie of Franse pers.

Resultaat

De Sage the Smart Grinder Pro Espressomolen is een praktische, gebruiksvriendelijke machine die consistente resultaten levert bij elke korrelgrootte. Talrijke instelmogelijkheden van de slijpgraad zorg ervoor dat er goed poeder kan worden geproduceerd voor elke manier waarop de koffie wordt bereid.

Met het lcd-scherm met achtergrondverlichting ziet de espressomolen er niet alleen eigentijds en professioneel uit, maar zorgt hij ook voor een eenvoudige toepassing. U kunt altijd de geselecteerde instellingen in de gaten houden. Het portafilter kan direct in de molen worden geklemd.

De klantrecensies voor deze espressomolen zijn uitstekend. Keer op keer bevestigen klanten de eersteklas resultaten. Fijn poeder voor espresso kan net zo gemakkelijk worden verkregen als gemalen koffie met grovere korrelgrootte voor de Franse pers. De prijs voor deze espressomolen is redelijk. Ze kan daarom zowel beginners als mensen met hogere, zo niet de hoogste eisen aanbevelen.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€249,90De Sage SCG820 de Smart Grinder Pro espressomolen met zijn mooie LCD-scherm maakt uitstekende fine-tuning mogelijk. Goede kwaliteit voor de prijs van slechts 249,90 €.