QuickMill Cassiopea 3004 Review &vergelijking

De QuickMill Cassiopea 3004 is ideaal voor het bereiden van een espresso. De espressomachine behoort tot de portafilters. Het is een hoogwaardige semi-automatische machine uitgerust met praktische tuimelschakelaars.

Geweldige semi-automatische espressomachine voor de hoogste eisen

Snelle Molen Casseiopa 3004
Een semi-automatische machine met portafilter

Het hanteren van de QuickMill Cassiopea 3004 is kinderspel. Het heeft geen thermosifonsysteem, maar wordt bediend met een thermoblok. Dit zorgt ervoor dat het water snel opgewarmd kan worden.

Het thermische verwarmingsblok was gemaakt van aluminium. Een kleine hoeveelheid water circuleert in de geïntegreerde, ingebedde koperen leidingen. Het water circuleert tot de gewenste eindtemperatuur is bereikt.

In tegenstelling tot andere modellen heeft de portafiltermachine een tweede thermoblok dat kan worden uitgeschakeld. Het tweede blok is alleen verantwoordelijk voor de bereiding van stoom, waardoor de anders zo vervelende verwarmings- en koeltijd wordt geëlimineerd.

Een klein nadeel is dat in het thermoblok extra water wordt verwarmd van de kamertemperatuur tot de gewenste stoomtemperatuur. Zodra de koffie is verkregen, kan de warmte niet meer worden gebruikt. Dit model espressomachine is zeer geschikt voor gastronomie en voor huishoudens met een grote vraag naar melkdranken per dag.

De Quick Mill Cassiopea 3004 wordt momenteel aangeboden voor slechts 698,- € bijzonder goedkoop bij Kaffee24.de

Koop hier bij Kaffee24.de

Voordelen & nadelen

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Energiezuinig
  • Snel brouwen mogelijk
  • Geen verkalkingen mogelijk

Nadelen

  • De brouwzeef kleeft graag aan de brandende koppakking
  • Er is geen expansieventiel

Technische specificaties van de espressomachine

De espressomachine heeft een gewicht van 11,3 kg. Het heeft dus een vaste plek nodig. Het kan het beste op een aanrecht of werkblad worden bewaard. De tank van het apparaat is verwijderbaar. Dit maakt het gemakkelijker om het water te vullen. De espressomachine werkt op een druk van 13 tot 15 bar.

Er zijn twee apparaten voor veiligheid. Dit zijn twee thermische veiligheidszekeringen. Per tankvulling zijn maximaal 40 kopjes mogelijk. De afmetingen van de QuickMill espressomachine zijn: 25 × 38 × 31 cm.

Reiniging en verzorging

Van buitenaf bestaat het apparaat uit een glad oppervlak. Dit kan eenvoudig worden gereinigd met een zachte doek. Maar ook het interieur heeft af en toe speciale zorg nodig. De watertank is afneembaar vanaf de zijkant en kan worden gereinigd met een doek onder stromend water.

Ontkalken hoeft niet vaak te gebeuren, omdat er geen water in de machine kan worden verzameld. Tijdens het schoonmaken is het essentieel om de stekker uit het stopcontact te halen.

De juiste koffie kiezen

Naast een hoogwaardige espressomachine zoals de Quick Mill Cassiopea 3004 is ook de keuze van koffiepoeder bepalend voor de smaak van de koffie. Een perfecte koffie mag alleen vlak voor gebruik worden gemalen. Als een versgemalen koffie tijdelijk ongebruikt blijft, verliest deze zijn aroma.

Bij elke espressomachine is een andere maling een voorwaarde voor een goede koffie. Als een koffie te grof is gemalen, dan kan het water er maar kort doorheen stromen en blijft het aroma in de gemalen koffie. Bij een te fijne koffie daarentegen komt het water niet goed door, maar kost het te veel tijd. Dit maakt de koffie bitter.

Video: Presentatie van de Quickmill Cassiopea 03004 + Eureka MCI Mignon

De video laat je onder andere zien hoe de Qucikmill Cassiopea 3004 een snelle opwarmtijd mogelijk maakt door de twee thermoblokken en een klein formaat.

Accessoires

Naast de hoogwaardige espressomachine krijg je een portafilter met twee tuiten, een plastic tamper, een koffielepel, een of twee bekerschermen en een uitgebreide handleiding. Voor het eerste gebruik moet de espressomachine eerst met heet water doorlopen, zodat stof dat tijdens de productie in het apparaat kan komen, wordt verwijderd.

Resultaat

Het merk Quick Mill staat voor de hoogste kwaliteit. Met het model 3004 opent het traditionele bedrijfneem ook de consumentenmarkt en biedt een fantastische machine voor een nog steeds betaalbare prijs.

Voor degenen die waarde hechten aan functies, is deze machine een uitstekend alternatief voor de Rancilio Silvia espressomachine. Hier vindt u onze portafilter machine selectie.

  • Beoordeling van de auteur
  • beoordeeld 4 sterren

€698,00De QuickMill Cassiopea 3004 wordt momenteel aangeboden voor slechts 698,- € bijzonder goedkoop bij Kaffee24.de