De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B Koffiemachine Beoordeling

Voor veel koffieliefhebbers is het een droom om hun eigen volautomatische koffiemachine te bezitten. Met het hoogwaardige model Magnifica S ECAM 22.110.B van De’Longhi is het nu eenvoudig om deze droom te realiseren. Deze volautomatische machine kenmerkt zich door uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is een van de topmodellen in het lagere prijssegment.

Kenmerken van de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B
De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine biedt sensationele functies tegen een instapprijs.

Het bedieningspaneel is in zilver en biedt een goed contrast met de eenvoudige behuizing. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardig plastic, dat gemakkelijk te reinigen is.

De Magnifica S Ecam 22.110.B heeft een compact design en past goed in de kleinere keuken met afmetingen van 43 cm x 23,8 cm x 35,1 cm. Met zijn aantrekkelijke uiterlijk ziet dit model er goed uit voor alle keukenapparatuur en vindt het snel een ereplaats op een keukenoppervlak.

De volautomatische machine van DeLonghi is uitgerust met een bonencontainer, die voldoende is voor 250 gram bonen. De bonencontainer is op een speciale manier verzegeld om het aroma op de best mogelijke manier te beschermen. De geïntegreerde watertank bevat 1,8 liter water. Dit maakt het mogelijk om meerdere kopjes koffie met één vulling te serveren.

De capaciteit van de zetkamer is maximaal 14 gram koffiepoeder. Je kunt ook minder koffiepoeder gebruiken, maar er moet minimaal 6 gram gevuld worden. Deze volautomatische koffiemachine kan een druk van 15 bar opbouwen. Dit biedt uitstekende voorwaarden voor het zetten van een eersteklas espresso.

Het DeLonghi-apparaat heeft een geïntegreerde koffiemolen die in 13 verschillende maalfasen kan malen. Dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om precies de juiste korrelgrootte van de gemalen koffie te produceren. Het wordt echter niet aanbevolen om de twee beste niveaus te gebruiken. De fijngemalen koffie kan de molen gemakkelijk verstoppen.

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine biedt sensationele functies tegen een instapprijs.

Koop hier bij Amazon.de

Krachtige conische slijpmachine van staal

Bijzonder is de robuuste, stil werkende conische slijpmachine. Het is gemaakt van stevig staal. 13 niveaus zijn beschikbaar voor de gebruiker voor individuele aanpassing van de slijpgraad. Hierdoor kan de productie van de koffiespecialiteiten individueel worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren.

De smaak van de bereide koffiespecialiteiten wordt ook versterkt door de geïntegreerde Aroma veilig Geoptimaliseerd. Om zo min mogelijk aroma te verliezen tijdens de opslag van de koffiebonen, wordt de Opslagcontainer voor koffiebonen geïsoleerd.

De uitrusting van de volautomatische machine omvat ook een Melkopschuimer. Dit wordt echter extern bevestigd en met de hand bediend. Het dient echter om een uitstekend melkschuim voor de cappuccino te produceren.

Video: Cappuccinobereiding met de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een cappuccino bereidt met dit volautomatische koffiezetapparaat

Video: Handleiding van de fabrikant van de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

Een visuele presentatie van de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

Het stopcontact voor de koffie kan met dit apparaat flexibel en oneindig worden aangepast. Dit is vooral voordelig als u naast de conventionele kopjes ook graag de hoge glazen gebruikt waarin macchiato wordt geserveerd. Met de Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine kan een glas met een hoogte tot 13 cm worden geplaatst.

Technische gegevens van de volautomatische Magnifica S ECAM 22.110.B van DeLonghi:

 • Vermogen: 1450 watt
 • Voeding: 230 volt
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Pompdruk: 15 bar
 • Niveaus slijpgraad: 13
 • Grinder: conische slijper van staal
 • Afmetingen: 23,8 x 43 x 35,1 cm
 • Gewicht: 9 kg
 • Materiaal behuizing: kunststof

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Magnifica S ECAM volautomatische machine.

Talrijke koffievarianten mogelijk

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine kan met bijna elk type boon kan worden gebruikt. Daarnaast is er ook een vuloptie voor poederkoffie. Dit blijkt praktisch te zijn, omdat een ander poeder kan worden gebruikt voor een kopje koffie, zelfs als de bonencontainer vol is, bijvoorbeeld als u een gast een cafeïnevrije koffie wilt serveren.

De hoeveelheid koffiepoeder en ook de hoeveelheid water kan met dit apparaat worden aangepast. Zo krijg je een koffie naar eigen smaak. Deze volautomatische machine kan worden gebruikt voor espresso, cappuccino, latte of macchiato en levert altijd een uitstekende smaakervaring.

De De’Longhi koffiezetapparaat is eenvoudig in gebruik

Een van de grote voordelen van volautomatische koffiemachines zoals de Magnifica S ECAM 22.110.B van DeLonghi is dat ze zeer eenvoudig te gebruiken zijn. In totaal zijn er zes knoppen en een draaiknop beschikbaar om het apparaat te bedienen. De knoppen zijn gemarkeerd met grote, gemakkelijk herkenbare pictogrammen, zodat de bediening van het apparaat intuïtief is.

Linksboven zit de aan/uit schakelaar van het apparaat. De draaiknop is verantwoordelijk voor het aanpassen van de mate van slijpen. Bij deze machine is er echter geen display waarop de programmaselectie kan worden weergegeven. In de selectie van de beste volautomatische koffiemachines zitten natuurlijk ook enkele modellen met een (kleuren)display.

Voor volautomatische koffiemachines is een grondige reiniging belangrijk en om de vorming van schimmels en bacteriën te voorkomen die zich kunnen vormen in ongedisponeerd nat koffiepoeder. Daarom moet de brouweenheid van het apparaat regelmatig worden schoongemaakt. Met de Magnifica S ECAM 22.110.B is de brouwunit afneembaar. Het waterreservoir kan frontaal worden verwijderd en is ook gemakkelijk schoon te maken.

Verder is dit volautomatische koffiezetapparaat ook uitgerust met een automatisch reinigingssysteem, dat met een druk op de knop kan worden geactiveerd. De hele machine wordt gespoeld.

De volautomatische koffiemachine van DeLonghi kan worden uitgerust met een Water uitgerust zijn. Dit wordt in de watertank geschroefd en werkt als een Britta-filter. De waterhardheid wordt verminderd waardoor de machine minder snel verkalkt. Dit filter is vooral handig als u in een regio woont met zeer hard water.

Afhankelijk van de waterhardheid moet het filter met regelmatige tussenpozen worden vervangen. Anders moet de machine van tijd tot tijd worden ontkalkt, ondanks het waterfilter. Dit garandeert niet alleen de goede werking van de volautomatische koffiemachine, maar beschermt het apparaat ook tegen schade die kan worden veroorzaakt door kalkaanslag. De unit is ook uitgerust met een automatisch ontkalkingsprogramma, wat dit proces eenvoudig maakt.

Voor wie is het Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische systeem geschikt?

Door zijn lage prijs(!) is de Magnifica S ECAM 22.110.B van DeLonghi een ideaal instapmodel waarmee geïnteresseerden de voordelen van een volautomatische koffiemachine uit de eerste hand kunnen ervaren. Het apparaat is ook geschikt voor het kleine huishouden, omdat het compact is en niet veel vloeroppervlak in beslag neemt.

Met een relatief grote watercontainer en een capaciteit voor 250 gram koffiebonen blijkt het model echter ook praktisch voor het grotere huishouden of zelfs voor een kleiner kantoor. De bediening is heel eenvoudig, zodat zelfs mensen zonder ervaring onmiddellijk eersteklas resultaten bij de bereiding van koffie registreren.

Voor- en nadelen van de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Compact ontwerp, ook geschikt voor kleine keukens
 • In hoogte verstelbare koffietuit, ook geschikt voor hoge glazen
 • Relatief rustig lopen
 • Eenvoudige bediening dankzij duidelijke knoppen
 • Eenvoudige reiniging
 • Talrijke instelmogelijkheden

Nadelen

 • Geen display beschikbaar
 • Behuizing van kunststof
 • Bekers kunnen niet worden voorverwarmd op de bekerplank
 • De twee fijnste maalgraden verstoppen de molen

Veelgestelde vragen

Welk waterfilter past in het apparaat?

Als u de Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische machine met waterfilter gebruikt, moet u altijds gebruik het originele filter. Waar u het apparaat koopt, zijn meestal de juiste vervangende filters beschikbaar. Deze zijn ook eenvoudig online te bestellen. Met het originele filter weet je zeker dat het perfect in het waterreservoir past en ook het gewenste effect bereikt.

Welke koffiebonen zijn geschikt voor het apparaat?

Alle soorten koffiebonen kunnen worden gebruikt voor de Magnifica S ECAM 22.110.B van DeLonghi. Het is meer een kwestie van smaak welke braadslee je gaat gebruiken.

Hoe vaak moet je de volautomatische machine ontkalken?

Hoe vaak het apparaat moet worden ontkalkt, hangt af van de hardheid van het water waarmee de tank is gevuld. Als een waterfilter wordt gebruikt, is het minder nodig om minder vaak te ontkalken. De machine geeft aan wanneer ontkalken nodig is.

Hoeveel koffie gebruikt dit apparaat voor een kopje?

De hoeveelheid koffie die nodig is voor elk kopje kan door dit apparaat worden geselecteerd. Er moet minimaal 6 gram worden gebruikt, maar niet meer dan 14 gram. Hoe verder je de koffiestroomregelaar naar links beweegt, hoe minder poeder er per kopje wordt gebruikt. De hoeveelheid kan dus ook van kopje tot kopje worden veranderd, zodat je voor elke smaak de juiste koffiesterkte kunt bereiken.

Kunnen de bekers op de machine worden voorverwarmd?

Nee, helaas heeft dit apparaat geen voorverwarmer voor de cups.

Wat is het verschil tussen de twee modellen De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B en SB?

Het verschil zit hem in de kleur. B staat voor zwart en SB voor zilver. De zilveren versie heeft ook de optie van een garantieverlenging bij Amazon.

SB-versie met mogelijke garantieverlenging

… of liever het model in zilver?

Er wordt geen garantieverlenging aangeboden voor de zwarte versie. Er is echter nog een andere variant van de automaat in de Silver Edition bij Amazon.

De producten van de Silver Edition kunnen worden geregistreerd voor de verlengde garantieperiode (2 + 1 jaar) op voorwaarde dat er een promotiecoupon beschikbaar is. Anders verschillen de modellen alleen per kleur en prijs.

Het zilveren model is verkrijgbaar onder deze link bij Amazon.

Resultaat

De Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine van DeLonghi trekt direct de aandacht met zijn uitstekende prijs-prestatieverhouding. Met dit apparaat is het voor iedere koffieliefhebber mogelijk om de droom van een eigen volautomatische machine te realiseren. Eenvoudige bediening en vele praktische functies dragen ertoe bij dat u uw koffie naar wens kunt inrichten.

Deze volautomatische machine is geschikt voor espresso, cappuccino en latte en voor normale koffiecrema, zodat deze op vele manieren gebruikt kan worden. Het model is ook welgevormd en compact en is een verrijking voor elk huishouden waarin veel koffie wordt gedronken.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine biedt sensationele functies tegen een instapprijs van slechts !