Sage Dose Control Pro Koffiemolen Review Vergelijking

Met de Sage Appliances Dose Control Pro Espressomolen maal je eenvoudig je eigen bonen vers voor elk kopje koffie. De koffiemolen voor espresso van Sage Appliances biedt u tal van voordelen die uw werk gemakkelijker kunnen maken.

Met taps toelopende slijper en 60 slijpgraden is het goed uitgerust en zou het meer dan goede resultaten moeten opleveren, vooral voor thermoblockmachines. We namen de goedkope molen onder de loep.

Hoogwaardige grinder voor het beste resultaat

Sage De Dosisregeling SCG600
Met de Sage Appliances SCG600 espressomolen is 60 graden malen mogelijk.

De molen is bepalend voor de kwaliteit van de gemalen koffie. In de Dose Control Pro is een conische grinder geïnstalleerd, die een aantal voordelen biedt. Tijdens het slijpen draait een kegel over een negatief. Het grondmateriaal is naar beneden gericht en moet door de versmallende openingen tussen de kegel en het negatief. Dit creëert een zeer uniform slijpresultaat.

Het koffiepoeder van de Can Control is homogeen. Als de afzonderlijke deeltjes van de gemalen koffie ongelijk zijn in grootte, kan over- of onderextractie optreden, waardoor de koffie bitter of te waterig wordt. Met de juiste instellingen krijgt u relatief consistente resultaten.

De molen van dit apparaat is gemaakt van roestvrij staal. Zo is het zeer robuust en blijft onbeschadigd, zelfs als onzuiverheden zoals kiezels in de koffiebonen zitten.

Met de Sage Appliances SCG600 Dose Control Pro espressomolen is 60 graden malen mogelijk.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Sage espressomolen

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 130 watt
 • Type slijper: Conische slijper gemaakt van roestvrij staal
 • Capaciteit bonentank: 340 gram
 • Instellingen: 60 fijne aanpassingen
 • Afmetingen: 44,4 × 26 × 20,8 cm
 • Gewicht: 3 kg

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Sage The Dose Control Pro.

Lage warmteontwikkeling voor aromabescherming

De aroma’s in koffie zijn erg gevoelig voor warmte. Daarom moet er tijdens een maalproces niet te veel warmte worden ontwikkeld om het volledige aroma te verkrijgen. Het uitgekiende ontwerp en de lage rotatiesnelheden van de espressomolen van Sage Appliances zorgen ervoor dat er nauwelijks warmte wordt gegenereerd.

Daarom is deze koffiemolen perfect voor het produceren van de beste gemalen koffie, waarmee u een perfecte basis kunt creëren voor uw koffiespecialiteiten. Met dit apparaat kunnen alle essentiële oliën van de koffie in het poeder blijven, zodat de smaak van de koffie onveranderd blijft.

Perfecte aanpassing van de slijpgraad

Het aanpassen van de maling is erg belangrijk, vooral als je je koffie op verschillende manieren wilt maken. Elke bereidingswijze vereist een andere mate van malen om een perfecte extractie te bereiken. Hoe korter de tijd dat het water in contact komt met de gemalen koffie, hoe fijner de gemalen koffie moet zijn.

Een fijne maling zorgt voor een groter oppervlak, waardoor de aroma’s sneller uit de koffie kunnen worden opgelost en op het water kunnen worden overgebracht. Dit resulteert in de regel dat een fijne maalgraad wordt gebruikt voor een korte brouwtijd en een grove maalgraad de voorkeur heeft voor een lange brouwtijd.

De Sage the Dose Control Pro biedt u 60 verschillende slijpgraden, waarmee je voor elk type bereiding precies de juiste gemalen koffie kunt bereiken.

Het hoogtepunt: U kunt de slijpgraad opnieuw aanpassen in de slijpkegel, zodat u de molen nog fijner kunt aanpassen en nuances kunt bereiken tussen de slijpgraden op de buitenste instelring (met dank aan Tobias voor deze hint).

De beste instellingen worden gebruikt voor espresso, terwijl de grove maalkwaliteiten geschikt zijn voor bijvoorbeeld de Franse pers. Je kunt zelf uitproberen met welke maling jouw koffie het beste smaakt.

Eenvoudige bediening van de Sage SCG600

De Sage Dose Control is ontworpen om praktisch en snel te gebruiken te zijn. Het is uitgerust met een grote bonencontainer, die kan worden gebruikt voor een Capaciteit van 340 gram heeft. Deze container kan goed worden gesloten om de bonen te beschermen. Het grote volume draagt bij aan het feit dat je koffie voor meerdere dranken kunt malen, voordat u de container opnieuw moet vullen.

Met dit apparaat kunt u rechtstreeks malen in de container die u gaat gebruiken om de koffie te zetten. Voor dit doel wordt een speciale beugel aan de machine bevestigd. U kunt direct in het portafilter malen als u koffie maalt voor de espressomachine, of een mandfilter of een papieren filter gebruiken als u de koffie voor de gewone koffiemachine wilt. Op dezelfde manier kan de koffie ook worden gemalen in een luchtdichte container.

De slijpinstellingen kunnen worden aangepast op een draaiknop onder de bonencontainer. Het is een Fijnafstelling waarmee u de gemalen koffie precies kunt aanpassen aan uw wensen. De instelling is duidelijk en uiterst eenvoudig te maken, zodat u deze indien nodig eenvoudig kunt wijzigen.

De koffiemolen heeft ook een elektronische timer, waarmee u de duur van het maalproces precies goed kunt aanpassen om de juiste dosering te bereiken. Zo krijgt u altijd de juiste hoeveelheid gemalen koffie voor uw behoeften en bereikt u de perfecte koffiesterkte.

Voor wie is de Sage Appliances Control Pro Socket bedoeld?

De Sage the Dose Control Pro is vooral gericht op ambitieuze beginners. Zeker als je al een Sage machine hebt zonder geïntegreerde grinder (zoals de Bambino), dan is deze espressomolen precies iets voor jou.

Als u graag experimenteert met andere manieren om koffie te bereiden en thuis wilt genieten van espresso en koffie van een Franse pers, is de Sage Appliances SCG600 espressomolen een ideaal apparaat.

Met 60 maalstanden is het mogelijk om de maalgraad van de koffie precies te bepalen zoals vereist door de bereidingswijze. Bij de fijne maalgraden is het apparaat in staat om een poeder te bereiken dat zeer geschikt is voor bereiding in de espressomachine.

Het volume van de bonencontainer is met 340 gram relatief groot. Het ontwerp is nog steeds vrij compact.

De koffiemolen schoonmaken

Het wordt aanbevolen om uw koffiemolen ongeveer twee keer per maand grondig schoon te maken. Tijdens het malen komen er oliën uit de koffiebonen, die zich in de molen nestelen. Als deze niet regelmatig worden verwijderd, kunnen ze uitharden en leiden tot storingen tijdens het slijpen.

Voor- en nadelen van de Sage Appliances koffiemolen

Voordelen

 • Hoogwaardige conische slijpmachine van roestvrij staal
 • Weinig warmteontwikkeling tijdens het malen
 • Homogeen koffiepoeder
 • Aanpassing van 60 verschillende slijpgraden
 • Timer voor perfecte dosering
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Het afstemmen van de slijpgraad kan vervelend zijn
 • Niet zo nauwkeurig als duurdere modellen

Veelgestelde vragen over sage appliances dosisregeling

Zijn de bedrijfsgeluiden erg hoog?

Het bedrijfsgeluid van Sage Dose Control ligt binnen het normale bereik voor een dergelijk apparaat. Er moet aan worden herinnerd dat een conische molen van staal in het apparaat is geïnstalleerd, die meestal iets luider werkt dan een keramische molen. Het is echter ook robuuster.

Zit er veel gemalen koffie over in het apparaat na het malen?

Het is onvermijdelijk dat er altijd een bepaalde hoeveelheid gemalen koffie in de machine blijft. Als u dit apparaat van Sage Appliances echter vergelijkt met andere, vergelijkbaar gebouwde koffiemolens, zult u merken dat de hoeveelheid die in dit model achterblijft relatief klein is.

Is het mogelijk om direct in het portafilter te slijpen?

Ja, met deze koffiemolen kun je de gemalen koffie direct in het portafilter laten malen. Het portafilter van de meeste espressomachines is compatibel met de espressomolen. Je kunt de gemalen koffie ook laten malen in een mandfilter of een papieren filter.

Is het apparaat alleen geschikt voor espresso?

Nee, met het Sage Appliances model heeft 60 grind instellingen. Espresso is slechts één facet. Het kan ook medium-fijne en grof gemalen koffie worden verkregen door de mate van malen op de draaiknop aan te passen.

Resultaat

Versgemalen koffie produceert altijd een beter koffiearoma, of de bereidingswijze nu espresso of Franse pers is. De Sage the Dose Control Pro SCG600 espressomolen is in staat om gemalen koffie te leveren in precies de juiste korrelgrootte voor deze en andere bereidingen. Met 60 slijpgraden je kunt de gemalen koffie precies krijgen zoals je het wilt.

Het apparaat maakt gebruik van een zacht proces voor het malen en de geproduceerde koffie is ook relatief homogeen. Deze espressomolen is dus een goede keuze voor de gemiddelde consument.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


Met de Sage Dose Control Pro espressomolen is comfortabel 60 graden malen mogelijk. Vanaf 199,99 € verkrijgbaar!