Baratza Encore Espresso Grinder Beoordeling

De Baratza Encore is een betaalbare elektrische koffiemolen voor beginners. De populaire Amerikaanse fabrikant van authentieke espressomolens biedt veel technologie tegen een zeer eerlijke prijs. De Encore koffiemolen is efficiënt, stil en in staat om koffie te malen, zelfs in fijne maalgraden.

Als aanvulling op een van de goedkopere espressomachines zoals de De’Longhi Ecov of gewone koffiemachines is dit model een solide keuze. Vanwege het niet zo fijne slijpen wordt het echter niet aanbevolen als combinatie met hoogwaardige portafiltermachines.

Perfect gemalen koffie met de Baratza Encore koffiemolen

Baratza Encore Koffiemolen
Het nauwkeurig malen van de koffiebonen en een geweldige prijs maken de Baratza Encore het duidelijke instapmodel.

Om een perfecte koffie te bereiden, hangt het van veel details af. Dit omvat onder andere de juiste mate van malen van de koffie, wat heel verschillend is voor de verschillende soorten bereiding. Espresso uit de portafiltermachine heeft fijn koffiepoeder nodig, terwijl filterkoffie medium-fijne koffie vereist. Als je daarentegen ook koffie wilt bereiden in een Franse pers, heb je grof gemalen koffiepoeder nodig.

Met de Baratza Encore kan de slijpgraad precies naar wens worden aangepast voor elk type bereiding. Koffieliefhebbers hebben de mogelijkheid om precies de mate van malen te vinden die perfect is voor de bereidingswijze en de respectievelijke koffiebonen door te proeven.

De Baratza Encore biedt een uitstekende keuze, omdat u 40 graden slijpen kan worden aangepast. Deze uitgebreide bruikbaarheid plaatst de molen tot een van de beste koffiemolens in onze testrecensies. De fijnste maling voor espresso is echter nog steeds niet echt optimaal.

Als u de koffiemolen in het algemeen voor het huishouden gebruikt, is het vaak nodig om de maling te veranderen. Vaak wordt niet alleen espresso, maar ook filterkoffie of een andere manier van bereiden in het huishouden bereid. Daarom wordt de maling regelmatig verwisseld. Bij de Baratza Encore is er een zeer licht systeem voor het aanpassen van de slijpgraad.

De maalgraad van dit apparaat wordt aangepast door simpelweg de koffiebonencontainer te draaien. Aan de basis van de container bevindt zich een ring van cijfers waarop u de respectieve mate van slijpen kunt lezen. De container heeft een markering die naar het overeenkomstige nummer verwijst. Dit maakt het gemakkelijk om de mate van slijpen voor elk type preparaat te onthouden op basis van de cijfers en gemakkelijk over te schakelen van de ene maalgraad naar de andere.

Het nauwkeurig malen van de koffiebonen en een geweldige prijs maken de Baratza Encore koffiemolen het duidelijke instapmodel.

Koop hier bij Coffee Circle

Baratza Werving Aanbevelingen

 • Espressokoffie: 10
 • Aero Pers: 14
 • Koffiezetapparaat : 20
 • Handfilters: 14
 • Chemex: 21
 • Franse pers: 30

Bovendien kan de gebruiker zijn eigen instellingen uitproberen en de beste resultaten noteren.

Specificaties

 • Grinder: Conische molen
 • Grinder Materiaal: Staal
 • Molen Ø: 40 mm
 • Slijpcapaciteit: 0,8 – 1,1 g/sec
 • Snelheid: 450 rpm
 • Aantal maalkwaliteiten: 40
 • Grootte van de bonencontainer: 227 g
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Motorvermogen: 110 W
 • Gewicht: 3.100 g
 • Afmetingen (B × H × D): 12 × 35 × 16 cm

Een handleiding van de fabrikant in digitale vorm helpt bij verdere vragen.

De molen: het hart van de Baratza Encore koffiemolen

Een goede molen is het belangrijkste element voor een goede koffiemolen. Grinders kunnen anders worden ontworpen. De Baratza Encore is uitgerust met een Conische molen Uitgeruste. Dit type molen heeft meestal de voorkeur van koffiekenners vanwege de efficiënte werking. De slijpmachine van dit model is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

In een conische molen worden de koffiebonen in een trechter gevoerd. Er zit een kegel in de trechter. Kegel en trechter draaien in tegengestelde richtingen en malen de koffiebonen in het proces. De mate van slijpen wordt veranderd door de afstand tussen kegel en trechter te vergroten of te verkleinen.

De grinder wordt aangedreven door een krachtige, betrouwbare 110 watt motor die op lage snelheid beweegt. De machine is uitgerust met een snelheidsregeling waarmee de koffie kan worden gemaakt met alleen 450 omwentelingen per minuut om te malen.

Bij hoge omwentelingen wordt ook warmte gegenereerd, die het aroma van de koffie kan beschadigen. Daarom hechten koffiekenners ook belang aan elektrische koffiemolens die in het lagere snelheidsbereik werken, zoals de Baratza Encore.

De maalresultaten van de Baratza Encore zijn vrij constant. De gemalen koffie is homogeen en in een Houdingsniveau je krijgt elke keer dezelfde korrelgrootte. Daarom wordt de Baratza Encore in zijn prijsklasse gerekend tot de betere elektrische koffiemolens voor het huishouden.

Om een optimale koffiesmaak te bereiken, is het noodzakelijk om de koffiemolen regelmatig schoon te maken. Bij de Baratza Encore wordt de eerste slijpschijfring verwijderd zodat de tweede met een borstel gereinigd kan worden. Een rode markering zorgt voor oriëntatie bij het opnieuw plaatsen van de slijpschijf.

Kenmerken van de Baratza Encore koffiemolen

De Baratza Encore ziet er op het eerste gezicht erg solide uit. Het is uitgerust met een vrij massieve, hoekige behuizing in zwart en heeft een transparant koffiefilter erboven. Het materiaal van het lichaam is plastic, wat overeenkomt met de gunstige prijs van het apparaat. De bonencontainer kan 225 gram koffiebonen bevatten. De afmetingen van het compacte apparaat zijn 12 × 35 × 16 cm, dus het neemt weinig vloeroppervlak in beslag.

De container wordt afgesloten met een eenvoudig plastic deksel. Zo kan lucht bij de bonen komen en is het niet aan te raden om koffiebonen langere tijd in de container te laten staan. Voor het reinigen kan de container eenvoudig worden verwijderd.

De koffiemolen is voorzien van een verzamelbak voor de gemalen koffie. Deze container heeft een Capaciteit voor 140 gram gemalen koffie. Bij de Baratza Encore is er heel weinig statische lading. Om deze reden kan het koffiepoeder ook gemakkelijk uit de container worden verwijderd.

Eenvoudige bediening overtuigt

De Baratza Encore is zeer eenvoudig in gebruik en daardoor ook geschikt voor beginners. Als de koffiemolen is aangesloten, staat deze stand-by. Om het slijpproces te starten, hoeft alleen de schakelaar aan de zijkant van het apparaat te worden gedraaid. Deze kan in beide richtingen gedraaid worden. Het stoppen van het slijpproces werkt via dezelfde schakelaar.

Video: Overzicht van de beste espressomachines

In deze video kunt u zien hoe goed dit model zich verhoudt tot andere apparaten

De aanpassing van de slijpgraad kan ook eenvoudig worden gemaakt en de reiniging van het apparaat, die met periodieke tussenpozen nodig is, heeft ook geen complicaties. De gemalen koffie valt in een praktische verzamelcontainer. Omdat de machine weinig statica ontwikkelt, kan de gemalen koffie heel goed worden verwijderd. Er blijven nauwelijks resten achter in de container.

Voor wie is de Baratza Encore geschikt?

De elektrische Baratza Encore koffiemolen is het meest geschikt voor het huishouden waar koffie op verschillende manieren wordt genoten. Het apparaat kan worden gebruikt om koffiepoeder in verschillende korrelgroottes te produceren, wat ideaal is voor filterkoffie of Franse pers.

Espressoliefhebbers klagen soms dat de beste instelling van de machine nog niet fijn genoeg is om optimaal espressoplezier te bereiken. Daarom is de Baratza Encore ook minder geschikt als pure espressomolen. Het voordeel van het apparaat ligt eerder in de veelzijdigheid.

De lage prijs van de Baratza Encore maakt het model ook ideaal voor beginners die hun eigen koffiebonen vers willen malen.

Voor- en nadelen van de Baratza Encore koffiemolen

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoogwaardige conische slijpmachine van roestvrij staal
 • Homogeen slijpresultaat
 • 40 slijpgraden instelbaar
 • Nauwelijks statische lading
 • Lange voedingskabel
 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding

Nadelen

 • Behuizing van kunststof
 • Harde bedrijfsgeluiden
 • Minder goed voor espresso

Veelgestelde vragen

Kan de koffie direct in het portafilter worden gemalen?

Dit apparaat is niet uitgerust met een houder voor portafilters, zoals het geval is bij speciale espressokoffiemolens. Man kVerwijder echter de opvangcontainer voor de koffie en houd het portafilter onder de koffie-uitloop. Het moet echter tijdens het slijpproces worden vastgehouden.

Kan de mate van slijpen tijdens het slijpen worden gewijzigd?

Ja, de maalgraad kan ook worden aangepast door de bonencontainer tijdens het malen te draaien.

Is de machine gemakkelijk schoon te maken?

Ja, het bovenste deel van de molen is gemakkelijk te verwijderen. Dan kun je de hele molen eenvoudig schoonmaken met een kleine accustofzuiger of met een borstel.

Resultaat

Veel koffieliefhebbers hebben tegenwoordig ontdekt dat koffie gemaakt van versgemalen bonen een aroma heeft dat eenvoudigweg niet kan worden bereikt met kant-en-klaar poeder. Daarom is er in steeds meer huishoudens behoefte aan een elektrische koffiemolen. De Baratza Encore is een uitstekend model dat kan worden gebruikt voor elk type koffiebereiding.

De koffiemolen van Baratza is van hoge kwaliteit en voorzien van een goede molen. In het huishouden biedt het perfecte koffiepoeder voor filterkoffie of specialiteiten zoals French Press of beperkte espresso. Als u een model wilt waarmee u elke soort koffie correct kunt malen, is de Baratza Encore de beste keuze.

Verder kenmerkt dit toestel zich door een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Voor een kleine prijs krijg je een koffiemolen met uitstekende eigenschappen. Talrijke klantrecensies en relevante tests bewijzen ook de hoge kwaliteit van deze koffiemolen van Baratza. Daarom kan deze elektrische koffiemolen ook worden aanbevolen voor aankoop door iedereen die zelf thuis bonen wil malen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€139,00


 • Baratza Toegift
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Het nauwkeurig malen van de koffiebonen en een geweldige prijs van 139,- € maak van de Baratza Encore espressomolen een duidelijk instapmodel.