Eureka Mignon Specialità Koffiemolen Review Beoordeling

De Eureka Mignon Specialità is een espressomolen die een goed maalresultaat biedt wanneer deze correct is afgesteld. Door het lage volume en het aantrekkelijke ontwerp is de molen voor koffiebonen zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik. Het gebruiksvriendelijke aanraakscherm maakt het eenvoudig om de timer voor het slijpproces in te stellen.

Hoogtepunten van de Eureka Mignon Specialità

De belangrijkste kenmerken van de Specialità zijn vooral het gebruiksvriendelijke aanraakscherm, het relatief stille malen van de bonen en de juiste maalsnelheid van de platte molen waarmee de machine is uitgerust.

Eureka Mignon Specialità Koffiemolen

De Eureka Mignon Specialità maalt aangenaam gelijkmatig, rustig en snel.

Koop hier bij Kaffee24.de

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Dode ruimte van slechts 2,7 gram koffie
 • Heeft nauwelijks invloed op de smaak van het nieuwe malen
 • Redelijke slijpsnelheid
 • Zeer laag volume
 • Weinig variatie tussen bonenhoeveelheid en afgewerkt poeder
 • Eerlijke prijs
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Geschikte maat
 • Goed instapmodel

Nadelen

 • Slechte fijnafstelling
 • Formulering kan niet precies worden aangepast
 • Probleem wanneer meerdere mensen hun slijpgraad willen aanpassen
 • Meer geschikt voor eenpersoonshuishoudens

Technische gegevens

 • Merk: Eureka
 • Kleur: diverse kunststof kleuren zoals rood, blauw, mat zwart of wit
 • Afmetingen: 14.22cm x 12.7cm x 35.05cm
 • Gewicht: 6.48 kg
 • Materiaal: Metaal en kunststof
 • Slijpmachine: platte stalen slijper 55 mm
 • Inhoud: ca. 70 dB
 • Touch screen: ja
 • Vermogen: 260 watt
 • Inhoud bonencontainer: 300 gram

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Eureka Mignon Specialità.

Evaluatie van de Eureka Specialità

Functies

De dosering kan heel eenvoudig worden gedaan met de Specialità. Via het touchdisplay kan het tijdstip van slijpen worden ingesteld op de plus- en minknoppen. Bovendien wordt de dosering aangepast, hetzij als één of als een twee dosering. Als de streefhoeveelheid wordt vastgesteld, wordt deze gewenste hoeveelheid ook door de molen met een goede betrouwbaarheid vermalen. In één test werd een gemiddelde afwijking van 0,11 gram gevonden, wat als uitstekend kan worden omschreven.

Ook in het geval van “Enkele dosering” de molen kan een uitstekend resultaat behalen. Bij het invoeren van 18 gram bonen zijn ze allemaal gemalen en daarom kan slechts een gemiddelde afwijking van 0,1 gram worden gespecificeerd in de output van het gemalen koffiepoeder.

Een enkele dosering heeft echter meestal alleen zin als de recepten snel en gemakkelijk kunnen worden ingesteld, wat helaas niet het geval is met deze machine. Wordt de machine echter in één huishouden gebruikt, waarbij de instelling altijd hetzelfde blijft, dan biedt de Eureka Specialità hier een goede service.

Andere belangrijke functies zijn de in hoogte verstelbare vork van de portafiltersteun, de robuuste afwerking van de combinatie van aluminium en kunststof en het elegante Italiaanse design.

De grote bonencontainer is geschikt voor maximaal 300 gram bonen die met de schijvenslijper worden gemalen uit 55 mm dikke stalen schijven. De bonentrechter maakt gebruik van een nieuw NO-nauwer contact in vergelijking met MCI’s voorgangermodel Eureka.

Verschillende kleuren in chroom of zwart kunnen worden geselecteerd voor de uitlaatneus. Hoewel het ontwerp sterk doet denken aan het voorgangermodel MCI, ziet het er nog steeds frisser en moderner uit.

Slijpen

Bij de Eureka Specialità wordt de slijpgraad aangepast via een klein draaiwiel. Deze wordt bovenop de molen gemonteerd. Zelfs als dit een relatief eenvoudige bediening is, betekent slechts een kleine verandering ten opzichte van dit wiel een grote verandering in de mate van slijpen. Dit bepaalt ook de kwaliteit van de later gebrouwen espresso, omdat de mate van malen altijd verantwoordelijk is voor de snelheid waarmee het water er doorheen kan.

Als u echter voorzichtig en langzaam draait, kunt u de mate van slijpen nog steeds goed en in de Behaal in de regel een adequaat resultaat van de espresso. Het kan echter moeilijk zijn als bepaalde maalrecepten, die eenmaal zijn ingesteld en vervolgens opnieuw zijn gewijzigd, op dezelfde manier moeten worden herhaald.

Dit is vooral een probleem wanneer er verschillende voorkeuren zijn in de mate van slijpen in een huishouden. Vervolgens wordt het draaiwiel voor elk afzonderlijk slijpproces opnieuw afgesteld en moet vervolgens opnieuw worden afgesteld. Dit vereist een beetje tact en een goed oog, want helaas kan de machine de verschillende voorkeuren voor de slijpgraden niet onthouden.

Toch is het mogelijk om de verschillende maalgraden voor Franse perskoffie, filterkoffie of espresso in te stellen en hier een goede koffiekwaliteit te krijgen. Als u de machine een paar keer hebt bediend, bent u gewend geraakt aan de afstelling voor de bijbehorende slijpgraad met het wiel en kunt u deze precies afstellen.

Kwaliteit

Lange tijd was de Mignon MCI een zeer populaire koffiemolen voor huishoudelijk gebruik. Ondanks zijn grootte was het in staat om een goed slijpresultaat te bereiken. Dit is echter een zeer luid apparaat en dus kan de Specialità hier tegen scoren met je stillere soort. Daarnaast is het met zijn 55 mm dikke stalen slijpschijven sneller en is het slijpresultaat ook beter.

Daarnaast had MCI de neiging om klonten te vormen, die Eureka nu met de Specialità onder controle heeft gekregen. Zelfs met een zeer fijne instelling valt de maalgoed luchtig en schoon in het portafilter blijft het werkblad meestal schoon.

Door de zeer goede afwerking van de machine gemaakt van aluminium en kunststof, kan deze een hoge kwaliteit hebben. Het constant malen van de bonen leidt ook altijd tot constante resultaten bij de daaropvolgende espressobereiding. De stalen slijpschijven zijn ook van goede kwaliteit en hoeven niet snel vervangen of geslepen te worden.

Voor wekelijkse reiniging kunnen de afzonderlijke onderdelen eenvoudig worden verwijderd en weer in elkaar worden gezet.

Prijs

De koffiemolen is niet goedkoop, maar in vergelijking met andere leveranciers en fabrikanten van andere koffiemolens zit hij nog steeds in het laaggeprijsde bereik voor elektrisch bediende koffiemolens.

De prijs-prestatieverhouding is hier dus goed. Door de maalsnelheid en de hoeveelheid die voldoende is voor twee kopjes, levert de koffiemolen goede diensten tegen een goede prijs. Als u echter een betere aanpassing van de individuele recepten en een grotere hoeveelheid koffiebonen wilt om te malen, moet u kiezen voor een andere, grotere en duurdere machine.

Voor wie is de Specialità espressomolen geschikt?

De Eureka is zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik. Zeker in een enkel huishouden kan de machine een goede service bieden als de slijpgraad niet steeds opnieuw hoeft te worden afgesteld. Want de fijnafstelling voor bepaalde recepten is bij deze koffiemolen wat lastig door de schroef. De exacte slijpgraad wordt niet altijd gehaald wanneer deze moet worden aangepast. Wil je echter elke dag je eigen koffiepoeder malen voor dezelfde bereiding, dan ben je goed geadviseerd met de Specialità.

Zelfs koffie beginners die koffie willen malen worden goed bediend met de Specialità. Omdat het malen te wijten is aan de Fijnafstelling relatief eenvoudig en na een beetje oefenen slagen de gewenste slijpgraden goed, vooral vanwege de digitale tijdinstelling, die precies door de machine wordt nageleefd.

Video: Review van de Eureka Mignon Specialità

In deze video wordt de Eureka Mignon Specialità uitgebreid getest en geëvalueerd.

Veelgestelde vragen

Waarom is het niet meer mogelijk om de plus/min in te stellen voor de maaltijd in de Eureka Specialità?

De fout kan eenvoudig worden verholpen door met twee vingers tegelijk op de bovenste velden te tikken. Vervolgens zou de plus/min opnieuw in het bedieningspaneel moeten verschijnen.

Kan de handleiding voor de koffiemolen ook in het Duits worden opgeroepen?

Ja, de handleiding is beschikbaar in verschillende talen en dus ook in het Duits.

Hoe vaak moet de Eureka Mignon Specialità schoongemaakt worden?

Een eenvoudige reiniging van de koffiemolen moet ongeveer één keer per week worden gedaan. De frequentie van reiniging is echter afhankelijk van het gebruik. Hoe vaker de molen moet malen, hoe vaker deze moet worden schoongemaakt.

Een koffiemolen voor beginners met lichte zwakheden

De Eureka Mignon Specialità is een goede koffiemolen om mee aan de slag te gaan als je net geïnteresseerd begint te raken in het maken van espresso en altijd versgemalen poeder wilt gebruiken. Helaas heeft de molen verschillende zwakke punten, vooral als het gaat om het verfijnen van de maalgraden van verschillende recepten.

De Eureka Mignon is echter een betrouwbare partner in het dagelijks leven vanwege het relatief lage volume en de weinig dode ruimte, wat de smaak nauwelijks vervormt. Als slechts één favoriet mengsel wordt gebruikt, biedt de Specialità een uitstekende service, vooral op het gebied van prijs-prestatieverhouding.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€439,00De Eureka Mignon Specialità maalt aangenaam gelijkmatig, rustig en snel. Het heeft nauwelijks invloed op de smaak van het nieuwe malen.
Nu alleen voor € 439,00 te verwerven.