Sage Bambino Plus portafilter machine beoordeling

De Sage SES500 de Bambino Plus portafilter machine biedt een topwaarde in vergelijking met slechts 3 seconden opwarmtijd. En ook een halfautomatische melkopschuimer is in deze compact gebouwde machine geïntegreerd. Je hebt dus geen extra apparatuur nodig voor cappuccino of latte. We laten je zien wat er in dit kleine, geavanceerde instapmodel zit.

Snel thermoblock voor een lage prijs – De Saga Bambino

Sage SES500 de Bambino Plus portafilter machine
De Sage SES500 de Bambino Plus portafilter machine maakt indruk met uitstekende eigenschappen, zoals optimale temperatuurregeling.

De Sage Bambino wordt aangeboden tegen een uitstekende prijs en biedt nog steeds technische elementen die anders alleen te vinden zijn in veel duurdere espresso portafilter machines. Dit omvat de hoge kwaliteit PID-systeem voor temperatuurregeling. Dit elektronische systeem kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de temperatuur tijdens het extractieproces uniform blijft en een verbeterde koffiesmaak kan worden bereikt.

De pre-brouwfunctie (preinfusie) is ook een welkome bonus en wordt zelden aangetroffen in de klasse van thermoblockmachines. De gemalen koffie wordt eerst onder lage druk gespoeld. Zo wordt de koffie voorzichtig bereid voor extractie. De aankoop wordt dan gedaan met een pompdruk van 9 bar.

Een ander kenmerk van het apparaat is het automatisch opschuimen van melk. Het speciale kenmerk: de temperatuur van de melk kan met deze automaat worden aangepast, evenals de gewenste consistentie van het melkschuim. De functionaliteit van het melkschuimmondstuk wordt echter deels bekritiseerd door gebruikers. De resultaten zijn niet bijzonder overtuigend vanwege de zwakke stoomontwikkeling.

Deze Sage portafilter machine is het kleine zusje van de Sage SE875 de Barista Express en de Sage SES878 de Barista Pro. De andere twee modellen hebben een gelijkwaardig scala aan functies, maar ze hebben ook een permanent geïnstalleerde slijpmachine.

De Sage SES500 de Bambino Plus scoort met snelle opwarmtijd en functies die anders te vinden zijn in duurdere machines

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Sage SE500

 • Voeding: 220 volt
 • Nominaal vermogen: 1.850 watt
 • Afmetingen: 32 x 19,5 x 31cm
 • Inhoud watertank: 1,9 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Gewicht: 6.54 kg

Hier vind je de Duitse handleiding voor de Bambino Plus van Sage.

Bijzonderheden van de Bambino plus

Deze portafiltermachine is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem, dat al de perfecte brouwtemperatuur in drie seconden kan bereiken. Lange wachttijden behoren met dit toestel tot het verleden. Een kopje espresso kan worden genoten met The Bambino, zelfs als het snel moet gaan.

De juiste dosering van de gemalen koffie is essentieel om van de volle smaak te genieten. De 54 mm zeef van de Sage SES500 bevat 19 gram gemalen koffie, de optimale hoeveelheid voor een uitstekende espresso. Zo kunt u gemakkelijk de juiste dosering voor elk kopje bereiken. Met deze machine kun je één of twee espresso’s zetten. De gewenste instelling kan worden geselecteerd op het duidelijke bedieningspaneel.

Uitgebreide extra onderdelen inbegrepen

Samen met de portafiltermachine wordt Sage geleverd met diverse praktische onderdelen. Dit omvat de melkkan gemaakt van roestvrij staal, die samen met het melkopschuimmondstuk wordt gebruikt. Je krijgt ook de Razor precision trim tool, waarmee de inhoud van de zeef nauwkeurig kan worden verdeeld na het knoeien. De Tamper Ook inbegrepen.

Zoals de meeste portafiltermachines wordt dit model geleverd met twee schermen, een die wordt gebruikt voor een kopje espresso en de andere voor twee kopjes. Ook een Waterfilter inzetstuk met cartridge is inbegrepen.

Eenvoudige bediening, zelfs voor beginners

Het apparaat wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding en is zeer gemakkelijk te hanteren. Wanneer u de zeef met koffiepoeder vult, moet u veel zorg besteden en het koffiepoeder goed vullen en vervolgens gladstrijken met de Razortool. Zo kunt u een uniforme extractie bereiken waarbij alle smaken uit de hele gemalen koffie kunnen oplossen. De gevulde Portafilter wordt dan eenvoudig in de brouwkop geklikt.

Om de functionaliteit van de machine altijd perfect te behouden, moet de machine regelmatig worden gereinigd en ontkalkt. Na ongeveer 200 espressohoezen geeft het apparaat automatisch aan dat het tijd is om schoon te maken. In de leveringsomvang vindt u een blinde zeef, die in de machine wordt gestoken voor reiniging. Je moet de stoomplant schoonmaken na elk schuimen van melk. Op deze manier kan voorkomen worden dat bacteriën zich vormen via melkresten.

Video: Sage Bambino plus Test &instructies

De video prijst de goede espresso, maar wijst ook op de tekortkomingen van het melkschuim.

Voor wie is de Sage the Bambino plus espressomachine geschikt?

De compacte Bambino is ontworpen voor het kleine huishouden. De afmetingen van dit apparaat zijn kleiner dan de meeste andere portafiltermachines. Hiervoor is in dit model de geïntegreerde slijper weggelaten.

Ondanks zijn compacte formaat biedt de Sage SES500 alle technische voordelen van grote machines. Daarom is het geschikt voor iedereen die een goede espresso waardeert en de voorkeur geeft aan een kleine machine. Met een Tankinhoud van 1,9 liter meerdere kopjes kunnen ook worden gegoten zonder de tank te hoeven vullen.

Voor- en nadelen van de Sage SES500

Voordelen

 • Uitstekende temperatuurregeling door PID-systeem
 • Compact en hoogwaardig ontwerp
 • Snelle opwarmtijd
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Uitgebreid assortiment accessoires

Nadelen

 • Sterkere temperatuurschommelingen mogelijk door thermoblock verwarmingssysteem (maar hier relatief weinig)
 • Tekortkomingen bij de bereiding van melkschuim met het melkschuimmondstuk

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Is het mogelijk om cappuccino te maken met dit apparaat?

Voor cappuccino en soortgelijke dranken bereid met melkschuim, is dit apparaat uitgerust met een melkschuimsysteem. Voor dit doel wordt ook een melkkan geleverd, die onder de lans op het apparaat wordt geplaatst. Zo kun je met deze portafiltermachine veel koffiespecialiteiten bereiden.

Is een grinder geïntegreerd?

Nee, dit model heeft geen eigen grinder. Dit werd weggelaten om het compacte formaat van het apparaat te bereiken. Daarom kunt u dit apparaat alleen gebruiken met reeds gemalen koffiepoeder.

Kun je twee kopjes espresso tegelijk zetten?

Ja, dit apparaat wordt geleverd met een zeef voor één kopje en een andere zeef voor twee kopjes. Op het bedieningspaneel kunt u instellen of een of twee kopjes moeten worden verkregen.

Hoe lang moet je verwachten om op te warmen?

Dit model is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem dat het mogelijk maakt om de brouwtemperatuur al na drie seconden te bereiken. Zo kun je de eerste espresso vrijwel direct na het inschakelen zetten.

Is het mogelijk om bouillon en melkschuim tegelijkertijd te bereiden?

Nee. De Bambino is een apparaat met een single-circuit systeem. Daarom kan de stoom niet tegelijkertijd met het brouwproces worden verkregen. Deze machine overtuigt echter met extreem korte opwarmtijden, waardoor het proces toch snel verloopt.

Is het mogelijk om koffiepads te gebruiken?

Nee. De Bambino is een portafiltermachine die alleen met voorgemalen koffiepoeder kan worden bediend.

Welke gemalen koffie moet worden gebruikt?

Voor het beste resultaat bij het zetten van espresso, moet je de voorkeur geven aan een mengsel. Wat echter het meest telt, is wat je het leukst vindt. Het is ook de moeite waard om de voorkeur te geven aan een goede en duurzame branding, omdat de kwaliteit van de koffie een grote invloed heeft op de smaak van de espresso.

Zijn accessoires inbegrepen?

Met dit apparaat is de leveringsomvang vrij groot. Naast diverse zeven en een melkkan zijn ook een filterhouder en een filterpatroon inbegrepen.

Moet deze machine ontkalkt worden?

Ja, de Bambino moet regelmatig worden ontkalkt en gereinigd, zodat kalkresten niet bezinken. De machine geeft aan wanneer reiniging en ontkalking nodig zijn.

Is het mogelijk om de watercontainer te verwijderen?

Het waterreservoir kan eenvoudig uit deze machine worden verwijderd. Dit maakt het gemakkelijk schoon te maken en te vullen.

Resultaat

De Legende SDe ES500 biedt verschillende doorslaggevende voordelen met de functies die in zijn compacte formaat zijn ingebouwd. Klanten zijn enthousiast over de hoge functionaliteit van het apparaat. De Bambino is eenvoudig te bedienen en biedt bijna alles wat momenteel technisch mogelijk is op het gebied van thermoblock machines.

Dat speciaal verwarmingssysteem wekt ook enthousiasme op. In slechts drie seconden kan het apparaat de bedrijfstemperatuur bereiken, zodat de koffie snel wordt afgedekt.

Bijna alle klantrecensies zijn Positief en deze machine kon ook goed presteren in tests. Daarom kunt u het ook aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in een nieuwe portafiltermachine. Aanbevelen om te kopen.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€442,56De Sage Bambino Plus portafilter machine maakt indruk met zijn extreem snelle opwarmtijd en goede temperatuurregeling. Goede prijs vanaf 442,56 €.