Nemox Lux Espresso Grinder Koffiemolen Review

De Nemox Lux koffiemolen is een goedkoop alternatief voor de duurdere Eureka MC2. Toegegeven, het heeft lichte verliezen in de aanpassingsmogelijkheden van de mate van slijpen. Als u het echter aankunt, biedt het een zeer goede kwaliteit tegen een uiterst redelijke prijs. Hier laten we je zien wat deze espressomolen kan en welke voor- en nadelen hij heeft.

De Nemox Lux koffiemolen – professioneel koffie malen

Nemox Lux Espressomolen
De Nemox Lux espressomolen is uitgerust met een bijzonder hoogwaardige conische molen.

Zelfs op het eerste gezicht ziet de Nemox Lux koffiemolen er betrouwbaar en praktisch uit. De rechthoekige koffiemolen met de bekervormige bonencontainer is compact. Met Afmetingen van 27 × 16 × 29 cm het apparaat heeft slechts een kleine voetafdruk nodig en past in de keuken, zelfs in een kleine ruimte. Ook vindt ze een ereplaats in de huisbar naast de espressomachine.

De behuizing van de Nemox koffiemolen is volledig gemaakt van roestvrij staal. Dit draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid van dit apparaat, maar bereikt ook een nette uitstraling in een eigentijdse stijl. Met zijn gewicht van 2,5 kg staat de kleine elektrische koffiemolen zeker op elk oppervlak en beweegt hij niet op het werk.

Bovenop de molen bevindt zich de bonencontainer, die is gemaakt van transparant plastic. De container bijna 250 gram koffiebonen. Aan de bovenkant wordt de bonencontainer afgesloten met een zwart plastic deksel zodat de bonen beschermd zijn en hun aroma kunnen behouden.

Op een optimaal aroma van de koffie Je moet de bonen echter niet te lang in de container laten zitten, omdat er ondanks het deksel lucht bij de koffie komt. Het wordt aanbevolen om de vereiste slechts één dag per keer in de container op te slaan.

Specificaties

 • Afmetingen apparaat: 95 × 180 × 300 mm
 • Netto gewicht: 2 kg
 • Verpakking: 270 × 160 × 380 mm
 • Bruto gewicht: 2,4 kg

Goede technische uitrusting

De Nemox Lux elektrische koffiemolen werkt met 220 V elektriciteit en kan worden aangesloten op elk stopcontact in de keuken. Het apparaat heeft een nominaal vermogen van 150 watt. Het aantal omwentelingen van de krachtige motor wordt echter bepaald door 10200 tot 800 RPM gereduceerd. Dit maakt het mogelijk om de espressobonen zachtjes te malen.

Want bij hogere snelheden ontstaat warmte, die het aroma van de koffie kan beschadigen. Dat is de reden waarom espressoliefhebbers hun koffie liever langzaam en zacht maken met dergelijke weinig warmteontwikkeling zo mogelijk. Door de snelheid te verlagen krijg je deze mogelijkheid met de Nemox Lux koffiemolen.

Het belangrijkste onderdeel van een koffiemolen is de molen, waarin de bonen worden geplet en verwerkt tot koffiepoeder. De Nemox Lux koffiemolen is uitgerust met een conische molen van massief roestvrij staal, die kan worden gebruikt voor de beste molens bij elektrische koffiemolens.

De conische grinder bestaat uit een getande kegel en een getande trechter die in tegengestelde richtingen draaien. Tijdens het malen passeren de koffiebonen tussen de kegel en de trechter en worden zo verwerkt tot poeder. Een groot voordeel van deze molen is dat zelfs bij lage omwentelingen een uitstekend resultaat wordt bereikt.

De korrelgrootte van de gemalen koffie kan in 12 fasen van deze koffiemolen van Nemox worden aangepast. Het is mogelijk om de koffie heel fijn of grof te malen. Dit is echter ook een van de weinige punten van kritiek op dit apparaat. Want standaard is de slijpgraad niet oneindig af te stellen. Als de 12 stappen niet de optimale instelling voor uw espressomachine hebben, is er de mogelijkheid om de molen aan te passen. Instructies vindt u hier (let op: geen garantie op mogelijke schade): aan de Nemox Lux Mod

De juiste korrelgrootte van de gemalen koffie is essentieel om perfecte koffie te zetten. In espresso wordt de koffie bijvoorbeeld heel snel onder druk geëxtraheerd. Daarom moet de gemalen koffie fijn genoeg zijn om het hete water van een zo groot mogelijk oppervlak te voorzien. Echter grof genoeg om de beoogde referentietijd van ongeveer 25 seconden te bereiken met de juiste hoeveelheid poeder.

Bij normale filterkoffie staat het koffiepoeder veel langer in contact met het water. Daarvandaan de gemalen koffie moet ook groverkorrelig zijn. Met de verschillende standen van de Nemox Lux kan voor elke koffie de juiste maalgraad worden gekozen.

In de conische molen van deze koffiemolen wordt het verschil in de mate van malen gecreëerd door de afstand tussen de kegel en de trechter te veranderen. Hoe groter de afstand, hoe grover het koffiepoeder dat je bereikt.

Vooral geschikt voor espressokoffie

Espressoliefhebbers weten dat de juiste consistentie van de gemalen koffie voor een aromatische espresso met goede crema is bijzonder belangrijk. Daarom waarderen ze meestal de Nemox Lux koffiemolen, waarvan de fijnafstelling een uitstekende korrelgrootte voor espresso biedt.

Daarnaast is deze koffiemolen voorzien van een speciale beugel waarin het portafilter van de espressomachine direct kan worden bevestigd. Dit vult het portafilter direct tijdens het slijpen en bespaart een extra bewerking.

Voor- en nadelen van de Nemox Lux koffiemolen

Voordelen

 • Voordeel 1Uitstekende prijs-prestatieverhouding
 • Hoogwaardige conische molen
 • Gemaakt van duurzaam roestvrij staal
 • Met houder voor portafilter

Nadelen

 • Aanpassing van de slijpgraad alleen in fasen
 • Hoog loopgeluid

Voor wie is de Neomox Lux koffiemolen geschikt?

De Lux is gericht op gevorderde gebruikers, maar is ook een goede beginnersmolen. De koffiemolen is voornamelijk voor huishoudelijk gebruik en is minder geschikt voor professioneel gebruik in de gastronomie. Als u thuis koffiebonen tot gemalen koffie wilt verwerken zonder te hoeven investeren in een duurder model, zult u tevreden zijn met dit apparaat.

Dankzij de instelmogelijkheid voor de mate van malen kan deze koffiemolen ook voor het malen van filterkoffie, evenals espressobonen kan worden gebruikt voor de portafiltermachine. De instellingen kunnen eenvoudig worden gewijzigd, zodat de molen in het huishouden kan worden gebruikt voor elk type koffie.

Veelgestelde vragen over het product

Is het mogelijk om reserveonderdelen voor de Lux koffiemolen te krijgen?

Als er reparaties nodig zijn voor deze koffiemachine, zijn de gebruikelijke reserveonderdelen verkrijgbaar bij de fabrikant of bij de gespecialiseerde dealer. Dit is een van de voordelen van het kiezen om een merkapparaat te kopen.

Wat voor soort molen heeft deze koffiemolen?

De Nemox Lux is voorzien van een conische slijpmachine waarin zowel de conus als de trechter zijn gemaakt van hoogwaardig rvs. De conische molen wordt nu beschouwd als de beste optie voor elektrische koffiemolens en is meestal alleen te vinden in apparaten in het hogere prijssegment.

Kan de slijpgraad van de Nemox Lux worden aangepast?

Ja, de Nemox Lux heeft een stand waarmee je de koffie in verschillende korrelgroottes van fijn tot grof kunt malen.

Heeft de Lux molen een timer?

Nee, dit model is niet uitgerust met een timer, dus je moet handmatig het tijdstip van slijpen bepalen.

Resultaat

Als u op zoek bent naar een goedkope elektrische koffiemolen waarmee hoogwaardige resultaten kunnen worden bereikt, is de Nemox Lux een goede keuze. Het apparaat heeft een hoogwaardige conische slijpmachine en is gemaakt van roestvrij staal. Met deze koffiemolen maal je zowel grofkorrelig poeder voor filterkoffie, als fijngemalen koffie voor espressokoffie. Het is een van de topmodellen van een espressomolen voor de prijsbewuste als u bereid bent om de maling in fasen aan te passen of het apparaat aan te passen.

De aanpassing van de slijpgraad is verder eenvoudig te maken. De Nemox Lux koffiemolen kan daarom worden aanbevolen voor aankoop aan iedereen die geïnteresseerd is tegen een redelijke prijs.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€177,97


 • Nemox Lux
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Mooie en zeer nuttige molen met uitstekende molen. Goedkoop om alleen voor te kopen