BEEM Duitsland D2000 Espressomachine Review

Aandacht: De hier gepresenteerde machine is niet meer leverbaar. In plaats daarvan raden we aan om een kijkje te nemen naar de nog relatief goedkope Krups espressomachine of de portafiltermachine van WMF en een van de momenteel best verkochte Ecov-modellen van De’Longhi.

De Beem Germany D2000 is de goedkoopste espressomachine in onze vergelijking. Maar verrassend genoeg biedt het meer voor deze prijs dan veel twee keer zo dure portafiltermachines. We waren vooral onder de indruk van de grootte en de eenvoudige en oerdegelijke uitrusting. Meer koffie is niet voor het geld.

De budgetoplossing

BEEM Duitsland D2000 Portafilter Machine
Gunstige smaak wonder

Niet iedereen is bereid om €500 en meer uit te geven aan hun ochtend cafeïne kick. Wil je het toch niet zonder echte espressosmaak doen, of gewoon testen of een portafiltermachine de moeite waard is voor in huis, dan is deze kleine machine van Beem de juiste keuze. Het is een van de goedkoopste, nog bruikbare espressomachines.

Espressomachine van Beem – klein maar krachtig

Met een leeggewicht van iets meer dan 4 kg is het een lichtgewicht. Hun kleine afmetingen zijn daarom ook geschikt voor kleinere keukens en vooral eenpersoonshuishoudens. De watertank is afneembaar, wat het vullen enorm vergemakkelijkt. De watertank heeft een inhoud van 1,5 l, wat absoluut prima is voor thuisgebruik. De afvoerbak is ook zeer praktisch verwijderbaar, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt. Zelfs veel duurdere machines kunnen een deel van dit pragmatische ontwerp nemen. Het portafilter is prima, maar kan de apparaten van hogere klasse niet bijhouden. Dat is ook duidelijk, op een gegeven moment moet er bespaard worden. Het is relatief klein en de schermen zijn helaas een beetje slecht verwerkt.

De behuizing van de Beem Germany D2000 is helaas maar op enkele onderdelen van kunststof gemaakt. Het momenteel nieuwste model is visueel verfraaid en komt nu in een volledig verchroomde look. Door een smaakvolle uitstraling kan de machine ook scoren. Alle schakelaars en bedieningselementen zitten op de juiste plaats en passen soepel in het totale optische beeld. Goedkoop ziet er anders uit!

De BEEM Duitsland D2000 voor een geweldige prijs van slechts – € kan worden gekocht bij Amazon.

Koop hier bij Amazon.de

Voordelen & nadelen

Voordelen

 • Afneembaar waterreservoir
 • Snel opwarmen
 • Gemakkelijk schoon te maken dankzij verwijderbare lekbak
 • Uitstekende gids met 38 pagina’s over Duits
 • Handig en klein

Nadelen

 • Iets kleiner portafilter
 • Zeven niet optimaal verwerkt, gevoelig voor verstopping
 • Kort melkschuim mondstuk
 • Brouwtemperatuur niet exact
 • Zeer kort brouwproces, dus niet zo aromatisch resultaat

De smaak van espresso

Hoe smaakt de espresso gebrouwen met de Beem D2000? Het is verbazingwekkend wat er uit dit kleine apparaat komt qua smaak, zoals veel klantrecensies laten zien. Als je de machine een paar keer hebt laten draaien voor het eerste gebruik, zet hij een goede espresso met een fatsoenlijke crema met een beetje vaardigheid. Het is echter in het begin niet zo eenvoudig om de perfecte brouwtemperatuur in te stellen op basis van de enigszins onnauwkeurige roterende regeling.

Maar het is zoals elke portafiltermachine en maakt ook de aantrekkingskracht van deze apparaten. Een persoonlijke touch en wat behendigheid horen nu eenmaal bij het ambacht van een goede espresso. Een goede espressomolen is ook verplicht om de koffiebonen voor elk zetproces goed te malen.

Zelfs als we liever iets duurdere molens op Siebland aanbevelen, die een zeer fijne slijpbeurt bereiken, willen we op dit punt wijzen op een goedkoop, maar nog steeds bruikbaar alternatief dat geschikt is voor de geteste machine: de elektrische koffiemolen van Rosenstein & Söhne. De koffiemolen is beschikbaar hier bij Amazon.de voor 29,90 €.

Veelgestelde vragen over de Beem Germany D2000

Schakelt het apparaat automatisch uit?

De Beem D2000 schakelt zichzelf na 30 minuten uit. Dit wordt ook vereist door de nieuwste EU-richtlijnen. Als u dit proces voortijdig wilt annuleren, drukt u op de aan/uit-schakelaar.

Is het mogelijk om de crema te verbeteren door het portafilter te vervangen?

Op zich kan de crema worden gemaakt door verschillende soorten koffie te proberen en te malen.Aden optimaliseren. Omgekeerd is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld minder crema te krijgen.

Resultaat

De Beem Germany D2000 espressomachine heeft ons eigenlijk verrast. Geen enkele andere machine in deze prijsklasse is zelfs geschikt voor het produceren van een echte espresso. De D2000 speelt echter in een hogere klasse en is daarom zonder aarzelen aan te raden aan beginners.

En als je na verloop van tijd kiest voor iets groters (zie onze test), heb je niet echt iets verkeerd gedaan voor een prijs van 100 €. Beem heeft ook een uiterst hoffelijke klantenservice. Een defecte machine kan tijdens de garantieperiode eenvoudig worden vervangen voor een nieuw apparaat. Al met al onze nummer 1 budgetoplossing.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

 • BEEM Duitsland D2000
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De BEEM Duitsland D2000 voor een geweldige prijs van slechts – € kan worden gekocht bij Amazon.