Saeco SM7683/10 Xelsis Kaffeevollautomat Beoordeling

Aandacht: Voor deze volautomatische machine is een nieuwer model beschikbaar. Ons verslag vindt u hier: Naar de Saeco Xelsis Suprema koffiemachines.

De Saeco Xelsis SM7683/10 is een toptoestel waarmee je thuis kunt genieten van 15 wereldberoemde koffiespecialiteiten met dezelfde kwaliteit als in een goede koffie. Naast vooraf ingestelde programma’s heb je ook de mogelijkheid om je eigen instellingen te kiezen om je koffie een individuele touch te geven.

De volautomatische koffiemachine biedt tal van functies die gemakkelijk toegankelijk zijn via een intuïtief menu op het grote aanraakscherm. Van espresso tot specialiteiten met melkschuim, het apparaat levert uitstekende resultaten. In het volgende rapport kunt u zich informeren over alle functies van dit hoogwaardige apparaat.

Koffievariëteit met de Saeco SM7683/10 Xelsis

Saeco SM7683/10 Xelsis volautomatische koffiemachine

Met de Saeco SM7683/10 Xelsis volautomatische koffiemachine kunnen 15 verschillende koffiespecialiteiten worden geserveerd.

Koop hier bij Amazon.de

De Saeco Xelsis biedt u de mogelijkheid om 15 koffiespecialiteiten te kiezen volgens de beste recepten via vooraf ingestelde programma’s.

De aangeboden recepten omvatten niet alleen Cappuccino en Espresso. Maar ook bijvoorbeeld: Flat White of Café Americano. Zo kunt u zelf genieten van verschillende bereidingswijzen en ook uw gasten verrassen met hun favoriete koffie. Alle specialiteiten kenmerken zich door een unieke smaak als je goede bonen gebruikt.

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.450 watt
 • Koffiespecialiteiten: 15
 • Gebruikersprofielen: 6
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Watertank capaciteit: 1,7 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 450 gram
 • Afmetingen: 28,3 x 39,3 x 48,9 cm
 • Gewicht: 12.2 kg
 • Maximale cuphoogte: 14,8 cm
 • Temperatuur instellingen: 3
 • Aromasterkte Instellingen: 5
 • Grinder: Keramische schijfslijper
 • Slijpgraad instellingen: 12

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Xelsis.

Kenmerken en kenmerken van de Saeco SM7683/10 Xelsis

Individuele instellingen

Met deze koffiemachine kunt u uw koffie een zeer individuele smaak geven. Er zijn verschillende instellingen die je kunt gebruiken voor de verschillende recepten. U kunt de volgende instellingen uitvoeren:

 • Sterkte van koffie
 • Koffie aantal
 • Temperatuur
 • Hoeveelheid melkschuim
 • Bestelling van koffie en melk individueel

Zodra u de beste instellingen voor uw persoonlijke koffiegenot hebt gevonden, kunt u ze opslaan in zes verschillende gebruikersprofielen. U kunt ze dus de volgende keer ophalen door simpelweg op een knop te drukken.

Je kunt koffie in één keer uit twee kopjes halen. U kunt eenvoudig een of twee kopjes uit het menu kiezen. Zo kun je tegelijkertijd met je partner genieten van een kopje koffie zonder te hoeven wachten op het tweede kopje. De ideale brouwtemperatuur wordt echter snel bereikt door de krachtige waterketel. Daarom kun je de volgende koffie in korte tijd na een cover zetten.

Kies

Goede koffie begint altijd met perfect gemalen bonen. De Xelsis koffiemachine is daarom uitgerust met een krachtige keramische schijfmolen, waarmee je de bonen in twaalf verschillende maalgraden kunt malen. Zo kunt u de juiste korrelgrootte vinden voor uw bonenvariëteit en uw koffiespecialiteit.

De molen is ook zo ontworpen dat de bonen op een zachte manier worden gemalen. Er is geen oververhitting, wat de gevoelige koffiearoma’s kan schaden. Zo wordt de beste basis voor smakelijke koffie gevormd.

De molen wordt gevoed vanuit een grote bonencontainer die 450 gram koffiebonen kan bevatten. De container wordt afgesloten met een speciale aromasluiting.

Melkschuimfunctie

Veel koffiespecialiteiten worden bereid met melkschuim. Deze koffiemachine schuimt de melk automatisch op met de bijbehorende drankjes. De machine heeft een melktank verbonden door een slang. Voor schuimvorming het apparaat zuigt de melk onafhankelijk op. Het resultaat is een vast melkschuim met een fijne structuur die professionele kwaliteit heeft.

Na gebruik kunt u de melkcontainer eenvoudig in de koelkast bewaren. Na gebruik van het melksysteem kan het worden gereinigd met een automatisch programma. Dit voorkomt de opbouw van bacteriën die zich snel kunnen hechten aan melkresten. Dit houdt uw volautomatische koffiemachine hygiënisch.

AquaClean Filter

Goed water is ook belangrijk om de koffie een optimale smaak te geven. Saeco heeft in deze unit een AquaClean filter geïnstalleerd. Het zorgt ervoor dat het water schoon en kalkvrij is. Met een gemiddelde waterhardheid kunt u tot 5.000 kopjes koffie krijgen voordat u het apparaat moet ontkalken. Dit zorgt niet alleen voor de beste koffiesmaak, maar zorgt ook voor bescherming tegen verkalking van het apparaat.

Verdere kenmerken van de volautomatische koffiemachine

Het reinigen van de volautomatische koffiemachine is vrij eenvoudig. U kunt automatische programma’s gebruiken en de brouweenheid met een eenvoudig handvat verwijderen en onder stromend water spoelen. Zo kunt u regelmatig eventuele koffieresten verwijderen en het apparaat zonder veel moeite hygiënisch schoon houden.

De watertank van deze volautomatische koffiemachine bevat 1,7 liter. Het kan gemakkelijk worden verwijderd voor spoelen en vullen. Het is uitgerust met LED-verlichting, zodat u altijd gemakkelijk het waterniveau kunt zien.

De bekertuit van het apparaat kan in hoogte worden aangepast. U kunt kopjes met een maximale hoogte van 14,8 cm onder de uitlaat plaatsen. Zo kun je voor elke koffiespecialiteit het juiste kopje gebruiken. Kleine espressokopjes kunnen worden gevuld zonder te spetteren en voor specialiteiten zoals latte kunt u elegante hoge glazen gebruiken.

Na het zetten wordt het koffiedik in een verzamelcontainer gevoerd. Deze container heeft een capaciteit voor ongeveer 14 porties, waarna deze geleegd en schoongemaakt moet worden. De pomace is erg droog met dit apparaat, zodat het legen van de container eenvoudig is.

Voor wie is de Saeco SM7683/10 Xelsis geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine is geschikt voor iedereen die hoge eisen stelt aan koffiegenot en ook met een volautomatische machine een hoge espressokwaliteit wil. De koffiehoes is snel en veelzijdig, waardoor het apparaat zeer geschikt is voor een groter huishouden. Met zes gebruikersprofielen kunnen meerdere mensen ook hun persoonlijke koffierecept opslaan.

Met de grote bonencontainer en de capaciteit van de watertank van 1,7 liter is het apparaat ook goed geschikt voor een klein kantoor. Het apparaat is duurzaam en duurzaam, dus u zult er lang van genieten, zelfs bij constant gebruik.

Video: Review van de Saeco SM7683/10 Xelsis

In deze video wordt de Volautomatische koffiemachine van Saeco tijdens het aanbrengen in detail getest.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • 15 koffiespecialiteiten selecteerbaar
 • Eigen instellingen mogelijk
 • 6 Gebruikersprofielen
 • Hoogwaardige keramische schijfslijper
 • Met melkopschuimer
 • Met AquaClean Filter
 • Automatische reinigingsprogramma’s
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Bonencontainer met aromasluiting

Veelgestelde vragen

Kan de Saeco SM7683/10 Xelsis kan ook zonder waterfilter worden bediend?

Technisch gezien kunt u deze volautomatische koffiemachine ook zonder waterfilter gebruiken. Houd er echter rekening mee dat het filter zorgt voor een optimale waterkwaliteit, wat aanzienlijk kan bijdragen aan het aroma van uw koffie. Verder beschermt het filter tegen verkalking en hoef je minder vaak te ontkalken. Om deze redenen is het raadzaam om het apparaat altijd met het AquaClean-filter te gebruiken.

Kan ik Xelsis gemalen koffie gebruiken met de Saeco?

Ja, er is een extra compartiment waar je koffiepoeder kunt vullen. Het is bedoeld om tussendoor een kopje cafeïnevrije koffie te zetten of om een nieuwe variëteit te proberen.

Is het bedrijfsgeluid van de Saeco SM7683/10 hoog?

Nee, de machine werkt heel stil. De meeste geluiden in een koffiezetapparaat worden veroorzaakt door het malen van de koffiebonen. De keramische schijvenslijper werkt echter zeer stil met dit apparaat, zodat het bedieningsgeluid nauwelijks als storend wordt ervaren worden.

Hoe gebruik je gemalen koffie uit het compartiment?

Als u gemalen koffie wilt gebruiken, moet u eerst het koffiepoeder in het meegeleverde compartiment vullen en de klep sluiten. Selecteer vervolgens het pictogram voor gemalen koffie in het menu.

Kan de starttijd voorgeprogrammeerd worden?

Nee, dit apparaat is niet uitgerust met een timer. Maar het apparaat warmt in zeer korte tijd op, zodat u snel het eerste kopje koffie kunt krijgen. Daarom is de timer in principe niet nodig.

Resultaat

Als je van koffie houdt en jezelf thuis wilt verwennen met een verscheidenheid aan verschillende recepten, is dit apparaat van Saeco een uitstekende keuze. De goede selectie van drankjes en de mogelijkheid van personalisatie is hier uitstekend. Een duidelijke weergave en intuïtieve menunavigatie maken het gemakkelijk voor u om de instellingen te selecteren en de vele functies van het apparaat te gebruiken.

Klantrecensies van dit apparaat drukken tevredenheid uit. De talrijke kenmerken van de volautomatische koffiemachine worden geprezen, evenals het uitstekende aroma van de koffie. De Saeco SM7683/10 Xelsis volautomatische koffiemachine is duidelijk zijn prijs waard.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

 • Saeco SM7683/10 Xelsis
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Met de Saeco SM7683/10 Xelsis volautomatische koffiemachine kunnen 15 verschillende koffiespecialiteiten worden geserveerd. Aangepaste instellingen zijn mogelijk en er kunnen 6 gebruikersprofielen worden opgeslagen. Het apparaat met melkopschuimer is al verkrijgbaar bij — € verkrijgbaar.