SAB Alice espressomachine – Siebland.com

Aandacht: De SAB Alice is helaas niet meer leverbaar. Wij raden in plaats daarvan deze Bezerra espressomachine of de portafiltermachine Rocket Appartamento en de Mara X van Lelit aan.

Espresso is een van de koffiespecialiteiten waar je van wilt genieten. Niet alleen is de sterke koffie een heerlijke oppepper, het dient ook als basis voor populaire recepten zoals cappuccino. Met de SAB Alice espressomachine haal je nu origineel espressoplezier in huis en word je zelf barista. Als u geïnteresseerd bent in een espressomachine, moet u dit model leren kennen, dat verkrijgbaar is tegen een eersteklas prijs.

Eenvoudige functies en uitstekende prestaties

SAB Alice espressomachine
De compacte SAB Alice espressomachine levert eersteklas espresso via een handig dual-circuit systeem.

De SAB Alice is zeer compact ontwerp en past met afmetingen van 23,5 × 43 × 39,5 cm, zelfs in kleine ruimtes. De machine is eenvoudig en ontworpen voor optimale functionaliteit. Maar het is verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs. De meeste dual-circuit apparaten zijn meestal veel duurder, daarom is deze welgevormde portafilter koffiemachine van SAB ook een uitstekend instapmodel.

De dual-circuit machine is ook perfect voor degenen die ook graag cappuccino of latte macchiato bereiden. In het apparaat zijn er twee afzonderlijke watercircuitszodat espresso en stoom voor het opschuimen van de melk gelijktijdig geproduceerd kunnen worden. De dranken kunnen op deze manier sneller worden bereid en ook een tweede verwarming van de ketel om stoom te leveren wordt weggelaten.

De Alice espressomachine is compatibel met de bekende E61 brouwgroepen die sinds 1961 in Italiaanse espressomachines zijn geïnstalleerd en bekend staan om hun prestaties en duurzaamheid. De druk wordt ondersteund door een hoge kwaliteit Trilpomp die klein is en het compacte ontwerp van het apparaat bevordert.

De watertank van de espressomachine geschikt voor 2,2 liter, terwijl de ketel een inhoud heeft van 1,5 liter. Het apparaat wordt geleverd met twee portafilters, een ontworpen voor de ene en de andere voor twee kopjes espresso. Op de machine bevindt zich een bekerbak, die passief wordt verwarmd.

Over het algemeen wordt deze espressomachine van SAB gekenmerkt door solide afwerking. Het gebrek aan details zoals een kraan voor warm water is te wijten aan de lage prijs. Toch heeft het apparaat alles wat nodig is om thuis een eersteklas espresso te zetten.

De compacte machine kenmerkt zich door een eenvoudig ontwerp. De SAB Alice is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De compacte SAB Alice espressomachine levert eersteklas espresso via een comfortabel dual-circuit systeem.

Koop hier bij Coffee Circle

Specificaties

 • Type: Dubbel circuit systeem met één ketel
 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1400 Watt
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Materiaal stoomketel: koper
 • Capaciteit watertank: 2,2 liter
 • Capaciteit boiler: 1,5 liter

Voor- en nadelen van SAB Alice

Een van de grootste voordelen van dit apparaat is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt espressovrienden de mogelijkheid om een volwaardige dual-circuit machine tegen een betaalbare prijs aan te schaffen en zo thuis een ingang te vinden in de espressobereiding. Andere voordelen van dit apparaat zijn:

Voordelen

 • Dual-circuit systeem
 • Compact ontwerp
 • Wordt geleverd met twee portafilters
 • E61 brouwgroep
 • Hoogwaardige trillingspomp
 • Goed melkschuim door hoge stoomontwikkeling
 • Eersteklas espresso

Nadelen

 • Moeilijk te begrijpen handleiding
 • Geen kraan voor warm water
 • Geen manometer

Video: Introductie van de SAB Alice E61

Deze video toont de nobele uitstraling en het aangename geluid van de espresso terwijl deze door het dual-circuit systeem stroomt

Veelgestelde vragen

Hoe lang heeft het apparaat nodig om op te warmen?

Het duurt ongeveer 15 minuten voor de SAB Alice vDe Voorzitter. — Aan de orde is het gecombineerd debat over de volgende ontwerpresoluties:

Kunnen de kopjes voorverwarmd worden op de espressomachine?

Bovenop het apparaat bevindt zich een bekerbak die passief wordt verwarmd. Je kunt de kopjes daar opwarmen terwijl het apparaat opwarmt.

Wat is het voordeel van het dual-circuit systeem?

Met het dual-circuit systeem is deze espressomachine in staat om tegelijkertijd heet water te produceren om de espresso te zetten en stoom te leveren. Je kunt dus ook melk schuimen tijdens het brouwproces. Dit is vooral belangrijk als je vaak specialiteiten zoals cappuccino bereidt.

Is het mogelijk om warm water voor thee uit deze machine te kopen?

Nee, deze functie is weggelaten uit SAB Alice. Er is geen kraan voor het nemen van warm water.

Hoeveel kopjes koffie kunnen er tegelijkertijd worden gezet?

De SAB Alice wordt geleverd met twee portafilters. Een van de portafilters is ontworpen voor de ene beker, terwijl de andere het mogelijk maakt om twee kopjes tegelijkertijd af te nemen.

Is de brouwgroep van hoge kwaliteit?

Ja, de SAB Alice is uitgerust met de bekende E61-brouwgroep, die tegenwoordig in veel hoogwaardige espressomachines wordt gebruikt.

Van welk materiaal is deze espressomachine gemaakt?

De behuizing van de SAB Alice is gemaakt van roestvrij staal. Het apparaat is verkrijgbaar in een glanzende roestvrijstalen look en kan ook in verschillende kleuren worden verkregen. De stoomketel op deze machine is gemaakt van koper.

Resultaat

De Alice is al verkrijgbaar voor ongeveer 1.000 € en is nog steeds uitgerust met een dual-circuit systeem. Dus Stoom- en brouwproces tegelijkertijd mogelijk en je kunt melk opschuimen terwijl de espresso wordt gezet.

Om een lage prijs te bereiken, is dit apparaat alleen uitgerust met de benodigdheden. Zo ontbreekt de manometer of een kraan voor het verwijderen van warm water. Echter, met het apparaat een uitstekende Espresso van Barista kwaliteit en de meeste klanten zijn zeer tevreden over de SAB Alice.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1049


 • SAB Alice
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: donderdag 6 juli

 • Laatst herzien: donderdag 6 juli


De compacte SAB Alice espressomachine voor de prijs van 1049,- € levert eersteklas espresso via een comfortabel dual-circuit systeem.