Philips 5000 Series EP5360/10 Koffiemachine Review

Momenteel biedt merkfabrikant Philips drie verschillende modellen aan in de 5000-modelserie. In het volgende artikel maken koffieliefhebbers in detail kennis met het volautomatische koffiezetapparaat Philips 5000 serie EP5360/10.

Een oerdegelijke volautomatische machine van Philips

Philips 5000 serie EP5360/10
De Philips 5000 serie EP5360/10 volautomatische koffiemachine staat voor het beste koffiegenot en een ongelooflijk eenvoudige zelfreiniging – zelfs van de melkkan!

De volautomatische koffiemachine Philips 5000 series EP5360/10 is uitgerust met een hoogwaardige, duurzame keramische molen. Volgens de fabrikant is de levensduur van de stille molen 20.000 kopjes. De smaak en het aroma van de koffiebonen worden niet veranderd door malen. De molen raakt niet oververhit. Over het algemeen biedt de kwalitatieve conische molen de gebruiker zes verschillende aanpassingsopties voor de slijpgraad.

Maximaal koffiegenot is gegarandeerd dankzij de individuele instelmogelijkheden die deze volautomatische koffiemachine de gebruiker biedt. De benodigde hoeveelheid cappuccino of koffiepoeder kan eenvoudig worden geprogrammeerd en bewaard. De machine onthoudt hoe de drankjes optimaal worden bereid.

Een memofunctie geïntegreerd in het product zorgt ervoor dat bereide koffiespecialiteiten altijd voldoen aan de persoonlijke smaak van de gebruiker. Ook dit model laat qua gebruiksgemak niets te wensen over: Voor elke drank kunnen temperatuur, sterkte en vulhoeveelheid worden gepersonaliseerd en opgeslagen.

De Philips 5000 serie EP5360/10 volautomatische koffiemachine staat voor het beste koffiegenot en een ongelooflijk eenvoudige zelfreiniging – zelfs van de melkkan!

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Afmetingen: 22.1 x 34 x 43cm
 • Gewicht: 7,2 kilo
 • Materiaal behuizing voorzijde: roestvrij staal
 • Kleur: Zwart
 • Inhoud watertank: 1,8 liter
 • Capaciteit koffieboon container: 250 g
 • Capaciteit koffiedik container: 15 porties
 • Netspanning: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar

Alle verdere informatie over inbedrijfstelling en gebruik en het apparaat is te vinden in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Uitrusting en functies

Vijf verschillende koffiespecialiteiten kunnen met een druk op de knop worden geproduceerd

Met een druk op de knop kunnen de volgende vijf koffiedranken worden bereid met het volautomatische koffiezetapparaat uit versgemalen koffiepoeder en romig melkschuim. Naast melkschuim kunnen de volgende koffiespecialiteiten worden geproduceerd:

 • Latte Macchiato
 • Cappuccino
 • Koffie
 • Espresso
 • Americano

De aparte melkkan kan worden verwijderd en gemakkelijk worden schoongemaakt. Tijdens de productie wordt de melk twee keer in de karaf geschuimd. Wanneer het schuim op de optimale temperatuur is, wordt het rechtstreeks in de beker gevoerd. Het bereide melkschuim kan worden bewaard in de verwijderbare pot in de koelkast.

Langere verse koffiebonen dankzij aromabescherming

Een in de volautomatische koffiemachine geïntegreerde aromabescherming zorgt ervoor dat de bonen langer vers blijven en vermindert ook het bedrijfsgeluid tijdens het malen.

Verdere kenmerken van de volautomatische koffiemachine

Verder is de koffiemachine uitgerust met de innovatieve Aqua Clean technologie. Hierdoor kan het filter acht keer worden gereinigd zonder dat de machine hoeft te worden ontkalkt. Met andere woorden, 5.000 porties koffiedranken kunnen worden bereid zonder dat ontkalking nodig is.

Al het andere is te vinden in deze video:

Gemakkelijk schoonmaken met een druk op de knop

Kies je voor de Philips 5000 serie EP5360/10 volautomatische koffiemachine, dan hoef je je geen zorgen te maken over hygiëne. Het hart van de volautomatische koffiemachine is de zetgroep. Het moet regelmatig worden schoongemaakt. Het apparaat in het product Philips 5000 series EP5360/10 kan eenvoudig en snel uit het apparaat worden verwijderd en gereinigd door grondig spoelen onder stromend water en vervolgens snel en eenvoudig terug in de volautomatische koffiemachine worden geplaatst.

Het moderne volautomatische koffiezetapparaat EP5360/10 is uitgerust met een handig automatisch reinigingssysteem voor de melkkaraf. Automatische reiniging wordt geactiveerd met een druk op de knop.

In Op dit punt moet ervoor worden gezorgd dat de brouwgroep van het apparaat gemakkelijk en grondig kan worden gereinigd. Vochtig gemalen koffie serveert ziektekiemen en schimmels als voedingsbodem. De brouwgroep, die is opgenomen in het model EP5360/10, is zo ontworpen dat deze gemakkelijk uit het apparaat kan worden verwijderd en onder de waterleiding kan worden gereinigd.

Hetzelfde geldt voor de aparte melkkan. Het is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem. Regelmatige reiniging verlengt de levensduur van de volautomatische koffiemachine. De instructies van de fabrikant over de ontkalkings- en reinigingscyclus moeten strikt worden nageleefd. Als onderdeel van deze onderhoudswerkzaamheden in een erkende werkplaats worden moeilijk bereikbare plaatsen in het apparaat gereinigd van vet, kalkaanslag en stof.

Wat moet een hoogwaardig volautomatisch koffiezetapparaat kunnen?

Voor eigenaren van een volautomatische koffiemachine, bijvoorbeeld de Philips 5000-serie EP5360/10, wordt al het handmatige voorbewerkingswerk bij koffiebereiding geëlimineerd. Met de geïntegreerde molen wordt precies de hoeveelheid koffiebonen uit de opslagcontainer vers gemalen, wat nodig is voor de bereiding van de geselecteerde koffiespecialiteit.

In de zetgroep wordt het koffiepoeder geëxtraheerd volgens hetzelfde principe als bij de productie van espresso en stroomt vervolgens direct in de koffiebeker.

Welke koffiespecialiteiten moet het apparaat bereiden?

Een belangrijk criterium bij het selecteren van het apparaat is welke koffiedranken volledig automatisch moeten worden bereid. Omdat de EP5360/10 automatisch melkschuim bereidt en mengt, kan het worden gebruikt om café latte, cappuccino, americano en espresso te bereiden.

Welke koffiedrinks een volautomatische machine automatisch produceert met een druk op de knop, hangt af van de omgang met het water en de geïntegreerde mechanica.

Belangrijke kwaliteitscriteria voor volautomatische koffiemachines

Als je thuis zelf espresso wilt maken met je volautomatische koffiemachine, net als de Italiaan, moet je ervoor zorgen dat je nieuwe volautomatische koffiemachine bestand is tegen de druk van 9 bar. Het product EP5360/10 van Philips is ontworpen voor een druk van 15 bar en kan daarom ook worden aanbevolen voor espressoliefhebbers. Ook belangrijk zijn nauwkeurig instelbare watertemperaturen, koffiepoederhoeveelheden en drukken.

Het volautomatische koffiezetapparaat EP5360/10 uit de 5000-serie van de merkfabrikant Philips biedt de gebruiker niet alleen de mogelijkheid om instellingen expliciet te maken, maar hij slaat ze ook op. Het apparaat hoeft niet voor elke voorbereiding opnieuw te worden geprogrammeerd.

Slijpgraadaanpassing bepaalt de kwaliteit

De kwaliteit van de geproduceerde koffiedranken wordt onder andere bepaald door de mate van malen. Het poeder mag niet te grof of te fijn worden gemalen. De keramische conische molen van de EP5360/10 volautomatische koffiemachine biedt de consument 13 verschillende instelmogelijkheden voor professioneel succes.

Melkopschuimer

Een belangrijke functie die een moderne volautomatische koffiemachine zeker moet bieden is een melkopschuimer. Met de moderne volautomatische koffiemachine EP5360/10 wordt de melk door middel van stoom geschuimd tot een romige consistentie. Wanneer de gewenste consistentie is bereikt, stroomt het melkschuim direct in de kopjes die eronder zijn geplaatst.

Een aparte, verwijderbare melkkan biedt het voordeel dat het melkschuim direct in de melkkaraf kan worden bewaard tot verder gebruik in de koelkast. De melkkan reinigt zichzelf automatisch met een druk op de knop, zodat het product EP5360/10 ook geschikt is voor gebruik in kantoren, kleine horecagelegenheden, waar veel porties melkschuim achter elkaar in de bekers stromen.

Grootte van het waterreservoir

Een belangrijke factor bij het kopen van een volautomatische koffiemachine is de capaciteit van de watertank. Hoe meer kopjes koffie er worden gedronken, hoe groter de tank. Met een volume van 1,8 liter heeft de watertank zo’n beetje het grootste volume onder de topmodellen van een volautomatische koffiemachine. De capaciteit is gemakkelijk voldoende om alle familieleden en bezoekers te bedienen met smakelijke koffiespecialiteiten.

Eenvoudige, handige bediening is belangrijk

Er zijn grote verschillen tussen de verschillende modellen volautomatische koffiemachines van verschillende fabrikanten qua werking. De bediening via touchscreen is bijzonder eenvoudig. De handling van het product EP5360/10 is innovatief ontworpen.

Een hoog niveau van gemak wordt geboden door de functie van het opslaan van instellingen die eenmaal zijn gemaakt voor toekomstige voorbereidingen. De bereiding van de gewenste koffiespecialiteit is kinderspel met een knOPFDRUCK gestart. De EP5360/10 volautomatische koffiemachine voldoet aan de eisen die de hedendaagse consument stelt aan het gebruiksgemak van een moderne volautomatische koffiemachine.

Voor- en nadelen van de Philips koffiemachine EP5360/10 K

Voordelen

 • Uitstekende afwerking
 • Aantrekkelijk design
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudige en snelle reiniging
 • Uitneembare brouwgroep
 • Automatische reiniging voor melkschuim karaf

Veelgestelde vragen over het product Volautomatische koffiemachine Philips EP5360/10

Wat is de beste setting zodat koffie niet bitter smaakt?

Amazon-klanten die deze volautomatische koffiemachine hebben besteld, antwoorden de vraagsteller dat de kwaliteit van de koffiebonen cruciaal is.

Wat is de maximale hoogte van latteglazen om onder de koffietuit te passen?

De lenzen mogen niet hoger zijn dan 15,5 cm.

Hoe hoog is het waterreservoir?

De watertank is 18 cm hoog met handvat. Om het gemakkelijk naar boven te verwijderen, is 20 cm vrije ruimte nodig.

Moeten de koffiebonen uit de opslagcontainer worden gehaald bij het bereiden van verschillende specialiteiten?

Nee, alle bereidingen worden gemaakt met dezelfde soort koffiebonen.

Wat moet ik doen als foutbericht 11 op het scherm verschijnt nadat ik het heb ingeschakeld?

In dit geval moet contact worden opgenomen met de klantenservice van Philips.

Welk geluidsniveau ontwikkelt de volautomatische koffiemachine tijdens de bereiding?

De grinder produceert relatief harde geluiden. Tijdens de daadwerkelijke bereiding van koffiedranken zijn geluiden te horen op normaal volume.

In welke cyclus moet de melkkaraf met de hand worden gespoeld?

Klanten reinigen de gedemonteerde melkcontainer elke 2 tot 3 dagen met de hand en niet in de vaatwasser.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren


De Philips 5000 serie EP5360/10 volautomatische koffiemachine staat voor het beste koffiegenot en een ongelooflijk eenvoudige zelfreiniging – zelfs van de melkkan! Toegang tot