ECM Casa V Espressomachine Beoordeling

De ECM Casa V biedt uitstekende prestaties in een besloten ruimte. Het bijzonder compacte model van de traditionele fabrikant uit Milaan scoort met eenvoudige bediening bij de productie van espresso en andere koffiespecialiteiten.

Met zijn melkschuimsysteem biedt het alles wat nodig is voor uitstekende melkdranken op basis van espresso. Daarnaast wordt hier ook gebruik gemaakt van de uitstekende Faema E61 brouwgroep en maakt dit type portafilter een goede optie voor ambitieuze beginners.

We presenteren nu het slanke espressomachinemodel van ECM hier in meer detail.

Hoogtepunten van ECM Casa V

ECM Casa V

De ECM Casa V is super smal en van de hoogste kwaliteit.

Koop hier bij Coffee Circle

De ECM Casa V is een klassieke portafilter machine, zowel qua functionaliteit als uitstraling. Het heeft een stoomplant om melk op te schuimen of heet water af te geven, dus de machine kan worden gebruikt om naast espresso ook andere koffiespecialiteiten te produceren, zoals latte macchiato of cappuccino.

De machine is een semi-automatisch apparaat. De V in de naam van ECM Casa betekent het Romeinse cijfer vijf. Daarom kunt u een volwassen technologie verwachten met de vijfde generatie apparaten van ECM.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Geïsoleerde hoogwaardige messing ketel
 • Watertank bedekt 2,8 liter
 • Korte opwarmtijden dankzij een vermogen van 1.200 watt
 • Pompdruk kan worden geregeld en gewijzigd
 • Zeer klein en compact apparaat
 • Roestvrijstalen behuizing
 • Eenvoudige reiniging
 • Qua smaak valt de espresso positief op.

Nadelen

 • Machine is zogenaamde single-circler
 • Espresso maken en melk tegelijkertijd schuimen werkt niet
 • Met 0,4 liter voor het water voor schuimende melk slechts een klein ketelvolume
 • Veelvuldig melkopschuimen direct na elkaar niet mogelijk
 • Minder geschikt voor cappuccinodrinkers
 • Zeer hoge prijs voor instapmodel
 • Reparatie is omslachtig

Technische gegevens

 • Vermogen: 1200 Watt
 • Materiaal: gepolijst roestvrij staal
 • Kleur: Chroom
 • Afmetingen (B/H/D): 21 cm x 38 cm x 37 cm
 • Gewicht: 14 kg
 • Type: Single-circuit systeem
 • Pomptype: Trilpomp
 • Klepsluiting: Roterende klep
 • Watertank capaciteit: 2,8 liter
 • Waterfilter: optioneel
 • Ketelinhoud 0,4 liter
 • Opwarmtijd: vijf tot zeven minuten
 • Aantal brouwgroepen: 1
 • Type: Ring brouwgroep
 • Maximale pompdruk: 15 bar

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor ECM Casa V.

Evaluatie van ECM Casa V

Functies

Een espressomachine in een elegant en klassiek ontwerp, die zorgvuldig met de hand is gemaakt, biedt de fabrikant ECM met zijn Casa V.

De kast gemaakt van gepolijst roestvrij staal heeft een zeer smalle Breedte van slechts 21 cm en is ook perfect afgerond. Zo vindt de machine zelfs in de kleinste enkele keuken een plaats.

De functies zijn zo gemakkelijk te hanteren dat ze begrijpelijk zijn voor elke beginner in espressobereiding. De Casa is een perfect instapmodel.

Alle bedieningselementen van de Casa V bevinden zich aan de voorkant van de machine. In de linkerbovenhoek bevinden zich de vier knoppen waarmee de machine wordt ingeschakeld en geschakeld tussen de soorten bewerkingen voor espresso, heet water of stoom.

De machine mag niet onderschat worden. Door de zeer korte opwarmtijd van slechts zo’n zeven minuten is de perfecte espresso in een handomdraai te creëren. Dit wordt gewaarborgd door de innovatieve ringbrouwgroep en het verwarmingselement, dat een vermogen heeft van 1200 watt.

De beweegbare stoominstallatie biedt een handige stoomafdekking voor het opschuimen van melk. De lans biedt echter ook een onttrekking van heet water als dit nodig is voor de koffie. De functies voor de stoom of het warme water kunnen eenvoudig worden bediend via een draaiknop.

Al van een andere machine van de fabrikant ECM, de Synchronica is de extra pompmanometers waarmee ook de Casa V was uitgerust. Dit kan worden gebruikt om de pompdruk en een indiv af te lezeniduell verstelbare klep kan de optimale brouwdruk worden ingesteld.

Hoewel het apparaat een vrij hoogwaardige messing ketel heeft. Dit is echter slechts 0,4 liter, wat ervoor zorgt dat de machine snel zijn limieten kan bereiken bij het regelmatig schuimen van melk. Daarentegen is de watertank met een volume tot 2,8 liter erg groot voor deze compacte kleine machine.

De Casa V bevat ook twee scherminzetstukken voor een of twee kopjes, een portafilter, een roestvrijstalen sabotagemachine, een reinigingsborstel en een blinde zeef.

Voorbereiding

Helaas moeten er tijdens de voorbereiding van de ECM Casa V enkele compromissen en concessies worden gedaan. Als je elke dag van je espresso wilt genieten, dan is deze machine een goede keuze. Gepassioneerde cappuccinodrinkers komen hier echter niet echt aan hun trekken.

Door de watercyclus, die een zogenaamde Single-circuit systeem , is het niet mogelijk om de koffie te zetten en de melk tegelijkertijd op te schuimen. Dit betekent dat de koffie voor de cappuccino al enige tijd in het kopje zit totdat de geschuimde melk kan worden toegevoegd.

Schakelen is echter geen probleem dankzij het krachtige verwarmingselement en kan snel worden gedaan. Een goede cappuccino kan dus zo nu en dan slagen met deze machine. Voor de dagelijkse behoefte aan cappuccino zijn de prestaties van de messing ketel echter niet voldoende.

Daarom kunnen cappuccinofans echter beter een apparaat kiezen met een systeem met twee circuits, waarbij koffie en melk in één keer kunnen worden opschuimd.

Kwaliteit

De kwaliteit van de espressomachine kan ook als zeer hoog worden geclassificeerd in vergelijking met andere apparaten in deze klasse. Omdat het een uitstekende, handgemaakte verwerking is van de individuele componenten van dit apparaat.

Aangezien het model al de vijfde generatie van Casa-machines is de technologie uitstekend volwassen. ECM produceert sinds de jaren ’90 ook eigen apparaten en heeft hier ook overeenkomstige ervaring, die herkenbaar is aan de kwaliteit van de Casa V.

Prijs

Met een prijs tussen de 800 en 900 euro is de ECM Casa V niet goedkoop, zeker niet voor beginners. Want als je niet precies weet of je echt geschikt bent voor je eigen bereiding van espresso en andere koffiespecialiteiten en het eerst wilt uitproberen, ben je terughoudend om zoveel geld uit te geven aan een instapmodel.

De machine is echter uitstekend en gemaakt van goede materialen, dus hij laat snel andere apparaten van dezelfde prestatieklasse achter zich. Zo is de hogere prijs weer gegarandeerd en is de prijs-prestatieverhouding hier.

Voor wie is deze kleine ECM Casa portafilter machine geschikt?

Vooral espresso beginners kunnen goed overweg met de Casa V. Omdat handmatige voorbereiding, evenals barista’s het doen, ongecompliceerd is met de machine. Dit komt ook door het feit dat de espressomachine een goede controle biedt over het brouwproces en comfortabel kan worden bediend zonder veel kennis uit de wereld van barista’s.

Liefhebbers van cappuccino daarentegen moeten zich een beetje beperken. Omdat de melk niet tegelijkertijd tijdens de koffiebereiding kan plaatsvinden, maar pas achteraf.

Veelgestelde vragen over Casa V

Kan de pompdruk van de ECU Casa V handmatig worden aangepast?

Ja, de pompdruk kan handmatig worden aangepast. De Casa V is een model met trilpomp die kan worden aangepast aan de gewenste brouwdruk.

Kan de brouwtemperatuur worden aangepast?

De temperatuur kan niet worden aangepast. De machine is in de fabriek ingesteld op de optimale temperatuur van 88° tot 95° Celsius die nodig is voor een espresso.

De machine start niet wanneer de startknop wordt ingedrukt, waarom?

Dit is meestal een bedieningsfout. De eerste oorzaak kan gebrek aan water zijn. Maar zelfs als de dobber zijn positie heeft verlaten, kan dit ervoor zorgen dat de machine niet start. In de handleiding wordt de juiste positie van de vlotter aangegeven.

Hoe vaak moet de ECM Casa V worden onderhouden?

De fabrikant specificeert een onderhoudsinterval van drie tot vier jaar. Dit kan direct bij de fabrikant of een gespecialiseerde dealer ter plaatse worden uitgevoerd.

Hoe vaak moet de espressomachine ontkalkt worden?

Dit is afhankelijk van deDe eerste lijn is afhankelijk van de waterkwaliteit van de gemeente. Als het water hier erg kalkrijk is, wordt ontkalking om de drie maanden aanbevolen. Anders kan ontkalking om de zes maanden plaatsvinden.

Resultaat

Voor espressodrinkers, beginners en een klein huishouden is de ECM Casa V de perfecte espressomachine. Als je echter graag cappuccino drinkt, moet je helaas een paar compromissen sluiten, omdat het schuimen van de melk niet lukt op hetzelfde moment als de espressofunctie en de waterbrouwer voor het melkschuim snel zijn grenzen bereikt.

Desalniettemin is dit een uitstekend verwerkt en technisch volwassen apparaat voor thuisgebruik. Vooral het compacte en kleine ontwerp en het lage gewicht zijn hier als Pluspunten naam.

Zelfs als de aankoopprijs iets hoger is, is dit een goede prijs-prestatieverhouding, vooral in vergelijking met andere apparaten in dezelfde prijs- en prestatieklasse.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€839,00


 • ECM Casa V
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 21 april

 • Laatst herzien: 21 april


De ECM Casa V is zeer smal en hoogwaardig ontworpen. Met een korte opwarmtijd, dankzij een vermogen van 1.200 watt.
Eersteklas kwaliteit voor de prijs van 839,00 €.