Saeco koffiemachine ontkalken

Uw koffiezetapparaat onderhouden en reinigen is een belangrijke en fundamentele stap als u hoopt dat het u vele jaren van dienst zal zijn.
Tussen kalkaanslag en opeenhopingen van allerlei residu’s kan een koffiezetapparaat snel achteruitgaan als u er niet voor zorgt. De meest doeltreffende oplossing is hem zo regelmatig mogelijk en met de juiste producten schoon te maken, zodat hij niet te snel verslijt.
Uw Saeco koffiezetapparaat is geen uitzondering op de regel, dus laten we eens kijken hoe u efficiënt en zonder schade te veroorzaken kunt ontkalken!

Waarom is ontkalken belangrijk?

Zoals hierboven vermeld, kunnen de interne leidingen van uw koffiezetapparaat zeer snel achteruitgaan door de ophoping van kleine resten en vooral kalkaanslag. U zult zich daar niet noodzakelijk van bewust zijn omdat het proces langzaam en onmerkbaar voor u verloopt.
Daarom is ontkalken essentieel. U zorgt ervoor dat deze ongewenste ophoping wordt voorkomen en dat uw Saeco koffiemachine wordt beschermd tegen voortijdige slijtage.

Maar zorg ervoor dat je het niet overdrijft, over het algemeen doe je er één elke 3 tot 4 maanden. Dit is regelmatig genoeg en gespreid in de tijd om de reiniging van uw machine te optimaliseren.

Kortom, het is in uw voordeel om uw koffiezetapparaat niet te laten verkalken: u vermijdt natuurlijke slijtage van uw koffiezetapparaat, u krijgt beter smakende koffie op de perfecte temperatuur en u hebt veel minder lawaai bij de bereiding van uw drankje. Ook voor uw dranken op basis van melk kunt u hiermee een glad en romig schuim verkrijgen.

Hoe moet ik het doen?

Afhankelijk van het model van uw Saeco koffiezetapparaat kan de ontkalkingsfunctie op verschillende manieren worden uitgevoerd.
Maar eerst moet je een Saeco ontkalker kopen en alleen deze. Waarom zou je dit doen? Simpelweg omdat het gebruik van azijn of een ontkalker van een ander merk op de lange termijn geen levensvatbare oplossing is voor uw machine. En bovenal, het laat een nogal sterke smaak na!

Saeco ontkalkers zijn speciaal ontworpen voor gebruik met Saeco koffiemachines en zijn daarom in staat uw koffiemachine te ontdoen van alle kalkaanslag en residuen die zich binnenin bevinden, zonder de interne leidingen te beschadigen.

Bovendien vervalt bij gebruik van een ander ontkalkingsproduct de garantie op uw Saeco machine en dat is uiteraard niet wenselijk.

Wat de verschillende stappen betreft, is het zeer eenvoudig, u moet als volgt te werk gaan:

  • Spoel uw koffiezetapparaat en vul het reservoir met zuiver water
  • Doe de ontkalker in de tank
  • Start de ontkalkingsfunctie van uw machine
  • Na het ontkalken, de tank spoelen en opnieuw vullen met zuiver water
  • Start de ontkalkingsfunctie opnieuw om uw machine te spoelen

Dat is alles wat er is. Natuurlijk moet u uw machine daarna testen en u zult normaal gesproken een verschil merken in de smaak van de verkregen koffie.

Het voordeel van het reinigen van uw machine is dat u kunt genieten van zachte, schoon smakende koffie. U zult kunnen genieten van de volle smaak van koffie, cappuccino en vele andere dranken, zonder dat de smaak verandert door de achtergebleven sporen van kalkaanslag in uw machine.

Het waterfilter vervangen

Het is ook noodzakelijk het waterfilter van tijd tot tijd te vervangen.