Hoe ontkalkt u uw Nespresso Magimix koffiemachine?

Als u uw Nespresso Magimix-koffiezetapparaat al een paar maanden gebruikt, hebt u zich waarschijnlijk al afgevraagd of het nodig was het apparaat schoon te maken en vooral, hoe u dat moest doen. Laten we eens kijken naar de verschillende problemen die zich kunnen voordoen als uw koffiezetapparaat niet wordt onderhouden en hoe u het doeltreffend kunt ontkalken.

De Nespresso Magimix

Het moderne en comfortabele Magimix-assortiment van Nespresso koffiemachines biedt een ruime keuze in het gebruik en de functies van de koffiemachine.

De compacte vorm van Magimix-machines geeft ze een sober en elegant uiterlijk terwijl ze een overvloed aan verschillende functies bieden.

Waarom uw machine ontkalken?

Bij regelmatig en veelvuldig gebruik zal uw koffiezetapparaat op natuurlijke wijze resten van micro-organismen verzamelen.

Deze kleine voorwerpen zullen geleidelijk de doorgang van het water door de interne leidingen belemmeren, evenals de afvoer van uw koffie via de uitloop.

De gevolgen kunnen velerlei zijn: schade aan uw machine, deze dwingt zijn functies meer af en verslijt daardoor veel sneller, luide storingsgeluiden, veranderde koffiesmaak, enz.

Om al deze redenen is het van essentieel belang uw koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken.

In het algemeen is de ideale frequentie voor het ontkalken van uw machine ongeveer om de 3 maanden.

Hoe ontkalkt u uw Nespresso Magimix-machine?

Allereerst moet u weten dat het idee om (witte of andere) azijn te gebruiken een slecht idee is. Hoewel de zuurtegraad in de azijn ervoor zorgt dat het materiaal in uw koffiezetapparaat zijn microresten kwijt raakt, kan de azijn zelf ook de functies van uw apparaat aantasten.

Begin in plaats daarvan met het aanschaffen van een Nespresso ontkalkingsset die is aangepast aan het bereik van uw machine. Het is heel gemakkelijk ze op de markt te vinden.

Als dit is gebeurd, verwijdert u het reservoir uit uw koffiezetapparaat en vult u het met water en de speciale ontkalker die bij de ontkalkingskit is geleverd.

  1. Meng goed en plaats de tank terug in uw machine.
  2. Plaats een grote bak bij de uitloop van de tuit om het mengsel goed op te vangen.
  3. Start vervolgens de automatische ontkalkingsfunctie van uw Nespresso Magimix-koffiezetapparaat. Afhankelijk van het model kunnen de stappen die moeten worden ondernomen om deze functie te starten verschillen. De instructies voor uw machine moeten u hierbij helpen. Als u het niet meer heeft, kunt u alle informatie vinden op de Nespresso website.
  4. Het ontkalken duurt lang (soms wel 30 minuten), dus aarzel niet om in de buurt van uw machine te blijven om gewaarschuwd te worden wanneer het klaar is.
  5. Vanaf dat moment moet u het reservoir legen en de handeling een tweede maal herhalen om alle microresten te verwijderen.
  6. Als dit allemaal is gebeurd, vult u het reservoir van uw koffiezetapparaat met alleen water (nadat u het goed hebt gespoeld) en start u uw machine alsof u een normale koffie wilt zetten.
  7. Het water zal alle sporen van ontkalker verwijderen die binnenin zijn achtergebleven.

Herhaal de handeling een tweede keer.

Je hebt nu een schone en functionele machine.