Melitta Latte Select F 630-201 Volautomatische koffiemachine Test

Melitta LatteSelect Coffee Machine Test Review ▷ Kenmerken ✅ Voorbereiding ✅ Kwaliteit ✅ PrijsTIPS ✅ goedkoop kopen

De nieuwe Melitta LatteSelect F 630-201 biedt in een handomdraai individueel koffiegenot met één druk op de knop. Met de gekleurde Beeldscherm de keuze kan op een duidelijke manier gemaakt worden. 15 heerlijke koffiespecialiteiten, zoals cappuccino of latte zijn voorgeprogrammeerd en kunnen op elk moment worden opgeroepen.

Veel technische extra’s, zoals een stille molen, een bonencontainer met twee kamers en individuele instelopties, evenals het Easy Clean System maken van deze volautomatische koffiemachine een krachtig apparaat. Hier kunt u thuis genieten van koffie in Barista Kwaliteit voorbereiden.

In het volgende willen we u kennis laten maken met de details die de moeite waard zijn om te weten over de Melitta LatteSelect en ook de verschillen met eerdere modellen bespreken.

Melitta Latte Selecteer F 630-201

Minimalistisch en functioneel, zo komt de Melitta Latte Select langs. Aan de uitstekende prijs van 779,00 €.

Koop hier bij OTTO

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1400 Watt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Materiaal: Kunststof
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 270 gram (2 kamers van elk 135 gram)
 • Afmetingen: 34,5 × 25,5 × 47,5 cm
 • Brouwtemperaturen: 85 °C/ 90 °C/ 95 °C
 • Gewicht: 8.5 kg
 • Vooraf ingestelde koffiespecialiteiten: 12
 • Aantal eigen profielen: 6
 • Grinder: Conische molen

Voor- en nadelen van Latte Select

Voordelen

 • 12 vooraf ingestelde koffiespecialiteiten met Italiaanse recepten
 • 6 geheugenlocaties voor je eigen recepten
 • Hoogwaardige, stille molen
 • Twee aparte bonencontainers
 • Aparte melkcontainer
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Aankoop van 2 kopjes mogelijk
 • Eenvoudig in gebruik
 • Automatische reinigingsprogramma’s
 • Eersteklas resultaten in koffiebereiding

Nadelen

 • Slechte resultaten met de fijnste slijpgraadafstelling
 • Nauwelijks veranderingen ten opzichte van voorganger model 1

Kenmerken & Uitrusting

Bean Select

De Latte Select by Melitta is uitgerust met een Bonencontainer met twee kamers Uitgeruste. De LatteSelect biedt optimale omstandigheden om gemakkelijk te kiezen tussen twee soorten bonen voor uw koffie.

De keuze van de gewenste bonencontainer gebeurt handmatig. U heeft de mogelijkheid om een mild mengsel te kiezen in een kamer die geschikt is voor bijvoorbeeld een latte. Voor espresso daarentegen kun je de andere kamer vullen met een zeer aromatische, donker gebrande boon. De container is uitgerust met een Aroma deksels , die luchtdicht afsluit aan de rand zodat de bonen lang vers blijven.

Melitta heeft een eigen assortiment koffiebonen, wat perfect is voor LatteSelect.

Koop hier bij Amazon.de

Vooraf ingestelde programma’s

De volautomatische koffiemachine van Melitta biedt u diverse mogelijkheden om naar wens van koffie te genieten. Hiervoor werden twaalf koffiespecialiteiten aan het apparaat toegevoegd. Voorgeprogrammeerde. Denk hierbij aan populaire koffiedrankjes zoals espresso, cappuccino, café creme en latte macchiato, maar ook lungo of café Americano. De specialiteiten worden bereid volgens originele Italiaanse recepten en slagen met hoge kwaliteit en volle smaak.

Verder kunt u ook uw eigen instellingen op de machine maken en dus uw eigen recepten, naar uw smaak. Je kunt maximaal zes van je eigen recepten opslaan. Het is mogelijk om de koffiesterkte, de zettemperatuur en de mate van malen te kiezen. Zo is het mogelijk voor zes personen om hun Favoriete instellingen als profiel in de machine.

Melkschuimsysteem

Zodat je ook thuis kunt genieten van een heerlijke cappuccino, wordt de Melitta Latte Select ook geleverd met een melkopschuimsysteem. De container voor de melk bevindt zich apart naast de automaat. Ongebruikte melk kan in dezelfde container worden bewaard in de koelkast kan worden opgeslagen en dus altijd bij de hand.

Afhankelijk van het recept wordt het melkschuim voor of na de koffie in het kopje gevuld. De beker kan op dezelfde plaats blijven. Niettemin is de Melktuit apart, zodat de koffietuit altijd vrij is van melkresten. Het automatische melkopschuimsysteem produceert uitstekend melkschuim, waarvan de consistentie naar smaak kan worden aangepast. Het melkschuim biedt de perfecte kroon op vele koffiespecialiteiten. Zo kun je een cappuccino serveren die barista kwaliteit heeft.

Dienst

De LatteSelect koffiemachine is eenvoudig in gebruik. De vooraf ingestelde programma’s helpen u om onmiddellijk eersteklas koffiedranken ook als je voor het eerst met een volautomatische koffiemachine werkt. De One Touch-knoppen hiermee kunt u een speciale koffie selecteren door simpelweg op een knop te drukken. De toetsen zijn op een gemakkelijk te begrijpen manier geïllustreerd, zodat u geen problemen zult hebben met kiezen.

Met de LatteSelect van Melitta kunt u ook twee koppen koffie tegelijk bedekken. Om dit te doen, kunt u een knop gebruiken om te bepalen of een of twee kopjes moeten worden verkregen.

Met de Touch&Slide-knop kunt u de smaaksterkte en hoeveelheid van de drank individueel aanpassen. Om dit te doen, draait u gewoon aan de knop voordat u selecteert en de persoonlijke instelling verschijnt op het display. Bovendien kunnen, afhankelijk van de grootte van de kopjes, de glazen of bekers passief worden voorverwarmd op een rooster op de machine. De koffiedrank stroomt dus niet in koude vaten.

In deze video laten we je zien hoe een volledige espresso cover eruit ziet:

Reiniging

Een goede reiniging is de A&O voor volautomatische koffiemachines. De beste koffiesmaak hangt ook af van het betrouwbaar verwijderen van resten. De Latte Select heeft een Automatisch programmaom de machine schoon te houden. Het display geeft aan wanneer er schoongemaakt moet worden.

Het reinigen van het melksysteem is bijzonder belangrijk, omdat bacteriën zich snel kunnen vormen op melkresten. Voor dit doel biedt het apparaat de Eenvoudig stoomreinigingssysteem. Voor dit doel worden alle delen die in contact komen met de melk gereinigd met hete stoom. Deze reiniging kan met een druk op de knop worden geactiveerd na elke bereiding van melkkoffiedranken.

De volautomatische koffiemachine moet worden uitgerust met de PRO-Aqua Filter kan worden gebruikt. Zo kunt u Kalkgehalte filter uit het water en hoef de machine zelden te ontkalken. Het display laat u ook zien wanneer u het apparaat moet ontkalken. Om dit te doen, kunt u een automatische Ontkalkingsprogramma rennen.

De brouwgroepen kunnen met dit apparaat worden gebruikt eenvoudig te verwijderen. U kunt ze onder stromend water spoelen en ook de binnenkant van het apparaat reinigen. U kunt koffiepoeder verwijderen dat mogelijk in de zetgroepen is achtergebleven. De koffiesmaak is veel beter als je je machine regelmatig schoonmaakt.

Lekbak, pomace container en rvs lekbak kunnen eenvoudig worden verwijderd en zijn ook gemakkelijk te spoelen. De oppervlakken van de volautomatische koffiemachine zijn Gemakkelijk schoon te maken en worden soms afgeveegd met een vochtige doek.

Voor wie is de Melitta Latte Select geschikt?

De Melitta Latte Select is geschikt voor iedereen die graag koffie drinkt en de voordelen wil van een moderne volautomatische koffiemachine voor het eigen huishouden. Hoge eisen aan de kwaliteit van de koffie staan hier op de voorgrond. De afmetingen van de Latte Select zijn relatief compact en past ook gemakkelijk in de kleinere keuken.

Deze volautomatische koffiemachine kan ook in een klein kantoor een uitstekende service bieden. Door de grote keuze aan voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten en zes geheugenslots voor uw eigen instellingen,et het apparaat is uitstekend te gebruiken door meerdere mensen. Door de dubbele koffiebonencontainer zijn de wensen meerdere gebruikers kan nog beter in aanmerking worden genomen.

Verschil met het vorige model

De LatteSelect is een nieuw model van Melitta. Grote fabrikanten brengen met elk model keer op keer Vernieuwingen en verbeteringen in vergelijking met eerdere modellen op de markt. Maar de prijs van het nieuwe toestel is ook veel hoger dan die van een ouder model. Melitta brengt al jaren eersteklas volautomatische koffiemachines uit, dus het is de moeite waard om de LatteSelect te vergelijken met de andere modellen.

De modellen die voor LatteSelect op de markt waren zijn de Melitta CI Touch F630 en de Caffeo Barista. De nieuwe versie heeft veel positieve functies van deze apparaten overgenomen en lijkt compatibel te zijn met de Melitta CI Touch F630 identiek in constructie te zijn. Met de LatteSelect kunnen instellingen nog eenvoudiger worden gemaakt, waarbij het kleurendisplay ook ondersteunt.

Als verschillende koffiespecialiteiten in de test worden gebruikt, bleek dat de smaak van alle drie de apparaten nauwelijks verschillen aandringen. Bij alle drie de Melitta volautomatische koffiemachines kunt u koffie van hoge kwaliteit verkrijgen. De interne componenten van de drie machines, zoals de brouwgroep en de molen, zijn ook hetzelfde.

Het enige significante verschil is echter het model Melitta Caffeo Barista T Smart. Dit volautomatische koffiezetapparaat kan met een app verbonden zijn.

BELANGRIJK: De Melitta LatteSelect heeft geen smartphonebediening

Een vergelijking van de drie apparaten laat zien dat elk van de drie modellen hoge kwaliteit en aan te bevelen en zorgt voor het hoogste koffiegenot. Als u al een van de voorgaande modellen bezit, is een upgrade naar de LatteSelect niet de moeite waard. Als u echter op zoek bent naar een nieuwe volautomatische koffiemachine, is het nieuwste apparaat van Melitta een uitstekende keuze.

Nog steeds niet de juiste volautomatische koffiemachine gevonden? Bekijk meer aanbiedingen.

Veelgestelde vragen

Welk type koffie is het meest geschikt voor dit apparaat?

De keuze van koffie hangt vooral af van je eigen smaak. Met dit apparaat heb je het voordeel dat er twee aparte bonencontainers zijn bevestigd, zodat je voor elk kopje koffie kunt kiezen tussen twee verschillende soorten bonen.

Is het mogelijk om de Tetrapak te gebruiken in plaats van de melkcontainer?

Ja, het enige wat u hoeft te doen is de buis voor de melkopschuimer in de Tetrapak te hangen. Het proces werkt dan op dezelfde manier als bij de melkcontainer.

Is het mogelijk om de bonen bij elk drankje te verwisselen?

Ja, u kunt kiezen uit welke kamer de bonen voor elke koffiehoes moeten worden gehaald. Het enige wat u hoeft te doen is aan de keuzehendel te draaien. De bonen uit beide containers worden echter in dezelfde molen gemalen. Hierdoor blijven bonen van de vorige aankoop nog in de molen zitten. Je kunt dus pas koffie bereiden na twee tot drie covers, die volledig is bereid uit het andere type boon.

Heeft het apparaat een wateraansluiting?

Nee, met deze volautomatische koffiemachine kan het water voor het zetten van het water alleen worden verkregen uit de ingebouwde watertank. Deze heeft een inhoud van 1,8 liter, zodat meerdere kopjes koffie te verkrijgen zijn. Voor het vullen kunt u de tank eenvoudig van het apparaat verwijderen.

Kan ik de lekbak en het koffiedikbakje in de vaatwasser doen?

Ja, deze onderdelen kunnen goed gewassen worden in de vaatwasser.

Resultaat

De LatteSelect koffiemachine is het nieuwste apparaat van Melitta en overtuigt met tal van moderne kenmerkendie het koffiegenot perfect maken. Naast een grote selectie van voorgeprogrammeerde instellingen voor koffiespecialiteiten kunt u ook zes persoonlijke instellingen redden. Alle koffiespecialiteiten worden bereid volgens Italiaanse recepten, die de beste smaak mogelijk maken. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en presteert net zo goed in het huishouden als in een klein kantoor.

Deze volautomatische koffiemachine is de opvolger van de beproefde Melitta CI Touch F630, waarmee hij veel functies deelt. Er waren enkele verbeteringen , die bijvoorbeeld een kleurendisplay bevat. Er zal echter niet genoeg nieuwe functies om de Melitta LatteSelect te beschouwen als een upgrade van de Melitta CI Touch F630. Beide volautomatische koffiemachines bieden overtuigende resultaten en zijn uitgerust met moderne technologie. Ze kunnen worden aanbevolen aan iedereen die thuis wil genieten van de voordelen van een volautomatische koffiemachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€779,00


 • Melitta LatteSelect
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 4 juni

 • Laatst herzien: 4 juni


De LatteSelect van Melitta overtuigt in gebruik en functies. Een hoogwaardige volautomatische koffiemachine met duidelijke sterke punten in smaak en functionaliteit.