Rommelsbacher EKM 200 Koffiemolen Review Beoordeling

De Rommelsbacher EKM 200 is de goedkoopste koffiemolen uit onze vergelijking. Met minder dan 40 € verslaat het alle molens die door ons worden gepresenteerd op de prijslengtes. Maar wat kun je verwachten voor deze prijs? We hebben deze kleine beginnersmolen onder de loep genomen en laten je hier zien voor welke gebieden hij geschikt is en waar hij zijn grenzen bereikt.

Uitrusting van de koffiemolen Rommelsbacher EKM 200

Rommelsbacher EKM 200
De Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen is ideaal voor versgemalen koffiebonen

Een roestvrijstalen schijfslijper is geïntegreerd in de stevige kunststof behuizing. Aan de linkerkant van de koffiemachine bevindt zich een draaischijf voor het aanpassen van de mate van malen. De instelmogelijkheden variëren van fijngemalen koffie voor het portafilter van de espressomachine tot grof koffiepoeder voor koffiebereiding met een handfilter. Om de mate van slijpen te selecteren, kan de gebruiker 9 verschillende niveaus met 45 fijne gradaties Beschikbaar.

Alleen met gelijkmatig gemalen poeder wordt gegarandeerd dat de juiste druk wordt gegenereerd tijdens de koffiebereiding in de machine, zodat de espresso niet bitter smaakt. De in de Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen geïntegreerde molen voert zijn werk langzaam en aromavriendelijk uit. Met versgemalen koffie kan de productie van aromatische koffie ook thuis worden bereikt.

Met de Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen krijgt u goede maalresultaten tegen een sensationele prijs!

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de koffiemolen Rommelsbacher EKM 200

 • Afmetingen: 18 × 10,5 × 26,5 cm (L × B × H)
 • Gewicht: 1.4 kg
 • Materiaal: Kunststof met roestvrijstalen toepassingen
 • Frequentie: 50 Hz
 • Motorvermogen: 230 volt, 110 watt
 • Kleur: Zwart
 • Garantie: 24 maanden

Ontwerp van het model EKM 200

De behuizing van de koffiemolen is gemaakt van zwart Hoogglans kunststof en is ingericht met decoratieve toepassingen gemaakt van roestvrij staal. Bonen- en gemalen koffiecontainers zijn gemaakt van transparant plastic en gaan harmonieus over in het discrete ontwerp. Vind meer visueel aantrekkelijke modellen in onze grote vergelijking.

Werking van het model Rommelsbacher EKM 200

De bediening van de koffiemolen is kinderspel. Het enige dat u hoeft te doen, is de koffiebonen in de aparte container vullen die voor dit doel is voorzien, het deksel sluiten en op de maalknop drukken. De hoeveelheid poeder die nodig is voor de bereiding kan worden bepaald door middel van een roterende regeling traploos instelbaar tussen 2 en 12 kopjes aanpassen. Om het slijpproces te onderbreken, moet de slijpknop opnieuw worden ingedrukt.

De mogelijkheid om het benodigde deel vooraf in te stellen en het lopende maalproces handmatig te stoppen, zorgt ervoor dat alleen de hoeveelheid die daadwerkelijk nodig is voor de bereiding wordt gemalen. De Rommelsbacher EKM 200 produceert ook stille bedrijfsgeluiden tijdens het slijpen.

Reiniging en verzorging van de koffiemolen

De container voor de koffiebonen is afneembaar en voorzien van een Aromabescherming deksel Afsluitbare. De bonen blijven dus vers. Om het volledig te legen, volstaat het om het om te draaien en voorzichtig te kloppen.

Met de reinigingsborstel inbegrepen in de leveringsomvang van de koffiemolen, kunnen poederresten die zich door statische lading aan de schijfmolen hebben gehecht, worden verwijderd. Met een beetje oefening in het omgaan met de koffiemolen, Borstel snel koffiestof van de molen af en de inspanning voor het schoonmaken is beperkt.

De maalstempel kan ook eenvoudig uit de koffiemolen worden verwijderd en snel worden gereinigd met de reinigingsborstel.

Video: Vergelijkingsrapport Rommelsbacher EKM 200 en EKM 300

De video toont levendig de Rommelsbach koffiemolen EKM 200 in vergelijking met de EKM 300.

Gedetailleerde informatie over het apparaat is ook te vinden in de gebruiksaanwijzing van de Rommelsbacher EKM 200.

Voor wie is de EKM 200 geschikt?

De koffiemolen is vrijwel een allround talent, omdat er zowel fijn als grof poeder mee geproduceerd kan worden. Voor espresso is de fijnheid echter niet genoeg. Hierdoor is de koffiemolen geschikt als Instapmodel voor iedereen die altijd stressvrij vers koffiepoeder maalt waarbijIk zou de commissaris willen vragen of hij op de hoogte is van het feit dat de Commissie nog geen voorstel voor een richtlijn heeft ingediend.

De koffiemolen maalt per kopje koffie ca. 20 g koffie. De dosering kan eenvoudig worden uitgevoerd op de draaischakelaar van de machine.

Voor- en nadelen van de koffiemolen Rommelsbacher EKM 200

Voordelen

 • Zeer goede prijs-prestatieverhouding
 • Compacte afmetingen, past zelfs in kleine keukens
 • Praktische kabel terugspoelen
 • Veilige, eenvoudige bediening
 • Eenvoudige, snelle reiniging
 • Slijpstempel kan van het apparaat worden verwijderd
 • Het maalproces stopt automatisch wanneer het deksel wordt geopend
 • Transparante koffiebonen opslagcontainer voor 250 g koffiebonen inclusief aromabeschermingsdeksel
 • Schoonmaakborstel inbegrepen
 • Verwijderbare koffiepoedercontainer
 • Made in Germany volgens de hoogste kwaliteitsnormen
 • Stille molen
 • Uniforme slijpresultaten

Nadelen

 • Niet geschikt voor portafilter machines
 • Grinder niet oneindig variabel

Verschillen tussen de aangeboden soorten percussie

Welke molen is het meest geschikt om de koffiebonen te malen? Koffiemolens met een percussiemechanisme, die in de jaren ’60 gebruikelijk waren, zijn ongeschikt voor aromaconserverend malen. De reden is dat met de kleine, roterende propeller de koffiebonen worden gebroken in plaats van langzaam gemalen. Als gevolg hiervan veranderen zowel het aroma als de smaak negatief.

Schijfslijpers bestaan uit twee roestvrijstalen schijven, die aan de buitenkant dicht bij elkaar liggen. Bonen die tussen de plakjes komen, worden door centrifugale kracht van binnen naar buiten getransporteerd. Om de mate van slijpen aan te passen, alleen een Instelwiel van de schijfafstand veranderd. Professionals geven de voorkeur aan schijfslijpers boven alle andere soorten slijpmachines op de markt.

Conische slijpmachines werk met langzame rotaties en maal daarom de koffiebonen bijzonder voorzichtig. De warmte die wordt gegenereerd door mechanische wrijving is daarom zeer laag. Net als bij de schijfslijper is ook de afstand tussen de kegels bepalend voor het kegelonderstel. Dit neemt continu af naar het onderste uiteinde van de kegel. Om de mate van slijpen aan te passen, moet de afstand tussen de kegels dienovereenkomstig worden gewijzigd.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een espressomolen

Naast de selectie van de percussie moeten andere aspecten worden meegenomen in de aankoopbeslissing. Relevante criteria zijn:

 • Aantal omwentelingen
 • Aanpassingsmogelijkheden van de slijpgraad
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vakmanschap en kwaliteit
 • Veilige werking
 • Inspanning voor reiniging en verzorging
 • Volumeniveau tijdens bedrijf
 • Hulpfuncties
 • Meegeleverde accessoires
 • Ontwerpen
 • Prijs

Een groot aantal fabrikanten biedt goede en goedkope elektrische koffiemolens, die voldoen aan de selectiecriteria. In het volgende artikel, geïnteresseerde partijen die een koffiemolen willen kopen, wordt het model Rommelsbacher EKM 200 in detail gepresenteerd.

Veelgestelde vragen over het product Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen

Hoe luid is de Rommelsbacher EKM 200?

Het volume van de Rommelsbacher EKM 200 wordt door de meeste klanten als acceptabel beschouwd.

Wat is de optimale slijpgraad voor de stempelkan?

De mate van slijpen moet in het bereik rond de 7 liggen. De mate van malen moet individueel worden gekozen, afhankelijk van het type koffie. Fabrikanten van stempelblikken bevelen grof gemalen koffiepoeder aan voor bereiding. Sommige gebruikers raden aan om het zelf uit te proberen om de optimale instelling te vinden.

Van welk materiaal is de koffiepoedercontainer gemaakt?

Zowel de container voor het koffiepoeder als de opslagcontainer voor de koffiebonen zijn gemaakt van plastic.

Is deze koffiemolen ook geschikt voor het malen van grotere koffiebonen?

De Rommelsbacher EKM 200 kan worden gebruikt om koffiebonen van alle groottes te malen. Om de gewenste maalgraad voor grotere bonen te bereiken, moet het maalproces meerdere keren worden herhaald.

Is de Rommelsbacher EKM 200 geschikt voor incidentele consumptie (3 tot 4 keer per week)?

Sommige klanten die de Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen bij Amazon hebben besteld, schrijven dat ze hun koffiemolen drie tot 4 dagen per week gebruiken, meestal meerdere keren per dag. Je schrijft ookm dat de fijnste maalfase net genoeg is voor espressobereiding. Andere kopers gebruiken hun koffiemolen dagelijks en vaak meerdere keren per dag en dat de Rommelsbacher EKM 200 espressomolen perfect maalt.

Warmt het koffiepoeder op tijdens het maalproces?

Nee, het koffiepoeder warmt niet op. Het behoudt zijn aroma’s en wordt niet beschadigd door warmte tijdens het maalproces.

Wat is de lengte van het netsnoer?

De kabel heeft een lengte van ongeveer een meter. De stekker is compatibel met elke verlengkabel.

Is de Rommelsbacher EKM 200 voorzien van een veiligheidsslot (bediening mogelijk met gesloten deksel)?

Als het deksel tijdens het maalproces wordt geopend, schakelt de koffiemolen automatisch uit. Als de maalgoedcontainer overstroomt, stopt ook de koffiemolen.

Welke tips zijn er met betrekking tot elektrostatisch opladen?

Sommige gebruikers schrijven dat door de statische lading het koffiepoeder in alle richtingen spat. Om elektrostatisch opladen te voorkomen, raadt een klant aan om een metalen koffielepel van het formaat in de verzamelcontainer te plaatsen en het poeder kort na het malen te roeren.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

€45,99


 • Rommelsbacher EKM 200
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Met de Rommelsbacher EKM 200 koffiemolen altijd consistent goede maalresultaten tegen een sensationele prijs van slechts 45,99!