Rocket Giotto Type V EspressoMachine Beoordeling Beoordeling

De nieuwe generatie van de Rocket Giotto Type V biedt nog preciezere instelmogelijkheden dan bij het vorige model. Samen met de bewezen E61 brouwgroep en de Ilka trilpomp heeft de Giotto alles wat je nodig hebt voor een eersteklas espresso. We bekijken deze prachtige machine hier in detail.

De Rocket Giotto Cronometro Type V: Perfecte kwaliteit en functionaliteit

Raket Giotto Type V
De Rocket Giotto Type V espressomachine maakt indruk met geavanceerde technologie in een eigentijds design

De verchroomde elementen en de iconische Rocket-handgrepen weerspiegelen de innerlijke waarden van deze machine in hun tijdloze schoonheid. Deze espressomachine valt op in de portafilter koffiemachine vergelijking. Het combineert alle technische elementen in perfectie.

Elke Rocket Giotto Cronometro zorgvuldig geassembleerd in zorgvuldig vakmanschap. Er worden professionele componenten gebruikt die van hoge kwaliteit en duurzaam zijn. De Giotto-machine beknibbelt niet op details. De temperatuurweergave en manometer zijn net zo hoogwaardig als de afwerking van de bedieningselementen en de behuizing.

Dit apparaat is een huishoudelijke machine. Alle verwerkte componenten zijn echter van gastro-kwaliteit. De mogelijkheid om gebruik te maken van een vaste wateraansluiting maakt dit model echter ook aantrekkelijk voor kleiner professioneel gebruik.

Deze video legt de speciale kenmerken van de machine in detail uit (ondertitels met vertaling beschikbaar)

Het water voor de koffie kan op twee manieren worden verkregen. In de machine zit een watertank met een capaciteit van 2,9 liter , waarmee je meerdere kopjes espresso kunt zetten totdat er water gevuld moet worden. De tank kan eenvoudig van buitenaf worden gevuld zonder de cuprail te hoeven verwijderen.

Een hoogwaardige trilpomp, de hoogwaardige Faema E61-brouwgroep en de vernikkelde ketel creëren de beste omstandigheden voor een uitstekende koffie.

De binnenkant van de machine is zo ontworpen dat er geen afzettingen kunnen ontstaan. Dit maakt het niet alleen makkelijker om het apparaat schoon te maken, maar zorgt ook voor een frisse koffiesmaak als je de machine maar af en toe gebruikt.

Het apparaat is uitgerust met een krachtig stoommondstuk, waarmee u eenvoudig uitstekend melkschuim in een aparte container kunt bereiden. Daarom kunt u ook populaire koffiespecialiteiten zoals cappuccino bereiden met de Rocket Giotto Type 5.

De machine is uitgerust met een Warmtewisselaar zodat je stoom en espresso tegelijk kunt krijgen.

Een dubbele manometer geeft de ketel en pompdruk van dit apparaat aan. Op deze manier kan de brouwdruk optimaal geregeld worden. Een thermosifon zorgt ervoor dat de zettemperatuur altijd constant is, wat verder bijdraagt aan de kwaliteit van de koffie.

De ketel van het apparaat is gemaakt van loodvrij messing. Aan de bovenkant van het apparaat kan een reling worden bevestigd, die is inbegrepen in de leveringsomvang. Kopjes kunnen op het oppervlak worden geplaatst. De poten van het apparaat zijn in hoogte verstelbaar en garanderen een veilige standaard.

De Rocket Giotto Type V espressomachine inspireert met geavanceerde technologie in tijdloos design

Koop hier bij Coffee Circle

Specificaties

 • Voeding: 220 volt
 • Maximaal vermogen: 1200 watt
 • Inhoud watertank: 2,9 liter
 • Wateraansluiting: Vaste wateraansluiting is mogelijk als alternatief voor watertank
 • Pomp: Ilka trilpomp
 • Zetdruk: 15 bar
 • Opwarmtijd: 10 minuten
 • Afmetingen: 335 mm x 420 mm x 400 mm
 • Diameter portafilter: 58 mm
 • Gewicht: 25.4 kg

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

Espresso met uitstekende smaak

Naast de perfecte gemalen koffie is de uitrusting van de espressomachine bepalend voor de kwaliteit van de resulterende espresso. Met dit apparaat is elk detail dat nodig is voor het beste type brouwen bedacht.

De statische voorbrouwgroep en de progressief werkende brouwkolven helpen ervoor te zorgen dat de espresso voorzichtig wordt geëxtraheerd. Naast een voortreffelijk aroma en smaak, een uitstekende cremadat bekroont de perfecte espresso.

Om dit te bereiken, moet een voorverwarmingstijd van ongeveer 30 minuten worden opgenomen. Dit is nodig om de E61 brouwgroep op de vereiste bedrijfstemperatuur te brengen. Dit is geen alleenstaand geval, maar moet in aanmerking worden genomen voor alle E61-apparaten.

Een hoge temperatuurstabiliteit draagt ook bij aan de beste resultaten met de espresso. Er wordt een modern thermosifonsysteem gebruikt, dat overeenkomt met dat van commerciële machines.

Andere kenmerken van het apparaat zijn een microprocessor die het waterniveau in de watertank en boiler regelt. Er is ook een waarschuwingssysteem dat u waarschuwt wanneer het waterniveau te laag is.

Voor wie is de Rocket Giotto espressomachine geschikt?

De Giotto Type V is geschikt voor gevorderde espressoliefhebbers of ambitieuze beginners. De bediening van de machine is eenvoudig en comfortabel, dus zelfs beginners kunnen er gemakkelijk mee omgaan.

De hoogwaardige apparatuur en gedetailleerde handmatige verwerking van het apparaat gaan echter ook gepaard met een relatief hoge aanschafprijs. Deze espressomachine is dus een model dat vaak de voorkeur heeft van espressoliefhebbers die optimale omstandigheden willen creëren voor een perfecte koffie.

De prestaties van de Giotto Type V machine voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Daarom is het de ideale machine voor diegenen die iets speciaals willen en uitzonderlijke kwaliteit waarderen bij het bereiden van hun espresso.

Voor- en nadelen van de Giotto Type V

Voordelen

 • Hoogwaardige roestvrijstalen behuizing
 • Krachtige Faema E61 brouwgroep
 • Elegant ontwerp
 • Cool Touch Buizen
 • Voeten in hoogte verstelbaar
 • Stoommondstuk voor het opschuimen van melk
 • Watertoevoer optioneel vanuit de tank of vaste wateraansluiting
 • Eenvoudige bediening en eenvoudige reiniging

Nadelen

 • Lange opwarmtijd (door de E61 brouwgroep zoals bij alle machines van dit type)
 • Hoge aanschafprijs

Veelgestelde vragen over deze espressomachine

Hoe lang duurt het voordat de machine is opgewarmd en klaar is voor gebruik?

Dit apparaat heeft ongeveer 10 minuten opwarmtijd nodig. Dan is ze klaar om koffie te zetten.

Hoe groot is het waterreservoir van de espressomachine?

Deze unit heeft een vrij grote watertank met een inhoud van 2,9 liter. Deze hoeveelheid is voldoende voor talloze kopjes, zodat het niet te vaak hoeft te worden bijgevuld.

Kan deze espressomachine ook direct op de waterpijp worden aangesloten?

Ja, deze unit is voorzien van een vaste wateraansluiting. U kunt het water rechtstreeks via deze verbinding of uit de watertank halen.

Is het mogelijk om melkschuim te maken met deze machine?

Da, het apparaat is uitgerust met een mondstuk voor waterdamp. Je kunt er een bakje melk onder zetten en in een handomdraai eersteklas melkschuim krijgen, wat geschikt is voor koffiespecialiteiten zoals cappuccino.

Is deze Rocket Giotto een single-circuit of dual-circuit machine?

De Rocket Giotto Type V is een tweecirkelaar.

Is het mogelijk om koffiepads in het apparaat te gebruiken?

Nee, deze portafiltermachine is alleen geschikt voor het gebruik van koffiepoeder.

Kan de watertank gemakkelijk worden bijgevuld?

Ja, de watertank kan eenvoudig worden gevuld zonder de reling voor de bekers te hoeven verwijderen.

Warmt de machine op met een thermoblok of een ketel?

Dit model warmt op met een ketel van koper.

Resultaat

De Rocket Giotto Type V espressomachine is een premium model dat het maken van espresso thuis tot een speciale traktatie maakt. De technische uitrusting komt overeen met de nobele buitenkant. Alleen hoogwaardige componenten worden gebruikt om deze machine te maken en elk apparaat is handgemaakt in Italië.

Functie, prestaties en werking van deze espressomachine kan worden omschreven als uitzonderlijk goed. Van eersteklas pompdruk tot een constante brouwtemperatuur, alle elementen die nodig zijn om een espresso van barista-kwaliteit te zetten, zijn aanwezig. De prijs-prestatieverhouding van deze espressomachine is goed, ook als de aanschafprijs hoger is. Een groot aantal klanten bevestigt dat de Giotto Type V een waardevolle investering is.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1550,00


 • Raket Giotto Type V
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Rocket Giotto Type V espressomachine maakt indruk met geavanceerde technologie in een tijdloos design. Bij Coffeecircle al van slechts 1550,00 €.