ECM S-Automatic 64 Espresso Grinder Beoordeling

Met de ECM S-Automatic 64 espressomolen kan espressomeel binnen enkele seconden worden gemalen. Zeer nauwkeurige fijnafstellingen zijn beschikbaar, die zowel automatisch als handmatig kunnen worden bereikt. Deze espressomolen is voorzien van een timer waarmee precies de gewenste hoeveelheid koffie gemalen kan worden.

Een hoogwaardige afwerking garandeert dat u over een lange periode de beste resultaten van deze molen voor de espressomachine kunt verwachten.

Belangrijkste kenmerken van de ECM S-Automatic 64 espressomolen

ECU S-Automaat 64

De ECM S-Automatic 64 is een beginnersvriendelijk, volledig professioneel apparaat voor slijpen.

Koop hier bij Coffee Circle

Als u in het bezit bent van een hoogwaardige ECM portafilter machine, kunt u deze perfect aanvullen met de ECM S-Automatic 64 espressomolen en blijven bijdragen aan de perfectie van elk kopje espresso. Maar ook voor anderen Portafilter machines Deze espressomolen is uitstekend en biedt resultaten bij het malen van de bonen waar je elke keer op kunt vertrouwen.

Met dit apparaat kunt u eenvoudig bepalen hoeveel koffie u wilt malen. De machine heeft een Timer en kan automatisch de juiste hoeveelheid koffiepoeder malen voor één of twee kopjes koffie. Voor één kopje wordt de knop één keer aangetikt, twee kopjes koffie zijn gewenst, wordt twee keer getikt. Het automatische systeem werkt tot op de tiende van een seconde zodat de hoeveelheid koffie constant blijft. Naast de automaat is er echter ook een handmatige instelling beschikbaar. Houd gewoon de knop ingedrukt totdat je de gewenste hoeveelheid gemalen koffie hebt bereikt. Door drie keer te tikken, kan het slijpproces op elk moment worden onderbroken.

De beste resultaten tijdens het slijpen worden gegarandeerd door een hoogwaardige schijfslijper, waarvan de Slijpschijven hebben een diameter van 64 mm. De molen is ook gemaakt van food-grade roestvrij staal. Een handmatige as onder de bonencontainer maakt een eenvoudige aanpassing van de slijpgraad mogelijk. De maling is heel precies te bepalen, zodat je naar wens fijnere of grovere gemalen koffie kunt bereiken.

Met de krachtige espressomolen, de bonen zoals de klepels kan worden verwerkt tot meel. Dit maakt het proces zacht en de koffie wordt niet blootgesteld aan te veel hitte tijdens het malen. Het volle koffiearoma blijft behouden en kan in elk kopje espresso worden genoten.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Slijpproces gecontroleerd door timer
 • Geprogrammeerd voor één of twee kopjes
 • Slijpgraad traploos instelbaar
 • Zeer fijngemalen koffie haalbaar
 • Hoogwaardige schijvenslijper
 • Roestvrijstalen behuizing
 • Achtervinnen voor motorkoeling
 • Grote bonencontainer
 • Eenvoudig in gebruik
 • Homogene gemalen koffie

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Alleen geschikt voor espresso

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 450 watt
 • Afmetingen: 14,5 × 41,5 × 20cm
 • Gewicht: 6.9 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 500 gram
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Grinder: Schijfslijper
 • Omwentelingen per minuut: 1400
 • Slijpgraad aanpassing: Traploos

Evaluatie van de ECU S-Automatic 64

Functies

Bij het malen van koffie is het belangrijk dat de koffiemolen zo koel mogelijk blijft. Als er te veel warmte wordt gegenereerd, kunnen de gevoelige aroma’s snel beschadigd raken, wat een negatief effect heeft op de smaak van de espresso. In dit apparaat worden vinnen aan de achterkant verwerkt, die de motor tijdens het slijpen koelen. Daarnaast is gekozen voor een schijvenmolen met een grote diameter van 64 mm, zodat koffie zeer snel gemalen kan worden.

Slijpen

Als u espresso wilt bereiden in de portafiltermachine, is het belangrijk om zeer fijne gemalen koffie te bereiken. Omdat water en gemalen koffie slechts zeer kort in contact zijn, zorgt een fijne maling ervoor dat de aroma’s gemakkelijk uit de gemalen koffie kunnen worden opgelost en op de espresso kunnen worden overgebracht.

De mate van slijpen kan voor dit apparaat worden gemeten, hoewel traploos , maar alle instellingen zijn ontworpen voor fijngemalen koffie. Afhankelijk van het gekozen type boon en de kenmerken van uw portafiltermachine, kunt u fijne nuances in de mate van slijpen uitproberen omIn dit geval is het noodzakelijk om het beste resultaat te bereiken.

Voor filterkoffie, waarbij een gemiddelde korrelgrootte van de gemalen koffie vereist is, of zelfs voor de Franse pers, die een grove korrel vereist, is deze koffiemolen niet geschikt. Zelfs de grofste setting is nog te fijn voor deze koffies.

Kwaliteit

Dit apparaat is van zeer hoge kwaliteit verwerkt en scoort ook met een behuizing die volledig gemaakt van roestvrij staal wordt vervaardigd. Als hart van deze koffiemolen overtuigt de schijfmolen ook met zijn hoge kwaliteit en lange levensduur. Met zijn technisch perfect geavanceerde maaltechnologie is dit apparaat van ECM een van de beste espressomolens voor het huishouden die momenteel op de markt zijn.

Ook de kwaliteit van de gemalen koffie die geproduceerd wordt is top. Zeer fijn espressomeel kan gemalen worden. Daarnaast is de gemalen koffie ook zeer homogeen, waardoor een bijzonder uniforme extractie kan plaatsvinden.

Prijs

Deze espressomolen is verkrijgbaar voor ongeveer 700 euro. De prijs voor een koffiemolen lijkt in eerste instantie hoog te zijn. De kwaliteit van dit apparaat is echter de aanschafprijs waard. Als u al een hoogwaardige portafiltermachine bezit, moet u ook kiezen voor een goede espressomolen zoals de ECM S-Automatic 64.

Perfect gemalen espressomeel is de basisvereiste om een goede espresso te extraheren. Bespaar dus niet op de koffiemolen. Dit apparaat is ook degelijk verwerkt, waardoor je een lange levensduur dat kun je verwachten. Uiteindelijk is het een kwestie van budget en of je wilt investeren in een robuuste en bewezen molen. Handige andere modellen zijn al verkrijgbaar van 2-300 euro.

Voor wie is dit model geschikt?

Deze espressomolen is gericht op beginners en gevorderden tegelijk. Vooral voor espresso in alle varianten is het perfect. Het vereist geen grote extra functies en concentreert zich op de essentie. Het apparaat kan zeer Eenvoudig in gebruik en het portafilter kan direct in de koffiemolen worden geklemd. Het is dus ook geschikt voor u als u voor het eerst een elektrische koffiemolen wilt kopen.

Dit apparaat maalt zeer snel en is ook uitgerust met een grote bonentank die 500 gram koffie bevat. Het kan worden gebruikt in het huishouden, maar is ook geschikt voor het kantoor of een klein café. De kwaliteit van de gemalen koffie zal zelfs de veeleisende barista overtuigen.

Deze video introduceert de ECM S-Automatic 64 in detail:

Veelgestelde vragen over de ECM S-Automatic koffiemolen

Hoe is de slijphoeveelheid in de ECU S-Automatic 64 zeker?

De maalhoeveelheid wordt bepaald door een timer. Je kunt automatisch genoeg gemalen koffie krijgen voor een of twee kopjes espresso.

Wat voor soort grinder heeft de ECM S-Automatic 64?

De ECM S-Automatic 64 is uitgerust met een schijfslijper met een diameter van 64 mm.

Is het mogelijk om de slijpgraad op de ECU S-Automatic 64 te selecteren?

Ja, onder de bonentank zit een wiel waarmee de slijpgraad oneindig kan worden aangepast.

Kun je ook bonen malen voor filterkoffie?

Nee, dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor espresso. De gemalen koffie is te fijn voor filterkoffie, zodat het bitter of zuur zou smaken.

Wat is de capaciteit van de bonentank?

De bonentank bevat 500 gram koffiebonen op dit model.

Van welk materiaal is de behuizing van deze espressomolen gemaakt?

In dit model is de behuizing gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Resultaat

Als u op zoek bent naar een perfecte espressomolen die past bij een portafiltermachine, is de ECM S-Automatic 64 een uitstekend apparaat dat ook aan hoge eisen voldoet. De bonen worden zachtjes gemalen en de fijne koffiearoma’s blijven onbeschadigd bewaard. De espressomolen kan zeer fijn espressomeel produceren en de maalgraad kan fijn genuanceerd worden door een instelwiel onder de bonencontainer. Zo kan elke espressofan precies de juiste gemalen koffie halen voor zijn persoonlijke creaties.

De ECM S-Automatic 64 is gemakkelijk te gebruiken en ook gemakkelijk schoon te maken. Het combineert de belangrijkste kenmerken van een solide molen tot in de perfectie. De Getuigenissen naar diDit apparaat is erg goed en er wordt keer op keer gemeld dat de slijpresultaten de verwachtingen overtreffen. Hoewel de prijs van het apparaat hoog is, wordt dit gerechtvaardigd door een uitstekende kwaliteit. Daarom kan deze espressomolen ook worden aanbevolen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar apparaat als combinatie met een portafiltermachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€749,00


 • ECU S-Automaat 64
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De ECM S-Automatic 64 is een beginnersvriendelijk, volledig professioneel apparaat voor slijpen. Slijpgraad traploos instelbaar. Homogene gemalen koffie. Barista kwaliteit tegen de prijs van € 749,00.