Aicok Espressomachine Portafilter Machine Beoordeling

Aandacht: De hier gepresenteerde machine is niet meer leverbaar. In plaats daarvan raden we aan om een kijkje te nemen bij de eveneens vrij goedkope Krups portafilter machine of de espressomachine van WMF en dit model van De’Longhi.

Thuis kunnen genieten van echte Italiaanse koffiespecialiteiten wordt betaalbaar en gemakkelijk voor beginners met de Aicok espressomachine. Het model werkt met een thermoblock verwarmingssysteem, dat niet dezelfde temperatuurstabiliteit biedt als meer professionele modellen, maar scoort met een extreem korte opwarmtijd. We introduceren deze populaire goedkope machine hier in meer detail en verduidelijken of de aankoop voor u de moeite waard is.

Kenmerken van de Aicok espressomachine

Aicok espressomachine CM 5003B
De Aicok espressomachine kan doen wat de grote merken kunnen tegen een interessante prijs.

Zelfs op het eerste gezicht overtuigt de roestvrijstalen behuizing van het apparaat met een hoogwaardige indruk. Met afmetingen van 21 × 28 × 28,5 centimeter Dit model is compact en kan gemakkelijk worden ondergebracht in elke keuken op een klein oppervlak.

De espressokoffie is de basis voor vele andere koffiespecialiteiten. Het apparaat van Aicok heeft ook een Melkopschuimer, zodat u zowel cappuccino als macchiato kunt bereiden. Zo blijkt de Aicok espressomachine een allround talent te zijn, waarmee je koffie naar eigen smaak kunt bereiden.

Dit apparaat van Aicok is een portafiltermachine. Het koffiepoeder wordt gevuld tot een portafilter, dat vervolgens met een bajonetslot aan het koffiezetapparaat wordt bevestigd.

De Aicok espressomachine heeft een portafilter gemonteerd in het midden van de machine. Direct naast het portafilter bevindt zich de Melkopschuimmondstuk, die kan worden gebruikt om melk op te schuimen in een container die eronder is geplaatst. De koffie wordt verzameld in een glas of beker, die onder het portafilter wordt geplaatst. Daaronder bevindt zich een praktisch drainageoppervlak.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een grote 1,5 liter watertank Van. Daarom is het apparaat ook goed geschikt voor het grotere gezin, waarin samen koffie wordt genoten. De watertank is afneembaar.

De machine is uitgerust met hoogwaardige technologie uit Duitsland wat bijdraagt aan optimaal koffiegenot. De machine kan een druk opbouwen tot 15 bar, wat meer dan genoeg is voor een succesvolle espresso-aankoop. Verder is de temperatuurregeling automatisch. Overigens hebben we andere eersteklas espressomachinemodellen onder de loep genomen die nog meer ruimte bieden voor individuele smaakaanpassingen dan deze machine.

De Aicok portafilter machine overtuigt vooral door zijn extreem lage prijs. Een kijkje waard voor beginners.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Aicok espressomachine

 • Vermogen: 1050 watt
 • Voeding: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Watertank capaciteit: 1,5 liter
 • Afmetingen: 21 × 28 × 28,5 centimeter
 • Gewicht: 4.7 kg
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal

Onder de naam AICOK-CM5003B-GS-COFFEE_MAKER-DE.pdf vindt u op de volgende pagina de juiste handleiding voor apparaten in het Duits.

Eenvoudige bediening en reiniging

De bediening van het apparaat is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is water vullen, de waterbak vullen en het portafilter vullen met koffie. Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om versgemalen koffie te gebruiken. Er is geen koffiemolen geïntegreerd in deze espressomachine.

Het koffiepoeder wordt vervolgens stevig in het portafilter geperst en het portafilter wordt in de machine gestoken. Dan hoeft alleen de bedieningshendel losgelaten te worden en krijg je aromatische espressokoffie met uitstekende crema.

Met het apparaat kunt u een of twee kopjes koffie tegelijkertijd bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de zeef te vervangen.

De Opwarmtijd is snel met dit apparaat en je krijgt al na ongeveer 1,5 minuut kant-en-klare koffie. Als een drankje met melk moet worden bereid, plaatst u eenvoudig een bak melk onder de opschuimer. In korte tijd wordt melkschuim gemaakt, waarmee je cappuccino kunt bereiden.

Het schoonmaken van de Het apparaat is vrij eenvoudig als de bediening. De watertank kan worden verwijderd en gespoeld onder stromend water. Het portafilter is ook gemakkelijk schoon te maken met water nadat de gebruikte gemalen koffie is weggegooid. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan De melkopschuimer schoonmaken toegewijd zijn. Het wordt aanbevolen om het mondstuk na elk gebruik grondig te reinigen om te voorkomen dat bacteriën zich vormen.

Bekijk deze video om de machine in actie te zien

Voor wie is de Aicok espressomachine geschikt?

De Aicok espressomachine is geschikt voor alle beginners die zich vertrouwd willen maken met de kunst van het bereiden van espresso zonder direct meer dan 1000 € te betalen voor een ketelmachine.

De grote watertank van het apparaat kan 1,5 liter water bevatten. Zo kun je meerdere kopjes espresso zetten zonder dat je water hoeft bij te vullen. Waarom de machine geschikt is ook voor het grotere huishouden met meerdere koffiedrinkers. Zelfs voor een klein kantoor is dit apparaat van Aicok een pluspunt.

De goedkope espressomachine heeft ook een melkopschuimer. Daarom is het niet alleen geschikt voor vrienden van een sterke espresso, maar ook voor iedereen die graag koffiespecialiteiten drinkt die met melk zijn bereid.

Vanwege de aantrekkelijke prijs de Aicok espressomachine is ook een uitstekend instapmodel.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Behuizing van roestvrij staal
 • Elegante uitstraling
 • Compact ontwerp dat slechts een kleine voetafdruk vereist
 • Uitgerust met melkopschuimer
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudige reiniging
 • Automatische temperatuurregeling
 • Korte opwarmtijd

Nadelen

 • Aluminium schermhouder
 • Lagere temperatuurstabiliteit dan professionele apparaten
 • Handleiding moeilijk te begrijpen

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het apparaat van binnenuit gereinigd?

De binnenste delen van de Aicok espressomachine zijn eenvoudig schoon te maken met water. Om van binnenuit schoon te maken, hoeft u het apparaat slechts een paar keer met water te laten werken. Bij veelvuldig gebruik wordt aanbevolen om de machine twee keer per week grondig te reinigen.

Kan de machine ook worden gebruikt met koffiepads of koffiebonen?

Nee, deze portafiltermachine is alleen geschikt voor koffiepoeder. Deze wordt in het portafilter geplaatst en geperst. Koffiepads zijn hiervoor niet geschikt. Dit apparaat heeft geen geïntegreerde koffiemolen. Daarom kunnen koffiebonen niet worden gebruikt in de Aicok espressomachine.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met de espressomachine?

Ja, de Aicok espressomachine is uitgerust met een melkopschuimer. Terwijl de koffie wordt gezet, kunt u het melkschuim bereiden dat u nodig hebt voor de cappuccino. Zo kunt u op basis van espressokoffie verschillende dranken bereiden die met melk zijn gemaakt.

Moet de machine na elk gebruik worden uitgeschakeld?

Omdat de Aicok espressomachine een zeer korte opwarmtijd heeft, moet u het apparaat uitschakelen telkens wanneer u de gewenste hoeveelheid koffie hebt ingeschonken.

Is de espressomachine ook geschikt voor op kantoor?

Als het een kleiner kantoor is, kan de Aicok espressomachine goed serveren. Het apparaat bereidt de koffie snel voor. Dankzij de grote watertank van 1,5 liter hoef je niet te vaak water bij te vullen. De melkopschuimer is ook voordelig, omdat het mogelijk is om verschillende dranken te bereiden.

Resultaat

De Aicok espressomachine is een van de meest betaalbare portafilter machines op de markt. Toch overtuigt het met een uitstekende techniek om aromatische espressokoffie in een mum van tijd.

Een Plus is de melkopschuimer die het mogelijk maakt om koffiespecialiteiten zoals cappuccino te bereiden. Ook positief is de watertank met een capaciteit van 1,5 liter, die kan worden verwijderd voor het vullen en reinigen.

De Aicok espressomachine overtuigt ook met zijn succesvolle uiterlijk, dat in zijn basisstructuur lijkt op de lay-out van duurdere machines. Veel goede klantrecensies zijn een andere redend, van waaruit dit apparaat kan worden aanbevolen voor aankoop aan iedereen die geïnteresseerd is.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

 • Aicok CM 5003B
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Aicok espressomachine kan genoeg zijn voor beginners tegen een redelijke prijs van alleen .