De’Longhi EC 685.M Dedica portafilter machine beoordeling

Met de De’Longhi EC 685.M Dedica portafilter machine, een van de meest populaire instapmachines voor uitstekende espresso van een Algemene revisie Onderworpen. Hoewel de veranderingen van buitenaf nauwelijks zichtbaar zijn, zijn enkele van de zwakke punten van een toch al zeer functionele espressomachine geëlimineerd.

In deze review laten we zien wat er veranderd is en waarom de aanschaf van deze portafilter machine zelfs tegen een iets hogere prijs meer dan de moeite waard is.

De nieuwe De’Longhi espressomachine EC 685 M Dedica

De'Longhi EC 685 M Dedica
Nieuw schuimmondstuk en verbeterde technologie – onverslaanbaar voor de prijs

Met een breedte van slechts 14,9 cm de machine past perfect, zelfs in de kleinste keuken. De EC 685 M is verkrijgbaar in zilver, zwart, rood en nu ook verkrijgbaar in het wit. Het model overtuigt met een succesvolle look en hoge functionaliteit, zoals al het geval was met het vorige model.

De gloednieuwe 2017-versie van de Amazon-bestseller is te vinden voor een gereduceerde prijs van € 155,53 op Amazon

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Afmetingen product: 33 x 14,9 x 30,3 cm; 4,22 kilogram
 • Diameter: 100 centimeter
 • Inhoud: 1 liter
 • Vermogen: 1350 Watt
 • Spanning: 220 volt
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Actieradius: 1 meter
 • Energie-efficiëntieklasse: A
 • Speelduur: 1 minuut
 • Aantal schijven: 1
 • Gewicht van het product: 4,22 kg

Hier vindt u de handleiding van de Dedica van De’Longhi.

Maar wat is er precies veranderd?

Verbeteringen ten opzichte van het vorige model

De'Longhi Portafilter Machine EC-685 Melk schuimen
Het nieuwe mondstuk is eindelijk veelzijdig

De nieuwe EC 685 M heeft twee belangrijke verbeteringen ten opzichte van het voorgangermodel EC 680 M.

Zoals je al op de foto kunt zien, is met name het melkopschuimmondstuk verbeterd. Het nu professioneel ontworpen schuimmondstuk kan nu niet alleen melkschuim produceren, maar ook melk verwarmen.

Omslachtig decanteren en verwarmen in de magnetron of op het fornuis is nu eindelijk geëlimineerd. De Dedica biedt eindelijk de nodige tools van een volwaardige espressomachine, waarmee allerlei koffiedranken zonder problemen kunnen worden bereid.

Tip: Theewater kan ook verwarmd worden met het mondstuk en maakt in veel gevallen ook een waterkoker overbodig.

Een andere opvallende verbetering is dat de Stroomverbruik verlaagd Werd. De nieuwe DeLonghi espressomachine is veel energievriendelijker dan zijn voorganger.

Dit brengt ook de iets hogere aankoopprijs (die al is verlaagd door Amazon of De’Longhi na enkele klachten van klanten), omdat bij langdurige operaties geld kan worden bespaard, afhankelijk van de omvang van het gebruik.

Achtergrond van De’Longhi Dedica

Het bekende kwaliteitsmerk DeLonghi biedt met dit apparaat een betaalbaar instapmodel, waarmee je eerst vertrouwd kunt raken met de techniek van espressobereiding zonder dat je direct een fortuin hoeft uit te geven aan een van de topapparaten. Toch hoef je met deze portafiltermachine niet zonder te doen.

Goed doordachte functies dragen bij aan het feit dat deze machine gemakkelijk te gebruiken is en de eigenaar in staat stelt om niet alleen espresso thuis te bereiden, maar ook andere koffiespecialiteiten zoals cappuccino of latte macchiato.

Een bijzonder pluspunt van het apparaat is de in hoogte verstelbaar cupoppervlak, wat het mogelijk maakt om kopjes of kopjes van verschillende hoogtes onder het portafilter te plaatsen. Zo kun je elke koffiespecialiteit in het juiste kopje bereiden. Zelfs hoge glazen tot een hoogte van 12 centimeter kunnen onder de machine worden ondergebracht.

Kenmerken van het apparaat

De De’Longhi EC 685.M Dedica is snel klaar voor gebruik. Al in 40 seconden het apparaat warmt op en is direct klaar voor gebruik dankzij het zelfontluchtende systeem, zodat je ook tussendoor snel een espresso kunt zetten.

Het thermoblock verwarmingssysteem zorgt voor een extreem korte voorverwarmingstijd. In de brouwgroep heeft De’Longhi save something: Het is gemaakt van aluminium in vergelijking met dure machines.

De Dedica EC 685 M is in staat om één of twee kopjes tegelijk te brouwen. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste portafilterhouder te selecteren. Met een geadverteerde pompdruk van 15 bar levert het apparaat voldoende vermogen om eersteklas espresso te zetten met de populaire crema.

Het apparaat is uitgerust met een aan/uit-schakelaar. Als het ingeschakelde apparaat gedurende een periode van 30 minuten niet wordt gebruikt, schakelt het door de Automatische uitschakeling zelf. Aan de ene kant bespaart dit elektriciteit en draagt het ook bij aan de veiligheid als u vergeet de machine uit te schakelen voordat u ’s ochtends na het ontbijt naar het werk gaat.

Espresso of koffiepads – het beste van twee werelden

De toepassingsmogelijkheden van de DeLonghi EC 685 M portafilter machine zijn veelzijdig. Je kunt voorgemalen koffie gebruiken voor espresso of de voorgeportioneerde E.S.E.-pads. Hiervoor worden verschillende portafilterdragers geleverd, die in een paar eenvoudige stappen vervangen kunnen worden.

Ucami Tamper voor De'Longhi
Wij raden deze tamper set aan voor de De’Longhi espressomachine EC 685.M

Met het schuimmondstuk kun je de melk opschuimen als je een cappuccino wilt bereiden of gewoon melk wilt verwarmen voor een latte. Het mondstuk kan ook worden gebruikt om heet water te produceren als u een kopje thee wilt zetten. De watertank heeft een inhoud van een liter, dus je kunt meerdere kopjes koffie zetten voordat je moet bijvullen.

Met het apparaat krijg je ook een koffie tamper, die qua formaat goed past bij het portafilter. Door het materiaal en de vorm is het echter nauwelijks geschikt voor de lange termijn. We raden hier direct aan om beter te knoeien met 51 mm om onbewolkte vreugde te hebben met het apparaat.

Praktische bediening overtuigt

De DeLonghi EC 685 M portafilter machine kenmerkt zich door een eenvoudige bediening. Via het bedieningspaneel met de verlichte knoppen wordt de machine snel naar wens afgesteld. U kunt het apparaat aanpassen voor een of twee kopjes en ook het water op temperatuur brengen voor het opschuimen van melk.

Er moet echter worden opgemerkt dat onmiddellijk na het opschuimen van de melk de machine te heet is om een espresso te bereiden. Je moet het apparaat een beetje laten afkoelen totdat de volgende espresso kan worden gezet.

Praktisch is ook de geïntegreerde ontkalkingsindicator, die laat zien wanneer de portafiltermachine moet worden ontkalkt. Om dit te doen, vult u de tank met water en ontkalker en laat u de machine draaien zonder portafilter zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.

Voor een probleemloze werking van het apparaat wordt regelmatig ontkalken aanbevolen. Voor dit doel is de bestaande Waterhardheid traploos aangepast worden. De watertank en afvoerbak zijn eenvoudig te verwijderen.

De vulhoeveelheid van het bekerblik Flow stop functie kan eenvoudig worden bepaald. Dit betekent dat bekers van verschillende groottes ook kunnen worden gebruikt zonder over te lopen. Last but not least is de stille werking van de machine ook een voordeel dat door de meeste klanten wordt gewaardeerd.

Het portafilter

Het portafilter is relatief hoog in vergelijking met andere espressomachines (vooral de hogere prijsklassen). Dit komt omdat het een dubbelzinnig portafilter is. Dit is bedoeld om de productie van crèma te vergemakkelijken, vooral voor beginners.

Voor gevorderde gebruikers is het portafilter van de De’Longhi EC 685 M minder geschikt. Dit komt omdat het minder flexibel is qua maling (niet te grof malen). Een ervaren barista controleert de cremaproductie onder andere via de mate van malen van de bonen.

Hoewel het hier geleverde portafilter gemakkelijker goede resultaten oplevert, kan het niet als afzonderlijk worden gebruikt.

Maar er is een oplossing.

Met dit professionele portafilter kunt u de Dedica eenvoudig upgraden:

JoeFrex portafilter voor Delonghi Dedica serie EC685 &EC680 | Roestvrijstalen dubbele uitloop | met dubbele zeef

JoeFrex portafilter voor Delonghi Dedica serie EC685 &EC680 | Roestvrijstalen dubbele uitloop | met dubbele zeef

36,90

bij de hand


op 28 oktober 13:28

Video: De’Longhi Dedica test- en voorbereidingstips

Voor- en nadelen van de De’Longhi EC 685 M

Voordelen

 • Geschikt voor verschillende koffiespecialiteiten
 • Geschikt voor espressopoeder en E.S.E pads
 • Snel klaar voor gebruik
 • Diverse instellingen mogelijk via bedieningspaneel
 • Hoogwaardige afwerking

Nadelen

 • Slechte kwaliteit van de tamper
 • Relatief hoog portafilter (dubbelzinnig) eerder geschikt voor beginners
 • Aluminium brouwgroep

Veelgestelde vragen over de De’Longhi EC 685

Wat zijn de verschillen met het vorige model?

Het De ́Longhi Model 685 is op dit moment vrij nieuw en vertoont nog geen verschillen op lange termijn. U moet dus vertrouwen op de specificaties van de fabrikant, die onder andere andere kleuren of een schakelbare stoominstallatie aangeven (bijvoorbeeld melk zonder schuim).

Welke tampermaat moet je kopen voor deze De ́Longhi?

Voor de De ́Longhi 685 is een sabotage van gemiddeld 51 mm aan te raden.

Resultaat

Voor iedereen die een hoogwaardige portafiltermachine wil maar een beperkt budget beschikbaar heeft, is de De’Longhi EC 685 M de beste keuze. Hun prijs is, ook na de update, nog steeds gunstig voor de aangeboden kwaliteit.

Snelle verwarming, verschillende instelmogelijkheden en een eersteklas drukopbouw dragen ertoe bij dat u thuis perfecte espressokoffie kunt zetten met het DeLonghi-apparaat, dat ook als basis dient voor andere populaire koffiespecialiteiten. Ten opzichte van het vorige model zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd, waaronder een lager stroomverbruik.

Een ander voordeel van het apparaat is de compact ontwerp. Met een breedte van slechts 14,9 centimeter is het een van de smalste portafiltermachines op de markt en past het zelfs in de kleinste ruimtes.

De uitstekende prijs-prestatieverhouding en de verstandige Verbeteringen aan het 2017-model maak van de De’Longhi EC 685 M een apparaat dat consequent kan worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


De gloednieuwe 2017-versie van de Amazon-bestseller is te vinden voor een gereduceerde prijs van € 155,53 op Amazon.