Philips 5000 Series EP5365/10 Koffiemachine Review

Met de Philips 5000 serie EP5365/10 volautomatische koffiemachine bereid je met één druk op de knop vijf populaire koffiespecialiteiten. Verder zijn er eenvoudig verschillende instellingen te maken, zodat je je koffie naar eigen smaak kunt bereiden.

Naast een ingebouwd waterfilter biedt het apparaat ook een eenvoudige werking van de koffiebereiding en levert het een uitstekende koffiekwaliteit. Ontdek hier hoe het volautomatische koffiezetapparaat met melkcontainer zich verhoudt.

Versgemalen bonen voor koffie

Philips 5000 Series EP5365/10 volautomatische koffiemachine
De Philips 5000 serie EP5365/10 koffiezetapparaat kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en bereiding.

Deze volautomatische koffiemachine van Philips heeft een geïntegreerde molen waarmee de bonen voor elk kopje koffie altijd vers gemalen worden. Zo kunt u genieten van een optimaal koffiearoma en de onvergelijkbare smaak die u alleen kunt bereiken met zeer versgemalen koffie.

De hoogwaardige slijpmachine kan in vijf fasen worden aangepast. Zo kunt u precies de juiste maalgraad instellen voor elke koffiespecialiteit. Voor espresso heeft meestal de voorkeur, terwijl voor Café Americano vaak grovere gemalen bonen worden gebruikt.

Bij deze machine komt een hoogwaardige schijfslijper gemaakt van keramiek, dat een lange levensduur heeft, zelfs bij constant gebruik. Er kunnen minstens 20.000 porties koffie mee worden gemalen. Je bereikt altijd een uniform resultaat dat bijdraagt aan een gelijkmatige extractie en een uitstekende koffiesmaak.

Af en toe wil je een nieuw soort koffie proberen of een kopje cafeïnevrije koffie inschenken. Met dit toestel van Philips is dit geen probleem. Naast versgemalen bonen uit de bonencontainer, kun je ook poederkoffie gebruiken. Deze wordt via een extra lade ingevoerd, zodat de bonencontainer niet geleegd hoeft te worden om nog een koffie te proberen.

De container voor de koffiebonen kan 250 gram bonen bevatten. Je kunt de bonen voor een langere periode in de container laten zitten. Een nieuw versheidszegel helpt ervoor te zorgen dat de versheid van de bonen gegarandeerd is.

De Philips 5000 serie EP5365/10 koffiezetapparaat kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en bereiding.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Philips 5000 volautomatische koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit melktank: 0,5 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 250 gram
 • Capaciteit koffiedik container: 15 porties
 • Afmetingen: 22,1 × 34,0 × 43,0 cm
 • Gewicht: 7.2 kg
 • Slijpgraad instellingen: 5
 • Temperatuur instellingen: 3
 • Aromasterkte Instellingen: 5

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Philips 5000.

Vijf heerlijke specialiteiten met één druk op de knop

Met deze volautomatische koffiemachine is het heel eenvoudig om diverse koffiespecialiteiten net zo lekker te bereiden als bij Italiaanse koffie en met één druk op de knop. Je kunt kiezen voor een sterke espresso of een milder Café Americano, of kiezen voor specialiteiten met melk, zoals cappuccino, café au lait of latte macchiato.

De melkdranken kunnen worden vervangen door de ingebouwde Melkopschuimer Brouw licht. Het enige dat u hoeft te doen, is de gevulde melkcontainer in de machine plaatsen en op de bijbehorende knop voor de specialiteit drukken. De melkcontainer kan eenvoudig worden verwijderd en de resterende melk kan ook in de koelkast worden bewaard.

Eenvoudig te gebruiken en te onderhouden

De gebruikersinterface van dit apparaat is zeer duidelijk ontworpen, zodat u het volautomatische koffiezetapparaat vanaf het begin eenvoudig kunt bedienen. Dit wordt ook ondersteund door een modern display, waarop u de programmaselectie kunt lezen. Naast de automatische programma’s zijn er ook diverse instelmogelijkheden beschikbaar waarmee je het koffiegenot kunt individualiseren.

U kunt de sterkte van de koffie en de temperatuur aanpassen en ook de mate van malen voor de koffiebonen bepalen. De instellingen kunnen worden opgeslagen in een gebruikersprofiel.

Een andere praktische functie die het gemakkelijker te gebruiken maakt, is de in hoogte verstelbare koffietuit. Zo kun je kleine espressokopjes vullen zonder dat de koffie gespetterd wordt, maar ook hoge kopjes en glazen gebruiken voor de volautomatische koffiemachine, die vaak gebruikt worden voor specialiteiten zoals latte macchiato.

Het onderhoud van het apparaat is ook eenvoudig. Het melksysteem wordt na elk gebruik automatisch gespoeld. Dit zorgt voor een optimale hygiëne en voorkomt dat bacteriën zich vormen op bezonken melkresten. De brouwgroepen kunnen eenvoudig worden verwijderd voor reiniging en worden gespoeld onder stromend water.

Deze volautomatische koffiemachine heeft een ingebouwd waterfilter dat kalk en andere verontreinigende stoffen uit het water verwijdert. Als dit filter regelmatig wordt vervangen, kunt u ongeveer 5.000 kopjes koffie zetten voordat het ontkalken van de machine nodig is.

Voor wie is de Philips 5000 serie EP5365/10 volautomatische koffiemachine geschikt?

Dit apparaat is uitstekend geschikt voor elk huishouden waar koffie wordt bewaard, maar zelfs in een klein kantoor kan het praktische apparaat uitstekende service bieden. De watertank heeft een inhoud van 1,8 liter en is daardoor royaal gedimensioneerd.

De bediening van het apparaat is heel eenvoudig, omdat de individuele specialiteiten kunnen worden voorbereid door op een knop te drukken. Daarom is deze machine ook voor beginners Bij uitstek geschikt. De prijs voor dit apparaat is iets hoger dan die van een instapmodel, maar de Philips-koffiemachine biedt ook uitstekende kwaliteit en functionaliteit.

Video: Review van de Philips volautomatische koffiemachine EP 5365/10

Bekijk deze video om te leren hoe het koffiezetapparaat werkt in werking.

Voor- en nadelen van de Philips 5000

Voordelen

 • Vijf voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten met één druk op de knop
 • Melkopschuimer met uitneembare melkkan
 • Geïntegreerde grinder met vijf standen
 • Kan ook worden gebruikt met koffiepoeder
 • Met geïntegreerd waterfilter
 • Eenvoudige bediening en ontkalking
 • Hoge capaciteit van water en melktank

Nadelen

 • Geen kopjeswarmer beschikbaar
 • Vulpoeder en koffiebonen omslachtig

Veelgestelde vragen over deze volautomatische koffiemachine

Welke koffiemelange past bij de volautomatische koffiemachine?

Tegenwoordig is er een grote selectie van verschillende bonenmelanges die kunnen worden gebruikt in volautomatische koffiemachines. Welk mengsel je uiteindelijk kiest, hangt natuurlijk vooral af van je eigen smaak. Maar proeven is erg leuk en met het poedercompartiment is het gemakkelijk om af en toe een andere variëteit te brouwen.

Wat is de hoogte van het koffie-uitlaatje?

Bij dit volautomatische koffiezetapparaat is het koffie-stopcontact in hoogte verstelbaar. Zelfs modieuze brillen voor latte macchiato passen tot een hoogte van 15,5 cm onder de uitlaat.

Is het melkschuim echt heet?

Ja, met dit apparaat wordt het melkschuim twee keer geschuimd, waardoor het schuim bijzonder romig en ook heet wordt.

Zijn er twee containers voor koffiebonen?

Het apparaat kan worden gebruikt met twee verschillende soorten koffie. Het heeft echter geen twee bonencontainers, maar een bonencontainer en een lade voor gemalen koffie.

Is het mogelijk om amandelmelk of sojamelk in de melkcontainer op te schuimen?

Ja, zelfs dergelijke soorten melk kunnen in de melkcontainer worden geschuimd. Amandelmelk produceert echter een minder stevig schuim.

Kun je twee kopjes tegelijk brouwen?

Nee, er is maar één koffie-outlet.

Hoe is de melk schuimig?

De melk wordt twee keer geschuimd met hete lucht. Het resultaat is een schuim van uitstekende consistentie.

Moet het apparaat met het filter worden bediend?

De fabrikant beveelt aan dat het koffiezetapparaat altijd met het filter moet worden bediend, omdat dit een effectieve bescherming tegen verkalking is. Het apparaat werkt echter ook zonder het filter. In dit geval moet het ontkalken echter veel vaker worden uitgevoerd.

Kan de bonencontainer worden verwijderd voor reiniging en vulling?

Nee, in dit model is de bonencontainer een integraal onderdeel van de volautomatische koffiemachines en kan deze niet worden verwijderd.

Kan dits model kan worden bediend met Alexa?

Nee, dit apparaat is niet uitgerust voor Alexa-spraakbesturing.

Wat is de temperatuur van de gezette koffie?

De koffie heeft een temperatuur van 65 – 70 graden C.

Zit er een ingebouwde koffieteller in dit apparaat?

Ja, dit model heeft een koffiemeter, maar deze is niet zichtbaar voor de consument. Alleen het servicepersoneel kan de meter bekijken.

Resultaat

De Philips 5000 serie EP5365/10 koffiezetapparaat is een uitstekend apparaat voor het huishouden, dat wordt gekenmerkt door een breed scala aan functies en hoge kwaliteit. Vijf koffiespecialiteiten kunnen met één druk op de knop automatisch worden bereid en de geïntegreerde melkopschuimer zorgt voor een uitstekend schuim voor de bijbehorende specialiteiten.

De bediening van het apparaat is eenvoudig en de koffie wordt gekenmerkt door een uitstekende smaak. Daarom zijn de meeste klanten zeer tevreden met de aankoop van deze machine en geven ze het Philips-apparaat uitstekende beoordelingen. Ook de prijs-prestatieverhouding van de volautomatische koffiemachine is uitstekend. Daarom kan de Philips 5000 serie EP5365/10 koffiemachine ook worden aanbevolen aan elke geïnteresseerde koffieliefhebber die te koop is.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren


De Philips 5000 serie EP5365/10 koffiezetapparaat kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en bereiding. De prijs van alleen — € overtuigd.