QuickMill Orione 3000 Espressomachine Beoordeling

De Quick Mill 3000 Orione portafilter machine is de opvolger van het model 0820. Het model met de metalen tuimelschakelaars is iets breder en biedt meer ruimte om te werken. Daarnaast is de behuizing volledig gemaakt van hoogwaardig rvs.

Het water van de QuickMill instantane boiler loopt door massieve koperen leidingen. Dit gebeurt alleen als er koffie wordt bereid, anders blijft er geen water achter in het thermoblok. Hoe presteert deze luxe versie van het thermoblock-systeem, dat ook bekend stond om temperatuurschommelingen?

Snel en elegant

Quickmill Orione 3000
HET alternatief voor de beproefde Rancilio Silvia, maar dan met thermoblock

De Quick Mill Orione Model 3000 portafilter machine combineert stijl en functionaliteit met een vleugje elegantie. Het semi-automatische apparaat, met een aantrekkelijk ontwerp, is volledig gemaakt van mat en glanzend roestvrij staal. De bedieningsknoppen van de machine leggen visuele accenten en zijn ontworpen als praktische tuimelschakelaars.

De manometer waarmee de koffiemachine is uitgerust, bleek bijzonder praktisch in de test, omdat deze de druk tijdens het zetproces aangeeft. Aan de bovenkant van het apparaat bevindt zich ook een plank voor bekers, die extra comfort biedt.

Bijzonder goedkoop en met perfecte service kun je deze machine bestellen bij Coffee Circle.

Koop hier bij Coffee Circle

Wat Quickmill Orione te bieden heeft

Het Orione model 3000 overtuigt met de beste materialen, hoogwaardige afwerking en doordachte technologie. De portafiltermachine is uitgerust met een filterkop van roestvrij staal, evenals een thermisch blok van metaal, dat is voorzien van een thermostatische regeling en een zekering.

Stoom en heet water kunnen voor onbepaalde tijd worden geëxtraheerd. De stoomuitlaat heeft een luchtinlaat die kan worden gebruikt om drankjes op te warmen of espressospecialiteiten te bereiden, zoals cappuccino, caffè latte of latte macchiato.

De Quick Mill Orione Model 3000 portafiltermachine lijkt met zijn speciale thermoblocksysteem enkele van de problemen van andere instapmachines onder controle te krijgen.

Uitrusting

Dit model van Quick was klaar om te stomen in ongeveer tien seconden in de test van de gebruikers van het apparaat, dit is sneller dan sommige machines met zogenaamde snelle stoomtechnologie. De tank kan van de zijkant worden verwijderd. Een plastic sabotage is inbegrepen in de leveringsomvang.

De QuickMill Orione 3000 portafilter machine gepolijst in roestvrij staal is een espressomachine met de exclusieve Quick Mill filterkop, die is gemaakt van roestvrij staal en heeft een snap-in schroefsysteem en een O-ring afdichting.

Het speciale metalen thermoblok is uitgerust met dubbele thermostatische regeling en zekering.

De machinebehuizing van de 9,2 kilogram zware koffiemachine is volledig gemaakt van roestvrij staal. De QuickMill Orione 3000 espressomachine in zilver met een kleurrijke aantrekkelijke uitstraling heeft compacte afmetingen van 27 cm, een hoogte van 38 cm en een breedte van 25 centimeter en kan overal geplaatst worden om ruimte te besparen.

Bekers met een maximale hoogte van 75 millimeter kunnen worden gebruikt. Het apparaat heeft een sterk vermogen van 1080 watt. De levering omvat een messing portafilter met 2-tuit, evenals een bekerzefinzet en een zeefinzet voor twee kopjes, evenals een borstel voor reiniging en een vervangende brouwkoppakking.

Voor- en nadelen van de Orione portafilter machine

Voordelen

 • Zeer temperatuurbestendig voor Thermoblock en zorgt voor een relatief goede koffiekwaliteit
 • De wachttijd tot de eerste espresso aankoop is erg kort, namelijk slechts ongeveer tien seconden.
 • Goede resultaten met donkere en medium espresso roasts
 • Het thermoblock met ingebedde koperen kabels is van hoge kwaliteit
 • Verkalkingsproblemen ontstaan nauwelijks doordat er geen water in de koffiemachine achterblijft en het resterende water terug kan stromen in de tank
 • Constante stoomtoevoer totdat de tank leeg is, omdat niets wordt beperkt door de grootte van de ketel
 • Laag stroomverbruik
 • Snelle opwarmtijd voor stoomverbruik door het thermoblocksysteem
 • Zeer eenvoudige reiniging
 • Eenvoudig te hanteren en te bedienen

Nadelen

 • Melkopschuimer niet erg krachtig
 • Niet zo geschikt voor licht gebraad
 • Geen expansieventiel beschikbaar, wat soms resulteert in een te hoger Brouwdruk, die kan worden opgelost door een klepmod
 • Het portafilter valt heel gemakkelijk uit
 • De brouwzeef wordt zonder veer in het portafilter geklemd, dus het kleeft vaak aan de brouwkoppakking, vooral als de machine zelden wordt gebruikt

Video: Quickmill Orione Test &Tips

Veelgestelde vragen over het model Orione 3000

Krijgt de espresso de gewenste optimale temperatuur van 90C°?

Ja, de espresso wordt tussen de 85 en 94 °C heet.

Zijn er extra portafilter inzetstukken voor E.S.E. pads?

Deze inserts zijn beschikbaar, maar niet inbegrepen.

Resultaat

Met deze espressomachine levert de traditionele Italiaanse fabrikant een allround succesvol en betaalbaar apparaat.

De Orione is het best te vergelijken met de Rancilio Silvia espressomachine. Qua smaak loopt de Rancilio hier voorop, maar de hier gepresenteerde machine maakt dit met snelheid goed. Hoe dan ook, je krijgt een redelijk goede espresso voor de prijs.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€589


 • QuickMill Orione 3000
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: mei 13,

 • Laatst herzien: mei 13,


Bijzonder goedkoop en met perfecte service kun je deze machine bestellen bij Coffee Circle.